Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sam zaboravio,upala misica,po 20-30km dnevno sam pesacio,+ sex svako vece do iznemoglosti.
I opet se ugojim. :hahaha:

Ja pesacim 1 sat( ali brzo hodanje), a ti ne bi morao da prodajes lovacke price da si trcao maraton svaki dan , onda radio 8 sati,
pa jel posle i seks do iznemoglosti:zcepanje:
To brzo hodanje mi je i bila inicijalna kapisla da prestanem da pusim jer sam tesko disala.

Nezavisno od tvog maratona i seksa , mislim da bi trebalo bas u periodu ostavljanja duvana da se covek vise bavi sportom.
Ja se nisam ugojila, cak sam i olabila kilo-dva jer sam js pre ostavljanja pusenja pocela sa nekom hrono dijetom, a i nemam
napade za hranom.

Ja pesacim 1 sat( ali brzo hodanje), a ti ne bi morao da prodajes lovacke price da si trcao maraton svaki dan , onda radio 8 sati,
pa jel posle i seks do iznemoglosti:zcepanje:
To brzo hodanje mi je i bila inicijalna kapisla da prestanem da pusim jer sam tesko disala.

Nezavisno od tvog maratona i seksa , mislim da bi trebalo bas u periodu ostavljanja duvana da se covek vise bavi sportom.
Ja se nisam ugojila, cak sam i olabila kilo-dva jer sam js pre ostavljanja pusenja pocela sa nekom hrono dijetom, a i nemam
napade za hranom.

Ma tada fakticki nisam ni radio,mozda cak i pola godine,sam svoj gazda pa mi se moglo. Uopste se ne salim,mada deluje saljivo,bas tako je bilo do zadnjeg slova. Razbijao sam se,nije lako ostaviti duvan posle 40g pusenja.Ili.ili,nema tu zezanja,a ja baksuz do daske,ili da crknem ili da uspem. Kao i obicno,uspeo sam. :whistling:

Cao drugari. Nisam mogao da vas bodrim jer me (opet) banovala jedna vrlo zdrava i nefrustrirana moderatorka :lol:

Elem, juce ( preko 4 nedelje od ostavljanja ) me spopala takva zudnja za cigaretom da bih glat dao 50e samo da sam mogao da sprzim jednu paklu "a da se ne racuna".
Uhvatio sam sebe kako razmisljam na koju foru da sebi dozvolim, kako da opravdam jednu paklu. Nova godina, kriziranje... sve mi proletelo kroz glavu ali lupio sam sebi samar ( ne bukvalno :) ) i izdrzao tih bogumi chitavih pola sata. Posle je sve bilo ok i cestitao sam sebi...nema popustanja, dobro je sto nisam "izvrdao".

Takodje, ako nekome treba, ostalo mi je pola kutije ( oko 40-50 tabletica ) Tabexa. Ja ga ne pijem vec 2 nedelje a odlican posao mi je odradio na pocetku.

- - - - - - - - - -

Setnja je spas realno,samo sto sam ja poceo da jedem ko nenormalan,a kiseonik je cudan isto hahahha ju ju ju kolaps !

I ja sam nabacio koje kilo.
Prvi put u zivotu mi raste stomak. Do pre mesec dana sam stomacinu objasnjavao kao "pojavu koja se drugima desava" a sad ga gledam kako raste svaki dan :mrgreen:
To su moje ratne rezerve, za slucaj da izbije Treci svetski...

Samo polako i bitan je fokus i jasan cilj koji su ti uvek pred nosem,pred ocima..Bice toga jos,ali posle takvih kriza koje sad dozivljavas,kako psiho-fizicki tako i vremenski,svaka naredna kriza manje traje i nije te snage...Ali ne znaci da treba da se opsutis kad ona naleti..N.Godina ce svim novopecenim apstinentima biti lepa proba..Izlozicete sebe vecim emocijama,opusticete se,gledacete druge koji puse,popicete koju vise a to vuce i cigaretu..Sve je to kod vas jos tako sveze,lako moze da vas takva situacija prevari..Dobro se koncentrisite po tom pitanju,fokusirajte se,nemojte zapaliti cigaretu i povuci par dimova..Mnogo je los osecaj posle toga kad se budete razocarali u sebe po pitanju svog karaktera..Idemo dalje,svaki novi dan bez cigarete je jos jedan dan pobede u svom zivotu..

Poslednja izmena:
Setnja je spas realno,samo sto sam ja poceo da jedem ko nenormalan,a kiseonik je cudan isto hahahha ju ju ju kolaps !

Lepo sto si ostavio cigarete. Sledeci, krupniji korak po zdravlje ... je, ostaviti jaja.

Prema poznatom Harvardovom zdravstvenom ispitivanju medicinskih sestara, konzumirati jedno jaje dnevno skracuje zivot koliko i pusenje oko 25 hiljada cigara, odnosno otrpilike po 5 cigara na dan tokom 15 godina.

http://nutritionfacts.org/video/eggs...herosclerosis/

4 jajeta = 20 cigareta (pakla)

Lepo sto si ostavio cigarete. Sledeci, krupniji korak po zdravlje ... je, ostaviti jaja.

Prema poznatom Harvardovom zdravstvenom ispitivanju medicinskih sestara, konzumirati jedno jaje dnevno skracuje zivot koliko i pusenje oko 25 hiljada cigara, odnosno otrpilike po 5 cigara na dan tokom 15 godina.

http://nutritionfacts.org/video/eggs...herosclerosis/

4 jajeta = 20 cigareta (pakla)

Svakog dana jedno jaje,organizmu snagu daje. :whistling:

Do sada su postovi brisani..Od danas ko nije u stanju da normalno komunicira na Forumu
i da smisleno diskutuje bez vredjanja i provociranje drugih korisnika bice sankcionisan..
Vise nema tolerancije.Zato vas molim za ubuduce, da povedete racuna sta i kako pisete

i nema replike na ovaj moj post,koji je javno upozorenje

Hvala

Cao drugari. Nisam mogao da vas bodrim jer me (opet) banovala jedna vrlo zdrava i nefrustrirana moderatorka :lol:

Elem, juce ( preko 4 nedelje od ostavljanja ) me spopala takva zudnja za cigaretom da bih glat dao 50e samo da sam mogao da sprzim jednu paklu "a da se ne racuna".
Uhvatio sam sebe kako razmisljam na koju foru da sebi dozvolim, kako da opravdam jednu paklu. Nova godina, kriziranje... sve mi proletelo kroz glavu ali lupio sam sebi samar ( ne bukvalno :) ) i izdrzao tih bogumi chitavih pola sata. Posle je sve bilo ok i cestitao sam sebi...nema popustanja, dobro je sto nisam "izvrdao".

Takodje, ako nekome treba, ostalo mi je pola kutije ( oko 40-50 tabletica ) Tabexa. Ja ga ne pijem vec 2 nedelje a odlican posao mi je odradio na pocetku.

- - - - - - - - - -

I ja sam nabacio koje kilo.
Prvi put u zivotu mi raste stomak. Do pre mesec dana sam stomacinu objasnjavao kao "pojavu koja se drugima desava" a sad ga gledam kako raste svaki dan :mrgreen:
To su moje ratne rezerve, za slucaj da izbije Treci svetski...

Ja sam, (moje predzadnje ostavljanje i zadnje pocinjanje = WWII protiv pusenja:D), skoro godinu dana uspevala da pusim povremeno( naravno ne mnogo jer vise od deset cigareta
i ne mozes , bude ti muka i zlo) I tako sam pusila samo u Srbiji, znaci u paklicama jedno dvadesetak za godinu dana. Kada bih se vracala u D, vracala bih se bez cigareta
i bez ikakve zelje da pusim. E , onda, tako mic po mic pa pocnem i u D, ali zaista samo 5-6 cigareta. Medjutim, sve je mnogo, a najstrasnija je ta zavisnost.

Znaci da ako ti se omakne oko NG da zapalis koju, ne brini, neces nista pokvariti ostavljanje pusenja. Ti si resio da prestanes, prestao si, tako da nema bojazni
da ces ponovo propusiti.

Gojite se zato sto jedete vise nego ranije, mada sam negde citala da su kao u organizmu neki procesi pa se svako ugoji barem nekoliko kilograma.

Pozdrad svima. :) Nova sam na forumu. Pre nekoliko dana sam vam poslala poruku ali je niko nije video (bila je vidljiva tek nakon nekih odobrenja) ... Ne pušim već 19 dana. Uh, i prilično je teško u zeznuto. Nadam se da ću izdržati. Prošle godine nisam 6 meseci pušila i ona "samo jedna'' me porazila. Ovo što je napisala Rayela ako mi se ''omakne'', meni ne sme nikako da se dogodi. E, da, i super ste drugari, nadam se da će mi uz vas biti lakše kad ove krize i krizice naiđu. :)

pa jeste,skoro najtezi deo si pregrmela,ne daj se,budi jaka i fokusiraj se na cilj...a sto se tice nove godine i pada,nikako ne probajte ni tu jednu,niko nije isti,ako je neko izduvanio jednu i nastavio kao da nista nije bilo ne znaci da neko drugi nece nastaviti za tom jednom i drugu,pa trecu..nema kockanja,veliki je ulog u igri da bi se toliko rizikovalo..zasto davati sebi oduska i razmisljati:"mozda zapalim jednu za novaka,sta ima veze,nije to nista"...

Pozdrad svima. :) Nova sam na forumu. Pre nekoliko dana sam vam poslala poruku ali je niko nije video (bila je vidljiva tek nakon nekih odobrenja) ... Ne pušim već 19 dana. Uh, i prilično je teško u zeznuto. Nadam se da ću izdržati. Prošle godine nisam 6 meseci pušila i ona "samo jedna'' me porazila. Ovo što je napisala Rayela ako mi se ''omakne'', meni ne sme nikako da se dogodi. E, da, i super ste drugari, nadam se da će mi uz vas biti lakše kad ove krize i krizice naiđu. :)

Ne moze ta " jedna" nikoga ko je stvarno odlucio da pretane da porazi. Nego se postavlja pitanje ko je od nas stvarno odlucio;)

Sinoc sam malo citala na nekom nemackom sajtu o problemima koje ljudi imaju kada prestaju sa pusenjem.
Zanimao me je deo oko gojenja. Svako ( tvrdi nauka) se ugoji nekoliko kilograma, 10% njih i 15 kg, ali su oni i pre toga bili
skloni i gojenju i bili su alavi. Objasnjenje je da pusaci trose 10-15% vise kalorija nego nepuaci i u sustini bi trebalo sa
prestankom pusenja da se i mnogo manje jede, a to naravno skoro niko ne moze.
Nikotin izaziva pojacano lucenje hormona Dopamin i Serotonin ( ovaj je drugi hormon srece) a ovi hormoni uticu da nemamo potrebe za ugljenim hidratima
tako da pusaci u principu imaju 3-5% manje telesne mase od nepusaca.

Statistike pokazuju i dokazuju da se nepusac postaje tek iz 4-5 pokusaja.

Preporucuje se uzimanje zvakacih guma, nekih bombona ( sve sa nikotinom) da bi se suzbilo ovo gojenje, medjutim , cim se prestane s tim,
kilogrami se lepe.

@Hajlender

Da li si ti poceo da si gojis kada si batalio Tabex? To se tvrdi u ovoj studiji. Kada se prestane sa "pomocnim " sredstvima, a to je obicno
posle 2-3 nedelje, pocinju da se lepe kilogrami.

Poslednja izmena:
Rayela ne bih smeo da se slozim sa tobom i kazem da je jedna popusena cigareta nista...Mnostvo primera ima da se sa tom jednom popusenom cigaretom nastavilo dalje,ti si primer takodje..Ne treba se kockati sa takvim stvarima..Dobro znas u kakvoj si sad situaciji,kao i Hajlender koji opisuje takvu zelju za cigaretom da bi dao 50 eura,sta mislis jel bi vam naskodila ta jedna cigareta,odmah bi vam proradila stara navika da se dopunite kako treba sa nikotinom i drugim otrovima..Ko moze nema potrebe da pali,ko ne moze propusice opet pa jovo nanovo posle par meseci..

Rayela ne bih smeo da se slozim sa tobom i kazem da je jedna popusena cigareta nista...Mnostvo primera ima da se sa tom jednom popusenom cigaretom nastavilo dalje,ti si primer takodje..Ne treba se kockati sa takvim stvarima..Dobro znas u kakvoj si sad situaciji,kao i Hajlender koji opisuje takvu zelju za cigaretom da bi dao 50 eura,sta mislis jel bi vam naskodila ta jedna cigareta,odmah bi vam proradila stara navika da se dopunite kako treba sa nikotinom i drugim otrovima..Ko moze nema potrebe da pali,ko ne moze propusice opet pa jovo nanovo posle par meseci..

Vidi Dejane, a sta ti preporucujes ljudima koji ipak zapale tu cigaretu? Da se samoubiju, pljunu na sebe?
Ili , ako stvarno propuse, pocnu da biju i sledecu bitku, a svako ko je stvarno zeleo da batali pusenje, batalio ga je.

Један дим је већ опасан. То је чињеница. Оно што не треба чинити ако ипак дође до тога да се поклекне је да се само убију тојест наставе да пуше. После те једне трајно оштећени рецептори у мозгу пушача добијају свој молекул никотина који паше сад перфектно у проширено лежиште предвиђено за допамин, и тело одмах прелази на тај пушачки мод и тражи још. И онда почиње борба поново са кризама. Понеко се и избори да не пропуши, али ретко ко. Мени се дешавало да после пар димова пропушим и по месец дана након тога, јер се у међувремену борим са озбиљним кризама које не попуштају тек тако.
Боље је избећи све то, јер ко са ђаволом тикве сади сам у њу упада.

Што сет ће гојења, угоје се сви, они алави нормално више, има и дебелих пушача. Заправо пушачи после неког времена добијају појас сала око струка. Метаболизам пушача је навикао на никотин, и исхрана се веома разликује, јер пушачи имају ослабљено чуло укуса и мириса, па једу храну по структури и јаким укусима.
Тако да морамо да набацимо који кг док нам се метаболизам не навикне на нов режим рада, то наравно важи генерално, увек може бити изузетака зависно од здравственог стања особе.
Метаболизам природно убрзавамо доручком који пушачи често прескачу, водом и чешћим мањим оброцима у тачно одређено време.
Хроноисхрана је у сваком случају препоручљива свима.

Vidi Dejane, a sta ti preporucujes ljudima koji ipak zapale tu cigaretu? Da se samoubiju, pljunu na sebe?
Ili , ako stvarno propuse, pocnu da biju i sledecu bitku, a svako ko je stvarno zeleo da batali pusenje, batalio ga je.

Ja predlazem za razliku od tebe da ne razmisljaju da pale cigare bez obzira ako je to nova godina i proslava,pa da se opsute malo..u fazonu jedna ko nijedna..sa takvim razmisljanjem se pocinje opet sa pusenjem..predlazem da se niko ne sali sa palenjem cigarete u bilo kom povodu dal je to rodjendan,nova godina ili svadba,zasto da se rizikuje??tebi je ovo treci put da prestajes jer si verovatno razmisljala ajde jednu da izduvanim,nije to nista..

- - - - - - - - - -

Један дим је већ опасан. То је чињеница. Оно што не треба чинити ако ипак дође до тога да се поклекне је да се само убију тојест наставе да пуше. После те једне трајно оштећени рецептори у мозгу пушача добијају свој молекул никотина који паше сад перфектно у проширено лежиште предвиђено за допамин, и тело одмах прелази на тај пушачки мод и тражи још. И онда почиње борба поново са кризама. Понеко се и избори да не пропуши, али ретко ко. Мени се дешавало да после пар димова пропушим и по месец дана након тога, јер се у међувремену борим са озбиљним кризама које не попуштају тек тако.

Upravo o tome pricam,nema kockanja sa ovakvim stvarima..Zasto ostavljati cigarete kad se posle jedva ceka neki povod da se barem povuce po neki dim,zavaravanje samog sebe..

Naravno Pipi, najbolje je nikada i ne pocinjati ni sa cigaretama, ni sa alkoholom.
Ja sam samo zelela da ljudima koji sada prstaju da puse kazem da ne ocajavaju ako popuse neku, da se ne samoubijaju, ali i da ne nastavljaju sa cigaretama,
nego da nastave tamo gde su stali pre te ili tih popusenih cigareta.

Ja sam vec jednom ( poodavno) Dejanu rekla da je suvise iskljuciv, da to ljude nervira, da se tako dijalog ne vodi jer i zadnja budala zna da je najbolje
od danas na sutra bataliti i droge i cigarete i alkohol. Medjutim cak i ako su droge u pitanju, a ipak je to tezak oblik zavisnosti, ljudi, zavisnici ocekuju
dijalog, neku utehu, podstrek , a nikako pretnje i nekakve kletve. I na nemackom je sajtu bilo reci i o tima koji prete ( obicno su roditelji, prijatelji,
pa i svestenici, bracni partneri) da oni cine samo magarecu uslugu zavisnicima jer se ovi tek onda zainate, naravno sve je to linija manjeg otpora, ali
im tako vise odgovara.I tek onda se ponovo vracaju poroku iz nekog inata.

Да, али ни ти ниси била прецизна, испало је да је ок попушити једну да то није ништа, зато сам одговорила.:)
А Дејан је то у праву, ми бивши пушачи не смемо ни да помислимо да би запалили једну, то већ може изазвати кризу, а камоли повући дим.
Ево колико нас ја само овде који смо помислили да можемо једну па смо убрзо се нашли на самом почетку.
Јер ми смо непушачу само ако не пушимо. Крај.
Дејану је помогло да остави и остане непушач тако што је увео себи строг режим и дисциплину, и везао то за лично достојанство. И то може некоме да одговара, такав начин, мушки, војни.
Јер пушачи су сувише њањави, све себи попуштају и угађају, нису вољни ништа да претрпе, права размажена деришта. Пре свега морамо да израстемо из таквог стила живота и будемо борци, па макар и примили који ударац, јер без тога нема победе ни успеха.
Ја једино не волим кад им Деки онако пророчки и сугестивно каже да ће пропушити:D али углавном и буде тако ако не коригују одређено понашање. Е сад, већина ипак дође овде по утеху и охрабрење и то треба и да добију, мада ни мало добронамерне оштрине није наодмет. Јер нисмо сви исти. Само се боримо против истог ђавола.

4. dan danas meni,i mogu slobodno reci da sam sad idealan za neku instituciju tipa laza lazarevic..a za hranu da ne pricam,jedem ko azadaja kapiram do nove godine da cu nabaciti jedno 5kila minimum...Nikad mi teze u zivotu bilo nije hahahah
Idi bre odmah u apoteku, kupi jedno pakovanje tog tabexa, uzimaj onako kako je tamo propisano, neces biti uopste nervozan,

4. dan danas meni,i mogu slobodno reci da sam sad idealan za neku instituciju tipa laza lazarevic..a za hranu da ne pricam,jedem ko azadaja kapiram do nove godine da cu nabaciti jedno 5kila minimum...Nikad mi teze u zivotu bilo nije hahahah
Bravo za tebe! Ja sam 4. dan od prestanka tek videla da mogu da pobedim i bila sam ponosna na sebe. :) Samo... cini mi se da su tačne one priče da se čuvam krize oko 20. dana. Danas me baš ne popušta. Ali, ne dam se ja. :) A i moram se boriti 12 sedmica. Posle toga se nikotinski receptori gase. Biće lakše. Uostalom, sama sam birala taj put. Idemo dalje!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back