Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo je to kad imas uslove da ti sve mirise.. :) Ja na zalost takve uslove nemam. Svako vece u mojoj kafani se sakupi 5-6 drugara
pusaca koji ispuse po 10 cigara, a to me strasno nervira.Hteo bih da im zabranim pusenje, ali ni to nije lepo, treba imati tolerancije
prema pusacima, svi smo mi bili pusaci i znamo sta znaci uskratiti nekom da zapali.
Kad im govorim o stetnosti cigareeta, oni pocnu ono "Vidi ga ovaj, do juce pusio 2 pakle dnevno, a sad nasao nama da soli pamet"..

Ono sto sam hteo ja vas ovde da pitam, postoji li nacin da ja njih ubedim da prestanu da puse???
Znam da mene niko nikad nije mogao da ubedi, odnosno kad god se prica o tome, ja iz inata zapalim cigaru..:D

Vidim da nekolicina vas ima problema sa viskom kilograma od kada ste ostavili duvan. Pokusajte da cigaretu ne zamenjujete hranom. Ja licno kad god sam ostavila cigarete, ja sam doterala liniju haha... A razlog je bio sto nisam mogla mnogo da jedem, a I nisam htela, narocito zacinjenu I jacu hranu, jer mi je tada potreba za cigaretom bila veca. U jelovnik sam uvrstila dosta povrca I voca, slatkise ne jedem, I vezba, vozim bicikl, setam... To sve mi je umanjivalo zelju za cigaretom u prvim danima ostavljanja, tako da sam to nastavila do dana danasnjeg.
Kompletno zdrav zivot! Pokusajte, nije tesko!

svaka cast vendi,to volim da cujem..uz tebe ssam..:)

Никог не можеш убедити да престане речима. Али можеш ћутањем и примером. Само причај како ти је лепо откако не пушиш и никога не наговарај да престане. Онда ће сами доћи на идеју.

За надуте стомаке и успорен метаболизам:

-Обавезан доручак пре 10 сати.
-Једите овсене пахуљице.
-Пијте пуно воде
-Крећите се
-Урадите клистир.

Посуду за клистир купите у апотеци, око 10 евра је и онда је имате, није једнократна инвестиција. Испирања радите млаком водом, можете додати мало соде бикарбоне или кашику лимуновог сока. Како, ево линк:
http://www.mrsavljenje-forum.com/pravilno-postiti-je-lako/

Meni je danas dvadeset i treci dan, polako jenjava potreba za hranom, sto me jako raduje, a i potreba za cigaretom je dosta manja, setim se ponekad, jer na poslu sve kolege puse, ali to je samo na blic i brzo prodje-lakse je sto puta nego na pocetku. Ja inace volim pivo i rado ga se secam, jer od kada ne pusim pivo mi ne ide nikako, bas mi je nekako bljak, moracu da nadjem sta bih mogla drugo da popijem kad budem izlazila negde, recimo nesto sto necu vezivati odmah za cigarete, bas se razmisljam ovih dana sta bi to moglo biti, valjda ce mi sinuti nesto na pamet, taj neki alkohol mislim :D

Jos me interesuje, ako bi se neko javio od starosedelaca nepusaca, naime, cula sam da je PMS dosta laksi kad ste nepusac, pa me interesuje da li je to istina?

Никог не можеш убедити да престане речима. Али можеш ћутањем и примером. Само причај како ти је лепо откако не пушиш и никога не наговарај да престане. Онда ће сами доћи на идеју.

-Једите овсене пахуљице.
-Пијте пуно воде
-Крећите се
-Урадите клистир.

Посуду за клистир купите у апотеци, око 10 евра је и онда је имате, није једнократна инвестиција. Испирања радите млаком водом, можете додати мало соде бикарбоне или кашику лимуновог сока. Како, ево линк:

Pipi, prava si dobra vila, hvala na svim savetima!

Posle 23 dana, ono sto je primetno je da su mi zubi dosta pobeleli, onda disem dosta dublje, u stvari cini mi se da sam disala sa pola daha dok sam pusila, odn. disala sam jako plitko, takodje sam raspolozenija vidno, te sam zakljucila da su meni cigarete stvarale veliku nervozu, bez obzira sto sam mislila da je suprotno, takodje budim se odmornija i svezija nego ranije iako ne spavam puno sati kad se probudim osecam se super. Imala sam jaka lupanja srca i povremene bolove zbog istog, nedostatak daha kada se umorim, jednostavno srce mi je genetski ugrozen organ, od kad ne pusim ne lupa mi toliko srce a i bolova skoro da nemam, zbog cega sam jako srecna.....E sad na licu ne vidim jos neke promene bitne, do duse bez obzira sto sam bila okoreli pusac 20-21 godine ne znam vise ni koliko godina, cini mi se da pusim ceo zivot, lice mi nije nesto zuto od duvana, niti su mi se stvorile bore, ali ja to vezujem za genetiku, ali ko zna, moguce da i tu ima napretka, ali ja ne primecujem jos uvek.....E sad dragi pusaci koji ovo citate, a znam da vas ima puno, jer ja sam cesto citala dok sam pusila i hrabrila sebe da prestanem, prestajte sto pre i ne gubite vreme, ne cekajte kao ja 20 godina a mozda i jace da prestanete, ja jos uvek ne mogu da verujem kakva sam ja budala bila sto sam pusila tolike godine i sto nisam ranije prestala...znaci mrzim sebe zbog toga jakooooo, bila sam kukavica teska, sad mi je krivo uzasno, ali dobro opametila sam se, bolje ikad nego nikad, neka mi je to bar za utehu.....Ovde imate podrsku svih nas i ne casite casa nego se okanite otrova na vreme, a od nas ovde imacete bezgranicnu podrsku, savete i sve sto ide uz to.

Ja sam se opet navukla :dash::dash: i to ne bezazleno. Sad opet ispocetka. Ma uzas! Mrzim samu sebe, sramota me.Imala sam neke stresove, nije opravdanje, ali eto. Kad je proslo najgore, ja poklekla. Nisam bila dovoljno obazriva, previse sigurna u sebe. Osecam se grozno zbog toga. Bravo za nove nepusace :super:

Nemoj da se nerviras, ti si vec pobednik cim ne odustajes:zskace: Ja sam takodje dva puta ostavljala, pa evo sad i treci put i iskreno mi se cini da je sada konacno i zauvek, a ako i ne bude, bitno je da imamo zelju, a cim je zelja tu u vazduhu, vrlo uskoro ce doci i do toga da zauvek bacimo ove glupe cigarete. Ako ti je za utehu sad bar znas kako sve ide, lakse ces prebroditi pocetnu krizu, a i kratko traje to vec znas, glavu gore, ti si vec nepusac, ihhhh :zskace:

Nemoj da se nerviras, ti si vec pobednik cim ne odustajes:zskace: Ja sam takodje dva puta ostavljala, pa evo sad i treci put i iskreno mi se cini da je sada konacno i zauvek, a ako i ne bude, bitno je da imamo zelju, a cim je zelja tu u vazduhu, vrlo uskoro ce doci i do toga da zauvek bacimo ove glupe cigarete. Ako ti je za utehu sad bar znas kako sve ide, lakse ces prebroditi pocetnu krizu, a i kratko traje to vec znas, glavu gore, ti si vec nepusac, ihhhh :zskace:

Hvala ti puno, ovo mnogo znaci. Ne odustajem, ne predajem se. Razocaram se u sebe i razocaram druge i onda se ubijem u pojam. Svaka cast na uspehu

Nemam pojma :zstidljivko: Ovo mi je drugi veci pad, ali ovaj ne traje dugo - tesim samu sebe. Ne racunam ono kad ne pusim par dana pa pocnem. Razmisljala sam da li da vam priznam. Najvise me sramota od vas, najiskrenije. Danas sam vec bez cigareta, nije mi tesko, necu vise nista da pricam dok ne prodje bar mesec dana.

da si mi blize samo,trcala bi ti sa mnom svaki dan po sat vremena i radila razne vezbe,videla bi posle dal ti pada cigareta na pamet..:)

Nemam pojma :zstidljivko: Ovo mi je drugi veci pad, ali ovaj ne traje dugo - tesim samu sebe. Ne racunam ono kad ne pusim par dana pa pocnem. Razmisljala sam da li da vam priznam. Najvise me sramota od vas, najiskrenije. Danas sam vec bez cigareta, nije mi tesko, necu vise nista da pricam dok ne prodje bar mesec dana.

Mini mačko drži se!! Ako si me pratila znas koliko sam padao.. Mislim da je odlično to sto si odlucila da 'ne pričaš' mesec dana, jer sam ja sebi postavio cilj koji je upalio: AKO IZDRZIM MESEC DANA - THE WORLD IS MINE!

Dan broj 6.jutro proslo onako,sinoc imala stres i zamalo zapalila,srecom nije bilo cigara u blizini.danas mi vise puta naisla kriza i tudje cigare bile blizu,nisam posegnula za njima,iskulirala sam ih.danas sam na poslu objavila da ne pusim na opste iznenadjenje.fizicke tegobe nemam,apetit kanalisala na voce i zeleni caj,spavanje uredu,naduta sam kao balon:-)sad me poslije obilnog rucka uhvatila zelja,ali sam popila 2 vrlike case vode.kako su ostali saborci?mimi,kako si?ako nemas snage sad skupi je pa kreni ponovo

-Једите овсене пахуљице.
-Пијте пуно воде
-Крећите се
-Урадите клистир.

Uraditi klistir?!ma daj!tu je portalak sirup,suve sljive,prejesti se bonbona;-)a i ne mora se u krajnjem slucaju kupovati oprema vec aplikovati mikroklizma za djecu

Uraditi klistir?!ma daj!tu je portalak sirup,suve sljive,prejesti se bonbona;-)a i ne mora se u krajnjem slucaju kupovati oprema vec aplikovati mikroklizma za djecu

Klistir je zakon za detoksikaciju i za brzo ostavljanje cigareta. Očisti organizam ekstremno brzo od nikotina pa apstinencijalne krize i raznih nuspojava ostavljanja gotovo da nema. Lako jednostavno,jeftino i pre-efikasno. z;)

Hvala ti puno, ovo mnogo znaci. Ne odustajem, ne predajem se. Razocaram se u sebe i razocaram druge i onda se ubijem u pojam. Svaka cast na uspehu

Gotovo niko više ne može da ostavi iz prve, jer u cigarete stavljaju kombinaciju raznih hemikalija koje naprave jedinjenje slično kreku. Ali može se, ne treba odustati, i ne treba se previše pouzdati u sebe kad se prestane. Bolje je ne igrati se sa vatrom, da tako kažem. NI JEDAN JEDINI DIM! Inače idemo sve ispočetka.

Jedne godine sam ostavljala na svakih mesec dana. prođe mesec dana, ja propušim. Ali zainatila sam se i nisam odustala. Dobro razmisli šta te je navelo i kako si se prevarila da zapališ, kako bi mogla da rešiš "okidač"
Ti već ponovo prestaješ, nisi dozvolila da te jedna izgubljena bitka natera da kapituliraš, bravo za tebe!

Sramote nema, mi smo svi žrtve pohlepnosti države i duvnske industrije.
Borimo se za našu slobodu, da ne budemo državi "krave muzare" iz kojih isisavaju i život i zdravlje i novac.
Dosta je bilo da nas neko koristi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back