Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Umetnost je ostati nepushach, tj. bivshi pushach. Tu je fora sa psihichkim krizama odnosno menjanjem zzivotnih stavova.

Kad sam pomislila da je gotovo sa cigaretama, da sam ih ostavila, pocela je da se mota misao kako je sad to konacno, a to ne bih htela, i zasto uopste moram da ih ostavljam!?
Nije problem da ih ostavljam ako ih nikad ne ostavim? :lol: I kad ne pusim polazi mi za rukom da odrzavam zavisnost, samo sto se povremeno, na trenutke ispolji. Promena mora da bude potpuna, iz osnova.

Evo mene vec par dana bez cigareta, necu vise da obracam paznju na datume, jer sam uzimala dim-dva, jednu-dve cigarete... Ipak, jos povremeno pijem Tabex. Nisam se bas skroz pridrzavala uputstva, jer nisam imala bas neku potrebu da zapalim. Medjutim, juce i danas mi nalece neka nenormalna zelja da zapalim, pregrmim nekako, ali se bojim sta ce tek biti kad prestanem da pijem 'magicne pilule'! Ujutru mi je nekako najteze, ali se nalivam vodom. Cini mi se da lakse disem, ali je to mozda zbog lepog vremena. Iskreno, ovaj forum mi je stalno otvoren, citam poruke i nove i stare i nadam se proci ce.

Pogledalal sam - 25.04.20013. sam prestala, znaci danas mi je 4. dan.

Poslednja izmena:
Nije nepusac taj koji je uskracen,vec jadni pusac koji provodi zivot gubeci:
Zdravlje
Energiju
Bogatstvo
Spokoj
Sigurnost
Hrabrost
Samopostovanje
Slobodu
A sta dobija od ovih znacajnih zrtava? Apsolutno NISTA osim pokusaja da se vrati u stanje mira,spokoja i sigurnosti koje nepusac uziva sve vreme.
Iz knjige A.Kara

- - - - - - - - - -

Zato hocu i mogu da budem NEPUSAC

Ljudi, drugar zapalio par cigareta prvog maja, a vec drugog je kupio paklu, i poceo opet da pusi.. A danas bi mu bilo 4 meseca bez cigara..Strasno.. :(
Da se ne lazemo, i ja sam zapalio par cigara prvog maja, nisam mogao da izdrzim, ali mene ne drma nikakva kriza, odlucio sam da nastavim da budem bivsi pusac, kad sam vec navikao.. :)
Ne znam kako da ubedim drugara da je ovo sto radi pogresno..? I ne znam da li i kako cu ja izdrzati dalje? On je ostavio cigare 2 dana pre mene, i za ovih 4 meseca mi je sve vreme bio uzor, pa cak i tada prvog kad je zapalio i ja sam zapalio sa njim..

pipi zove expikslu, expikslo javi se! Kako ide? Jel se smanjio intenzitet kriza ili se i dalje boris?

Nema promena, i dalje mi se pusi a ja i dalje ne pusim. Posto mi odvikavanje od duvana ide tesko tu jaku zelju za pusenjem vise i ne pokusavam da potisnem. Navikao sam na to stanje pa se vise ne nerviram. Verovatno ce vremenom proci a ako ne prodje, svejedno mi je. Ne uzbudjujem se zbog toga, bitno je da ne pusim vec 5 meseci.

Ljudi moji, nije mi jasno kako neko moze da ne pusi 4 meseca, pa se napije i zapali 10 cigareta za jedan dan, a sledeceg dana vec opet pocne kao i pre tih 4 meseca, po paklu dnevno, dimi se jedna za drugom, vuce decko punim plucima i sto je naj interesantnije, uziva u tome kao nikad do sada.. :cool:

Za 4 meseca covek moze da navikne na bilo koju promenu u zivotu, pa i na ostavljanje duvana, i nije mi jasno kako decko za svo to vreme nije uspeo da navikne na nepusacki zivot! :roll:
A ja sam npr isto zapalio 10ak cigara tog dana, ali evo vec prolazi i cetvrti dan kako nemam zelju da zapalim.. guram dalje, sutra ce mi biti 4 meseca, a ambicije su mi dosta vece, barem 100 puta po 4 meseca! :D

E, sada, posto meni nije sasvim bas jasna ta njegova zelja za pusenjem, i nije mi jasno kako je izdrzao 4 meseca i svo to vreme mu se gadila cigara, a sad mu se od jednom cigare opet svidjaju i uziva u njima??? :( I zasto se meni ne pusi, i zasto se i dalje gadim od same pomisli na cigaru? :( Da li i ja trebam da ocekujem neku takvu krizu za 5, 9, 15 meseci?

Ljudi moji, nije mi jasno kako neko moze da ne pusi 4 meseca, pa se napije i zapali 10 cigareta za jedan dan, a sledeceg dana vec opet pocne kao i pre tih 4 meseca, po paklu dnevno, dimi se jedna za drugom, vuce decko punim plucima i sto je naj interesantnije, uziva u tome kao nikad do sada.. :cool:

Za 4 meseca covek moze da navikne na bilo koju promenu u zivotu, pa i na ostavljanje duvana, i nije mi jasno kako decko za svo to vreme nije uspeo da navikne na nepusacki zivot! :roll:
A ja sam npr isto zapalio 10ak cigara tog dana, ali evo vec prolazi i cetvrti dan kako nemam zelju da zapalim.. guram dalje, sutra ce mi biti 4 meseca, a ambicije su mi dosta vece, barem 100 puta po 4 meseca! :D

E, sada, posto meni nije sasvim bas jasna ta njegova zelja za pusenjem, i nije mi jasno kako je izdrzao 4 meseca i svo to vreme mu se gadila cigara, a sad mu se od jednom cigare opet svidjaju i uziva u njima??? :( I zasto se meni ne pusi, i zasto se i dalje gadim od same pomisli na cigaru? :( Da li i ja trebam da ocekujem neku takvu krizu za 5, 9, 15 meseci?

Kako ti se to tačno gade ako si ispušio 10-tak cigareta, o čemu ti pričaš? Jel te naterao neko?

Meni to isto nije bilo jasno pa sam i ovde postavljala pitanje sto neko propusi posle nekog vremena. Kod mene de recimo javljala zelja kad vidim nekog da upali ali na filmu ili u nekoj seriji. :lol: Ostalo nesto zacrtano tako, kad hoces da se optustis ta slika, sednes i upalis. Ali nista opasno nije bilo dok jedno dva meseca nisam svakodnevno bila pod jacim stresom, uz to i jedno veliko razocarenje i onda sam tek danima htela da imam taj trenutak opustanja, samo moj a asocijacija jaka, ukljucuje i cigarete i tako. Jos kad propusis, ne odmah ali brzo, da li taj dopamin ili nesto drugo, neki entuzijazam te drzi, kao pusten sa lanca. Tako neko vreme, mesecak dana i manje, a onda se jako brzo vrate svi problemi zbog kojih si ostavljao pusenje, ali kao da nikad nisi prekidao, kao da je organizam sve zapamtio. Na istoj si tacki. I sad opet svakodnevno mi pada na pamet kao samo jedna kafa sa cigaretom. Opet isto mesto za pad. Sve iz glave ide, a nesto ne mogu da prikocim.

Kako ti se to tačno gade ako si ispušio 10-tak cigareta, o čemu ti pričaš? Jel te naterao neko?

Pa iskreno, nije me niko naterao, sedeli smo u krugu nas 10ak i oni su pusili, i ja reko hajde da zapalim jednu, ta prva mi nije prijala. Svaka sledeca mi je sve vise i vise prijala,
na kraju su ovi pusaci ostali bez cigara i ja i taj drugar smo poceli da urlamo, da vicemo, da ih vredjamo, bili smo iznervirani sto niko nema cigare, toliko je bilo lepo.. :)
Bio sam pijan ko cep, zveknuo sam preko 20 piva tog dana, i ne znam sta je tu cudno da se covek stidi svojih postupaka nacinjenih pod dejstvom alkohola?
Sta mi se gadi? pa par stvari, kao prvo taj dim, smrad na rukama, smrad na odeci, upaljac koji mi se nasao u djepu sutradan, kasalj, crni slajm, zvizdanje grla sutradan... eto sve mi se to zgadilo iz prostog razloga sto me je sve to podsecalo na pusacke dane.

Pa iskreno, nije me niko naterao, sedeli smo u krugu nas 10ak i oni su pusili, i ja reko hajde da zapalim jednu, ta prva mi nije prijala. Svaka sledeca mi je sve vise i vise prijala,
na kraju su ovi pusaci ostali bez cigara i ja i taj drugar smo poceli da urlamo, da vicemo, da ih vredjamo, bili smo iznervirani sto niko nema cigare, toliko je bilo lepo.. :)
Bio sam pijan ko cep, zveknuo sam preko 20 piva tog dana, i ne znam sta je tu cudno da se covek stidi svojih postupaka nacinjenih pod dejstvom alkohola?
Sta mi se gadi? pa par stvari, kao prvo taj dim, smrad na rukama, smrad na odeci, upaljac koji mi se nasao u djepu sutradan, kasalj, crni slajm, zvizdanje grla sutradan... eto sve mi se to zgadilo iz prostog razloga sto me je sve to podsecalo na pusacke dane.

Nisi ti mene razumeo, ali nema veze.. A izgleda da si baš baš mlad :)

Pa nisam ni bas mlad druze, imam 23 godine, pusio sam 7 godina aktivno i stigao do pakle ipo u proseku dnevno! :( A ovo urlanje, vikanje, vredjanje je sasvim normalno u drustvu kad nam se nesto ne svidja i kad malo vise popijemo! :D Ovog puta smo bili pogodjeni time sto niko nije imao cigare, a kad sam ja pusio bez tri pakle ne otvorene nisam ni na jednu pijanku isao! :D

Pa nisam ni bas mlad druze, imam 23 godine, pusio sam 7 godina aktivno i stigao do pakle ipo u proseku dnevno! :( A ovo urlanje, vikanje, vredjanje je sasvim normalno u drustvu kad nam se nesto ne svidja i kad malo vise popijemo! :D Ovog puta smo bili pogodjeni time sto niko nije imao cigare, a kad sam ja pusio bez tri pakle ne otvorene nisam ni na jednu pijanku isao! :D

Aha, čudno vam društvo..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back