Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao i kod mene isto nepusim dve nedelje,nije mi bio toliko problem sve do pre 2 dana,bas imam zelju da zapalim,ali stalno mi je u glavi motivacija zasto zelim da prestanem da pusim,jako se bojim da necu uspeti,iako se borim,sta da radim,dokle ce to trajati.Blago onom ko je nikada u usta nije stavio,ja mislim da ce mi ceo zivot ovakav biti,da cu stalno imati cigaru u glavi,strasno mi je to:(

Ko zna,možda je ovo samo neki od tih talasa krize...
Uff pogotovo ova dva dana sam se nagrickao raznih sjemenki...samo orasa sam stukao 200,300 g juče...
Jedi često voće i povrće,teže se nabacuju kilogrami od toga...

Hajde da vas pitam nesto, ne znam da li da otvorim posebnu temu, sta mislite o tome kad neko ne dozvoljava da se zapali cigara u stanu?

Stan nema terasu, da se moze reci prijatelju koji ti je dosao u posetu, zapali na terasi.
Jednom u sto godina ti neko dodje i ti ni tad ne mozes da iskuliras dim. Da li je to po vama u redu? Meni je jezivo odvratan taj stav, cak i da nikad nisam pusila takve reakcije su mi....brrrr, uz ceo dat kontekst koji sam navela.
Ne bih bas dozvoljavala da pali jednu za drugom, prijateljima mogu da kazem hajde zauzdaj se da mi bas ne smrdi stan od dima, ali varijanta da sam iskljuciva da ni po cenu zivota ne moze da se zapali je uzasan stav.

Hajde da vas pitam nesto, ne znam da li da otvorim posebnu temu, sta mislite o tome kad neko ne dozvoljava da se zapali cigara u stanu?

Stan nema terasu, da se moze reci prijatelju koji ti je dosao u posetu, zapali na terasi.
Jednom u sto godina ti neko dodje i ti ni tad ne mozes da iskuliras dim. Da li je to po vama u redu? Meni je jezivo odvratan taj stav, cak i da nikad nisam pusila takve reakcije su mi....brrrr, uz ceo dat kontekst koji sam navela.
Ne bih bas dozvoljavala da pali jednu za drugom, prijateljima mogu da kazem hajde zauzdaj se da mi bas ne smrdi stan od dima, ali varijanta da sam iskljuciva da ni po cenu zivota ne moze da se zapali je uzasan stav.

Evo pokusacu ja da ti odgovorim, naravno iz svog ugla. Prvo da se zapitamo zasto je neko iskljuciv po tom pitanju. Ako je zbog zdravlja onda sam iskljuciva. Ja dozvoljavam suprugu da zapali i to pored prozora, poneku cigaretu, ali da zadimi dvoje ili troje ljudi u isto vreme ne dolazi u obzir. Prvo sto ja zbog zdravlja vise ne smem da pogledam u cigaretu a ne da je zapalim, a drugo sto moja cerka ima alergiju na duvansi dim. Zbog cega mi meni prijatelji koji mi dodju na par sati bili drazi od mog deteta?! Uostalom, ako im smeta sto se kod mene u stanu ne pusi, ne moraju da dodju. I ja sam bila pusac, i ovde se u vecini stanova ne pusi, pa sam opet odlazila kod ljudi i druzila se. Mogla sam da izdrzim par sati bez cigarete.
21. novembra sam slavila Slavu. Od nas petnaestak gostiju, samo troje smo bili nepusaci. Da sam dozvoila tada da zapale, u stanu bi mi bio haos, ja bi se nagutala dima, a cerka bi morala kod doktora.
Ne znam zasto mislis da se ne moze reci prijatelju da zapali napolje ili na terasi? Nemoj da se ustrucavas ni po koju cenu. Voli prvo sebe. A uostalom, ako si ti prestala sa cigaretama, zasto bi udisala tudji dim?
Tako, draga moja, meni je to sasvim normalan, a ne uzasan stav. Samo ti primeni ovu tehniku, i ne brini! A pravi prijatelji ce te uvek razumeti! :bye:

ja dok sam pusio nikada nisam hteo da zapalim cigaretu kod nekog ne pusaca u sobi,znao sam kako to njemu smeta,i da zbog moje 2-3 cigarete koje popusim njemu ce biti pakao kad odem od tolikog smrada...tako da na prvom mestu pusac treba da postuje prijatelja ako je on ne pusac i njegov dom,ako je pusac ne uvidjajan onda mu treba reci da se suzdrzi..to bi isto bilo kao kad bi neko dosao kod tebe ili mene ili bilo koga i uzeo dzoint i zapalio da pusi travu...ili da dodje neko i zapali zguzvane novine iz razloga jer mu se svidja dim...pazi ovako,ako ti se svidja dim to je u redu za tebe,ali meni se to ne svidja i ne zelim da udisem to...

Ko zna,možda je ovo samo neki od tih talasa krize...
Uff pogotovo ova dva dana sam se nagrickao raznih sjemenki...samo orasa sam stukao 200,300 g juče...
Jedi često voće i povrće,teže se nabacuju kilogrami od toga...

xaxaxa na istim smo mukama,danas kad nisam zapalila necu valda nikad,jako mi se trazila ta prokleta cigara,:zcepanje:danas sam pusila svoj mali prst:rotf:ono cisto samo da osetim neznam ni ja sta:rotf: grozno mi je ovih par dana ja sam mislila dkako vreme bude odmicalo da ce biti lakse,a meni je sve gore,jako sam nervozna:besna:,sve mi smeta i samo trazim zrtvu to jes uvek je zrtva muz da se svadjam,evo tri dana nepricam sa njim:evil::rotf::rotf:

xaxaxa na istim smo mukama,danas kad nisam zapalila necu valda nikad,jako mi se trazila ta prokleta cigara,:zcepanje:danas sam pusila svoj mali prst:rotf:ono cisto samo da osetim neznam ni ja sta:rotf: grozno mi je ovih par dana ja sam mislila dkako vreme bude odmicalo da ce biti lakse,a meni je sve gore,jako sam nervozna:besna:,sve mi smeta i samo trazim zrtvu to jes uvek je zrtva muz da se svadjam,evo tri dana nepricam sa njim:evil::rotf::rotf:

Ne znam to za prst,lakše je vama ženama,meni malo gejasto da sisam prst...:hahaha:
Danas kad mi dođe duvan u misli izađem vani da šetam po onoj mećavi i hladnoći,i nekako pomaže,smrzneš se i nije ti do ničega...
Ej nemoj zlostavljati muža,c c c:malav:

ja dok sam pusio nikada nisam hteo da zapalim cigaretu kod nekog ne pusaca u sobi,znao sam kako to njemu smeta,i da zbog moje 2-3 cigarete koje popusim njemu ce biti pakao kad odem od tolikog smrada...tako da na prvom mestu pusac treba da postuje prijatelja ako je on ne pusac i njegov dom,ako je pusac ne uvidjajan onda mu treba reci da se suzdrzi..to bi isto bilo kao kad bi neko dosao kod tebe ili mene ili bilo koga i uzeo dzoint i zapalio da pusi travu...ili da dodje neko i zapali zguzvane novine iz razloga jer mu se svidja dim...pazi ovako,ako ti se svidja dim to je u redu za tebe,ali meni se to ne svidja i ne zelim da udisem to...

Uff pušio sam u prisustvu nepušača itekako,nisam bio tako obziran kao ti...ali tek sad vidim kako im je bilo...Uđe neki dan lik u bus,sjede pored mene,a sav bazdi na duvan,ubija,znači nije mi bilo dobro a tek 15-ak dana prošlo od mog prestanka pušenja...
Jbt kako li smo mi mirisali tek sad shvatam.

Мени се повраћа од смрада устајалог дима. После посете пушача, којима не браним да пуше, мени следује велико спремање и смрзавање док све проветрим. Чак ми је грозно када неко испуши цигарету и одмах затим седне у кола поред мене. Док сам била пушач нисам веровала да је то толико одвратно, као када бих м,орала да седим поред контејнера који гори.
Мислим да бившим пушачима више смета дим него и онима који никад нису пушили.
Ко ме воли имаће обзира према мени. моје муке због његове цигарете трају неколико дана...

Zdravo svima i od srca vam zelim da ostavite cigarete!Vec duze vreme citam ove postove i divim se nekim osobama ovde kako ohrabljuju druge u nameri kako da lakse prebrode krizu.Nadam se da ce tako biti i samnom jer umem ponekad vrlo brzo da se predomislim ali za cigarete sam odlucila jer se tice mog zdravlja,a i jedne predobre devojcice koju imam.Najstrasnije mi pada kada mi kaze "Mama smrdis na cigare".Kao da mi lupi samar verujte i pocenjem da se stidim jer ona zazire od ljudi koji puse pa ne bi bas da se i ja vise nalazim na tom spisku.Tusiranje,parfemi ma nista ne vredi kad zapalis taj smrad:dash:Inace resila sam da to bude 3 decembar pa mogu sebi da pozelim samo srecu,a nadam se da cete i vi biti uz mene.Inace pusim punih 25 godina i mislim da je bilo dosta!Javljam se kad krenem,pozdrav svima!:heart::heart::heart:

Vec dva dana pijem Tabex, ali neredovno, pa i nema puno efekta, ali deluje i to malo sto pijem. Trebalo bi u narednih par dana da prelomim i potpuno prestanem Ne znam da li je zbog njega ili necek drugog, ali stalno sam gladna i to mi se uglavnom jede slatko. Danas sam krizirala bukvalno dok nisam pojela parce cokolade. Posto i tako moram da nabacim koji kilogram, to i nije lose, ali se bojim da cu jedno zameniti drugim. Ne mogu da vam objasnim koja me frka uhvatila za slatkisima. Prosli put nije bilo tako

Evo i mene! Jutros u 01:36:50 sam popušila svoju POSLEDNJU cigaretu! Ali sada DEFINITIVNO!!! Pijem od juče Tabex. Krenula sa vežbama. Pijem puno vode. Imam i koren IĐIROTA da prevrćem po ustima kada mi dođe kriza. "Milkove jabuke" takođe. Pa onda: mentol bombone, čaj od majčine dušice (smanjuje želju), zeleni čaj, valerijana čaj (smiruje), pšenične klice...Eto takoooo, baš sam se opremila!:zper::zcepanje::klap:

Evo i mene! Jutros u 01:36:50 sam popušila svoju POSLEDNJU cigaretu! Ali sada DEFINITIVNO!!! Pijem od juče Tabex. Krenula sa vežbama. Pijem puno vode. Imam i koren IĐIROTA da prevrćem po ustima kada mi dođe kriza. "Milkove jabuke" takođe. Pa onda: mentol bombone, čaj od majčine dušice (smanjuje želju), zeleni čaj, valerijana čaj (smiruje), pšenične klice...Eto takoooo, baš sam se opremila!:zper::zcepanje::klap:

Samo napred eto i mene u tvom drustvu za dva dana:sad2::worth::gace:topla voda stvarno umanjujce zelju ja sam onako isprobavala a ni ostala oprema ti nece skoditi samo ti guraj:super:

7331e6f0.gif

Evo pokusacu ja da ti odgovorim, naravno iz svog ugla. Prvo da se zapitamo zasto je neko iskljuciv po tom pitanju. Ako je zbog zdravlja onda sam iskljuciva. Ja dozvoljavam suprugu da zapali i to pored prozora, poneku cigaretu, ali da zadimi dvoje ili troje ljudi u isto vreme ne dolazi u obzir. Prvo sto ja zbog zdravlja vise ne smem da pogledam u cigaretu a ne da je zapalim, a drugo sto moja cerka ima alergiju na duvansi dim. Zbog cega mi meni prijatelji koji mi dodju na par sati bili drazi od mog deteta?! Uostalom, ako im smeta sto se kod mene u stanu ne pusi, ne moraju da dodju. I ja sam bila pusac, i ovde se u vecini stanova ne pusi, pa sam opet odlazila kod ljudi i druzila se. Mogla sam da izdrzim par sati bez cigarete.
21. novembra sam slavila Slavu. Od nas petnaestak gostiju, samo troje smo bili nepusaci. Da sam dozvoila tada da zapale, u stanu bi mi bio haos, ja bi se nagutala dima, a cerka bi morala kod doktora.
Ne znam zasto mislis da se ne moze reci prijatelju da zapali napolje ili na terasi? Nemoj da se ustrucavas ni po koju cenu. Voli prvo sebe. A uostalom, ako si ti prestala sa cigaretama, zasto bi udisala tudji dim?
Tako, draga moja, meni je to sasvim normalan, a ne uzasan stav. Samo ti primeni ovu tehniku, i ne brini! A pravi prijatelji ce te uvek razumeti! :bye:

Veni mozda u Americi to moze, ovde ne... Prvo prijatelju nece da dodju znam gomilu primera da nece da se druze po kucam ako ne mogu da puse i pucaju prijateljstva, a kod mene bi i veza pukla... Ja se gusim i smeta mi jako dim ali ne smem da se bunim u svom sopstvenom stanu jer bi rezultat bio razlaz... Ovo pisem vrlo ozbiljno a i problem je ozbiljan... Kada sam prosle god mrtva bolesna od gripa rekla md da je sebicni pusac on me je nazvao histericnom zenom i nije hteo da prica samnom. Moja dobra drugarica ne ide kod prijatelja kod kojih ne sme da pusi... Vise se ne druzi sa njima, a ja bih u mome drustvu ispala vestica kada bi culi da sam md zabranila da pusi u stanu jednostavno vise mi niko od drustva ne bi usao u stan!

E, hvala na podršci! Evo teče drugi dan, 36 sati bez cigarete već! Nisam imala krize do sada. Mislim da sam se ovaj put zaista dobro pripremila i presekla. Treći dan Tabex-a. Elem, imam jedno pitanje. Pijem neverovatno puno vode. Znam da je to ok jer voda spira nikotin iz tela...ali, ali, ali juče sam popila između 3l i 4l . Na moju kilažu (manju od 50kg), to je MNOOOOGO! "Primila" sam se na vodu!:hahaha: I to, prija mi jako topla voda, VRELA! E da, izbacila sam kafu, samo je ujutru popijem. Umesto kafe, u toku dana, pijem kakao sa vodom. Bez mleka. Znači, 2 kašikice kakaa, pa sipam ključalu vodu. Mnogo zdravije od kafe. 'Aj da mi neko odgovori za vodu. Pipi, Vendi, ostali?:rtfm::bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back