Pozdrav svim sadašnjim i budućim nepušačima

Prvo da podelim svoje iskustvo, dva puta sam "ostavljao" pušenje ali su to bili bezuspešni pokušaji jer sam oba puta nalazio izgovore zašto ipak treba da zapalim tu "jednu" kobnu cigaru, posle koje ide još jedna i tako u nedogled. Međutim, treći put sam definitivno rešio i znao sam da je to to, jer sam u glavi prelomio i rekao DOSTA

Razloga je bilo milion, a najbitniji su bili zadah iz usta, kašalj i ovo najnovije povećanje cene (što je puno, puno je

). Inače nikad nisam bio jak pušač, pušio sam oko 15 cigara dnevno, jedino u izlascima i u jako dosadnim danima preko 20, ali mi je ipak bilo teško da ih ostavim. Sve do ovog trećeg puta. Mogu reći da sam očekivao da će mi biti mnogo teže, ali je bilo podnošljivo. Prva dva dana sam imao česte krize i po ceo dan sam razmišljao samo o pljugama, ali sam ipak izdržao i to najviše zahvaljujući drugarici koja je takođe rešila da ih ostavi, pa smo bili jedno drugom podrška.
Onda je došao treći dan, 18. rođendan na koji sam trebao da idem, u ponudi hektolitar alkohola i tona prasetine, a ne smem da zapalim ni jednu cigaru. U glavi mi se vrtela misao: "Ovo je nemoguća misija", ali sam rešio bar da pokušam, greota je da dva dana padnu u vodu. Prvih pola sata je sve bilo opušteno, dok nisam krenuo da pijem pivo. Osetio sam jaku potrebu za pušenjem i čak sam i hteo da zapalim ali srećom drug od kojeg sam tražio nije imao da mi da. Inače bilo je to najgadnije pivo koje sam popio

Da skratim, odoleo sam i nisam zapalio celo veče, a bogami žurka je potrajala do 7 ujutru. Taj rođendan je, kasnije se ispostavilo, bio ključni događaj jer sam ujutru kad sam ustao bio jako ponosan na sebe, pun samopouzdanja i imao sam osećaj kao da mogu sve na svetu da uradim. Sutradan uveče sam izašao i opet sam pio, celo veče nisam zapalio , ali mi je pred kraj večeri sinulo da probam da zapalim da vidim šta će se desiti, jer sam bio ubeđen da mi neće naškoditi i da sam već izlečen. Zapalio sam tri i to je to, od onda više ni dim, a prošlo je 8 dana.
Nastavak priče je manje lep

Dva dana posle poslednje cigare sam se razboleo, i to traje cele ove nedelje. Nije to klasična prehlada koju ja lično preležim jednom godišnje i to za dva dana. Boli me grlo, nekad jače nekad slabije, ali konstantno i ne prestaje i imam nenormalno puno šlajma koji izbacujem ceo dan, a posebno ujutru, pa se pitam koliko će to da traje.