Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uf kakva me kriza drma. Jedna extremno napeta situacija, i sad ne mogu nikako da se smirim. Puls mi je otiso u 150. Vec sat vremena se lomim dal da odem do trafike. Ovo glupo srce hoce da iskoci uf uf uf

- - - - - - - - - -

Pomagajte drugari

Idi pod tus, pusti neki film, radi bilo sta, samo ne idi do trafike. Veruj mi, bice ti samo gore, zbog razocarenja u sebe jer si posustao, ali i zbog razocerenja jer ces shvatiti da ti cigareta nije uopste pomogla, tu sam se ja uvek iznova spoticala. Mnogo los osecaj. Izguraj ovu frku i bices posle ponosan na sebe, u suprotnom vracas se na pocetak, a bas nista neces dobiti.

Hvala drugari, spasiste me vi. Tus me vratio u zivot, hvala brankich :cmok:

Imao sam neku raspravu i adrenalin me prvo napumpao, pa kad me pustio tako sam nisko pao, i odjednom kao grom iz vedra neba. I onda mi se odmah ukazala ta nakaza, to gomno smrdljivo. Kao da me necastivi uhvatio i samo me tera, ajde do trafike, bice ti lakse. Zajebano mnogo, ali bitno da je proslo sad. Nocas sam miran , a sutra je novi dan, o njemu cu sutra da razmisljam :)

Inace sam u zivotu inadzija i kazu da sam jaka osoba, ali ovo je stvarno strasno, nisam verovala da je ovo ovako tesko.Drugi dan sam na tabexu, planiram da u potpunosti ispostujem uputstvo i da 5. dana odn. od ponedeljka ne zapalim vise ni jednu. Moj problem je jutro i kuca, sa svim ostalim psihickim situacijama veze cigare i situacije izlazim na kraj. Mislim da je ovaj forum zaista sjajan!

Inace sam u zivotu inadzija i kazu da sam jaka osoba, ali ovo je stvarno strasno, nisam verovala da je ovo ovako tesko.Drugi dan sam na tabexu, planiram da u potpunosti ispostujem uputstvo i da 5. dana odn. od ponedeljka ne zapalim vise ni jednu. Moj problem je jutro i kuca, sa svim ostalim psihickim situacijama veze cigare i situacije izlazim na kraj. Mislim da je ovaj forum zaista sjajan!

Zanimljivo da sam ja isto mislila kako ce jutro biti najgore, jer bez kafe i cigara nema starta ... ali na kraju to mi nije nikakav problem, posao i ured -nista --- ali kada dodjem kuci poslije posla, pravi pakao ...ali evo vec je malo lakse, prvih dana sam ludila

Ja sam se prvi put kad sam ostavljala cigarete zaustavila na 9kg viska :kafa: i tek sam se tu uplasila i radikalno promenila rezim ishrane, uvela vezbe...
Prvo sam mislila da nema veze ako se malo ugojim, da je najbitnije da ostavim cigarete, nije bitno kako. A uz to sam nisam imala problema sa kilogramima, pa ako se malo i ugojim nije problem.
Elem, mesecno sam se gojila po 2-3kg. :neutral:
Sad gledam da to iskustvo ne ponovim. Nije poenta zameniti jednu zavisnost drugom, vec poboljasti kvalitet zivota, podstaknuti pozitivne promene na sebi.
A apetit ce jos vise rasti ako budem vise jela. :sad2: Izbegavam za pocetak grickalice i slatkise, medjuobroke, uvodim vise fizicke aktivnosti. Ali tek sam pocela, videcemo kako ce mi ici.

Zelim da se pridruzim u borbi sa ovom opakom bolescu zvanoj zavisnost od duvana, jer vasa iskustva su mi pomogla, prethodnih dana, da prebrodim teske krize kroz koje sam prolazila. Ja imam malo "nepusackog staza", danas mi je sesti dan bez duvanskog dima. Bila sam pusac 26 godina. Vise se ne secam zasto sam pocela da pusim, ali znam da sam pusila po dve kutije na dan . Svaki dan bez cigarete za mene je veliki uspeh i pobeda. Inace ne koristim nikakva sredstva za odvikavanje, jer se plasim da cu doci u situaciju da se kasnije "skidam" sa tih stvari sto bi, stvarno bilo previse.

Zelim da se pridruzim u borbi sa ovom opakom bolescu zvanoj zavisnost od duvana, jer vasa iskustva su mi pomogla, prethodnih dana, da prebrodim teske krize kroz koje sam prolazila. Ja imam malo "nepusackog staza", danas mi je sesti dan bez duvanskog dima. Bila sam pusac 26 godina. Vise se ne secam zasto sam pocela da pusim, ali znam da sam pusila po dve kutije na dan . Svaki dan bez cigarete za mene je veliki uspeh i pobeda. Inace ne koristim nikakva sredstva za odvikavanje, jer se plasim da cu doci u situaciju da se kasnije "skidam" sa tih stvari sto bi, stvarno bilo previse.

1. Sebi kazes,ne pusim vise pa da je i smak sveta.
2. Kad to sebi utuvis u glavu sve je posle lakse.
Srecno,ja duboko gazim trecu godinu a mnogo duze sam pusio od tebe.:whistling:

Vazno je da si odlucila da prestanes, taj korak je najbitniji jer pusaci ne mogu da zamisle zivot bez duvana (i ja sam bio medju njima), uzasavaju se od same pomisli na to. Duvan nije lako ostaviti, imaces jos dosta kriza koje ce te u naletima muciti ali uz jaku volju mozes da pobedis. Ja ne pusim 3 meseca i vec 2 nedelje se ponovo borim sa krizama a mislio sam da je gotovo. Nisu tako jake kao u pocetku ali me prilicno nerviraju, povremeno se malo pokolebam i pomislim da ce mi slomiti volju ali ne dam se. Jedino pouzdano sredstvo za odvikavanje su volja i istrajnost ali ako zbog nedostatka nikotina imas jako neugodne fizicke krize u vidu napetosti misica i uopste celog tela, nervoze, zbunjenosti, nedostatka koncentracije, nesanice itd, mozda bi mogla da probas neka biljna sredstva za smirenje (mislim na legalna sredstva iz apoteke :) ) jer ti ona sasvim sigurno nece stvoriti naviku i neces se navuci. Ja sam koristio Relax tablete (od valerijane,maticnjaka i hmelja) i pomogle su mi. To je blago sredstvo i opustilo me taman toliko da ne moram da zivim na ivici eksplozije zbog napetosti. Nije ni cudotvorno sredstvo ali pomaze da krize ipak ne budu nepodnosljive. Ako nisi u fazonu tableta i cajeva onda fizicka aktivnost pomaze. Nemoj se muciti i junaciti bez potrebe, na sve moguce nacine probaj sebi da olaksas prve dve nedelje. Kad to prebrodis fizicke krize ce popustiti. Bice kriza i posle toga ali one ipak nece biti toliko jake.

Evo i mene. 25 godina pusackog staza. Kutija Davidoff classic dnevno, strasno. Za 25 godina 2-3 neuspjelih pokusaja, nista ozbiljno. Ovaj put sam se pripremala psihicki nekih godinu dana pa i vise. Kako sam se pripremala, pa eto procitala sam sve sto mi je doslo pod ruku, pocev od A. Carr-a, hahaa, iskreno njega sam citala 5x ali svaki put prekinem prije momenta kada on treba da kaze da zapalis zadnju cigaretu. Eto to se zove zavaravanje samog sebe. U stvari jednostavno, nisam bila spremna....
Sto se tice sada, ide nekako, evo danas mi je 11-ti dan. Krize su bile strasne prvih par dana, u stvari nekako sam se borila sa njima danju ali noci sam jedva prezivjela, strasno, prvu noc recimo oka nisam sklopila, grozno a ponajgore mi je palo to otkrice da sam ja zapravo jedan obican narkoman ciji organizam cvili za onom svojom dozom. KAko rekoh 11-ti dan i jos uvijek me na momente uhvati da mislim da cu poludjeti. I pored toga ne pada mi na pamet da zapalim. Znaci odllucila sam i drzim se toga. Bez ikakvih pomagala, kako neko gore rece "na suvo" :) Meni najbolje pomazu setnje, i dosta, dosta vode, zatim jabuke, mrkvice i tako. Evo citam i vas, bas mi nesto lakse bude sto znam da nisam sama inace bih do sad pomislila da nesto sa mnom nije u redu, jer koga kod pitam od bivsih pusaca sva im se prica svodi na to da su "jednog dana odlucili da nece vise i samo tako prestali" Po meni su to price za malu djecu.

Ovdje se vec godinama nigdje ne pusi unutra, na poslu, po restoranima itd. Taj zakon sam primjenjivala i u kuci tako da mi preostaje trenutno da zaobilazim terasu jer me u kuci nista i ne podsjeca na cigare. I to od srca preporucujem svima, prvo sto ne trujete svoje najdraze a zatim sto vam kuca ne smrdi kao neka velika pepeljara. Nista ljepse od mirisa cistoce i svjezine. Pozdrav veliki svima i hvala vam na ovim bezbrojnim postovima i savjetima, vjerujte puno znace...

Hvala svima na podrsci i savetima. Polako odmice sedmi dan bez duvana, ubice i neprijatelja, koga sam sahranila, ali ciji duh me i dalje proganja. Osim jakog motiva (zelim da budem nepusac, da zivim zdravo) i cvrste volje, poslusala sam vas i ukljucila biljne kapi "Odoval S". Ovo su mi preporucili u apoteci, a inace su na bazi valeriane i maticnjaka. Ako nista bar cu da se lazem njima. Suncokret, jabuke i cajeve koristim u velikim kolicinama. kada me "uhvate" zivci, izadjem iz kuce, prosetam 2-3km i vratim se kao nova. Jedva cekam moj mali jubilej 10 dana bez duvana, a onda cu krenuti da brojim mesece bez duvana, pa godine i nadam se decenije.

197172_430983043629530_1974528710_n.jpg

Hvala svima na podrsci i savetima. Polako odmice sedmi dan bez duvana, ubice i neprijatelja, koga sam sahranila, ali ciji duh me i dalje proganja. Osim jakog motiva (zelim da budem nepusac, da zivim zdravo) i cvrste volje, poslusala sam vas i ukljucila biljne kapi "Odoval S". Ovo su mi preporucili u apoteci, a inace su na bazi valeriane i maticnjaka. Ako nista bar cu da se lazem njima. Suncokret, jabuke i cajeve koristim u velikim kolicinama. kada me "uhvate" zivci, izadjem iz kuce, prosetam 2-3km i vratim se kao nova. Jedva cekam moj mali jubilej 10 dana bez duvana, a onda cu krenuti da brojim mesece bez duvana, pa godine i nadam se decenije.

Samo naprijed, najgore je mislim proslo. Jedno po jedno, jednog neprijatelja smo sredile, jos nam je ostao ovaj u glavi. :)

Goco i Sneki, dobrodosle na forum! :)
Ni ja od pomagla nista ne koristim, nekako mi odgovara da vidim kroz sta prolazi organizam u fazi ostavljanja. Mislim da sam tako sok terapijom svesnija losih strana cigareta i na taj nacin mi je teze da ponovo propusim.
Druga je stvar ako to pocne da se odrazava na obavljanje dnevnih obaveza, ili postane stvarno nepodnosljivo, sto kod dugog i ozbiljnog pusackog staza ume da bude slucaj.
Sada nemam neke izrazene apscinencijalne simptome, mada sam nocas jedva zaspala, ali redovno uvece imam krizu, valjda zbog jake asocijacije da sam na kraju dana imala ritualno odmor uz cigarete. Tada mi se cini da me sekunda deli da upalim cigaretu, ma i manje, samo da imam jednu na dohvat ruke, bas jaka zelja svako vece.:confused: Ali da se prevazici.

Poslednja izmena:
Goco i Sneki, dobrodosle na forum! :)
Ni ja od pomagla nista ne koristim, nekako mi odgovara da vidim kroz sta prolazi organizam u fazi ostavljanja. Mislim da sam tako sok terapijom svesnija losih strana cigareta i na taj nacin mi je teze da ponovo propusim.
Druga je stvar ako to pocne da se odrazava na obavljanje dnevnih obaveza, ili postane stvarno nepodnosljivo, sto kod dugog i ozbiljnog pusackog staza ume da bude slucaj.
Sada nemam neke izrazene apscinencijalne simptome, mada sam nocas jedva zaspala, ali redovno uvece imam krizu, valjda zbog jake asocijacije da sam na kraju dana imala ritualno odmor uz cigarete. Tada mi se cini da me sekunda deli da upalim cigaretu, ma i manje, samo da imam jednu na dohvat ruke, bas jaka zelja svako vece.:confused: Ali da se prevazici.

Hvala Brankich,

POtpuno se slazem sa ovim, mislim da treba svjesno da prodjemo kroz ovaj pakao i mislim da tako imamo manje sansi da se vratimo starim navikama. Jos jedno znam, ako mi ovo ne uspije mislim da ce dosta vremena proci do sljedeceg pokusaja, jer ovi protekli dani su mi bili bas ono "ne daj boze nikome" i stvarno ne znam da li bih imala snage za to da ih ponovim. Meni je najkriticniji dio dana poslijepodne, dolazak s posla i mali predah i opustanje poslije radnog dana i prije pravljenja vecere, koji gutljaj vina i par cigaretica, mmm, ne znam da li cu to ikad uspjeti izbaciti iz ove svoje glave.Onda su tu oni automatski okidaci, guzva u saobracaju, na crveno svjetlo recimo odmah automatski trazim svog dugogodisnjeg saputnika, hmm, kad shvatim da ga vise nema :confused: uzmem neku bonbonu i prevarim samu sebe. Ali kao sto ti kazes, sekunda bi mi falila da je pripalim samo da je imam pri ruci...... :(

Guram sestu nedelju bez otrova, zelja se javlja svakodnevno ali i prodje brzo... muci me nesto drugo. Ne mogu da spavam! Uvece sve ok, umoran sam, legnem u normalno doba odmah zaspem, ali posle pet-sest sati ja se budim naspavan manje-vise... redovno se budim pre budilnika. Sve se to poklapa sa ostavljanjem cigara, nikad nisam imao insomniu! Ima li neko slicnih problema i kako ih resava?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back