Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa sto ne kuvas ti hranu za tebe i decka,sto cekas da ti on napravi rucak ili veceru...znaci od kako on ne moze da kuva ti jedes sendvice sa kioska....hahaha....mislim da bi trebao i pored tog posla sto radi da kuva kad stigne sa posla,vaspitaj ga lepo i na vreme...hihihi

Ko ti kaze da ne kuva kada stigne sa posla, samo nema vise vremena da to radi svaki dan...
Vendi probaj sa svojim muzem mozda ti uspe..... ja jednostavno ne volim da kuvam, svi moji pokusaji su neslavno zavrsili... a mome dragom sam jos prvi dan rekla slusaj ne znam da kuvam I ne radim nista po kuci (moji placali zenu, take it or leave it)... upalilo je...
Ma ne mislim mnogo na cigarete samo po nekada :)

Lucky,ako ne kuvas I ne radis po kuci, pa super, ti onda mozes da ostavis cigarete, I da ne trepnes. Nemas nikakav stres, da li sam zavrsila ovo ili ono, da li ce na vreme rucak, ma uzivaj zenska glavo. Bacila si to djubre, e sada pravac na trcanje, vezbanje, a za klopu se nekako snadji bar da jedes malo zdravije. Upregni decka malo vise da mora da kuva, a na cigarete ne misli kao sto kazes. A I to ponekad sto mislis na njih ce proci. Javljaj se kako ide, I verujem u tebe da ces uspeti! Drzim ti palceve!

Posle par meseci sam ponovo počela da čitam knjigu A.Carra. Čitala sam malo ranije postove, pa ćemo videti, ništa ne obećavam. Čitam dalje, pa se javljam.

Nova sam na ovom forumu,trazila sam komentare o prestanku pusenja,pusila sam oko 15 godina poslednjih godina i po 2 kutije nekada vise,mislila sam da nemogu nikako bez cigara,probala pre dve godine da ostavim ali bezuspesno,drugi dan zapalila,e sada,pre dve needelje kazem muzu da mi uzme TABEX tablete,prvi dan koriscenja popusim duplo manje,drugi dan 17 kom.treci 13,cetvrti 9,peti 7,sesti 5,i onda sam skuvala kafu i popila i popusila poslednju cigaru,rekla sam muzu i deci da vise necu pusiti,mislila sam da ce mi biti jako tesko posto sam bila bas okoreli pusac koji samo uz kafu popusi najmanje 5 cigara,hvala Gospodu Bogu evo 5 dan kako nisam zapalila,bila sam u drustvu pusaca i nisam pozelela da zapalim,bas mi i nisu nesto privlacne,jos uvek pijem tabex i picu celu terapiju,ali mislim bez volje da ni tablete nebih toliko pomogle,boricu se i necu ponovo zapaliti,jer znam ako zapalim samo jednu bice gotovo,a necu vise da trujem ni sebe a pogotovo moju decu koji su mi i ranije govorili da im smeta dim a ja ih nisam slusala,ponekada se pitam da nisam dobra majka zbog toga:dash: Nadam se da cu se izboriti do kraja protiv tog zla,necu se predati tako lako,zato savetujem svima ako nemogu da ostave duvan,da probaju sa TABEX tabletama iz iskustva znam da su efikasne a nisu skupe 930 din.u apotekama.SRECNO SVIMA PA JAVITE AKO USPETE:bye:

Nova sam na ovom forumu,trazila sam komentare o prestanku pusenja,pusila sam oko 15 godina poslednjih godina i po 2 kutije nekada vise,mislila sam da nemogu nikako bez cigara,probala pre dve godine da ostavim ali bezuspesno,drugi dan zapalila,e sada,pre dve needelje kazem muzu da mi uzme TABEX tablete,prvi dan koriscenja popusim duplo manje,drugi dan 17 kom.treci 13,cetvrti 9,peti 7,sesti 5,i onda sam skuvala kafu i popila i popusila poslednju cigaru,rekla sam muzu i deci da vise necu pusiti,mislila sam da ce mi biti jako tesko posto sam bila bas okoreli pusac koji samo uz kafu popusi najmanje 5 cigara,hvala Gospodu Bogu evo 5 dan kako nisam zapalila,bila sam u drustvu pusaca i nisam pozelela da zapalim,bas mi i nisu nesto privlacne,jos uvek pijem tabex i picu celu terapiju,ali mislim bez volje da ni tablete nebih toliko pomogle,boricu se i necu ponovo zapaliti,jer znam ako zapalim samo jednu bice gotovo,a necu vise da trujem ni sebe a pogotovo moju decu koji su mi i ranije govorili da im smeta dim a ja ih nisam slusala,ponekada se pitam da nisam dobra majka zbog toga:dash: Nadam se da cu se izboriti do kraja protiv tog zla,necu se predati tako lako,zato savetujem svima ako nemogu da ostave duvan,da probaju sa TABEX tabletama iz iskustva znam da su efikasne a nisu skupe 930 din.u apotekama.SRECNO SVIMA PA JAVITE AKO USPETE:bye:

Ne bih se ja bakćao sa tim tabletama,sve su to otrovi,ali ako ne možeš drugačije...
Ja se skidam na "suvo",iako sam pušio dvije kutije prejakog duvana,te dvije kutije otprilike sadrže isto vitamina koliko i 5,6 kutija fabričkih cigareta...:mrgreen:
Zapravo nije baš na suvo,Bog mi je ulio neku snažnu volju...a motiva imam na pretek...
Krizu teške depresije i nesanice sam imao samo prvo veče tj.prvu noć,sutradan sam bio ka novi...
Šesti dan prođe večeras....kad ja mogu može svako...ne daj se...

Bravo Spes, polako, korak po korak, zadatak po zadatak i biće sve super!

Marijadavidova, svaka čast na odluci i kretanju u akciju! Tablete su odlična stvar za okorele pušače, mnogo ublaže apstinencijalnu krizu tako da čovek odmah može da počne da se bori protiv psihičke krize i velika su pomoć kod onih kojima je teško da trpe fizičke neugodnosti pa bi zbog toga bili u opasnosti da odustanu od prestanka pušenja ili bi ih to već u startu obeshrabrilo. Generalno ni ja ne volim nikakve tablete, ni aspirin ako ne mora, ali kada razmislim, tablete za odvikavanje pijemo jednokratno a pušimo konstantno, tako da je definitivno bolje popiti terapiju pod uslovom da prestanemo da pusšimo. Čak i da su štetne, manje su štetne od pušenja do kraja života.
A kada uzmemo u obzir da pušenjem prinosimo sebe, svoje zdravlje, vreme, novac, bližnje, sve misli i osećanja na žrtvu duvanskoj industriji smrti onda je zaista tačna konstatacija da pušenjem "kadimo đavolu"

Uhh, potpuno sam zaboravio da imam account na ovome forumu, ali kad sam video ovu temu expresno sam se podsetio :D
Elem..preksinoć ostavih pušenje nakon 10 godina intenzivnog trovanja. Motivisala me je čuvena knjiga, Alen Kar. I zaista, završio sam čitanje i ugasio poslednju cigaretu.
E sad, kakav je osećaj - ne znam. Nimalo nemam potrebu za cigaretom. Ali muče me nekakve misli, ne znam ni ja kako bih to opisao. Ne prestajem da mislim o cigaretama. Ubedjujem sebe da mi cigarete ne trebaju, i one mi zaista ne trebaju, al ipak nekako ne mogu da ubedim sebe :D Sve ovo zvuči mnogo čudno, čak i meni, ali tako je.. imam u glavi nekakve misli kao kada nisam siguran da li sam ugasio ringlu na štopretu. Juče me je ovo razmišljanje baš izmučilo, glava me zabolela, dok je danas dosta lakše. Nadam se da će uskoro skroz da prestane :)
Ali, poenta priče, čini mi se da bi ovo moglo funkcionisati :D Pročitajte knjigu, sigurno će vam na neki čudan način isprati mozak, kao što je meni isprala :D

GODINA ! :vatromet:
'bem ti sunce, al je proletelo :D
Kažu prva godina najteža...ako je tako, onda ne brinem :D

I ja se slazem sa Pipi da elektronske cigarete nisu bas najbolji izbor kod ostavljanja duvana. Isto mislim I o tabletama. Ali nista strasno, ako neko ne moze da se oslobodi tog poroka "na suvo" onda je sve bolje I manje stetno nego da nastavi da pusi! Velika podrska svima, cestitke nepusacima koji slave jubileje, a meni je super haha.. I ja cekam jos neki dan pa da slavim jubilejcic!

Ne bih se ja bakćao sa tim tabletama,sve su to otrovi,ali ako ne možeš drugačije...
Ja se skidam na "suvo",iako sam pušio dvije kutije prejakog duvana,te dvije kutije otprilike sadrže isto vitamina koliko i 5,6 kutija fabričkih cigareta...:mrgreen:
Zapravo nije baš na suvo,Bog mi je ulio neku snažnu volju...a motiva imam na pretek...
Krizu teške depresije i nesanice sam imao samo prvo veče tj.prvu noć,sutradan sam bio ka novi...
Šesti dan prođe večeras....kad ja mogu može svako...ne daj se...

Pozdrav,hvala svima na podrsci evo ulazim u sedmi dan bez cigareta,znam da ni tablete nisu ok,ali stvarno drugacije nisam mogla,verovatno nisam imala ni volju,hvala bogu za sada mi jos nije doslo da mi se trazi cigara,setim se i pomislim ali necu nikako,ponosna sam na sebe sto cu uspeti,kazem sa sigurnoscu zato sto zaista necu popustiti:D

Izgleda da stvarno treba da sednem na plotnu cim pomislim na cigaretu!!! Danas sam ceo dan nesto bila u pokretu i opet sam nekim cudom uspela da popusim cak 10 cigareta. Nemam pojma kako, samo sam se slogirala kad sam prebrojala!!! Jos jutros kao necu uz kafu, pa idi ovamo-onamo i eto... Drogetina, nego sta!

a kako pokusavas da ostavis,na suvo ili nesto koristis,evo ja 10 dana nepalim pijem tabex,i nesto sam se danas malo uznemirila bas sam pozelela cigaru ali se nedam,pa nije ona jaca od nas.Neznam koliko inace pusis ja sam pusila po 40 i vise cigara dnevno ali sam resila i zbog zdravlja a i para,nije malo 10000 mesecno izdvajati i bacati za cigare.Ja mislim kad sam ja okoreli pusac mogla da moze svako:)Nedaj se resi i batali to zlo:bye:

Otkada znam za sebe, MOJ ŽIVOT SE SVODI NA OSTAVLJANJE CIGARETA! 24h dnevno mrzim sebe! Hiljadu puta sam pokušala da ih ostavim! Žvake, biljne cigarete, Alen Kar, Tabex... Večeras, u 22h i 20 min sam popušila svoju POSLEDNJU cigaretu! Sve znam! Šetnja, fizička aktivnost, voda, jabuke, čaj od majčine dušice, zeleni čaj, IĐIROT (čak i njega imam za prevrtanje po ustima :)) ...I need your help! Sutra!

Otkada znam za sebe, MOJ ŽIVOT SE SVODI NA OSTAVLJANJE CIGARETA! 24h dnevno mrzim sebe! Hiljadu puta sam pokušala da ih ostavim! Žvake, biljne cigarete, Alen Kar, Tabex... Večeras, u 22h i 20 min sam popušila svoju POSLEDNJU cigaretu! Sve znam! Šetnja, fizička aktivnost, voda, jabuke, čaj od majčine dušice, zeleni čaj, IĐIROT (čak i njega imam za prevrtanje po ustima :)) ...I need your help! Sutra!

Izdrži prvi dan,meni je bio paklen,pogotovo predveče i prvu noć,nesanica,ali drugi dan je već dosta lakši...
I tako dan po dan,svaki je lakši...:)
Izbjegavaj jaku začinjenu hranu...znaš to vjerovatno kako je slatko poslije jela i poslije seksa
Sva sreća seks nemam u zadnje vrijeme,pa nekako i podnosim apstinenciju...:malav:

a kako pokusavas da ostavis,na suvo ili nesto koristis,evo ja 10 dana nepalim pijem tabex,i nesto sam se danas malo uznemirila bas sam pozelela cigaru ali se nedam,pa nije ona jaca od nas.Neznam koliko inace pusis ja sam pusila po 40 i vise cigara dnevno ali sam resila i zbog zdravlja a i para,nije malo 10000 mesecno izdvajati i bacati za cigare.Ja mislim kad sam ja okoreli pusac mogla da moze svako:)Nedaj se resi i batali to zlo:bye:

Za sada pokušavam na suvo, mada imam i Tabex u rezervi. Dnevno popušim oko 15-20, sve zavisi od situacija. Kada vidim koliko sitnica mogu da kupim za jednu paklu cigareta, ozbiljno se zamislim. Naravno, zdravlje i želja da više ne robujem nikotinu. Čitam A. Carra i podsećam se stvari koje sam zaboravila ili potisnula.

Ту смо. Јављај се сутра често како ти иде.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back