Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam takodje zasto pojedinci hoce da omalovaze prestanak pusenja, kao da to i nije nesto jako bitno, kad to uopste nije za omalovazavanje, nego je jedan veliki cin, za mene licno mozda najbolja stvar koju sam ikada uradila za sebe, to osecam i od ljudi oko mene koji puse, nekako omalovazavaju ovu za mene jako vaznu i bitnu stvar, a meni stvarno jeste bitna, jer sam pusila 20 godina i zadnjih mi nije prijaalo uopste, ali nisam mogla da ostavim, zavisnost je bila jaca od svega, srce mi je tuklo, skoro pola plate sam davala na cigarete, nisam mogla da potrcim da se ne zadisem, a nisam mogla da ostavim...I jako sam ponosna na sebe i jako sam srecna i smatram da je ovo jedna velika stvar za svakoga od nas koji smo ostavili i treba da se ponosimo time, jer stvarno jeste nesto ogromno dobro sto smo uradili za sebe, a bog nam je svedok da nije bilo lako, e iz tog razloga treba da smo sa razlogom PONOSNI I VAZNI !!!

I tako polako tece drugi mesec, krize su sve manje.....Veliki pozdrav za Pipi najplemenitijeg forumasa :)

Ура за други месец! Да, кризе се смањују и по интензитету и по учесталости. Додуше, експиксла је имао искуство да су му се кризе појачале, вероватно због психичке зависности....заиста ме занима да ли је успео да их преброди и како?
Хвала за лепе речи! Мени заправо аплауз није потребан, ја ово не радим из сујете, јер знате шта?
Свакоме се може десити да поново падне! Може се десити и мени било ког тренутка, а онда сте ви ти који ће мени да говоре издржи не дај се! Већ сам била у тој ситуацији и много ми је помогло несебично подржавање форумаша са ове теме. А једном ме је оборило назад критиковање због слабости са саветом ти си пушач иди пуши. Тако да...ја сам са вама на теми не као газдарица, власник, професорка и остале етикете које ми залепише ничим изазвано, већ као сапатник, бивши пушач и потенциални повратник као и било ко од вас.
А наравно да ћу реаговати ако на овј теми неко некога охрабрује да пуши или га вређа, јер ово је тема за оне који желе да престану да пуше и остану непушачи. Морамо бити свесни своје одговорности, јер прејака реч убија.
Осим тога, нисам само ја та која овде помаже другима, дивни људи су и Мирко, Вендика, ламар, Мика, јав, хармони, Ненси и многи многи други који су ту били или јесу за неког ко у тоом тренутку има проблем.
Душа ове теме су сви ти форумаши, који несебично помажу и дле своја искуства, без потребе да због тога буду "главни" што је потпуна зрелост.

Ура за други месец! Да, кризе се смањују и по интензитету и по учесталости. Додуше, експиксла је имао искуство да су му се кризе појачале, вероватно због психичке зависности....заиста ме занима да ли је успео да их преброди и како?
Хвала за лепе речи! Мени заправо аплауз није потребан, ја ово не радим из сујете, јер знате шта?
Свакоме се може десити да поново падне! Може се десити и мени било ког тренутка, а онда сте ви ти који ће мени да говоре издржи не дај се! Већ сам била у тој ситуацији и много ми је помогло несебично подржавање форумаша са ове теме. А једном ме је оборило назад критиковање због слабости са саветом ти си пушач иди пуши. Тако да...ја сам са вама на теми не као газдарица, власник, професорка и остале етикете које ми залепише ничим изазвано, већ као сапатник, бивши пушач и потенциални повратник као и било ко од вас.
А наравно да ћу реаговати ако на овј теми неко некога охрабрује да пуши или га вређа, јер ово је тема за оне који желе да престану да пуше и остану непушачи. Морамо бити свесни своје одговорности, јер прејака реч убија.
Осим тога, нисам само ја та која овде помаже другима, дивни људи су и Мирко, Вендика, ламар, Мика, јав, хармони, Ненси и многи многи други који су ту били или јесу за неког ко у тоом тренутку има проблем.
Душа ове теме су сви ти форумаши, који несебично помажу и дле своја искуства, без потребе да због тога буду "главни" што је потпуна зрелост.

Bravo za svaku napisanu rec!!!

Ja pored lakomislenih i malicioznih prozivki i odgovaranje na istih odstupam od teme. Ali evo, da se vratim.
Proslo je skoro dva ipo meseca od kako sam ugasio poslednju cigaru. Ali, kako se jedan problem ugasi nastane drugi. Sada imam problem sa grlom. Nakon popijenih antibiotika, sisanje pastila, ispiranje grla cajevima, radjenja brisa grla i nosa čiji su rezultati potpuno uredu, mene i dalje grlo boli... Ima li neko slicnih problema ili iskustva??

Ps: znam da je na forumu jedna zdravstvena radnica, pa ako moze neki savet ili slično :)

Ja pored lakomislenih i malicioznih prozivki i odgovaranje na istih odstupam od teme. Ali evo, da se vratim.
Proslo je skoro dva ipo meseca od kako sam ugasio poslednju cigaru. Ali, kako se jedan problem ugasi nastane drugi. Sada imam problem sa grlom. Nakon popijenih antibiotika, sisanje pastila, ispiranje grla cajevima, radjenja brisa grla i nosa čiji su rezultati potpuno uredu, mene i dalje grlo boli... Ima li neko slicnih problema ili iskustva??

Ps: znam da je na forumu jedna zdravstvena radnica, pa ako moze neki savet ili slično :)

Ja sam pre dve godine imala slican proble,. Ne mora da znaci da je I kod tebe, ali isto me bolelo grlo, rezultati su bili ok, dok napokon nisu ukapirali da imam jaku zeludacnu kiselinu koja je pocela da mi nagriza jednjak I stigla do grla. Mene je sve to bolelo, pa nisam vise ni kapirala u stvari sta me boli. Dobila sam tablete protiv kiseline, redukovala ishranu I vremenom se smirilo.
Cestitam za dva I po meseca! :klap:

- - - - - - - - - -

Gde nam je jav74? Nisi valjda?!

Ja samo da se glasnem.19 dana sam nepusac ali sam od 1.feb pocela pusiti elektricnu cigaru i jako mi se svidja.naravno minimalna doza nikotina,divno je.izbacujete li mi iz grupe:-

Draga jav! Rekla si da smo ti svi okrenuli ledja zbog elektronske cigarete. Nije istina, samo brinemo. Ti si u ovom postu napisala da nisi pusila 19 dana I da si tada uzela elektronsku cigaretu sa minimalnom dozom nikotina. Koliko ja razumem minimalna doza, znaci da ipak ima malo nikotina. Zato sam I reagovala da mi je zaista zao da propusis ponovo posle 19 dana. Baci to djubre, baci elektronske cigarete, koje ponovo jako lako mogu da te povuku na pravu.
Budi na forumu, uz tebe sam I samo nastavi tamo gde si stala 19-tog dana!

Kamo srece,vendi da sam ovo probala prije 3 god,a ne pala i purnjala sve do 18.jan ove godine,bljak.ovo mi se trenutno jako svidja....a malo ga i koristim,vise mirkove jabuke i zeleni caj...lijepo se osjecam

Kamo srece,vendi da sam ovo probala prije 3 god,a ne pala i purnjala sve do 18.jan ove godine,bljak.ovo mi se trenutno jako svidja....a malo ga i koristim,vise mirkove jabuke i zeleni caj...lijepo se osjecam

Drago mi je mnogo zbog tebe! Svaka cast, samo guraj dalje! I pokusaj da eliminises elektronsku cigaretu, iako je malo koristis, plasim se da te ne povuce na pogresan put. Pricam ti iz dobre namere, a I iz licnog iskustva! Jos jednom, bravo za tebe I cekamo jubilej! :vatromet:

Dujkicu spremi se jos sad psihicki za rodjendan, nemoj da pokleknes, iza tebe je proslo ono sto je najteze i bila bi prava steta, a to znas i sam da propusis ponovo......znaci spremi se psihicki, a na pusace koji se budu zatekli na rodjendanu gledaj kao na slabice, koji ne mogu da se otrgnu jedne grozne zavisnosti, pa ces samim tim u odnosu na njih sebe posmatrati kao pobednika i videces sebe kao jednu samosvesnu jaku osobu, koja misli na sebe i na svoje zdravlje i kojoj ni jedna zavisnost ne komanduje u zivotu....mislim da ce ti ovakav stav dosta olaksati da ne pokleknes :bye:

ezapume3.jpg

Sto Wolf rece bitno je takodje da se ne ubijes od alkohola....Ja recimo bila skoro na nekom slavlju i da bi ubila tugu za cigaretom, ubila sam se od alkohola:zcepanje:

Jedva se povratih posle, nisam mogla da odem ni na posao sledeci dan:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Nisam neki ljubitelj alkohola...popijem kad bas imam neki debeo razlog.
Desilo mi se nekoliko puta za ove nepune cetiri godine kako ne pusim da popijem...malo mnogo vise nego sto mi treba.:lol:
Ma nije mi cigareta padala na pamet,i sutradan me nije bolela glava.Da nisam postao alkos.:think::think::think:

mirko priznaj da si ti najveci uvoznik jabuka jer se sve jabuke zovu po tebi... "MIRKOVE JABUKE" :hahaha::hahaha:

:lol: a ja jutros na pijaci kupujem jabuke. :think:

Moj doprinos je taj sto sam izumeo nacin pripreme,pa se zbog toga zovu "Mirkove jabuke".Zaposlis ruke,a onda dok ih konzumiras takodje zaposlis ruke i usta...svasta nesto radis samo da bi odvratio paznju od razmisljanja ...
Meni je to jako pomoglo u pocetku,mozda pomogne i drugima.Licno,nista od toga nemam.:bye:

Poslednja izmena:
:lol: a ja jutros na pijaci kupujem jabuke. :think:

Moj doprinos je taj sto sam izumeo nacin pripreme,pa se zbog toga zovu "Mirkove jabuke".Zaposlis ruke,a onda dok ih konzumiras takodje zaposlis ruke i usta...svasta nesto radis samo da bi odvratio paznju od razmisljanja ...
Meni je to jako pomoglo u pocetku,mozda pomogne i drugima.Licno,nista od toga nemam.:bye:

Mirko aj nama novima ovde objasni taj nacin priprema jabuka, mislim ponovi ga za nas koji ne znamo......Mirkove jabuke su cuvene, al ta priprema me interesuje, kreni redom, od odlaska na pijac, biranja jabuka, pa na dalje...:kuvar5:

- - - - - - - - - -

Sto volim ovako lepo raspolozenej na forumu, svi veseli, lepo vreme, ne pusimo, ne svadjamo se, ma prava divota:tambalamba::tambalamba::tambalamba::srecan::smeker::srecan::srecan::smeker::smeker::srecan::srecan::srecan:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back