Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eno ga paket spreman, čeka...nik.zvake.caj za zvakanje, bombone...još da nabavim semenke razne a jabuke inače drzim na stolu i sad rado pojedem 2-3

- - - - - - - - - -

Па никотин је јача зависност. И десет сати је за понос. Што дуже изгураш, то си ти јача а никотински дјаво слабији. Обарате руке. У живот.
Istina,a sluzi se svim i svacim,mamicu mu...što reko Mirko

Јел би пробала оно са јабукама три дана? Не може да шкоди. Види, ако ти се не допадне да будеш непушач, лако ћеш поново пропушити
Ne znam baš dal bi izdrzala tri dana da jedem samo jabuke...msm krenula bi ko i prošli put kad sam presekla, sa zvakama je radilo posao a kad sam i njih ukinula vec sam bila ok...ili nisam razumela to lecenje jabukama?

Па ти си за два дана слободна. Као да си у Аусшвицу а капија ти отворена и нема чувара. Само стисни петљу и протрчи!
Куцкамо се сутра, да пребројимо сате!
Рехаб: ја сам оранж и ја сам непушач...16 сати и настављам...:)

Poslednja izmena:
Svaka cast svima koji su ostali dosledni apstinenciji...Nije mala stvar postati nepusac,veliki je to korak na bolje u zivotu ali ga nikako ne treba podceniti..Takodje podrska i za nove apstinente,ni slucajno se ne predajite,nije nikotin jaci od vas i nije cigareta sastavni deo zivota nikome od nas...Postoje oni koji zele da ostave cigarete i postanu nepusaci i oni koji pokusaju zbog nekoga pa ostave a ovamo svaki dan razmisljaju sto im je to trebalo..Morate sami sa sobom rascistiti sta hocete,ako imate trunku sumnje da necete uspeti ili da vam jos uvek prijaju ili slicno znajte da cete se sigurno i vratiti na staro..Ovde se radi o psihickoj snazi i o jakoj odluci da ste zaista resili da postanete nepusaci..Niko vam ne moze pomoci i stajati uz vas i bodriti ako u vama tinja zelja da povucete jos neki dim ili barem jedna cigareta,sve pada u vodu..Sami se morate boriti sa ovim krizama..Ovde mozete dobiti po neki savet i bodrenje,ali borba je samo vasa..Budite jaki i verujte u sebe!!

Pozdrav drustvo !
Samo da se javim, i pohvalim :) Ne pusim preko 70 dana. Prestala sam i da se opterecujem tacnim brojem dana, okvirno racunam :)
Uglavnom se super osecam, i ponosna sam na sebe, i znam da necu zapaliti cigaretu, nema te sile. Vidim vase savete da se trebaju izbegavati alkohol, izlasci, i drustvo pusaca...moje iskustvo je bas drugacije, ja sam namerno izlazila sa pusacima ( ja i nemam nikog u okruzenju ko ne pusi), i dozvolila sebi i da popijem sa drugaricama i niceg se odricala nisam sto sam radila i ranije. Sve je bilo isto sem sto ja vise ne pusim. Moram priznati da nije nimalo lako izaci u provod, jos piti a ne zapaliti, ali to je moj metod..kad odmah pregrmim ona najstrasnija iskusenja, i uhvatim se u kostac sa problemom, a to je u mom slucaju bilo, ostaviti cigarete i ne zapaliti iako pijem recimo pivo, i oko mene svi puse. Samo je potrebna jaka samokontrola, ali je zato osecaj kad odolite fenomenalan. E, da, moram da napomenem "drugove i drugarice" koji ce u periodu kad se odvikavate namerno da nutkaju cigaretama i da omalovazavaju odluku o prestanku pusenja, pravdajuci svoj neuseh i svoju ogrezlost u poroku, time da cete se ubrzo vratiti cigaretama. U sustini su samo duboko nesrecni i sigurna sam na neki nacin i preziru sebe zbog svoje slabosti, i to im onemogucava da se raduju tudjem uspehu, pa makar to bila i osoba koja im je prijatelj.
I da ne duzim vise. Poenta je da se divno osecam kao nepusac, imam vise energije, bolje disem, bolji mi je ten..izgledam sveze..nemam podocnjake..a o finansijskom stanju da ne govorim. Moji su ponosni na mene. Ne smrdim na cigarete.
I sta je jaca cigareta i ta povremena kriza koja pokusa da me slomi naspram svog ovog osecaja ponosa koji osecam. Nista. Jaca sam od svega toga i SRECNI SAM NEPUSAC ! Mislim da je ovo sto sam napisala dovoljna motivacija svima koji zele da prestanu sa pusenjem. Da se ne lazemo.. nije nimalo lako, ali to je nesto najbolje sto svako moze uciniti za sebe u zivotu.
Ljubim vas sve i imate moju bezrezervnu podrsku ! :ljub:

Pa i nisi :lol: osim sto me demoralises ( po obicaju :p ) ali necu se zahebati. Cigare jesam ostavio samo jos da i one ostave mene...

Evo kolega ja cu da te motivisem.
Moj pusacki staz nije nimalo naivan, 16 god, paklu ipo dnevno. I sad ne pusim preko 70 dana. Povremene krize su normalne ali nisu niakav bauk , i nista strasno sto ne mozes da iskontrolises, samo ako si sam sa sobom resio da neces vise da pusis. Dakle, po hiljaditi put ponavljamo jedno isto, jako je bitno da si sam u svojoj glavi, doneo cvrstu odluku da vise ne pusis :) Ako si siguran u sebe, nema tog izazova koji ce te poljuljati.
E sad, sa krizama se nosi svako na svoj nacin..mozes poceti da vezbas..setas...citas...cistis...spavas.. sta ti najvise odgovara :) Srecno :)

Obecavam :)
Muka mi je bre od same sebe i tih cigareta, panike da li imam upaljac, da li imam dovoljno cigareta, a stvarno pusim samo napolju,
svet me gleda zacudjeno, a primecujem zadnjih godina da puse samo neki asocijalni likovi pa mi dodje nekako bez veze da budem u toj grupi
jer sam socijalna i previse:D

Ti si mi sada dosao kao kec na jedanaest da lepo prestanem.

Drzim te za rec. Meni je vec 6. dan i uopste mi ne ide lose.
Danas sam mozda samo 2-3 puta imao zeljicu/krizicu ali nista posebno. Bacio sam se na zdrav ziFot pa cak pijem 2-3 zelena caja dnevno, doruckujem kukuruzna peciva, jedem voce itd. Jutros kad sam isao na posao, svez i hladan jutarnji vazduh mi se rasirio po plucima do poslednje (prezivele) alveole, sjajan osecaj :)

Iza mene je 15 godina gusenja sa po jednom paklom dnevno , tako da ni moja zavisnost nije mala

Drzim te za rec. Meni je vec 6. dan i uopste mi ne ide lose.
Danas sam mozda samo 2-3 puta imao zeljicu/krizicu ali nista posebno. Bacio sam se na zdrav ziFot pa cak pijem 2-3 zelena caja dnevno, doruckujem kukuruzna peciva, jedem voce itd. Jutros kad sam isao na posao, svez i hladan jutarnji vazduh mi se rasirio po plucima do poslednje (prezivele) alveole, sjajan osecaj :)

Iza mene je 15 godina gusenja sa po jednom paklom dnevno , tako da ni moja zavisnost nije mala[/QUOTE]

Prestacu sigurno jer sam ja danas isla u malo duzu setnju ( sat jedan) po shumi, poljanama sa psom ( imam sad klinca= 7 meseci) koji hoda
brzo kao oni sprinteri na 100 metara, jednostavno nisam mogla da hodam brzo jer ne mogu vise da disem, a ipak bi trebalo da nam je zdravlje
( a srce i pluca su valjda i najvazniji organi koje imamo) najvaznije od svega narocito ako nam je Bog, priroda, genetika podarila lepotu, pamet
i zdravlje;)

Ti ako si prebrodio sest dana ti si vec nepusac, najgadnija je ta prva nedelja.

samo nemoj da se opustate i zavaravate da ste pregurali krize i da ste nepusaci..naravno kako vreme prolazi i krize su sve redje i redje,i slabijeg inteziteta nego na pocetku,ali daleko od toga da se smete opustiti..70 dan je nista,mnogo ljudi je propusilo 3-4-5 meseci,pa i posle jedne godine...6 dana je nista,to je tek pocetak..tek ces ti osetiti krize na 20 dan pa i nadalje,pad morala,karakter na kocki,pa razmisljanje da povuces barem jedan-dva dima,pa razmisljanje kako ti je bilo "cooll" dok si pusio i pomisao da se vratis tome jer te krize i razmisljanje o cigareti ne popusta...nema tu zezanja,moras da budes non stop svestan da taj djavo vreba momenat kad ce da ti stavi karakter na probu,kad budes najlabilniji,najiznerviraniji zbog necega,tad ces imati najvece i iskusenje da zapalis...svi smo mi apstinenti ovde,neko sa vecim stazom,neko sa manjim,svako je prosao kroz isto..ali takodje je svako i dalje oprezan sto se tice iskusenja koje naleti iz cista mira..mene je skoro seckalo neka dva dana,tacno sam osecao u ustima dim i osecaj kao da sam izduvao iz pluca...zato i kazem,nemojte se zavaravati,2 meseca jeste uspeh ali daleko od toga da ste se resili problema,a od 5-6 dana da ne pricamo ili mesec..

Али, да се разумемо: кад нема кризе осећај је феноменалан. А кризни период наиђе једном у пар година касније. И кратко траје, и сам осећај потребе кратко траје и толико је слаб да се ради само о помисли, без физичких тегоба. Дакле, писофкејк, само треба остати свестан чињенице да ми не желимо да пушимо и да та помисао која само пролети кроз мозак уопште није наша. Нема никакве везе са нама, јер ми знамо шта хоћемо.
Оранж, јел си прегурала подне данас или пала у панику па попушила и чајеве?

Али, да се разумемо: кад нема кризе осећај је феноменалан. А кризни период наиђе једном у пар година касније. И кратко траје, и сам осећај потребе кратко траје и толико је слаб да се ради само о помисли, без физичких тегоба. Дакле, писофкејк, само треба остати свестан чињенице да ми не желимо да пушимо и да та помисао која само пролети кроз мозак уопште није наша. Нема никакве везе са нама, јер ми знамо шта хоћемо.
Оранж, јел си прегурала подне данас или пала у панику па попушила и чајеве?

tako je,slazem se da je osecaj mnogo dobar,jer vise nisi gedza i smrdljivac u tudjim ocima i sopstvenim,jadnik i pacenik koji je podcinjen cigareti,da mora da se krije na poslu da bi pusio,ili kad negde zapali da okrece glavu jer mu drugi nepusaci prave face kao da sam neki koji prevrce po zmecu i jede odatle..Nema veceg morala i pobede i ponosa kad znas da nisi vise pusac,da ne treba da radis ovo sto sam naveo,da kad udjes u sobu ili kucu ne smrdi na dim,da ti ruke i usta ne smrde..Lep je osecaj reci "JA NE PUSIM"...Pipi,nije bas na godinu dana da nailazi taj osecaj...meni je pre par dana naleteo i trajao je 2 dana...i danas malo..ali svakako da je psihicki a ne fizicki..fizicka kriza je nestala jos sa mesec-mesec ipo..Ali hocu reci da se ne treba opustati,u ovakvim situacijama kad dodju apstinentu,malo ako je labilniji ili ako je previse samouveren moze da kiksne...razmisljao sam,da su dosta njih pisali da su poceli sa pusenjem posle nekih godinu dana ili godinu ipo,a to je ovo vreme u kom sam ja..i poceli su tako sto su zapalili jednu misleci da su prevazisli sve to i da ce se zadrzati na toj jednoj..pomislio sam da se bas tako iskusenje meni nanelo,da se u takvoj situaciji prelama..zato moramo biti oprezni i svesni da smo mi i dalje apstinenti i bivsi pusaci,narkomani od cigareta..ne smemo da se opustamo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back