Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Е да, мени су првих дана били од огромне користи грисини. Држала их као цигарету и жваћкала. И сламчице и бројанице. Јер у почетку је моторна зависност јака и морамо да понављамо те неуротичне покрете рукама као да пушимо.

I meni.
Bože kad se setim, sreca pa sam u tom periodu bila sama u kancelariji, posto sam se stalno u glavi svadjala sama sa sobom, pa je nekad to bilo i naglas.
(ja sam ttu moju potrebu za pušenjem videla kao nekog djavolčića koji mi stoji na ramenu i šapuće gadosti a ja se svadjam sa njim i odbijam da saradjujem)
I onda sam grickala nešto neprestano.
Plus sto je tada još bilo dozvoljeno da se puši po kancelarijama, pa gde god korakneš, natrčiš na ljude koji puše.

I da.. napomena za sve koji prestaju:
Nemojte koristiti izraz "ostaviti cigarete".
NIsu one ni clan porodice, ni rodna gruda, ni voljena osoba, pa da ih ostavljate...u samom tom izrazu se oseca nota žaljenja.
Možda vam se ne čini tako, ali može biti kontraproduktivno.
Jednostavno prestajete da pušite i to je to.

Aj sad više neću da vas gnjavim :lol:

И ја сам пушачки нагон одвојила од своје свести и воље. И дала му име једне особе која ме страшно нервирала :) јер то и јесте нека страна туђа воља да пушим, а не моја, ако сам одлучила да престанем. Прави демон. Али може само да нас наговара, ништа више, и само му кажемо :"е нећу баш, иш од мене"

предлажем оранж и Рауели да сад више не пале ниједну, сутра ћете имати завидан број непушачких сати!

Poslednja izmena:

samo broj..dan po dan i vreme koje je veoma bitno na pocetku prolazi...ocekuj za neki dan opet nalet krize,pa na nekom 20 isto jak nalet..nemoj da se prevaris i zapalis ili uzmes neki dim..ali videces posle nekih mesec ipo-dva kako popusta ta stega od nikotina u telu,a psiha ce se igrati sa tobom,tu budi bez brige,ona ce se igrati sa tobom jos dugo..ali ce ti ta njena igrarija biti laksa jer ces znati o cemu se radi i da je ona u stvari jedno veliko NISTA..traje par minuta i prodje..idemo dalje,razmisljaj kao nepusac ako zelis da prebrodis cigarete..ako imas trunku sumnje u sebe ili ako se lomis propusices..to zapravo ne zelis,zato budi svestan opasnosti koje nosi iskusenje doneto krizama..

Poslednja izmena:
И ја сам пушачки нагон одвојила од своје свести и воље. И дала му име једне особе која ме страшно нервирала :) јер то и јесте нека страна туђа воља да пушим, а не моја, ако сам одлучила да престанем. Прави демон. Али може само да нас наговара, ништа више, и само му кажемо :"е нећу баш, иш од мене"

Ovo je jedan od boljih savjeta koji sam cula, jer pusenje vremenom postaje nezavistan entitet koji kao da djeluje nezavisno od nase volje. Onda ga mozda treba tako i tretirati. Bas tako, pravi demon!

samo broj..dan po dan i vreme koje je veoma bitno na pocetku prolazi...ocekuj za neki dan opet nalet krize,pa na nekom 20 isto jak nalet..nemoj da se prevaris i zapalis ili uzmes neki dim..ali videces posle nekih mesec ipo-dva kako popusta ta stega od nikotina u telu,a psiha ce se igrati sa tobom,tu budi bez brige,ona ce se igrati sa tobom jos dugo..ali ce ti ta njena igrarija biti laksa jer ces znati o cemu se radi i da je ona u stvari jedno veliko NISTA..traje par minuta i prodje..idemo dalje,razmisljaj kao nepusac ako zelis da prebrodis cigarete..ako imas trunku sumnje u sebe ili ako se lomis propusices..to zapravo ne zelis,zato budi svestan opasnosti koje nosi iskusenje doneto krizama..

Pijem tablete. Osim mozda prvog dana, nisam imao klasicne krize , da mi telo vapi za nikotinom itd. Samo psiholoske u stilu...bas sam se lepo napajkio, doruckovao... uh kako bi sad prijala kafa+cigareta.
"Ne treba mi ali bi bio gust" ...velika razlika spram klasicne krize ala "Moram! Umrecu, ubicu !!!"
Sve to zaslugom malo drogice ( tabex) ...hbg, ipak se klin klinom izbija :D

narandžasta, gorstak, kakvo je stanje? :hej:

Jos malo pa 9. dan bez ijedne cigarete. :) Uz cigare sasvim spontano i bez namere ostavio sam i kafu jer ako ne pusim, nemam zelju ni za kafom.
Sad pijem cajeve, zeleni uglavnom. Odmenjuje mi "druzenje" sa cigaretom i kafom a procitao sam da je zeleni caj najzdraviji napitak na svetu.

Inace, izgleda da mi sa ovog pdf-a nismo sami i jedini koji su ostavili gusenje:

ČUDO NEVIĐENO Cigare su pojeftinile i to iz najboljeg mogućeg razloga
Autor: Mondo 26.11.2014. - 16:58 17:19 Komentara (0)
Pušači u Srbiji našli su se u čudu kada su videli da su u poslednjih par dana cene pojedinih marki cigareta snižene i do 30 dinara.

110euzl.jpg

irektor Centra za zaštitu potrošača "Forum" iz Niša Jovan Jovanović rekao je za Mondo da je ovo sniženje iznenadilo mnoge, jer su svi očekivali da će cene cigareta u Srbiji biti samo više, zato što su među najjnižima u regionu.
On kaže da je razlog za sniženje slaba prodaja!

U poslednjem Službenom glasniku RS 127/2014 objavljene su nove, niže cene koje važe od 21. i 24. novembra.
Na to ukazuje i činjenica da su snižene samo cigarete "srednjeg ranga", odnosno one koje pušači u Srbiji najčešće kupuju.

- Politika je bila da cigarete stalno treba da poskupljuju, a nikako da budu jeftinije. I zbog toga ovo sniženje sasvim očigledno ukazuje da je prodaja pala i da su proizvođači jednostavno morali da snize cene - kazao je Jovanović.

To nam je potrvdio i Mića, vlasnik jedne male radnje na Dorćolu koja, između ostalog, prodaje i cigarete.

On kaže da su se pušači koji kupuju kod njega zaista našli u čudu zbog povoljnijih cena, a da su najveći šok doživeli kada su pre par nedelja videli da je paklica "kamela" snižena sa 240 na 200 dinara, piše Mondo.

http://www.24sata.rs/vesti/ekonomij...-to-iz-najboljeg-moguceg-razloga/158849.phtml

Odlican si :super:
Ako ti kafa ne ide i ne treba da je pijes....kod mene je bilo drugacije, ja sam se nalivala sa kafom, samo sam sa slatke presla na tursku bez secera.
Meni je pomagala.

I nema veze sto koristis tabex, bitno je da shvatis da ti cigatere ne trebaju, a nikotinska zavisnost ce u medjuvremenu proci.
Samo tako nastavi :ortaci2:

Sve to zaslugom malo drogice ( tabex) ...hbg, ipak se klin klinom izbija :D

Nemoj da zaboravis da uvek jedan klin ostaje..Pricuvaj se...Bilo je dosta slucajeva da se ljudi navuku na nesto sto su koristili da bi zavarali pusake krize...Moja sestra kad je ostavila pusenje pocela je u velikim kolicinama da jede semenke,i to je tako trajalo mesecima,bilo mi je odvratno kad vidim da po ceo dan kad odem kod nje gricka,na stolu puna plasticna velika cinija semenki a na posluzavniku druga cinija sa ljuskicama,odvratno mi je to izgledalo...Ali nije bila dovoljno jaka i verovatno tinjala zelja da zapali ponovo,i propusi posle 10 meseci..Neko bi rekao 10 meseci,ejjj pa ja sam nepusac,ali djavo ne ore i ne kopa,nema opustanja,ne sme se leteti visoko i podceniti drogu zvanu cigarete..Uvek i u svakom momentu moze se poljuljati nesto u psihi gde se moze prelomiti i ponovo poceti sa pusenjem..Zato sto se tice cigareta mora uvek oprez..Nije lako ostati nepusac,razna iskusenja su pred covekom koji ostavlja cigarete..Ali je motivacija veoma vazna...Ja znam sebe,ako bi nekim slucajem poceo ponovo da pusim,to bi za mene bio jedan veliki poraz u zivotu,kiksno bi i na drugim zivotnim poljima zbog toga jer sam pogazio samog sebe i pljuno u lice..To bi bilo jedno veliko razocaranje i zbog tih razloga bi pre isekao svoj jezik nego stavio cigaretu u usta i povukao dim..Nema toga sto je jace od coveka kad nesto istinski zeli..

Odlican si :super:
Ako ti kafa ne ide i ne treba da je pijes....kod mene je bilo drugacije, ja sam se nalivala sa kafom, samo sam sa slatke presla na tursku bez secera.
Meni je pomagala.

I nema veze sto koristis tabex, bitno je da shvatis da ti cigatere ne trebaju, a nikotinska zavisnost ce u medjuvremenu proci.
Samo tako nastavi :ortaci2:

ej i ja takodje,nisam se nalivao kao ti kafom,ali nisam prestajao da je pijem,sve sam isto radio,hrana,pice,navike,samo je izuzetak bilo sto uz sve to nisam balavio cigaretu...Mislim sve se moze ako se hoce..

Nemoj da zaboravis da uvek jedan klin ostaje..Pricuvaj se...Bilo je dosta slucajeva da se ljudi navuku na nesto sto su koristili da bi zavarali pusake krize...
..

Ja sam pre desetak godina ( kada sam ostavljala pusenje) uzimala zyban i to mi je zaista pomoglo barem prvih desetak dana.
Ne, nije to droga, a nije ni zamena za nikotin.
Nego i ja od danas ne pusim:D Bar se nadam da ce tako biti.
Danas nisam pusila, a sigurno da veceras necu.

Juce sam probala da prestanem, ali sam popusila dve cigarete, danas sam uzela ovaj tabex i nema frke.

Kod mene kafa i cigarete i ne idu obavezno zajedno pa nema veze.

Nalivam se nekom limunadom ceo dan ( kilo iscedjenog limuna mesham s vodom pa pijuckam).
I umoljava se drustvo ovde da me svaki dan podrzava, barem sledecih desetak dana.:)

Da, istina je...moramo stalno da se pazimo...ali ako poznajes mehanizam delovanja, nije opasno.

Kada sam ja resila da prestanem da pusim , to je bilo negde u periodu mog razvoda, sve iste godine.
Shvatila sam da zakucavam trecu kutiju svaki dan, ako nastavim, ubicu se bez problema.
Uz to, imala sam osecaj da mi zivot prosto klizi iz ruku, da vise ni nad cim nemam kontrolu, da nista ne zavisi od mene.... izgubljena u vremenu i prostoru.

I onda sam resila da ucinim jedinu stvar koja zavisi samo od mene...da prestanem da pusim.
Da bar nad necim sto se tice mog zivota imam potpunu kontrolu.
Pripremala sam se ja dugo, malo citajuci Alana Kara, malo ovu temu i resila i prestala.
I nisam nikad vise zapalila. Nije bilo lako, ali je vredelo :super:

Da nije bilo tog traumaticnog razvoda, mozda nikad ne bih resila da prestanem.
Ali jelte...ono sto nas ne ubije, ucini nas jacim :D

Ja sam pre desetak godina ( kada sam ostavljala pusenje) uzimala zyban i to mi je zaista pomoglo barem prvih desetak dana.

Juce sam probala da prestanem, ali sam popusila dve cigarete, danas sam uzela ovaj tabex i nema frke.

Nalivam se nekom limunadom ceo dan ( kilo iscedjenog limuna mesham s vodom pa pijuckam).
I umoljava se drustvo ovde da me svaki dan podrzava, barem sledecih desetak dana.:)

Cu te podrzavam ali uzimaj taj tabex.
Trebala si i pre ostavljanja cigarete, ( 5 dana pre ). Prvih par dana na 2h i 30 min, a posle sve do 12. dana na 3h po jedna ( ne racunam noc/vreme u snu ).

Najvaznije da ti deluje ali ako ti zatreba [recizno upustsvo , samo reci jer jos nisam bacio papiric iz kutijice.
Verovatno ce ti biti malo teze jer nisi krenula pre ostavljanja cigara ALI izdrzi par dana dok Tavex ne dostigne svoju dozu u organizmu. Fora je da ako odustanes, smes da pokusas ponovo tek za par meseci, zato izdrzi kako znas i umes 2-3 dana, posle ce proraditi drogica i nece nista da te boli :)

Za moju drugaricu i koleginicu antipusacicu :cmok:

Da, istina je...moramo stalno da se pazimo...ali ako poznajes mehanizam delovanja, nije opasno.

Danas kad sam se vracao sa posla..ispred mene ide lik i na 5 sekundi vuce cigaru i zbacuje "bogat dim" kao iz auspuha raspalog dizel VW :D .
Meni zasmrdelo ali u sekundi, djavo proradi i dobijem jaku zelju da i ja zapalim :lol: Iskuliram par sekundi i opet cestitam sebi jer sam i dalje nepusac

Pa bravo za odluku,treci put pocinjes isto sto i nekada i nadam se da ces ovog puta ostaviti zauvek..Stara si ti kajla za sve,nije ti strano nista..Koristi i tabex ako ti je od pomoci,stoda ne..Cilj je jasan..I naravno da cemo biti uz tebe,ovde svako svakom mora biti podrska,svi se borimo protiv istog neprijatelja..Imas dobrih i lakih recepata za sokove od pomorandze i limuna na netu..ja sam ranije pravio sok od pomorandze,da me ubijes ne mogu da se setim kako..ali secam se da se pomorandza zamrzne i posle toga se izrenda,a dalje se ne secam kako..ima na netu sigurno..Cigarete inace ubiajju vitamin C u telu coveka,pa je iz tog razloga potrebno da se vitamin C unosi i vestackim putem (vazi za pusace)...Naravno i u odvikavanju je potrebno unositi sto vise vitamina jer organizam pocinje da se cisti..ja inace jednom mesecno kupujem kalcijum,magnezijum,vitamin C,multi vitamin,B kompleks,vitamin E..To pijem svaki dan nekih 20 dana pa odmaram narednih 20 dana i tako u krug..

.Naravno i u odvikavanju je potrebno unositi sto vise vitamina jer organizam pocinje da se cisti..ja inace jednom mesecno kupujem kalcijum,magnezijum,vitamin C,multi vitamin,B kompleks,vitamin E..To pijem svaki dan nekih 20 dana pa odmaram narednih 20 dana i tako u krug..

Meni Zeolit pao na pamet, kao upija toksine itd. Nisam jos odlucio ali mozda ga uzmem.
Jesi probao njega ?

Cu te podrzavam ali uzimaj taj tabex.
Trebala si i pre ostavljanja cigarete, ( 5 dana pre ). Prvih par dana na 2h i 30 min, a posle sve do 12. dana na 3h po jedna ( ne racunam noc/vreme u snu ).

Najvaznije da ti deluje ali ako ti zatreba [recizno upustsvo , samo reci jer jos nisam bacio papiric iz kutijice.
Verovatno ce ti biti malo teze jer nisi krenula pre ostavljanja cigara ALI izdrzi par dana dok Tavex ne dostigne svoju dozu u organizmu. Fora je da ako odustanes, smes da pokusas ponovo tek za par meseci, zato izdrzi kako znas i umes 2-3 dana, posle ce proraditi drogica i nece nista da te boli :)

Za moju drugaricu i koleginicu antipusacicu :cmok:

Ma imam ja uputstvo,,a necu da ga uzimam i da pusim jer onda cigarete imaju ukus vlaznog kartona. Secam se da je tako bilo kada sam uzimala ovaj zyban.
Fora je da ti smuce cigarete. Fino sam danas "prosla" , bez nervoze ikakve, tri sam ova tabeksa uzela.
Uzimacu po 3-4, zavisi kada uzmjem prvi.

Ma imam ja uputstvo,,a necu da ga uzimam i da pusim jer onda cigarete imaju ukus vlaznog kartona. Secam se da je tako bilo kada sam uzimala ovaj zyban.

Ne funkcionisu na istom principu.
Tabex se "lazhno predstavlja" mozgu i prevari ga da je dobio nikotin a Zyban je antidepresiv, ubija ti tugu iako telo pati za nikotinom.

Fora je da ti smuce cigarete. Fino sam danas "prosla" , bez nervoze ikakve, tri sam ova tabeksa uzela.
Uzimacu po 3-4, zavisi kada uzmjem prvi.

Ee taako, pa cemo za koji dan zajedno da pijemo zeleni caj i ogovaramo smrdljive pushache ;)

PS: uzimaj po 4-5 dnevno barem prvih 5 dana , tako je po receptu a i ne otezavaj sebi bespotrebno. U pocetku, dobro je ako se nadje i neki bensedincic pred spavanje ;)

Bravo :klap:
Bicemo tu za tebe :D

Bravo :klap:
Bicemo tu za tebe :D

Ma ja vec nekoliko meseci razmisljam o tome, mrzim i preziram sebe sa svakom popusenom cigaretom i stvarno je doslo vreme
da prestanem. Ovde je i atmosfera za pusache uzasna, a sto je za mene naravno dobro, svuda je pusenje zabranjeno, vecina ljudi je
i prestala da pusi, cene cigareta su astronomske, ali je kod mene zaista presudno bilo zdravlje jer sam primetila da pocinjem da disem na shkrge
:D Onda cujem kako su neki ljudi i umrli od karcinoma pluca , a svi su bili teski pusaci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back