Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo i mene NEPUSACA

Vec 48 sati nisam zapalila ono g....
imam onako poprilicne krize neznam zasto m.d je ostavio pre 4 meseca i ponasa se kao da nikad nije ni pusio nijednom nije ni pomislio da zapali iako sam ja u kuci pusila on nista
evo ja sad da ima neko u kuci da non stop pusi imam osecaj da bih popustila ovako nemam izbegavam trafike itd
Ja znam da nezelim da pusim i stvarno se svojki borim kad nesvesno pomislim na cigaru ili bukvano ruke krenu ka stolu kako ih izbaciti iz glave jojjj kad prestaje ova kriza ako je neko imao kada sve manje razmisljas o cigari

juce sam bila u gostima gde se pusilo i dalje sam sebe zamisljala par puta sa cigarom ali nijednom nisam ni pomislila da je uzmem i ako je bila na izvolte pola dana e to mi je dalo znak da ja ipak mogu i ako mislim da nemogu znaci kad kuci nemam mislim da bih odmah zapalila ako bih ih tog momenta imala u kuci a eto juce sam mogla imala sam pored sebe ali mi nije palo na pamet da ih uzmem

posto m.d i dalje tvrdi da samo nerazmisljam o cigari i to je to
ja nemogu jednostavno nemogu da nateram sebe da nerazmisljam ujutru se probudim odma pomislim na cig,kad se najedem,kad pijem kafu ,kad sam za kompom to su te stvari koje kad sam radila najvise sam pusila i onda on pametnjakovic kaze da sam opterecena i da nerazmisljam a nije ni svestan toga koliko sam ja strastveniji pusac bila i mozda mi je teze ostaviti 18 god pusenja poslednjih par 2 kutije dnevno i islo ka 3 kutiji pa je vreme bilo da se kaze STOP
zdrava sam za cigare bi uvek imala i kad nemam za druge stvari znaci nije ni finansije ni zdravlje vec jednostavno mislim da je dosta

posle koliko dana je vama bilo lakse i zelja za cigaretom se smanjila

hvala na dobrodoslici :bye:
da ali ja imam konstantnu blagu vrtoglavicu jel to normalno i da znoje mi se dlanovi uzas
da naglasim neuzimam nista znaci presek skidanje na suvo :evil:
uh valjda cu preziveti tih par dana jos 3 pa ce biti lakse :)

Sve je to normalno, mozak dobija vise kiseonika, zato ti se vrti u glavi, ti simptomi traju kratko, a dlanovi se znoje mozda zbog nervoze, neko se cese, ma svasta ima, ipak vecina nas je dugo pusila... nije ni cudo organizam treba da se navikne na cist vazduh....bitno je da svi simptomi prolaze...samo hrabro ne odustaj... i ja sam se skidala na suvo, tako je mozda i najbolje jer osetis kako je tesko, pa ti posle ne pada na pamet da zapalis ponovo, da ne bi prolazio kroz istu muku ostavljanja opet.

Grudva ,ne brinem Za tebe ! Uspeces!!!:ok:

Nas, koji se nesto folirajumo `ocemo-necemo da pusimo ili ti sta vec,u stvari ubija STRAH OD NEPUSENJA nista drugo!

Evo ja ,mesec i kusur dana,a covece,nista lakse nego ostraviti cigaru.:manikir:

Oni sto pricaju suprotno su manipulatori ili sadomazohisti ili biznismeni,ili sve skupa pa na kub.

Sve ostalo je autosugestija.:kuvar5:

Meni se naprimer nikada nije vrtelo u glavi, nikakve glavobolje.A pusila sam vise od 2 paketa dnevno 42 godine!
Kako bi to"strucnjaci" objasnili?
Nikako,jer nema veze...pisala sam o tome,pola u sali i vise u zbilji.Ko je razumeo razumece.

Sve ti je to:kafa::

Poslednja izmena:
Mika?
"Noramalno da ima vrtoglavicu jer mozak prima vise kiseonika"?:eek:
Ko kaze?
A zasto ja nisam imala te vrtoglavice?Nemam mozga ili nemam kiseonika?
Odgovori zasto ja ne, a ona da?

Ne znas naravno...:roll:

Gledajmo(potrudimo se da) da ne idemo u masovnu histeriju ,diskriminaciju ,aotosugestiju iliti lupetanja bezveze.:metla2:

Poslednja izmena:
kuki dokazano je sa medicinske strane da po ostavljanju cigareta dolazi do ubacivanja vise kiseonika nego dok se pusi..na nekog se to odrazi na nekog ne.na mene konkretno se nije odrazilo jer sam oduvek sportista..dok verujem kod onih ne aktivnih ljudi dolazi do svacega,lupanja srca,znojenja,vrtoglavice..nije svaciji organizam isti..ovo je medicinska teza a ne nasa..ni ja nisam imao problema sa ostavljanjem cigareta kao i ti,ali vidim ovde da nema takvih kao nas dvoje,jer svi imaju neki problem i koriste svasta da bi ostavili i prestali sa pusenjem..nisu svaciji karakteri isti,neko se vrati cigaretama,neko izdrzi do kraja..

Mika?
"Noramalno da ima vrtoglavicu jer mozak prima vise kiseonika"?:eek:
Ko kaze?
A zasto ja nisam imala te vrtoglavice?Nemam mozga ili nemam kiseonika?
Odgovori zasto ja ne, a ona da?

Gledajmo(potrudimo se da) da ne idemo u masovnu histeriju ,diskriminaciju ,aotosugestiju iliti lupetanja bezveze.:metla2:
Ne znas naravno...:roll:

Kuki, ja stvarno ne vidim razloga za bilo kakvu nesuglasicu na ovom forumu....Svi znamo da je svako individua za sebe, ne znam cemu povisen ton, odn. to se oseti u pisanju kod tebe, jer stvarno nema potrebe za tim, ako se njoj vrtelo u glavi, znaci da je istina, ona ne laze, jer nema razloga....Nekom je lakse, nekom je teze ostaviti cigarete, neko drami, neko ne drami, nekome je jednostavno tesko, a mnogima je tesko jer znam po sebi...Pa ja bi Kuki da je lako bilo ostaviti cigarete ostavila ih pre 15 godina i vise, ali jednostavno nisam mogla, meni je licno bilo tesko....

Ja mislim da ti imas jedan problem, naime, ti svaku osobu uporedjujes sa sobom...dobro tebi je bilo lako ti svaka cast na tome, ali nije svima tako lako i ja stvarno ne vidim zasto ti imas problem sa ostalim clanovima i njihovim problemima prilikom ostavljanja cigareta kad tebe licno niko ne ugrozava, nego jednostavno iznose svoja misljenja, traze podrsku, izlazu teskoce sa kojima se susrecu itd.

uh uh nemojte sad ispade zbog mene prepucavanje

OVAKO vrtoglavica je konstantna uvek prisutna i kada stojim i kada sedim ali je uzasno blaga moguce da ima veze sa kondicijom itd posto ja i kondicija smo na Vi znaci sportska aktivnost je u minusu

ja vec imam jednog bivseg pusaca u kuci koji mi govori da se ja previse opterecujem i da on nista od toga nije imao
e sad da je imao ja verovatno nebi ni pisala po forumu jer bi neku podrsku ili ti objasnjene tipa ovoga dobila od njega ali posto je on taj koji savrsen jednog dana prestao da pusi i sutra kao da nikada nije ni pusio eeeeeeeeeeeeee i ja bi volela da je meni tako ali nije

veceras sam imala goste pusaci opet nijednog momenta nisam ni pomislila da zapalim niti sam imala zelju niti mi je smetalo to sto ona pusi ali etoo kad sam sama i kad u kuci nema cigareta meni se traze i mislim na njih uh ipak cu ja izdrzati
veliki kiss za sve

Ево шта здравствени радници кажу поводом симптома апстиненцијалне кризе.

SIMPTOMI APSTINENCIJALNE KRIZE I NAČIN UBLAŽAVANjA*
SIMPTOMI MOGUĆI UZROCI ŠTA TREBA URADITI
Žudnja za cigaretom
Simptomi krize zbog nikotina,
snažne droge koja izaziva zavisnost

Sačekati da prođe žudnja. Žudnja traje
nekoliko minuta. Vežbati: hodati oko zgrade;
odvratiti pažnju i misli od pušenja; duboko
disati; piti vodu; ili raditi bilo šta – najbolji je
fizički rad!

Iritiranost
Fizička žudnja za nikotinom Brzo hodanje; tople kupke i tuširanje; vežbe
relaksacije!

Umor
Nikotin je stimulans Kratko odspavati, ali ne preterivati

Nesanica
Nikotin utiče na moždane funkcije:
na spavanje; snovi o pušenju su česti
Izbegavati kofein posle 18 čas; koristiti
vežbe relaksacije

Kašalj, suvo grlo, nos curi
Povećano lučenje sluzi u bronhijama
blokira disajne puteve i otežava
disanje
Piti dosta tečnosti: hladnu vodu, voćne
sokove, čajeve; uzimati lekove/kapi protiv
kašlja

Vrtoglavica
Telo dobija više kiseonika
Biti posebno pažljiv; polako promeniti
poziciju/položaj tela

Slaba koncentracija
Telu je potrebno vreme da se
prilagodi na stanje bez nikotina
Uskladiti aktivnosti; izbegavati dodatno stres
tokom prvih nekoliko nedelja

Napetost u grudima
Napetost u telu verovatno nastaje
zbog potrebe za nikotinom; takođe,
može biti uzrokovana kašljem
Upotrebiti tehnike relaksacije, posebno
duboko disanje

Glad
Žudnja za cigaretom može da se
poistoveti sa snažnim osećajem
gladi; postoji žudnja da se nešto ima
u ustima
Piti vodu ili niskokalorične napitke;
pripremiti niskokalorićne zalogaje

Opstipacija/zatvor, gasovi,
bol u stomaku Usporava se rad creva Piti dosat tečnosti; uzimati lako svarljivu
hranu (npr. voće, povrće, cele žitarice)

Glavobolja
Mozak oseća simptome
apstinencijalne krize zbog
nedostatkanikotina na koji je
navikao
Upotrebiti tople kupke ili se istuširati;
duboko disati; upotrebiti hladne obloge

* Preuzeto: Pešić I, Plavšić Z, Borović P: Priručnik za odvikavanje od pušenja duvana, Beograd,
Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i EPOS-Evropska agencija za rekonstrukciju; 2007.
http://www.studpol.rs/dokumenta/pusenje/SimptKrize.pdf

DOBROBITI OD PRESTANKA PUŠENJA:
● 20 MINUTA PO PRESTANKU PUŠENJA CIGARETA
Krvni pritisak i puls se snižavaju za normalne vrednosti, a temperature ruku i nogu se povećavaju do normalne vrednosti

● U TOKU 8 SATI OD PRESTANKA PUŠENJA CIGARETA
Preostali nikotin u krvotoku opada na 6,25% normalnih dnevnih najviših vrednosti što čini smanjenje od 93,25%

● U TOKU 12 SATI OD PRESTANKA PUŠENJA
Nivo ugljenmonoksida pada, a nivo kisoeonika raste do normalnog nivoa u krvi

● U TOKU 24 SATA OD PRESTANKA PUŠENJA CIGARETA
Anksioznost ja na vrhuncu, a u roku od dve nedelje će se vratiti na nivo pre odvikavanja od pušenja. Rizik od iznenadnog srčanog udara se smanjuje.

● U TOKU 48 SATI OD PRESTANKA PUŠENJA CIGARETA
Završeci nervnih vlakana počinju da se regenerišu i čulo mirisa i čulo ukusa se oporavljaju. Bes i uznemirenost zbog prestanka pušenja dostižu vrhunac.

● 2 DO 3 NEDELJE OD PRESTANKA PUŠENJA
Cirkulacija se oporavlja, šetnje su prijatnije i lakše, čak se i funkicja pluća poboljšava za 30%.

● 9 MESECI PO PRESTANKU PUŠENJA
Opšta energija se poboljšava, a simptomi kao što su kašalj, umor, zapušenost nosa i oostajanje bez daha nestaju. Smanjuje se lučenje sluzi, čiste se disajni putevi i smanjuje mogućnost infekcije.

● GODINU DANA OD PRESTANKA PUŠENJA CIGARETA
Rizik od koronarne bolesti je smanjen na polovinu u odnosu na nekog ko još puši.

● 5 GODINA OD PRESTANKA PUŠENJA CIGARETA
Verovatnoća umiranja od karcinoma pluća se smanjuje za 50%.

● 10 GODINA OD PRESTANKA PUŠENJA CIGARETA
Verovatnoća umiranja od karcinoma pluća je ista kao i za nepušače, prekancerozne ćelije su zamanjene normalnim, smanjuje se rizik od moždanog udara, kao i rizik od raka usta, grla, jednjaka, želudca, bubrega i pankreasa.

● 15 GODINA OD PRESTANKA PUŠENJA CIGARETA
Rizik od koronarne bolesti srca je sada isti kao kod osobe koja nikada nije pušila.

Ključni činioci u ostavljanju pušenja
Pre svega treba da otkrijete zašto pušite. Kada shvatite svoje pušačke navike, bolje ćete isplanirati strategiju kojom ćete ih promeniti. Bitka se dobija u umu svakog pušača. Odluka o prestanku pušenja mora da bude lična i konačna. Pri tom je veoma važna jaka i trajna motivacija, vera i samopouzdanje u uspeh.

Pet načina za savladavanje želje
1. Objavi
Potvrdi svoju odluku da prestaješ da pušiš: „Izabrao sam da budem nepušač.“ Ovo ostavlja snažne efekte na um.
2. Odloži
Kad vas napadne želja za cigaretama, odlučite da nećete još dva minuta da zapalite, posle samo produžite vreme.
3. Pijte vode
Kada se javi želja, popijte čašu ili dve vode i istuširajte se.
4. Dišite duboko
Vazduh je osnovna hrana uma i tela. Izdvojte 14 sekundi za duboko disanje. Ovo će pomoći da se umanji želja za cigaretom.
Opšte poznata činjenica je da kiseonik umanjuje i uticaj katrana, otrova i nikotina.
5. Okupirajte pažnju
Idite u šetnju, operite zube, radite vežbe. Prekinite fizički/psihički ciklus stresa koji nastaje usled želje za cigaretama.

Poboljšanje

Pozitivni efekti prestanka pušenja se javljaju već nakon par sati po prestanku. Većina pušača ne može to da oseti jer su u strahu od pojave neželjenih ili apstinencijalnih simptoma. Ipak, za ovo nema razloga.

[TABLE="class: antre_c, width: 470"]
[TR]
[TD]Kada nastaje kriza
Efekti prestanka se javljaju čim nivo nikotina padne ispod nivoa na koji je organizam do tada navikao. Kada se prekine unos nikotina, osoba se ne oseća „normalno“. Najjači efekti su od prvog do trećeg dana nakon prestanka pušenja. Vremenom se njihov intenzitet smanjuje. Kod većine se apstinencijalni simptomi gube nakon tri do četiri sedmice. Inače, ovi simptomi se ne javljaju kod svih.
Simptomi:
- Želja za cigaretom se javlja kod 62 odsto ljudi koji su rešili da prestanu da puše, više od 87 osoba se žali na uznemirenost. Nekontrolisana glad je još jedan od simptoma i ona se javlja kod 53 odsto osoba koje su rešile da ostave cigarete.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]Nikotin kao droga
Nikotin je jaka droga koja izaziva zavisnost kao i druge droge. Ono što mladi ne znaju jeste činjenica da čak i jedna cigareta može da aktivira ciklus zavisnosti. Samo sedam sekundi nakon udisaja nikotin stiže do ćelija mozga i utiče na receptore i neurotransmitere u mozgu. Nikotin je psihoaktivna supstanca koja utiče na promenu raspoloženja i osećanja jer remeti normalne biohemijske funkcije u mozgu. Ima dvofazno delovanje - stimuliše i deprimira. Svakodnevno konzumiranje nikotina produžava potrebu za njim.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

DOBROBITI OD PRESTANKA PUŠENJA:
● 20 MINUTA PO PRESTANKU PUŠENJA CIGARETA
Krvni pritisak i puls se snižavaju za normalne vrednosti, a temperature ruku i nogu se povećavaju do normalne vrednosti
Za ovo sam 100% siguran da je tacno. Dosta utice i na cirkulaciju. od kad ne pusim, imam neki osecaj da mi je toplije dok radim.
Inace, bavim se ribolovom, profesionalno, a ova zakljucak prenosim uzivo sa najhladnije tacke na Dunavu, sa Djerdapa... ;)

Nesanica
Nikotin utiče na moždane funkcije:
na spavanje; snovi o pušenju su česti
Izbegavati kofein posle 18 čas; koristiti
vežbe relaksacije
Snovi o pusenju, za mene najveci kosmar!
Kad god sanjam da sam zapalio cigaru, uvek se probudim u sred noci.. uzas.. bas se izcimam.. :D

Ključni činioci u ostavljanju pušenja
Pre svega treba da otkrijete zašto pušite. Kada shvatite svoje pušačke navike, bolje ćete isplanirati strategiju kojom ćete ih promeniti. Bitka se dobija u umu svakog pušača. Odluka o prestanku pušenja mora da bude lična i konačna. Pri tom je veoma važna jaka i trajna motivacija, vera i samopouzdanje u uspeh.

Pet načina za savladavanje želje
1. Objavi
Potvrdi svoju odluku da prestaješ da pušiš: „Izabrao sam da budem nepušač.“ Ovo ostavlja snažne efekte na um.
2. Odloži
Kad vas napadne želja za cigaretama, odlučite da nećete još dva minuta da zapalite, posle samo produžite vreme.
3. Pijte vode
Kada se javi želja, popijte čašu ili dve vode i istuširajte se.
4. Dišite duboko
Vazduh je osnovna hrana uma i tela. Izdvojte 14 sekundi za duboko disanje. Ovo će pomoći da se umanji želja za cigaretom.
Opšte poznata činjenica je da kiseonik umanjuje i uticaj katrana, otrova i nikotina.
5. Okupirajte pažnju
Idite u šetnju, operite zube, radite vežbe. Prekinite fizički/psihički ciklus stresa koji nastaje usled želje za cigaretama.

Poboljšanje

Pozitivni efekti prestanka pušenja se javljaju već nakon par sati po prestanku. Većina pušača ne može to da oseti jer su u strahu od pojave neželjenih ili apstinencijalnih simptoma. Ipak, za ovo nema razloga.

[TR]
[TD]Kada nastaje kriza
Efekti prestanka se javljaju čim nivo nikotina padne ispod nivoa na koji je organizam do tada navikao. Kada se prekine unos nikotina, osoba se ne oseća „normalno“. Najjači efekti su od prvog do trećeg dana nakon prestanka pušenja. Vremenom se njihov intenzitet smanjuje. Kod većine se apstinencijalni simptomi gube nakon tri do četiri sedmice. Inače, ovi simptomi se ne javljaju kod svih.
Simptomi:
- Želja za cigaretom se javlja kod 62 odsto ljudi koji su rešili da prestanu da puše, više od 87 osoba se žali na uznemirenost. Nekontrolisana glad je još jedan od simptoma i ona se javlja kod 53 odsto osoba koje su rešile da ostave cigarete.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]Nikotin kao droga
[/B]Nikotin je jaka droga koja izaziva zavisnost kao i druge droge. Ono što mladi ne znaju jeste činjenica da čak i jedna cigareta može da aktivira ciklus zavisnosti. Samo sedam sekundi nakon udisaja nikotin stiže do ćelija mozga i utiče na receptore i neurotransmitere u mozgu. Nikotin je psihoaktivna supstanca koja utiče na promenu raspoloženja i osećanja jer remeti normalne biohemijske funkcije u mozgu. Ima dvofazno delovanje - stimuliše i deprimira. Svakodnevno konzumiranje nikotina produžava potrebu za njim.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Godinama ovo ponavljam,ali mi vecina ovde tvrdi da preterujem.
Ne preterujem,to je teska drogetina,jedna od najjacih.

Пушач одржава одређени ниво никотина у организму, тако да не постоје лајт варијанте пушеља. Све се надокнади. дубље увлачиш дим, више пушиш и опет је исти ниво никотина у телу без обзира шта пише на кутији.

Tacno od a do sh...pozdrav svima narocito taze nepusacima i i veteranima...eto da se javnem posle duzeg vremena i kazem da sam mislila za sebe da sam lajt:mrgreen:u odnosu na hard piusace...ustvari je sve isto njesra samo drugo pakovanje, uhvatila sebe kako se cudim sto neko tamo pusi malboro ili kamel...iju kao takooooo jakeeee a moje su slabe:mrgreen:pa taj neko navikao na te kao ja na ove i to je to oboje smo pusaci zavisni od 10 ili 0,1 nikotin isti q....elem stigla do deset na dan i ni makac dalje...jos mi se cinilo super to je to bravo za mene...proslo nekoliko dana i prva stresna situacija ponovo isto...20 a nekad i trideset cigareta...probala pnovo sa mushtiklom sa filterom ma sve isto popusim isto ako ne i vise...istina izgleda da manje unesem nikotina...ali to sve nadoknadim sledeci dan jer popusim vise...i sad sam ponovo u razmisljanju da samo bacim i gotovo...inace da dodam svako je zavisan od sopstvene doze a ne tudje, i mislim da i pusacki staz umnoigome otezava prestanak....nije isto pusiti 10. 15 ili 30 god...ja sam u zadnjoj grupi znaci hard:roll:

mislim da i pusacki staz umnoigome otezava prestanak....nije isto pusiti 10. 15 ili 30 god...ja sam u zadnjoj grupi znaci hard:roll:

Ja se sa ovim ne slažem. Mislim da se lakoca ostavljanja cigareta ogleda u zrelosti zelje za ostavljanje istih. A to da nije isto pusiti 10, 20 ili 30 god. zbog zdravlja, finansija... je neminovno, ali ne i zbog ostavljanja.
Pozz i podrška za tebe!! :) :)

Pozdrav Oranz, ja se slazem sa tobom, nije isto kad neko pusi 2 godine, ili 30 godina, mnogo je teze dugogodisnjim pusacima, imam primera u okolini....mnogo lakse ostavljaju oni koji su pusili kraci vremenski period, u stvari i nije toliko stvar u ostavljanju, nego u krizi... kod njih brze prolazi kriza i krace traje, a kod nas sto smo pusili bas puno godina, treba mnogo vise vremena, i mnogo duze se secamo duvana sa nekom nostalgijom i setom....

Poslednja izmena:
Zanima me da li neko ima iskustva sa Fluoxetinom, jedna vrsta antidepresiva, i kakve ste reakcije imali na pocetku terapije, odnosno pri ostavljanju istog.

Hvala unapred.

gubitak libida,slaba erekcija..., pri ostavljanju -radrazljivost,anksioznost,tremor...u americi je to
ali ume i da pomaze dost kod depre sto ga duze pijes bice ti bolje,ima dosta slucajeva gde nekoj osobi taj lek ne odgovara,malo je zastareo,ima boljih antidep.

Poslednja izmena:
Ostavih cigarete posle 25+ godina, Marlboro i samo Marlboro. Preko noći, nema smanjivanja, usb gluposti, pomoćnih sredstava itd. Stvar je odluke, i koliko si ozbiljan u nameri da ne pušiš. Ja sam se na ovo odlučio u jednom od težih životnih perioda, kada bi bilo realnije da sam pojačao dozu sa 1.5 na 2 paklice:). Nisam osetio nikakvu fizičku krizu, nisu mi se tresle ruke, noge, nisam šetao u krug ili bilo šta slično. Popijem čašu vode kada osetim potrebu za cigaretom, i to je uglavnom to. Verujem da nije bilo strastvenijeg pušača od mene, pa sam se i začudio kako je to sve prošlo bez drame i poteškoća.
Tako već dvadesetak dana, prošao sam i nazovi testiranje, sedenje u kafiću, posao (za volanom), druženje sa pušačima.:)
Ono što sam hteo da kažem je da se manete skupih zibana, elektronskih cigara i ko zna čega sve.
Ajd uzdravlje.

Ostavih cigarete posle 25+ godina, Marlboro i samo Marlboro. Preko noći, nema smanjivanja, usb gluposti, pomoćnih sredstava itd. Stvar je odluke, i koliko si ozbiljan u nameri da ne pušiš. Ja sam se na ovo odlučio u jednom od težih životnih perioda, kada bi bilo realnije da sam pojačao dozu sa 1.5 na 2 paklice:). Nisam osetio nikakvu fizičku krizu, nisu mi se tresle ruke, noge, nisam šetao u krug ili bilo šta slično. Popijem čašu vode kada osetim potrebu za cigaretom, i to je uglavnom to. Verujem da nije bilo strastvenijeg pušača od mene, pa sam se i začudio kako je to sve prošlo bez drame i poteškoća.
Tako već dvadesetak dana, prošao sam i nazovi testiranje, sedenje u kafiću, posao (za volanom), druženje sa pušačima.:)
Ono što sam hteo da kažem je da se manete skupih zibana, elektronskih cigara i ko zna čega sve.
Ajd uzdravlje.

Jos jedan dokaz da je sve u glavi.

Рекла бих да је најлакше оставити први пут, са најмање криза или чак без њих. Ето додатне мотивације да не пробамо више никад ни дим!
Што се тиче помоћних средстава, нисмо сви исти. Некоме ће користити ово, некоме оно, а некоме не треба ништа.
Битно је да је резултат исти, да не пушимо!

Ajd uzdravlje.

Svaka cast na tako lakom ostavljanju.....Ja sam za nijansu krace pusila, ali jos uvek mi cigarete padaju na pamet, ne pusim, ali su mi u mislima jos uvek, ne po ceo dan ali su tu...jos jednom bravo i dobrodosao u drustvo bivsih pusaca :super:

Svaka cast na tako lakom ostavljanju.....Ja sam za nijansu krace pusila, ali jos uvek mi cigarete padaju na pamet, ne pusim, ali su mi u mislima jos uvek, ne po ceo dan ali su tu...jos jednom bravo i dobrodosao u drustvo bivsih pusaca :super:

Видећеш да ће временом опседнутост цигаретама бити све мања и мања.Дрога је то,тешка дрога,хоће да управља твојим животом и даље,а и велики је бизнис огромна се лова врти у том послу.Скоро сам негде прочитао да су произвођачи цигарета,само узадњих 10 година,повећали садржај никотина у цигаретама за 15 %,а у цигаретама има неколико хиљада супстанци. Интерес произвођача је да има што више пушача,њих није брига за ничије здравље.

Што више имаш непушачког стажа,ређе се сећаш цигарете,али треба бити опрезан,са дрогом се не треба играти.Само један дим и враћаш се не на почетак,него на нешто много горе,после је још теже оставити,иако се чини да ће бити лакше. Мислиш да си лако оставио први пут па ћеш и касније исто.То је грешка,касније је много теже.

Не чачкај мечку,знаш како је и не покушавај да изазиваш судбину.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back