Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo ja ne pusim vec vise od mesec ipo i jos uvek mi padaju napamet i često mislim na njih.
Izgleda da je to prokletstvo svih bivsih pusaca, moramo se cuvati te napasti ceo zivot, ali bolje i to nego da pusimo i dalje.Cesto mrzim samu sebe sto nisam ranije ostavila, mada se ta zelja kuvala u meni bar zadnjih 10 godina, ali jednostavno nisam bila dovoljno jaka da se izborim sa zavisnoscu. E, a sad je dosao taj trenutak i stvarno mislim da necu nikad zapaliti vise ni jednu, jer ne bi mogla ponovo da prolazim one prve dane apstinencije, koji su jako teski.....

A i da vam kazem iskreno, nekada se su cigarete ostavljale lakse, sad bog te pitaj sta sve stavljaju u njih, kad je ovako tesko, uzas zivi....obrni okreni sve se vrti oko novca, da bi duvanske industrije zaradjivale, mora i da se pusi, znaci stavice nam ne znam sta u cigarete samo da ne odustanemo od dimljenja....E, al su se prevarili, bar sto se mene tice, dosta je bilo....

Evo jednog povratnika,odlucila sam da od danas vise ne pusim.sati 5 bez cigara...ps juce je bila generalna proba nisam zapalila 17h...ne znam sta mi bi.prosli put sam Uzivala bez cigara 1,5mjesec prije tacno 3 god i propusila zbog nesanice,5kg i nikoreta....rekla sam da cu se vratiti i evo me!

Super je sto si se vratila i sto nisi odustala, znas i sama kako ide, prvi dani su najtezi, ali sve na kraju vredi, svaka muka se isplati a i zdravlje stvarno nema cenu, sta je par dana suzdrzavanja, naspram lepseg i mirisljavijeg zivota, moja velika podrska i molim te ne odustaj, imas moju i porsku svih nas ovde, zajedno smo jaci, nece nas pobediti neki tamo smrdljivi otrov fuuujjj...

Sta se folirate trovaci sebe i svoje okoline?
Kad ste pocinjali da pusite niste razmisljali. Tada niste imali krize i mislili ste da ste vazni zato sto pusite. Krili ste se od roditelja, da ne saznaju da pusite. Dakle bili ste svesni da radite nesto sto ne valja. Zato ste pred drustvom izigravali neke dzekove. Nagovarali ste i druge iz vaseg drustva da puse, jer je to cool.
Ne sazeljevam ni jednog pusaca, jer pusaci nisu bolesnici. Svi ste vi vrlo svesno poceli da pusite. Niko vas na to nije prisiljavao. Nedeljama i mesecima ste se privikavali na duvan, a sad vam frka da ostavite pusenje.
Nikorete, Ziban, flasteri i druga sredstva za odvikavanje od pusenja vam ne mogu pomoci koliko ste ogrezli u pusenju.
Neko kaze: ,,Pusim vec 15 godina i hocu da prestanem". Pa gde si bio 15 godina? Toliko ti je trebalo da shvatis sta svakodnevno radis. Posebno su mi interesantne majke koje s cigaretom u ruci treba da uce decu kako je pusenje stetno. To najcesce ide u fazonu: ,,Ja sam se navukla jer sam bila mlada i glupa, ali ti nemoj jer je to stetno". Prestani da pusis i to sto pre, a ne da pred detetom izigravas budalu kojoj je cigareta vaznija od njega i njegovog zdravlje. A ima i onih dama koje ni u trudnoci ne mogu da ne puse. Ako se i njihovi bliznji s tim ne slazu, puse krisom kao neke bednice. Lazu i sebe i druge. Ima i onih koje kao u trudnoci ostave pusenje, a posle porodjaja opet pocnu. Pa kad vec prestanes, sto se opet spustas na nizi nivo?
Postoje i oni dimnjak-tipovi. To su oni koji dime kao parne lokomotive. Retko su bez cigarete. Trag im mirise na duvan.
Setio sam se i onih koji su bolesni, znaju da im pusenje skodi, ali uprkos tome puse. Njihov najcesci izgovor je da ne mogu bez cigareta i sta ce im ostati ako se i toga odreknu. Kao da na ovom svetu nema niceg pametnijeg od pusenja. Kad ih dobro tresne, oni se urazume, ali tada obicno bude prekasno, jer vise nisu nizasta.
Ima onih odvaznih koji kazu da mogu da ostave pusenje kad god zele, ali trenutno ne zele. Prave ljude u svojoj okolini na volove.
A ima i onih koji cekaju da se razbole. Oni obicno kazu da ce ostaviti pusenje kad pocne da im smeta. Znaci, dok sam zdrav pusicu, a kad unistim svoje zdravlje, prestacu.
Interesantnu grupu predstavljaju i oni koji ostave pusenje, ugoje se 3 kg i onda opet pocnu da puse da se ne bi gojili. Njima je pusenje nacin da regulisu telesnu tezinu.
Zanimljivi su i oni ekolozi koji konstatuju da je i onako sve zatrovano, pa im pusenje i nije neko trovanje.
Dobri su i snobovi koji tvrde da puse samo kvalitetne cigarete. Te ,,kvalitetne" navodno nisu tako stetne kao one druge.
Ima raznih pusaca, ali je svima zajednisko da se truju i ugrozavaju svoju okolinu.

da podelim ovaj post.....cela istina....

Izgleda da je to prokletstvo svih bivsih pusaca, moramo se cuvati te napasti ceo zivot, ali bolje i to nego da pusimo i dalje.Cesto mrzim samu sebe sto nisam ranije ostavila, mada se ta zelja kuvala u meni bar zadnjih 10 godina, ali jednostavno nisam bila dovoljno jaka da se izborim sa zavisnoscu. E, a sad je dosao taj trenutak i stvarno mislim da necu nikad zapaliti vise ni jednu, jer ne bi mogla ponovo da prolazim one prve dane apstinencije, koji su jako teski.....

Svaka ti čast ako garantujes da nećeš vise zapaliti, imas moju veliku podršku, ja sam bio pušač 2 godine i odlucio sam sada da ih ostavim, ali u meni zelja nije sazrela ni upola kao sto je u tebi..

Svaka ti čast ako garantujes da nećeš vise zapaliti, imas moju veliku podršku, ja sam bio pušač 2 godine i odlucio sam sada da ih ostavim, ali u meni zelja nije sazrela ni upola kao sto je u tebi..
Hvala ti, stvarno tako osecam, jer sam preterala, iza mene je 20 godina dima, vise ne mogu sebe ni da se setim bez cigarete, jednostavno, cini mi se da se dimim ceo zivot, uzas.... I nije svaka cast meni, nego svaka cast tebi, kad si resio da ih ostavis posle samo 2 godine, to je za veliku pohvalu, jer tebi jos uvek ne smetaju, zato sto je mali pusacki staz, ali si ti ipak resio da ih ostavis i to na vreme, i to je sjajno i ojacaj tu zelju za ostavljanjem sta ce ti ta nesreca u zivotu, probaj da se tom otrovu ne vratis nkada vise, super ti ide i samo nastavi, nemoj da pokleknes i nema ni dim ili samo jedna kao sto su mnogi ovde pisali, jer cim je tu "samo cu jednu" posle par dana se pocinje jos gore i jace i onda sve jovo nanovo.....

Hvala ti, stvarno tako osecam, jer sam preterala, iza mene je 20 godina dima, vise ne mogu sebe ni da se setim bez cigarete, jednostavno, cini mi se da se dimim ceo zivot, uzas.... I nije svaka cast meni, nego svaka cast tebi, kad si resio da ih ostavis posle samo 2 godine, to je za veliku pohvalu, jer tebi jos uvek ne smetaju, zato sto je mali pusacki staz, ali si ti ipak resio da ih ostavis i to na vreme, i to je sjajno i ojacaj tu zelju za ostavljanjem sta ce ti ta nesreca u zivotu, probaj da se tom otrovu ne vratis nkada vise, super ti ide i samo nastavi, nemoj da pokleknes i nema ni dim ili samo jedna kao sto su mnogi ovde pisali, jer cim je tu "samo cu jednu" posle par dana se pocinje jos gore i jace i onda sve jovo nanovo.....

Moj jedini motiv prestanka pusenja je da se pravilno razvijem, imam 17 skoro 18 godina i trudicu se da ne pokleknem. Kod mene je sve isto, zelja za obicnom cigaretom gotovo i da ne postoji, dok sa e-cigaretom umirem :D

Moj jedini motiv prestanka pusenja je da se pravilno razvijem, imam 17 skoro 18 godina i trudicu se da ne pokleknem. Kod mene je sve isto, zelja za obicnom cigaretom gotovo i da ne postoji, dok sa e-cigaretom umirem :D
Ma kakva e-cigareta, cim si ti uspeo da ostavis ove prave, zaboravices brzo i na e-cig, nemoj slucajno da varas sebe pa da ih zamenjujes, jer po meni nemas potrebe, kad vise nisi zavistan....

Pa gde su ovi silni nepusaci z:hm:
Jesu li odustali ili posustali:zroll:
Meni danas sesti dan...ima krize ali nije strasna:znamiguje:
Jaa sam tuuuu, tu su verovatno i ostali negde, pojavice se vec....ti si sad super 6-i dan, sad je vec prosla ta najgora fisicka kriza, sad je sve mnogo lakse, meni je 19 dan i super sam, naravno pomislim nekad, nekad, al to je samo trenutak, ni nalik kako je bilo prvih 3-4 dana...

z;)

10379_365685853528371_1884758218_n.jpg
hahahaha ovo je prava istina :D

Pozdrav svim sadašnjim i budućim nepušačima z:)
Prvo da podelim svoje iskustvo, dva puta sam "ostavljao" pušenje ali su to bili bezuspešni pokušaji jer sam oba puta nalazio izgovore zašto ipak treba da zapalim tu "jednu" kobnu cigaru, posle koje ide još jedna i tako u nedogled. Međutim, treći put sam definitivno rešio i znao sam da je to to, jer sam u glavi prelomio i rekao DOSTA z:) Razloga je bilo milion, a najbitniji su bili zadah iz usta, kašalj i ovo najnovije povećanje cene (što je puno, puno je z:((). Inače nikad nisam bio jak pušač, pušio sam oko 15 cigara dnevno, jedino u izlascima i u jako dosadnim danima preko 20, ali mi je ipak bilo teško da ih ostavim. Sve do ovog trećeg puta. Mogu reći da sam očekivao da će mi biti mnogo teže, ali je bilo podnošljivo. Prva dva dana sam imao česte krize i po ceo dan sam razmišljao samo o pljugama, ali sam ipak izdržao i to najviše zahvaljujući drugarici koja je takođe rešila da ih ostavi, pa smo bili jedno drugom podrška.
Onda je došao treći dan, 18. rođendan na koji sam trebao da idem, u ponudi hektolitar alkohola i tona prasetine, a ne smem da zapalim ni jednu cigaru. U glavi mi se vrtela misao: "Ovo je nemoguća misija", ali sam rešio bar da pokušam, greota je da dva dana padnu u vodu. Prvih pola sata je sve bilo opušteno, dok nisam krenuo da pijem pivo. Osetio sam jaku potrebu za pušenjem i čak sam i hteo da zapalim ali srećom drug od kojeg sam tražio nije imao da mi da. Inače bilo je to najgadnije pivo koje sam popio z:lol: Da skratim, odoleo sam i nisam zapalio celo veče, a bogami žurka je potrajala do 7 ujutru. Taj rođendan je, kasnije se ispostavilo, bio ključni događaj jer sam ujutru kad sam ustao bio jako ponosan na sebe, pun samopouzdanja i imao sam osećaj kao da mogu sve na svetu da uradim. Sutradan uveče sam izašao i opet sam pio, celo veče nisam zapalio , ali mi je pred kraj večeri sinulo da probam da zapalim da vidim šta će se desiti, jer sam bio ubeđen da mi neće naškoditi i da sam već izlečen. Zapalio sam tri i to je to, od onda više ni dim, a prošlo je 8 dana.
Nastavak priče je manje lep z:p Dva dana posle poslednje cigare sam se razboleo, i to traje cele ove nedelje. Nije to klasična prehlada koju ja lično preležim jednom godišnje i to za dva dana. Boli me grlo, nekad jače nekad slabije, ali konstantno i ne prestaje i imam nenormalno puno šlajma koji izbacujem ceo dan, a posebno ujutru, pa se pitam koliko će to da traje.

Prvo da podelim svoje iskustvo, dva puta sam "ostavljao" pušenje ali su to bili bezuspešni pokušaji jer sam oba puta nalazio izgovore zašto ipak treba da zapalim tu "jednu" kobnu cigaru, posle koje ide još jedna i tako u nedogled. Međutim, treći put sam definitivno rešio i znao sam da je to to, jer sam u glavi prelomio i rekao DOSTA z:) Razloga je bilo milion, a najbitniji su bili zadah iz usta, kašalj i ovo najnovije povećanje cene (što je puno, puno je z:((). Inače nikad nisam bio jak pušač, pušio sam oko 15 cigara dnevno, jedino u izlascima i u jako dosadnim danima preko 20, ali mi je ipak bilo teško da ih ostavim. Sve do ovog trećeg puta. Mogu reći da sam očekivao da će mi biti mnogo teže, ali je bilo podnošljivo. Prva dva dana sam imao česte krize i po ceo dan sam razmišljao samo o pljugama, ali sam ipak izdržao i to najviše zahvaljujući drugarici koja je takođe rešila da ih ostavi, pa smo bili jedno drugom podrška.
Onda je došao treći dan, 18. rođendan na koji sam trebao da idem, u ponudi hektolitar alkohola i tona prasetine, a ne smem da zapalim ni jednu cigaru. U glavi mi se vrtela misao: "Ovo je nemoguća misija", ali sam rešio bar da pokušam, greota je da dva dana padnu u vodu. Prvih pola sata je sve bilo opušteno, dok nisam krenuo da pijem pivo. Osetio sam jaku potrebu za pušenjem i čak sam i hteo da zapalim ali srećom drug od kojeg sam tražio nije imao da mi da. Inače bilo je to najgadnije pivo koje sam popio z:lol: Da skratim, odoleo sam i nisam zapalio celo veče, a bogami žurka je potrajala do 7 ujutru. Taj rođendan je, kasnije se ispostavilo, bio ključni događaj jer sam ujutru kad sam ustao bio jako ponosan na sebe, pun samopouzdanja i imao sam osećaj kao da mogu sve na svetu da uradim. Sutradan uveče sam izašao i opet sam pio, celo veče nisam zapalio , ali mi je pred kraj večeri sinulo da probam da zapalim da vidim šta će se desiti, jer sam bio ubeđen da mi neće naškoditi i da sam već izlečen. Zapalio sam tri i to je to, od onda više ni dim, a prošlo je 8 dana.
Nastavak priče je manje lep z:p Dva dana posle poslednje cigare sam se razboleo, i to traje cele ove nedelje. Nije to klasična prehlada koju ja lično preležim jednom godišnje i to za dva dana. Boli me grlo, nekad jače nekad slabije, ali konstantno i ne prestaje i imam nenormalno puno šlajma koji izbacujem ceo dan, a posebno ujutru, pa se pitam koliko će to da traje.

Čitam ovaj tekst i razmišljam kad sam ovo pisao :)
Veoma slicnu situaciju sam i ja preziveo, samo sto sam ja uspeo iz 33. puta da ostavim. Drži se, a slajm ce proći kad prodje i virus :)

Pa gde su ovi silni nepusaci z:hm:
Jesu li odustali ili posustali:zroll:
Meni danas sesti dan...ima krize ali nije strasna:znamiguje:

Nisam ni odustala, ni posustala, haha... Jednostavno, citam temu, vidim da vam odlicno ide, a ne znam sta bih novo napisala sto vec neko nije, ili sto nisam I ja sama napisala. Velika posrska svima vama koji ste novi, a I nama starima treba naravno. Javljacu se, citam sve, nema promene! :zblesav:

Pozdrav svima. Danas mi je 13 dan kako ne pusim.
Ono sto je naj interesantnije od svega, ostavio sam cigare i prosle godine na isti datum, i izdrzao 5 meseci.
Najveca greska mi je bila ono "zapalicu samo jednu"! :)

Neki me se mozda i secaju, cesto sam svracao na forum u tih par meseci, delio kao neke savete, a posle toga me je
bilo sramota da se pojavim ovde. Od danas cu se opet druziti sa vama! :)

Jedini moj savet za sve je "Posle zadnje cigarete ne postoji jos 1"! samo se drzite toga i uspeh je zagarantovan! ;)

Nemoj da te brine grlo, ja evo ne pusim danas je 20-i dan, i mogu reci da sam do 15-og dana kasljuckala i bolelo me je grlo, stim da nisam nista mogla da iskasljem, ali je bol i kaasljucanje bilokonstantno, e sad je sve vec to proslo, tako da nemas razloga za brigu, samo napred u nove pobede sa cistim plucima :)

Ono sto je naj interesantnije od svega, ostavio sam cigare i prosle godine na isti datum, i izdrzao 5 meseci.

Neki me se mozda i secaju, cesto sam svracao na forum u tih par meseci, delio kao neke savete, a posle toga me je

Jedini moj savet za sve je "Posle zadnje cigarete ne postoji jos 1"! samo se drzite toga i uspeh je zagarantovan! ;)

I meni se isto desilo posle par meseci, "samo jedna" i onda poznati scenario. Ne znam koji mi je danas dan, mislim 25-ti, bilo mi je ok, ali mi je nesto ovih dana frka, narocito ujutru. Cak sam i otisla da kupim cigarete :rumenko: a kad mi je u trafici rekao 260 din, umalo nisam pala u nesvest. Lepo sam kupila kutiju Plazme i gotovo. Imam osecaj da mi je ovo krizni period za povratak i trudim se da ne mislim na cigarete. Cigarete su prokletstvo, od njih se lose osecas, a imas osecaj da su ti potrebne. Naravno, to je samo osecaj i to je ono sto imam na pameti kad mi "dodje da zapalim" z:). Podrska svima

Bravo za 13 dana i nema sramote, bitno je istrajati!!!!

I meni se isto desilo posle par meseci, "samo jedna" i onda poznati scenario. Ne znam koji mi je danas dan, mislim 25-ti, bilo mi je ok, ali mi je nesto ovih dana frka, narocito ujutru. Cak sam i otisla da kupim cigarete :rumenko: a kad mi je u trafici rekao 260 din, umalo nisam pala u nesvest. Lepo sam kupila kutiju Plazme i gotovo. Imam osecaj da mi je ovo krizni period za povratak i trudim se da ne mislim na cigarete. Cigarete su prokletstvo, od njih se lose osecas, a imas osecaj da su ti potrebne. Naravno, to je samo osecaj i to je ono sto imam na pameti kad mi "dodje da zapalim" z:). Podrska svima

Ja sam vecu krizu imao kad sam bio pusac, tada sam na svakih 45 minuta krizirao, nekada i cesce.. xexe a sada vec na svakih par dana! :)
260 dinara? Potpuno te razumem, verovatno si pusila marlboro? :D Najbolje cigarete za sva vremena! ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back