Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Menora , koliko sam uspela sebe da izanalizairam, uglavnom je neki osecaj praznine. Rekla bih i dosade, ali posto sam po ceo dan s detetom u kuci i nije mi bas doslovno dosadno. Vise mi dodje kao trenutak odmora kad otvorim prozor i zapalim cigaretu. Ma, pusacu cigareta ide uz sve, pa se treba prebaciti na kolosek da se ne zapali u situacijama u kojima smo obicno palili. Izdrzim prilicno dugo i onda verovatno proradi ona glupost tipa - cigareta uteha. Polako prevazilazim to i bice nadam se nesto od mene.

I naravno, obavezna promena rutine na koju se treba navici. Ujutru kafa-cigareta, za pocetak :)

Zanimljivo je to sa kafom,zena i ja smo potpuno neprimetno sa crne kafe presli na nesicu.Primetim ja posle oko mesec dana da pijemo iskljucivo nesicu,a do tada smo pretezno pili crnu.:lol:
Nekako nam je nesvesno bez cigareta valjda vise odgovarala nesica.
Sad pijemo pretezno crnu oipet,ali ne pusimo skoro tri godine.

Za divno cudo i ja. Prolazi evo i 38. dan kako ne palim i crna kafa niti mi prija niti imam zelju da je pijem. Espreso sa mlekom ili nes i to je to. :) Mnogi su mi rekli da im kafa tek sada prija i kako ima lepsi ukus nego uz cigaretu, ali meni ne.

Sent from my GT-I9300 using Forum Krstarice mobile app

Hvala Spes! :zag:
Danas sam bas razgovarala sa cerkom u vezi cigareta pa sam se tako I setila malog jubileja. Setale smo, I primetila sam kako kada se premestam iz voza u voz ne cekam izadjem iz metroa da bi zapalila cigaretu. Ovde je to strogo kaznjivo, I stalno sam bila pod nekim "stresom" da brzo negde stignem I da se dokopam ulice da bih mogla da zapalim. Sada imam nekako osecaj slobode a ne ropstva nad cigaretama. Osecam se bolje, brze hodam a da se ne zamaram, kosa mi lepse mirise, a I stedim novac haha...
Ne popustajte nikako nad opakim neprijateljem! :butkice:

Danas sam bas razgovarala sa cerkom u vezi cigareta pa sam se tako I setila malog jubileja. Setale smo, I primetila sam kako kada se premestam iz voza u voz ne cekam izadjem iz metroa da bi zapalila cigaretu. Ovde je to strogo kaznjivo, I stalno sam bila pod nekim "stresom" da brzo negde stignem I da se dokopam ulice da bih mogla da zapalim. Sada imam nekako osecaj slobode a ne ropstva nad cigaretama. Osecam se bolje, brze hodam a da se ne zamaram, kosa mi lepse mirise, a I stedim novac haha...

Upravo je to ono sto ja zelim, ali mi se cini da ma koliko apstinirala, to nece doci. Inace sam osoba koja kad nesto naumi, to i sprovede, nekad i iz inata,ali cigarete me porazavaju. Ovde sam jos kao pusac koji pokusava da prestane i odlucila sam da necu da se predam, mozda nekad malo posrnem, ali se borim i analiziram. Stvari idu nabolje i to mene jako raduje, mislim da sam blizu. Kod mene je problem u sasavoj glavi :dash:

Drago mi je za :butkice: :)

Bravo,narocito za te butkice. :zag:

Danas sam u jednom momentu imala zelju da zapalim cigaru, nisam naravno,ali...upalilo se crveno svetlo djavo vreba...

Sutra i prekostura cu imati neke susrete koji ce me emotivno uzdrmati i znam da cu sigurno pozeleti da odlutam u oblaku dima i da razmisljam, ali isto tako znam da cu se boljje osecati ako se oduprem tome. Eto da najavim mogucu krizu..

Danas sam u jednom momentu imala zelju da zapalim cigaru, nisam naravno,ali...upalilo se crveno svetlo djavo vreba...

Sutra i prekostura cu imati neke susrete koji ce me emotivno uzdrmati i znam da cu sigurno pozeleti da odlutam u oblaku dima i da razmisljam, ali isto tako znam da cu se boljje osecati ako se oduprem tome. Eto da najavim mogucu krizu..

Draga Menora, greska u startu!
Kao prvo: nemoj odmah kada znas da ces biti u nekoj "frci" odmah da pomislis na cigaretu! GRESKAAAA! Ponasaj se I razmisljaj kao da ta cigareta nikada nije postojala! Bolje popij kapi valerijane ili jednu casu dobrog crvenog vina nego da se hvatas za to malo smrdljivo djubre. Ako pokleknes, pomisli kako ces se lose osecati posle toga, pa griza savesti, pa nisam uspela bez cigarete a mogla sam.... I sto pitanja, a odgovora nema!
Ne treba da se pripremas I najavljujes mogucu krizu, nije cigareta jaca od tebe! Glavu gore, a te emotivne susrete ces resiti I bez tog malog djubreta! Zelim ti svu srecu, I javi se kada sve prodje, videces da sam bila u pravu! :zag:

Totalno sam psihički pala. Danas nisam pušila, nije bilo strašno i odjednom, ničim izatvano, psihički pad. Počela sam da razmišljam, čemu sve ovo, jesam li uopšte spremna za prestanak, par cigareta nije strašno... A istovremeno, ne mogu da kažem da fizički imam želju da zapalim. I tako sam ja sebi skuvala kafu i jednu popušila, a da ne znam ni zašto. Uopšte ne znam šta mi se desilo. Videću, možda samo trenutna slabost. Je li se nekom desilo slično?

Totalno sam psihički pala. Danas nisam pušila, nije bilo strašno i odjednom, ničim izatvano, psihički pad. Počela sam da razmišljam, čemu sve ovo, jesam li uopšte spremna za prestanak, par cigareta nije strašno... A istovremeno, ne mogu da kažem da fizički imam želju da zapalim. I tako sam ja sebi skuvala kafu i jednu popušila, a da ne znam ni zašto. Uopšte ne znam šta mi se desilo. Videću, možda samo trenutna slabost. Je li se nekom desilo slično?

To i jeste stos,ne pusis sto ti se pusi vec iz navike,mahinalno,cista glupost.
Isto se osecas i kad pusis i kad ne pusis,samo da mi je znati koji qratz onda pusis bacajuci pare i trujuci sebe i okolinu?!:think:

Procitaj pazljivo sta si napisala! Sama kazes da nisi imala zelju da zapalis, sto kaze Mirko: iz ciste dosade! Desavalo se svima nama itekako. Prva sam ja bila ta koja je poklekla nekoliko puta. Ali evo sada, nemam nikakav problem, ali sam resila sve "u glavi"! Mozda zvuci kao fraza, ali je zaista tako.
Posle 18 godina pusakog staza, sa kutijom i po dnevno, zaista nije bilo lako prestati. Eto, desilo se i to. Tako da znam ljude koji su i duze i vise pusili od mene pa su prestali.
Ne sekiraj se, i pokusaj da ne razmisljas o cigaretama. To je samo glupa navika, da uvlacimo i izvlacimo otrov dok npr pijemo kafu! Nismo se rodili sa cigaretama!
Kreni ponovo iz pocetka, i pokusaj da analiziras sebe gde si pogresila! :bye:

spes krivo mi je sto toliko gubis pocetak rata sa samom sobom...ja sam napisao u jednom mom postu da kad ostavimo cigarete prvih dana non stop razmisljamo o cigaretama i dal da zapalimo ili ne,ili razmisljamo kad bi barem jednu zapalili,to je igra nase psihe sa nama...sto kaze vendika,kad naidje taj momenat da se o tome razmislja,samo skreni misli i razmisljaj o necemu drugom,idi radi nesto drugo,operi detetu stvari i dok to radis procice te zelja za duvanom...vidim da si poklekla 2 puta zbog kafe,pa nemoj piti kafu pobogu kad te ona vuce da zapalis...da se pohvalim 18 dan bez dima,disem punim plucima,osecam vise energije da imam nego ranije..ajmo spes mozes ti to,nisi ti veci pusac i zakletiji od svih nas drugih sto pisemo ovde...svi smo mi pusili vise od paklice na dan i imamo dosta pusackog staza pa smo istrajali...do duse ja sam jos uvek svez,ali inat u meni kaze da necu paliti iz principa...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back