Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno Pipi, najbolje je nikada i ne pocinjati ni sa cigaretama, ni sa alkoholom.
Ja sam samo zelela da ljudima koji sada prstaju da puse kazem da ne ocajavaju ako popuse neku, da se ne samoubijaju, ali i da ne nastavljaju sa cigaretama,
nego da nastave tamo gde su stali pre te ili tih popusenih cigareta.

Ja sam vec jednom ( poodavno) Dejanu rekla da je suvise iskljuciv, da to ljude nervira, da se tako dijalog ne vodi jer i zadnja budala zna da je najbolje
od danas na sutra bataliti i droge i cigarete i alkohol. Medjutim cak i ako su droge u pitanju, a ipak je to tezak oblik zavisnosti, ljudi, zavisnici ocekuju
dijalog, neku utehu, podstrek , a nikako pretnje i nekakve kletve. I na nemackom je sajtu bilo reci i o tima koji prete ( obicno su roditelji, prijatelji,
pa i svestenici, bracni partneri) da oni cine samo magarecu uslugu zavisnicima jer se ovi tek onda zainate, naravno sve je to linija manjeg otpora, ali
im tako vise odgovara.I tek onda se ponovo vracaju poroku iz nekog inata.

Ajde Rayela,pricas kojestarije..Kazes da ovi ljudi koji ostavljaju cigarete dodju ovde i ako im se ne svidi sta im napisem oni se zainate i propuse??Pa jel vi koji ste tog misljenja ostavljate cigarete zbog sebe ili jedva cekate da vam nesto nije po volji i kao razlog opet zapalite??Kome ja pretim pobogu,ja kad sam ostavljao cigarete kao ti sto sad radis i mnogi jos koji su zapoceli taj povratak na normalan zivotni put,mislis da bi me neko poremetio u nameri da nezelim zapaliti da je pisao ovako kako ja pisem??Znas koliko me briga,ako sam ja psihicki jak,sa velikom voljom da ostavim,pa nema tog coveka koji ce me poljuljati da opet stavim ovaj otrov u usta..Primecujem sad da se opet vracas na to da me ucis kako se vodi dijalog,sta treba da kazem i na koji nacin??Pa to bih voleo licno da mi drzis casove,obojma bi bilo korisno,ja da naucim kako se vodi dijalog a ti da se ratosiljas nervoze..I oboje zadovoljni..hehe

- - - - - - - - - -

4. dan danas meni,i mogu slobodno reci da sam sad idealan za neku instituciju tipa laza lazarevic..a za hranu da ne pricam,jedem ko azadaja kapiram do nove godine da cu nabaciti jedno 5kila minimum...Nikad mi teze u zivotu bilo nije hahahah

Uvek me lepo nasmejes..:hahaha:...Uvek razmisljaj u momentima krize i ludila zasto si odredio bas taj nick koji imas i ostaces nepusac!!

- - - - - - - - - -

Samo... cini mi se da su tačne one priče da se čuvam krize oko 20. dana. Danas me baš ne popušta. Ali, ne dam se ja. :)

Tacne su price,nego sta..Ali nemoj se oslanjati da je to bas 20 dana i posle ih ima,ali su dosta blaze i krace traju..ali svaka kriza je opasna i potencijalna je kapisla da se ponovo vratis poroku..Nikad nemoj podceniti neprijatelja..Sto kazu Mirko i Pipi,gadan je to neprijatelj i djavo,malo se opustis i vratis mu se u zagrljaj...

pa i ja ne radim vec godinu i nesto,imao sam slicnih problema..ostavljam cigarete,kriza me muci i preko dana i preko noci,slabo spavam,nervoza,spasavao me trening,svakodnevni odlasci u teretanu,tu rutinu ne menjam par godina vec..to mi je uvek bio ventil..i polako,dan za danom i sve si duzi i stabilniji nepusac,ne moze nista preko noci..cim se stabilizujes ti pocni nesto lepse da grlis,mada ne bi bilo lose da to radis sa povecanim tempom i sad..lakse se dise posle..:per::lol:

Ma ju buraz,da mi je neko rekao da ce ovako biti tesko ne bi mu verovao..Dnevno popijem 10 litara vode 50 jabuka kivija,na svakih 15minuta trpam nesto u usta,sreca pa kad je ovako smrdljivo vreme imam onaj sobni bajs pa ga peglam,dogodine tur de frans sta da vam kazem hahaahahaha..zajebano mi sto mi svi u kuci puse pa mi dodje da ih zadavim ko pilice al aj nema veze,ionako gotivim da se muucim,sto kaze neko mazohista hahahha..Rayela ma na suvo sve bre da izgorimo do kraja kakve crne tablete : )))))))))

Ja sam, (moje predzadnje ostavljanje i zadnje pocinjanje = WWII protiv pusenja:D), skoro godinu dana uspevala da pusim povremeno( naravno ne mnogo jer vise od deset cigareta
i ne mozes , bude ti muka i zlo) I tako sam pusila samo u Srbiji, znaci u paklicama jedno dvadesetak za godinu dana. Kada bih se vracala u D, vracala bih se bez cigareta
i bez ikakve zelje da pusim. E , onda, tako mic po mic pa pocnem i u D, ali zaista samo 5-6 cigareta. Medjutim, sve je mnogo, a najstrasnija je ta zavisnost.

Znaci da ako ti se omakne oko NG da zapalis koju, ne brini, neces nista pokvariti ostavljanje pusenja. Ti si resio da prestanes, prestao si, tako da nema bojazni
da ces ponovo propusiti.

Gojite se zato sto jedete vise nego ranije, mada sam negde citala da su kao u organizmu neki procesi pa se svako ugoji barem nekoliko kilograma.

Nemoj da me zabrinjavas drugarice.
Ja to sigurno necu ali brinem za tebe jer vidim "odakle vetric pirka". Nemoj da si popustis. Imala si i stvarno stresan dogadjaj pa nisi, zato nemoj ni za jedan trgovacki praznik kao sto je Nova Godina.

@Hajlender

Da li si ti poceo da si gojis kada si batalio Tabex? To se tvrdi u ovoj studiji. Kada se prestane sa "pomocnim " sredstvima, a to je obicno
posle 2-3 nedelje, pocinju da se lepe kilogrami.

Iskreno, poceo sam da se "tapaciram" i mesec pre nego sto sam popio prvi Tabeks.
Ali nakon ostavljanja cigara, vrlo brzo sam nabacio 2-3 kg sto je za mene cudo nevidjeno. Prestpostavlkam da sam ukupno nabacio 4-5 kg ali ne znam tacno jer nemam vagu, nikad je nisam ni imao - nije mi trebala :)
Mada ima i tu vise faktora - zadnjih godinu dana obavljam sedeci posao, nikad se u zivotu nisam manje kretao, valjda mi se i metabolizam najzad usporio

Nemoj da me zabrinjavas drugarice.
Ja to sigurno necu ali brinem za tebe jer vidim "odakle vetric pirka". Nemoj da si popustis. Imala si i stvarno stresan dogadjaj pa nisi, zato nemoj ni za jedan trgovacki praznik kao sto je Nova Godina.

Ma nema frke. Ne pirka vetric ni od kuda, sa praznicima je kod mene mrtvo more, ovo moje pisanije vise se odnosilo na ovu omladinu koja prestaje da pusi.

Zao mi je da Dejan nikako nije razumeo o cemu pisem.
Necu se ovde vise javljati.

Један дим је већ опасан. То је чињеница. Оно што не треба чинити ако ипак дође до тога да се поклекне је да се само убију тојест наставе да пуше. После те једне трајно оштећени рецептори у мозгу пушача добијају свој молекул никотина који паше сад перфектно у проширено лежиште предвиђено за допамин, и тело одмах прелази на тај пушачки мод и тражи још. И онда почиње борба поново са кризама. Понеко се и избори да не пропуши, али ретко ко. Мени се дешавало да после пар димова пропушим и по месец дана након тога, јер се у међувремену борим са озбиљним кризама које не попуштају тек тако.
Боље је избећи све то, јер ко са ђаволом тикве сади сам у њу упада.
Mogu da potpišem...tako je samnom bilo,samo jedan dim...pa još jedan, pa cigareta i ode sve dodjavola...ali svako zlo ima svoju dobru stranu,sada znam...nema dima ni jednog!

Zao mi je da Dejan nikako nije razumeo o cemu pisem.
Necu se ovde vise javljati.

Ja se tebi nisam ni obracao vec donu,a tebe sam podrzavao..sad sto se ti mesas i zabadas nos u tudje razgovore sta da radim..pazi ovo,smeta ti sto sam vodio razgovor sa donom na onakav nacin i vise puta si mi rekla kako ne znam da vodim konverzaciju,pa iz tog razloga neces da pises vise na ovoj temi??pa ne moras,sta da kazem..ne znam zasto se mesas kako ja vodim razgovor sa nekim kad ti se nisam na taj nacin obratio..??jos pises kako si nasla istrazivanje da oni koji ostavljaju ne sme nista da im se kaze lose jer se onda oni odmah zainate i propuse..ma daj bre...

Srce drago,nisam još ali hocu...odredila i datum..koji je skoro,a sad malo izgovora:mrgreen:sutra nam je slava, pa N.G. pa Bozić...verujem da cu iza toga biti kompletno spremna da prestanem sa pušenjem,dosad su ovo bile g.probe:lol:šalim se malo za mene važi samo hiruški rez...
Sace izmislis i da ti je rodjendan krajem januara, a mozda slavis i Sv.Savu:D

Ali si u pravu Oranz, na silu nista ne funkcionise. Dodje jednog dana iz düpeta u glavu, a taj dan nekako ne odredjuje ni düpe ni glava.

Drugari, heeelp! :udriglavu: Ne pušim, ne želim da pušim, ali ne znam šta mi se događa. Nikako da ih zaboravim. Uskoro će mesec dana kako ne pušim, a evo već 4-5 dana uvek su mi na pameti, šta god da radim one me bockaju. Čak sam ih i sanjala pre neko veče. Izgleda da sam od onih kojima krize traju mesecima. A tako sam bila happy i motivisana... Nije mi jasno šta se dešava. :think:

Ништа ванредно ти се не дешава, не брини! Прешла си на други ниво борбе са цигаретама, сад је фајт са психичком зависношћу. То је много лакше јер нема физичких мука, сад је све у глави. И ту се или добија тај рат или губи. Лепо си дефинисала своју сопствену вољу, оно што ти хоћеш и нећеш. Ове друге мисли и нису твоје, то је пушачко чудовиште које треба да победиш. Оно се храни никотином, од њега расте и јача и онда господари тобом. Као да имаш можданог паразита. Фора је да издржишњегове наговоре и трикове и не попустиш му, онда је све слабији и слабији. А то хоћеш да постигнеш, да му не дотураш никотин па ће престати да блебеће у твојој глави.
И буди немилосрдна. Ипак мора да се зна ко је газда!

1.1.2010 сам дефинитивно престала, 15.12 почела са престајањем, колико је то бре сад година

а знаш шта, чудовиште ти не може ништа, може само да те наговара али те више не може натерати. Са сваким сатом који прође је све слабији а ти јача. Ја сам својевремено свом чудовишту дала име особе коју нисам могла да смислим, па је било лако рећи кад оно замјауче хајде само једну са Јес ти ћеш баш да ми кажеш шта ћу ја да радим

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back