gost 237624
Domaćin
- Poruka
- 3.084
Problem je sto md stoji po ceo dan na poslu a u kuhinji nema gde da se sedne... Sinoc je sav nadrdan otisao u kuhinju... Ne znam sta ce zaista
A i kod nas je kuhinja jako mala, sa improvizovanim stolom sa dve stolice, mada je meni odgovaralo tako, manje sam pusila.
Meni sa jedne strane jako smeta kad sam u dimu, mnogo je lakse pusacu da podnese dim tako sto ce i sam upaliti cigaretu. A na drugoj strani, da je meni neko rekao pre nekog vremena kad nisam ni razmisljala o ostavljanju cigareta, da u stanu u kom zivim nema pusenja ili da sme samo u nekim prostorijama, upala bih u takvu paniku. Ne znam kako bi to trebao neko da mi saopsti, a da uopste uzmem tu opciju u razmisljanje. Mozda za neko opste dobro, to sto se radi na prosirenju porodice, pa pasivno pusenje ume da bude vrlo stetno, mozda na tu kartu... Samo sto kod nas recimo svadje nikad nisu urodile plodom, iskljucivo razgovor mirnim tonom uz obostranu spremnost na kompromis.
Ali vidis, ja mog decka ne da nisam uspela da ubedim da ostavi cigarete, sto bi on zbog porodicne anamneze morao i to hitno, pa iako je i ranije imao zelju da ostavi, kako sam prvi put ostavila pre dve i po godine kod njega sam stvorila neki pritisak, da nije imao ni jedan pokusaj ostavljanja. Kako mu spomenem da danas ima knjiga, lekova, dvd varijanti koje mogu da mu olaksaju u mnogome i da nema potrebe da se muci, tako pocne da se brani kao da ga davim kao zmija zabu. Vise ne smem nista ni da spomenem, ocigledno negde gresim mnogo. Ili je to sto je svako nametanje tudje volje kad je pusenje u pitanju, stvara odbojnost i revolt.