Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mirko!!!!Otkud znas!?
Tu sam negde...posle 20 godina Afrike...ali cekaj da probam da se spasem...deca su mi na "sigurnom"Belgija je moja sigurno....ali gubim sve ovde na prvom mestu srce tj.osecanja.tj.sve...Pusti me moram jos da mislim.
Cerka otputovala danas kod brata ,mog sina,u Belgiju,gradic Spa.
Pazi,Mombasa-Kilimandzaro-Adis Abeba-Paris-Brisel,to je let!I nije mi se javila iz Adisa kako je obecala.:eek:

U momentu se pitam sta ja ovede sada radim sama,posle kazem pa majkumu ovo je moje mesto ne predajem se itd.
Ovo je moja kuca!
Izvinjavam se nije bas za pusacki kutak ali sve se desilo iznenada,u nekoliko dana...nadam se da ce moderator razumeti.

Драга моја кукки....то су само ствари. И ја сам изгубила цео свој дотадашњи живот прошле године ( и нисам пропушила) и знаш шта...садашњи је много бољи...а ако умремо коме корист од наших кућа и послова...тако да...чувај мир свој, здравље, јер на концу конца, само то чему вреди....

A kad bih imala milione ,znas kako bih se sekirala?

Uopste!:manikir:

Sve bih spasila i moja 3 kucna ljubimca i tepihe i umetnicke slike,isla gde bih htela i ni suzu ne bih pustila....ovako tesko.

Pokusaj zeno da spases imovinu koliko najvise mozes i bezi SADA,
Kad budes MORALA da bezis,a moraces sigurno,pobecices kao slepac Ako budes imala srece da uopste pobegnes.
Znam sta pricam,celi zivot sam proveo po svetu...
Nema veze sto je ovo tema o pusenju,pusenje unistava zivot,a i ovo su zivotni problemi.
Ite kako!!!
Zadnjih desetak godina sam proveo na Bliskom istoku,50km od tvoje Afrike. :pop:

Poslednja izmena:
Да вам испричам истиниту причу.
Најзанимљивије занимање за које сам чула је посао зван "нервирач мајмуна" Ради га извесни младић по имену Милан. Нека врста мајмуна се гаји у фармацеутске сврхе. Чува их Миле и њихов је најбољи пријатељ. Када дође време да се мајмуни искористе, Миле почне да их нервира. Они се толико изнервирају да се онесвесте, а у њиховој крви је ниво хормона и адреналина и свега што треба толики да се лепо може искористити. Тада мајмунима ваде крв и тако. Када дођу к себи, они пате од амнезије због великог шока да их је пријатељ издао. Пошто су све заборавили, Миле је поново њихов најбољи пријатељ, до следеће "муже"

Наравоученије: обрати пажњу ко те нервира и зашто, сачувај хладну главу и ако знаш неког Милета,клепи га за сваки случај!

Mirko,probacu!
Ali kad bolje pogledas ,opsta je bezanija po belom svetu.Oni iz Evrope begali bi u Afriku(sa pravom),ovi iz Afrike u Evropu i svugde,sa pravom isto.
U Keniji se zivi dobro,super!I U nekim africkim drzavama kao sto su Juzna Afrika,Namibija,Tanzanija,Mozambik,Botswana i dosta.Ovo sto je mene privatno strefilo nema veze sa mestom zivljenja.
Ovi moji prijatelji italijani ovde ne bi se vratili u Italiju da zive ni po pretnjom smrti!Oni ne moraju da ostave ovaj raj na zemlji.Ja, izgleda da moram!

Pipi,tacno razumem sta kazes!Ma koliko puta iz pocetka da krenem!Imam vec100 godina i opet!
:besan2:

Pustila sam tv da drnda tako mislim da nisam sama kao sto jesam.Onda pisem vama takodje da mislim da nisam sama ,da sam u drustvu,kao sto nisam..ne secam se da sam bila tako sama nikada...
Napolju se ne mrda ni listic.Totalna tisina bez vetra,pola 12 je.Sad bi moja cerka trebala da ulazi u avion u Adisu za Paris...
Inace vrucina preteska,ceka se kisa.

Sad bih kao trebala da spavam...:ljuta:

Laku nioc i hvala od srca na vasem prijateljstvu!:obozavam:

Hahaha Milana bih prijavila kao mucitelja zivotinja,kao prvo.
Znam ja o cemu se radi,he da je samo nerviranje,bilo bi lako.Ovde su mnogo ozbiljnije stvari u pitanju i ja nisam bas od juce.
Hvala Pipi,odoh da probam da odmorim ove moje teske kosti,da im Bog dusu prosti.
Objasnicu ti na PP da ne mutimo ovde nepusacku vodu:)

Kao za proslavu 3 meseca nepusackog staza sam popusila 6 cigareta jednu za drugom!

Mozes ti to da zamislis!?

Sad se pravim luda kao nista se nije desilo, a i nije:cool:

Jos uvek sam nepusac,za vasu informaciju:brus:

znaci i ti nisi mogla da se odupres porivu da ne zapalis??eee moja kuki,samo se ti tesi da si jos uvek ne pusac,pitanje je vremena kad ces kupiti paklu i poceti da pusis kao pre..za sve ovo vreme si zalila za cigaretom,to se dalo videti iz tvojih poruka,i eto sad,zapalila 6 cigareta..u pravu je mirko ovo zadnje sto je napisao :lol:

Kao za proslavu 3 meseca nepusackog staza sam popusila 6 cigareta jednu za drugom!

Mozes ti to da zamislis!?

Sad se pravim luda kao nista se nije desilo, a i nije:cool:

Jos uvek sam nepusac,za vasu informaciju:brus:

Немој више. Чувај се ових дана, нахранила си чудовиште поштено, да не ојача и савлада те. Више ни дим! Иначе оде маст у пропаст.
Прославити непушачки стаж пушечи нема никакве логике, јелда- а добро је да си и даље непушач. Кип ит дет веј!

Vec sam i zaboravila da sam pusila,kao da je to neko drugi umesto mene.
Pijem kaficu vec drugu od jutros i nisam ni pomislila na cigaru a kamoli pozelela.
No frk,no panik.
Nepusac sam 3 meseca i jedan dan:zper:

Mirko sto si ti opterecem seksom toliko covece.?
I ko je tebi rekao uopste da ja nemam dobar i redovan seks?
Samo cinjenica da sam jedna od retkih ovde koja nije dobila na tezini(u prvom mesecu nesto dobila,u drugom se vratila na normalu),moze da ti nesto kaze ili ne?
Znaci da se seksam na veliko.....te radoznalog:p

Vec sam i zaboravila da sam pusila,kao da je to neko drugi umesto mene.
Pijem kaficu vec drugu od jutros i nisam ni pomislila na cigaru a kamoli pozelela.
No frk,no panik.
Nepusac sam 3 meseca i jedan dan:zper:

Mirko sto si ti opterecem seksom toliko covece.?
I ko je tebi rekao uopste da ja nemam dobar i redovan seks?
Samo cinjenica da sam jedna od retkih ovde koja nije dobila na tezini(u prvom mesecu nesto dobila,u drugom se vratila na normalu),moze da ti nesto kaze ili ne?
Znaci da se seksam na veliko.....te radoznalog:p

Iz tvojih usta u Bozje usi. :zag:

BAr dan, svima. :)
Ja se izvinjavam što ću da upadnem na temu ovako kao padobranac, ali ne zamerite.
Zadnji put sam pisala na ovoj temi pre neke 2,5 godine. Pa evo sad...

Samo da dam podstrek taze apstinentima i da im kažem - moguće je izdržati, mnogi su izdržali, i vi ćete!!!
Ne pamtim datum, ne pamtim ni mesec, uskoro neću znati ni koliko godina ne pušim... ali ne pušim. Nije mi došlo čak ni kao želja ne znam koliko često, svega nekoliko puta, ali brzo prodje.

Život bez cigareta je neuporedivo lepši, hrana je ukusnija, mirisi prirode su življi, budjenja su mnoooooogoooo prijatnija bez kašlja... imajte u vidu... :lol:
Ajd', neću da davim.... srećno svima i jači ste nego što ste ikada mislili!!! :ok:

Za 7 dana, tacnije 17.04 ce biti prvi mesec kako nisam zapalila cigaretu. Ne shvatam to nekim uspehom, s obzirom da sam bila na bolnickom lecenju, ali proslo je, hvala Bogu. Rekla bih da je fizicka kriza prosla, ali uprkos svemu, psihicka me razbija, Ceo dan mi se cigareta mota po glavi, kao da je proslo dva dana. ali prestace valjda. Cigarete su definitivno proslost. Koliko su kod vas trajale krize, kad iscezne ideja cigarete iz glave?

Za 7 dana, tacnije 17.04 ce biti prvi mesec kako nisam zapalila cigaretu. Ne shvatam to nekim uspehom, s obzirom da sam bila na bolnickom lecenju, ali proslo je, hvala Bogu. Rekla bih da je fizicka kriza prosla, ali uprkos svemu, psihicka me razbija, Ceo dan mi se cigareta mota po glavi, kao da je proslo dva dana. ali prestace valjda. Cigarete su definitivno proslost. Koliko su kod vas trajale krize, kad iscezne ideja cigarete iz glave?

Ooooo Mimi nije te bilo 100 godina!! Po meni mesec dana je najveći uspeh.. I mene iskreno zanima kada krize prolaze posto ih ja i nakon 4 meseca imam.. Veliki pozz za tebe i samo napred!! :)

Кад исчезне идеја цигарете из главе, нема више криза. То је коначна слобода.
А да би идеја исчезла, треба да је елиминишемо. Како? Ево овако:

Замисли да ти кажем да је одлична идеја да уместо маказама, скратиш косу упаљачем. Ето, запамти реакцију коју си имала кад си то одбацила као тоталну глупост.
Или да ми даш сав новац који зарађујеш у следећих десет година.
Или да се мажеш уместо кремом за лице, ималином.

Увежбај сад те "ма дај!" реакције када ти ђаволак предложи да запалиш отровну целулозу и ставиш у уста.

Јел да да ниједан од претходних предлога ниси ни узела у даље разматрање, ниси се бавила вагањем да ли да то урадиш или не, нити предомишљала да ли да ме можда ипак послушаш. Зато што су то све бесмислени, опасни и дебилни предлози, исто као што је то пушење отрова ради удисања дима.
Тотални булшит, зар не!

svaki dan bez zapaljene cigarete je uspeh za svakog bivseg pusaca! :) Cestitke..!
Najveca je kriza u prvih mesec dana, barem kod mene, ali ne u smislu da mi npr treba cigara, nego u smislu da sam nervozan, dosta dugo i cesto.. Vremenom se to sve stabilizuje.
Govorili su mi ljudi da ideja da se zapali cigareta nikad ne iscezne! Uvek je tu negde u podsvesti, padne na pamet tu i tamo, tipa,

-mogao bih da zapalim cigaretu, u ime starih dobrih vremena, samo jednu da se prisetim?
ubrzo zatim se opet zapitas,
-a zasto bih je zapalio, zar su stara vremena bila toliko dobra?
-Pa cekaj bre, ako su stara vremena bila dobra, zasto sam ja ono bese prestao da pusim?
-A, ne, stara vremena nisu bila dobra, mucio sam se, trebale su mi godine da se konacno odlucim da prestanem!

I tako, ta pitanja se stalno ponavljaju, naravno sve redje, dok ne zaboravis da si uopste nekada i bio pusac.. :)

Danad mi je 65 dan kako ne pusim ,cesto,skoro svakodnevno citam ovaj forum jer odavde sam i krenuo putem bivseg pusaca. Sada posle dva protekla meseca prenecu ponovo neka moja licna iskustva. Pa da pocnem od negde... Nakon prvog meseca, motivacija je pocela blago da pada, privikao sam se na osecaj ne pusenja i na sva njegova poboljsanja, koja su najprimetnija u prvih par nedelja, nakon cega se zelja za cigaregom pojacavala. A motivacija padala jer nista se novo vrlo primetno nije desavalo. Sve vreme u periodu od 1. do 2. meseca stomak mi je bio strasno naduven, a apetit pojacan do granice vec ne izdrzivog. Posto sam bio pazljiv vrlo brzo sam primetio 4 kg viska u isto toliko nedelja i odmah presao na dietu, i to ne da bih smrsao vec samo da uspem da zaustavim dalje gojenje, posto kako mi izgleda ja spadam u onih 25% popoulacije koji se nakon prestanka pusenja ugoje do 20 kg u prvih pola godine. Inace nocu redovno sanjam da pusim,bar jednom nedeljno i dan posle toga mi je vrlo jaka zelja za cigaretom ili vam onaj osecaj praznine u stomaku. Sada je sve to vec dosta ucvrscena odluka da zelim da ostanem bivsi pusac, tako da me ne moze pokolebati ali je i dosta izrazen osecaj na momente. Posle oko 60 tog dana i apetit mi se dosta smanjio tako da i sa time ne moram da se borim mnogo ali nije bas ni da mogu da se prepustim. Naravno po svedocenju svih bivsih pusaca i meni cigareta sve redje pada na pamet, ali i stiti me vrlo veliki strah koji imam da kada bih samo dim uzeo da bi ponovo upao u kandze pusenja. To kad ja kazem da redje pomislim znaci bar 5-10 puta na dan jos uvek. Takodje svakim danom se i povecava osecaj potencijalne sramote i ponizenja pred samim sobom ali i drugima ukoliko bih poklekao. Eto preneo sam deo iskustva, pa javicu se naknadno kada ponovo zaokruzim neku celinu, puno podrske svima ,prvenstveno snage i volje, meni je ovaj forum najbolji saveznik bio nadam se da ce i nasa iskustva jos mnogima pomoci. Veliki pozdrav za sve.

Zna li neko nesto malo vise o onoj spravi za "pusenje" koja se kod nas zove Shisha?To ti je neki gajtan sa kao mustiklom na kraju pa onda na kraju gajtana neka tecnost pa zar i sta ja znam jos sta.
Sad znam tu foru iz proslosti i filmova ovde po Africi dalekom i bliskom istoku kad su se naduvavali opijumom preko te sprave.
Ali vidis ovde sad i to upotrebljavju,pa neko vece moja drugarica Betty, profesionalna balerina, naruci tu spravu pa samo pusi onako za barom pored meneUziva li uziva,a nije pusac cigareta.!
Pitam jel ima nikotina unutra,kaze nema!Ima droga?Nema naravski,glupo pitanje,ovde te streljaju za cigaru marihuane,strog zakon.
Pa onda se pitam ako nije "nista"mozda malo moze da se pucka u drustvu kao fol da zamisljas da pusis?;) hahaha
Sta je ta shisha?Mozda neka starinska elektronska cigareta?

Molim hitan odgovor,pre nego sto se za to "nista" navucem opet na zavisnost!:eek:

Posle se pitam sto puse to i trose pare ako je nista?:dontunderstand:

Ja znam da se to zove nargila. Stavi se duvan i sta god hoces npr.hasis ili aromaticni duvan. Ne znam puno o tome, ali znam da se uglavnom povezuje sa hasisom, e da li ima i neku drugu namenu, ne znam. Inace, ja se jos borim sa porivom da zapalim. Cudno je to sto se borim da ne zapalim, a ujedno znam da mi ta cigareta nece prijati. Pre par dana moj prijatelj zapali na prozoru, ljudi sto mi je zasmrdelooo, uzas jedan i onda ja i dalje razmisljam da zapalim. Stvarno nenormalno. Gde su svi, podrska? Meni je danas 28 dan kako nisam uzela ni dim

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back