Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo treba i kod nas stave na paklice:lol:
395718_2506563195535_1225878016_n.jpg

Posle dve ipo godine nepusenja,20kg viska.:sad2:

Ja imao 30 viška prošli put kad sam ostavio na 2,5 godine.. Al skinuo 20, ostalo još 10 :) Taman prestale da me guše pljuge počela stomačina, imao sam rekordnih 129 kila, a idealna težina mi između 95 i 100, pa ti vidi..Mada nije to samo zato što sam prestao nego sam se i ulenjio prilično, a i jeo kao mećava :) Sad se nisam ugojio ništa, čak smršao neko kilce, al ne grickam, ne prejedam se i plivam par meseci..

Ja od jucer gazim treci mjesec nepusenja :mrgreen: Kilaza se vratila na normalno, ali sam morala povesti racuna o ishrani . Bilo je malo nezgodno, sto cigare , sto hrana... ali najgore je proslo. Od pocetka ovog mjeseca sam malo vise aktivna ( zumba/aerobic, vjezbe, setanje...) pa me od sinocnoh novih vjezbi bole misici, super osjecaj :D
Ali , novo godisnje doba ... novi susreti sa starim navikama kad su cigare u pitanju ....

Evo me, nisam odustao, jos uvek nekako guram. Pratim forum ali se ne javljam jer ne znam sta bih napisao. Jos uvek mi se pusi, hocu iz koze da iskocim. Danas mi je 126. dan i kriza traje vise od mesec dana. Rado bih bodrio druge ali trenutno nisam u stanju da to radim jer sam na ivici da propusim pa mislim da je licemerno i bezveze da nekom solim pamet i govorim da je pusenje stetno kad samog sebe jedva mogu da iskontrolisem - '' ljudi, nemojte da pusite, pusenje je jako stetno", rece ex piksla razmisljajuci kako bi divno bilo kupiti kesu duvana i smotati jednu cigaru.
Sta bi sa tobom covece?

Evo, u maju mesecu ce biti pune dve i po godine kako sma ostavio cigarete.
Kada sma ih ostavio dolazio sam na ovaj forum, i cudom se cudio ljudima koji su izdrzali vise od mesec dva bez cigareta.

Mislio sam da je to apsolutno nemoguca misija.
Ali eto dan po dan, bivalo je sve lakse.

Mogu da kazem da se vise i ne secam tog uzivanja kada zapalim cigaretu posle jela ili posle se.ksa.:rotf::rotf:

Takodje se ne secam kada mi je poslednji put pala na pamet cigareta.
Takodje, od pre 5,6 meseci poceo je mnogo da mi smeta duvanski dim, i sve se vise bojim da cu postati kao oni matori dzangrizavci koji su nekada mene maltretirali i sve im smetalo.

Eto, ako je ovo pomoglo onima koji sad prolaze ono sto sam ja pre dve godine, bice mi drago.
Jeste, nekada je mnogo tesko.
Ali vredi.

Uz pomoc Tabexa ne pusim vec par dana, ali imam drugi problem - nervoza! Zna li neko koliko ce dugo da traje?
Nemam zelju za cigaretom i sve je o.k. ali me neka nervoza melje.

Ja sam ostavila na suvo bez ikakvih preparata,pa i nisam bila toliko nervozna,ali sam procitala knjigu A.Kara,citala forume i td prvih nedelju dana! Posle je sve lakse,sad je mesec dana a ja ko nova,ni ne mislim na njih vise,a muz pored mene pusi li pusi!

Uz pomoc Tabexa ne pusim vec par dana, ali imam drugi problem - nervoza! Zna li neko koliko ce dugo da traje?
Nemam zelju za cigaretom i sve je o.k. ali me neka nervoza melje.

Nervoza je normalna pojava neko vreme, posle si smirenija nego ikad sa cigaretama. Dok taj period ne prodje, pomozi svom telu sa Persenom, Valerijanom, Relax-om ili nekim drugim biljnim preparatom. Nema potreba nishta jache uzimati, sve su to zapravo blagi simptomi.

Sustina: Moras sebi da kazes,ja sam nepusac.
I ne razmisljas vise o tom smradu.

Upravo tako, ne misliš o cigarama, jednostavno kao da ih nema.Posle nekog vremena nema više ni nervoze.
Dok pušimo imamo osećaj da cigare smanjuju nervozu i smiruju, ali je u stvari suproto one pojačavaju
nervozu. Sad je upravo vreme za ostavljanje cigara.Vreme se prolepšalo, može se šetati bez problema,
stiže i sveže povrće i voće. Idealno vreme za čišćenje organizma od svih otrova.

Ajde da pomognem onima neodlučnim da se odluče da ostave pušenje . Prošle godine negde u ovo vreme sam čitao ovu temu, čitao knjigu nekog amera koja kao pomaže ostavljanju cigareta , čitao upustva za Tabex i razmišljao kako i kada da se odlučim da ih batalim ??? Znao sam šta me čeka pošto sam u jednom navratu od 1994 do 1999 godine bio ostavio cigarete , malo nabacivanja kilaže malo nervoza i uspeh posle par meseci mučenja .......
I u tom celom mom razmišljanju i svakodnevnom monologu da li je vrem ili ne , pozlilo meni 30.05 prošele godine , strašan bol ispod leve sise i ne prestaje , hladan znoj kapi kao klikeri jedva stojim na nogama od bolova , komšija me brzo stavlja u auto i vozi za Pančevačku bolnicu , nekako na nogama uspevam da se dovučem uz pomoć komšije do prijemne ordinacije vidim svi me gledaju i sklanjaju se propuštaju me da prođem . Kada sam ušao unutra u ordinaciju več slušam oko sebe samo duboke tonove a ja kao da to gledam sve nekako sa strane kao da se neradi o meni ?
Doktor daje instrukcije brzo morfijum aspirina skoro puna šaka , brzo me prikačinju na EKG čujem sestru kako govori doktoru . Doktore brzo ovo nevalja ništa pogledajte ???
Znao sam već i sam šta je samo još presuda doktora ? INFARKT , doca me teši i govori da izdržim kola hitne pomoći su već na putu prebacuje me u Beograd , i šta prolazi kroz moju glavu da li je baš toliko loše da me odma transportuju dalje šta će oni tamo da rade .
Zovem komšiju da se vrati u ordinaciju sestra mi u tome pomaže otvara vrat i poziva komšiju da uđe da ga zovem . Vadim kutiju cigareta i upaljač iz đepa od košulje i dajem ih komšiji i kažem : "Komšo mislim da mi ovo neće više trebati " . U to vreme u ordinaciju ulaze ljudi u narančastom uvoze kolica od hitne pomoći brzo me prebacuju na njih preuzimaju prateću dokumentaciju i posle par minuta slušam zavijanje sirene i truckanje u vozilu . Slušam lekara koji je bio u pratnji koji me teši priča samnom ne dozvoljava mi da razmišljam o crnim mislima , ja komentarišem da neosećam toliko bol ali mi se koči vilica i pitam ga šta me tamo očekuje i gde me voze ? Vozmo vas za KBC Zemun tamo će vam snimiti odma srce tako što će da vam uđu kroz preponsku arteriju do srca ubrizgati kontrast i videti gde je začepljenje u srcu i pokušače da ga pročiste i da vam ugrade stent .
Da skratim i ukratko da apsorviram ; tada ugrađena dva stenta pre mesecipo ugrađen još jedan sada se osećam dobro još sam na bolovanju .

I NARAVNO NEPUŠIM OD ONDA , NISAM SE UGOJIO NIJEDAN KILOGRAM I OSEĆAM SE FENOMENALNO BEZ TOG OTROVA . Sve to što mi se desilo bar 50 % je od tih mojih cigareta koje sam popušio za 21 godinu svaki dan po dve kutije i malo preko toga .

Bravo druze, odlicna prica za dodatnu motivaciju. Niko od nas dok je pusac ne razmislja o posledicama pusenja, kako vreme prolazi meni je sve vise i vise zao sebe "kao pusaca"..
Dosta sam procitao u ovih tri ipo meseca o posledicama pusenja, pokusavam nekako da restartujem sebe, da povratim snagu, kondiciju, treniram po 3 sata dnevno samo da bih od sebe "napravio" zdravog coveka ali mislim da cu celog zivota ziveti u strahu od posledica cigareta.
Jedino je to ostalo posle 7 godina pusenja, strah od bolesti. Zao mi je sada svakog dana pusenja, zao mi je svake ispusene cigarete.. nije mi to trebalo.
Ljudi, zadovoljstvo koje pruza saznanje da ste zdravi ne moze se meriti za zadovoljstvom jedne ispusene cigarete!

Evo i mene ponovo, posle dugo vremena... S par novosti.
Prva - poklekao sam posle par meseci nepušenja. Nešto sam se strašno iznervirao to veče, i kao što ne treba - zgrabio cigaretu, pa onda još jednu... i kako to već ide (možete zamisliti, ne treba puno mašte :mrgreen: ).
Druga - odlučio sam da ponovo prestanem (ovog puta nadam se zauvek).

Vidim da ima i par novih, svežih nepušača - Čestitke za mudru odluku i istrajnost ;)

Ja sam danas poklekla iz ciste gluposti. Bolela me glava, pa sam skuvala kafu i svi znamo kako se to zavrsilo...:(.
Po ceo dan me prati neki osecaj kao da mi nesto fali iako nemam neku zelju bas za cigaretom, ne mogu to da opisem.
Sada kada sam uspela da ne pusim par dana, javlja se onaj imaginarni strah o kome se prica u knjizi A.Cara. Valjda jos to treba da prebrodim.
Inace nervoza na koju sam se zalila je uglavnom prosla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back