Evo pokusacu ja da ti odgovorim, naravno iz svog ugla. Prvo da se zapitamo zasto je neko iskljuciv po tom pitanju. Ako je zbog zdravlja onda sam iskljuciva. Ja dozvoljavam suprugu da zapali i to pored prozora, poneku cigaretu, ali da zadimi dvoje ili troje ljudi u isto vreme ne dolazi u obzir. Prvo sto ja zbog zdravlja vise ne smem da pogledam u cigaretu a ne da je zapalim, a drugo sto moja cerka ima alergiju na duvansi dim. Zbog cega mi meni prijatelji koji mi dodju na par sati bili drazi od mog deteta?! Uostalom, ako im smeta sto se kod mene u stanu ne pusi, ne moraju da dodju. I ja sam bila pusac, i ovde se u vecini stanova ne pusi, pa sam opet odlazila kod ljudi i druzila se. Mogla sam da izdrzim par sati bez cigarete.
21. novembra sam slavila Slavu. Od nas petnaestak gostiju, samo troje smo bili nepusaci. Da sam dozvoila tada da zapale, u stanu bi mi bio haos, ja bi se nagutala dima, a cerka bi morala kod doktora.
Ne znam zasto mislis da se ne moze reci prijatelju da zapali napolje ili na terasi? Nemoj da se ustrucavas ni po koju cenu. Voli prvo sebe. A uostalom, ako si ti prestala sa cigaretama, zasto bi udisala tudji dim?
Tako, draga moja, meni je to sasvim normalan, a ne uzasan stav. Samo ti primeni ovu tehniku, i ne brini! A pravi prijatelji ce te uvek razumeti!