Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Problem je sto md stoji po ceo dan na poslu a u kuhinji nema gde da se sedne... Sinoc je sav nadrdan otisao u kuhinju... Ne znam sta ce zaista

A i kod nas je kuhinja jako mala, sa improvizovanim stolom sa dve stolice, mada je meni odgovaralo tako, manje sam pusila.
Meni sa jedne strane jako smeta kad sam u dimu, mnogo je lakse pusacu da podnese dim tako sto ce i sam upaliti cigaretu. A na drugoj strani, da je meni neko rekao pre nekog vremena kad nisam ni razmisljala o ostavljanju cigareta, da u stanu u kom zivim nema pusenja ili da sme samo u nekim prostorijama, upala bih u takvu paniku. Ne znam kako bi to trebao neko da mi saopsti, a da uopste uzmem tu opciju u razmisljanje. Mozda za neko opste dobro, to sto se radi na prosirenju porodice, pa pasivno pusenje ume da bude vrlo stetno, mozda na tu kartu... Samo sto kod nas recimo svadje nikad nisu urodile plodom, iskljucivo razgovor mirnim tonom uz obostranu spremnost na kompromis.
Ali vidis, ja mog decka ne da nisam uspela da ubedim da ostavi cigarete, sto bi on zbog porodicne anamneze morao i to hitno, pa iako je i ranije imao zelju da ostavi, kako sam prvi put ostavila pre dve i po godine kod njega sam stvorila neki pritisak, da nije imao ni jedan pokusaj ostavljanja. Kako mu spomenem da danas ima knjiga, lekova, dvd varijanti koje mogu da mu olaksaju u mnogome i da nema potrebe da se muci, tako pocne da se brani kao da ga davim kao zmija zabu. Vise ne smem nista ni da spomenem, ocigledno negde gresim mnogo. Ili je to sto je svako nametanje tudje volje kad je pusenje u pitanju, stvara odbojnost i revolt.

Hm. Ljubav je i zzrtvovanje...u smislu da se radi dobrobiti voljenog bicha rado i odrichemo nekih pogodnosti ili izlazzemo neugodnosti. Ako je on besan na tebe shto se branish dok te zzivotno ugrozzava i gushi ...shta znam, pitala bih se koliko me zaista voli i koliko imam prava na zzivot u takvoj zajednici. dizvinesh.
Mislim, nije hir trazziti da te ne zlostavlja bar dok si bolesna, zar ne.
S druge strane opet, mozzda ja greshim, mozzda treba da trpimo da nekog nije briga kako nam je. Al bi me bio strah da chekam starost ili nedajbozze nemoch pored osobe kojoj nije stalo.

A gde su ovi sveži, javite se Kammy, Orange, Ex piksla, kako napredujete?

Tu sam ... guram , guram 15.dan I ne pada mi na pamet zapaliti cigaru, bar mi to nije rjesenje ovih mojih muka. Imala sam sitacija, ali onih "bas" pravih za zapaliti i uspjela sam bez njih. Jedino sto me stvarno smeta je ova unutarnja zelja, razmisljanje ili sta vec o cigarama. Jedva cekam bar to malo da popusti. I stvarno ,tko kod kaze da je lako, mislim da nas strasno laze. Nista ne boli, jasno, ali konstantno osjecati to nesto unutra i boriti se s osjecajima, e pa meni nije to tako lako. Uglavnom, tu sam ... i borba se nastavlja ;)

A i kod nas je kuhinja jako mala, sa improvizovanim stolom sa dve stolice, mada je meni odgovaralo tako, manje sam pusila.
Meni sa jedne strane jako smeta kad sam u dimu, mnogo je lakse pusacu da podnese dim tako sto ce i sam upaliti cigaretu. A na drugoj strani, da je meni neko rekao pre nekog vremena kad nisam ni razmisljala o ostavljanju cigareta, da u stanu u kom zivim nema pusenja ili da sme samo u nekim prostorijama, upala bih u takvu paniku. Ne znam kako bi to trebao neko da mi saopsti, a da uopste uzmem tu opciju u razmisljanje. Mozda za neko opste dobro, to sto se radi na prosirenju porodice, pa pasivno pusenje ume da bude vrlo stetno, mozda na tu kartu... Samo sto kod nas recimo svadje nikad nisu urodile plodom, iskljucivo razgovor mirnim tonom uz obostranu spremnost na kompromis.
Ali vidis, ja mog decka ne da nisam uspela da ubedim da ostavi cigarete, sto bi on zbog porodicne anamneze morao i to hitno, pa iako je i ranije imao zelju da ostavi, kako sam prvi put ostavila pre dve i po godine kod njega sam stvorila neki pritisak, da nije imao ni jedan pokusaj ostavljanja. Kako mu spomenem da danas ima knjiga, lekova, dvd varijanti koje mogu da mu olaksaju u mnogome i da nema potrebe da se muci, tako pocne da se brani kao da ga davim kao zmija zabu. Vise ne smem nista ni da spomenem, ocigledno negde gresim mnogo. Ili je to sto je svako nametanje tudje volje kad je pusenje u pitanju, stvara odbojnost i revolt.

On sigurno razmislja o tome da ih ostavi, ali zbog silnog staha i panike kako nece moci i kako su mu one "nesto posebno", radije ce se posvadjati s tobom , nego prestati pusiti. I ja sam sama bila takva. Muz je nekoliko puta ostavljao, molio me da prestanem zajedno sa njim, i sve bi to zavrsilo zestokom svadjom.Narvano, ja se rasplacem, ali cigare ne ostavljam ni pod kojim uvjetima. Uvijek mi je znao reci kako su mi cigare vaznije i od njega i od kcerke. Cigara je stvarno zlo i droga koja nam totalno zamuti mozak. Pusti ga jedno vrijeme, nemoj misliti da te ne voli ili ne razumije.. doci ce njemu samo od sebe da ih treba baciti. To jednostvano treba biti klik u njegovoj glavi, ti tu sigurno ne mozes nista. Vjerujem da je i njemu jako tesko , kao i tebi. Bar je meni uzasno bilo kada bi se tako posvadjala jer nisam mogla zamisliti da mi netko zabrani cigare .

Hm. Ljubav je i zzrtvovanje...u smislu da se radi dobrobiti voljenog bicha rado i odrichemo nekih pogodnosti ili izlazzemo neugodnosti. Ako je on besan na tebe shto se branish dok te zzivotno ugrozzava i gushi ...shta znam, pitala bih se koliko me zaista voli i koliko imam prava na zzivot u takvoj zajednici. dizvinesh.
S druge strane opet, mozzda ja greshim, mozzda treba da trpimo da nekog nije briga kako nam je. Al bi me bio strah da chekam starost ili nedajbozze nemoch pored osobe kojoj nije stalo.
ma voli on nju...nego je besan shto mu ona brani neshto shto on voli...a voleti cigare...pa znamo svi kako to izgleda...pogotovu ga nervira shto je i ona dojuche bila pushac,otprilike kako ga ne razume jer ne shvata da ona sada razmishlja kao nepushac...samo polako,doci ce mu,uostalom kao i meni

On sigurno razmislja o tome da ih ostavi, ali zbog silnog staha i panike kako nece moci i kako su mu one "nesto posebno", radije ce se posvadjati s tobom , nego prestati pusiti. I ja sam sama bila takva. Muz je nekoliko puta ostavljao, molio me da prestanem zajedno sa njim, i sve bi to zavrsilo zestokom svadjom.Narvano, ja se rasplacem, ali cigare ne ostavljam ni pod kojim uvjetima. Uvijek mi je znao reci kako su mi cigare vaznije i od njega i od kcerke. Cigara je stvarno zlo i droga koja nam totalno zamuti mozak. Pusti ga jedno vrijeme, nemoj misliti da te ne voli ili ne razumije.. doci ce njemu samo od sebe da ih treba baciti. To jednostvano treba biti klik u njegovoj glavi, ti tu sigurno ne mozes nista. Vjerujem da je i njemu jako tesko , kao i tebi. Bar je meni uzasno bilo kada bi se tako posvadjala jer nisam mogla zamisliti da mi netko zabrani cigare .

On razmislja i prica o tome, ali kad god se ukljucim sa nekim predlogom (Alenom Karom, tabletama, Institutom za javno zdravlje...), posto za mnogo toga nije bio ni cuo, tada se razgovor prekida.
Meni licno ne smeta, ali zbog zdravlja bi stvarno morao. Ranije, pre nekoliko godina je ostavio i nije pusio par godina. Sada nikako da proba, ni pored sve price.
Mislila sam da ce mu biti lakse kad sam opet bila propusila, da nece biti tog pritiska da i on mora da ostavi sto kod pusaca stvara kontraefekat. Mislim da je to u pitanju, ali nisam smela da rizikujem da cekam, ja sam uvek bila mnogo rizicnija i daleko veci narkoman od njega. :sad2:

Hm, gruba pretpostavka. :)
U mojoj porodici su svi bili pusaci, ja sam se dugo drzala kao nepusac i relativno kasno pocela da pusim. Dim mi nikad nije smetao, ali sam imala svoju sobu. Tada sam i izgradila stav da su svi oni koji zabranjuju pusenje u kuci svojim ukucanima ili gostima sebicni i samozivi, to jos dok sam bila nepusac. Hocu da kazem da ima puno faktora, da je nekad potrebno strpljenja, puno razgovora i vremena da bi neko podneo zrtvu, pogotovu kad misli da se bez toga necega ne moze ziveti, ili mozse ali nesrecno. :D
A na kraju krajeva potrebne su i informacije. I dalje ne mogu da se nacudim koliko pusaca ne zna elementarno o mehanizmu delovanja nikotina i pojedinih sastojaka duvanskog dima, koliko je pusenje opasno i da je u pitanju zavisnost, ne navika, odluka ili tome sicno.

Cao svim nepusacima...28-og ce mi biti mesec dana kako ne pusim.. i mogu reci da se lepse i zdravije osecam.. ali i dalje imam krize.. koliko ce to jos trajati?

Bravo, sutra mesec dana! :klap: Na ovo pitanje bolje da ti odgovore bivsi pusaci sa stazom vecim od mojeg.
Ali ono sto meni pomaze kad naidje kriza je podatak da krize idu iz glave, iz naseg dubokog ubedjenja da su nam cigarete neophodne, a onda i da uocavam situacije u kojima se te krize pojacavaju.
One situacije koje su opste mesto svim nepusacima, ali i one koje su svojstvene meni, recimo malodusnost ili nesto nalik autodestruktivnosti.
Pomaze mi jos svaka nova informacija o tome kako cigarete deluju na nas. Ne znam da li si citao Alena Kara, imas dr Petra Bojovica koji gostuje u raznim emisijama na netu, zatim razne clanke i na engleskom jeziku. Koliko da shvatim kojeg zla se trudim da se oslobodim i koliko treba da smo ponosni sto nam ovako ili onako ali ipak ide. :)

Cao svim nepusacima...28-og ce mi biti mesec dana kako ne pusim.. i mogu reci da se lepse i zdravije osecam.. ali i dalje imam krize.. koliko ce to jos trajati?
To sa krizama je vrlo cudna stvar. Ja ne pusim 3 meseca i sad su opet pocele da me drmaju neke krize, traju vec 10tak dana. Nisu jake ali me nerviraju. Bilo ih je u pocetku pa su popustile, mislio sam da je gotovo ali izgleda da ipak nije. Kriza je subjektivan osecaj i svako to dozivljava drugacije. Ono sto je za tebe kriza za mene mozda nije i obrnuto. Ima na primer i onih koji tvrde da nemaju krize ali ja u to ne verujem jer duvan je droga a kad se skidas sa droge onda moras imati krizu jer to tako treba. E sad, koliko tragicno ce neko da shvati krizu to je individualna stvar. Ne znam koliko ce kod tebe trajati, mozda ce popustiti za koji dan a mozda tek za mesec dana. U svakom slucaju, ne daj se, moze se izdrzati :)

mm je nepushach i uopshte ne zna o chemu pricham...pozdravio je moje pokushaje oko prestanka i to je sve,nit podrshka ali ni pokuda...prilichno je indiferentan,kao ti si odrasla osoba shta ima bilo ko da ti soli pamet...a meni dodje da mu kazem izbaci me na terasu ili ispred vrata kad pushim,...

Zbog toga volim ovaj forum. Mogu reci kada mi je frka i osjetiti podrsku ljudi koji znaju sta prolazim. Krenem od sebe, da mi neko stalno kuka na uhu , isao bi mi na zivce. A ovako svi smo u istom kosu, otprilike svi isto prolazimo ... i sto ne najbitnije razumijemo se :zag:

Moj MM je bio fin prvih par dana, a sad mu je neka frka na poslu, pa je jos i nervozniji od mene .. a mrzim takvu napetost u kuci. Ne olaksava mi situaciju :(

mm je nepushach i uopshte ne zna o chemu pricham...pozdravio je moje pokushaje oko prestanka i to je sve,nit podrshka ali ni pokuda...prilichno je indiferentan,kao ti si odrasla osoba shta ima bilo ko da ti soli pamet...a meni dodje da mu kazem izbaci me na terasu ili ispred vrata kad pushim,...

Samu sebe treba da izbacis,zasto da te on izbacuje.Kaznis samu sebe.Ja kad sebe kaznim to je najgora kazna,uh sto umem prema sebi da budem nemilosrdan do zla Boga.I takva kazna ima najvise efekta.

Hm, gruba pretpostavka. :)
U mojoj porodici su svi bili pusaci, ja sam se dugo drzala kao nepusac i relativno kasno pocela da pusim. Dim mi nikad nije smetao, ali sam imala svoju sobu. Tada sam i izgradila stav da su svi oni koji zabranjuju pusenje u kuci svojim ukucanima ili gostima sebicni i samozivi, to jos dok sam bila nepusac. Hocu da kazem da ima puno faktora, da je nekad potrebno strpljenja, puno razgovora i vremena da bi neko podneo zrtvu, pogotovu kad misli da se bez toga necega ne moze ziveti, ili mozse ali nesrecno. :D
A na kraju krajeva potrebne su i informacije. I dalje ne mogu da se nacudim koliko pusaca ne zna elementarno o mehanizmu delovanja nikotina i pojedinih sastojaka duvanskog dima, koliko je pusenje opasno i da je u pitanju zavisnost, ne navika, odluka ili tome sicno.
Ne znam. Mi smo svi tolerantni prema pushachima i pushenju, i ja sam, nikome ne branim i tako, ali kad pogledash malo bolje, shta mi tolerishemo? Opravdavamo da nas neko truje i mi nekog i sami sebe. Trovanje bilo chime uvek ima isti efekat: bolest muke pa smrt.
Kakva je razlika da li che neko, jer je zaboga navikao i ne mozze da se odvikne, nama svakih 15 minuta sipa mishomor u piche? Koga bi tu proglasili za samozzivog?
Pushenje je toliko popularizovano i drushtveno-prihvacheno da mi zapravo ne sagledavamo i dalje njegovu surovu realnost bez minimiziranja ili negiranja FATALNIH posledica.

Ne, pushachki dim nije sitna neugodnost koju onaj drugi nije "samozzivo" voljan da istrpi. Pushenje je atak na sopstveni i zzivot najblizzih ljudi. I to bez preterivanja. Prljave charape samo smrde, duvanski dim oshtechuje i ubija.
Evo sada kada provedem noch u kafichu, tr dana me peku ochi i grebe grlo. Bezazleno? Ne bih rekla.
A da stavimo sve to na stranu...ako se jedno bori da ostavi neshto pogubno, onaj drugi ga voli samo kroz podrshku, bez obzira da li je sam spreman da ostavi ili ne.

Zato mislim da je novi zakon o zabrani pusenja u radnim prostorijama za pocetak odlicna stvar, koliko se god ljudi zalili da stvara kontraefekat, da diskriminise ili cak podstice na pusenje.
Do nedavno (da li krajem proslog ili pocetkom ovog veka) prakticno je bilo potpuno prihvatljivo biti pusac, cak nigde nisi mogao da cujes zvanicnu informaciju da je pusenje stetno, vec tek da nema dokaza da je stetno(?!). Generacije su odrastale u tom vremenu. I tamo gde nije postojala kultura da se cigareta pali u posebnim prostorijama ili cak na terasi, nego kao kod nas u kuci ko se gde zatekne, tamo je taj put osvescivanja znatno duzi, a nekad mi se cini i beznadezan.
Iskreno se nadam da ce naredne generacije zbog tih zabrana imati makar svest o stetnim posledicama pusenja. Makar mic po mic ici u tom pravcu.
Ja sam resila da ostavim cigarete kad je postalo ocigledno da mi narusavaju zdravlje. Da nije bilo tako i ja bih verovatno relativizovala svaku informaciju o stetnoseti duvankog dima, a i dalje bih mislia da je samoziv onaj ko ne dozvoljava pusenje u svojoj kuci.
I kao neko ko se bori da se oslobodi ceznje za cigarama i ko je do nedavno trovao druge, paradoksalno za bivseg nepusaca, nisam spremna da zivim u duvanskom dimu. :mrgreen: Podnosim u manjim kolicinama, ali na duze ne!
Ali ja sam okruzena pusacima, pa nekog izbora i nemam. Ali uvek trazim kompromise i uglavnom mi izlaze u susret. Nalazimo se na pola puta.

To sa krizama je vrlo cudna stvar. Ja ne pusim 3 meseca i sad su opet pocele da me drmaju neke krize, traju vec 10tak dana. Nisu jake ali me nerviraju. Bilo ih je u pocetku pa su popustile, mislio sam da je gotovo ali izgleda da ipak nije. Kriza je subjektivan osecaj i svako to dozivljava drugacije. Ono sto je za tebe kriza za mene mozda nije i obrnuto. Ima na primer i onih koji tvrde da nemaju krize ali ja u to ne verujem jer duvan je droga a kad se skidas sa droge onda moras imati krizu jer to tako treba. E sad, koliko tragicno ce neko da shvati krizu to je individualna stvar. Ne znam koliko ce kod tebe trajati, mozda ce popustiti za koji dan a mozda tek za mesec dana. U svakom slucaju, ne daj se, moze se izdrzati :)

Bravo, baš tako.. Samo je iskuliraš i pustiš da pređe preko tebe i super. Like a summer breeze :)

- - - - - - - - - -

Ne znam. Mi smo svi tolerantni prema pushachima i pushenju, i ja sam, nikome ne branim i tako, ali kad pogledash malo bolje, shta mi tolerishemo? Opravdavamo da nas neko truje i mi nekog i sami sebe. Trovanje bilo chime uvek ima isti efekat: bolest muke pa smrt.
Kakva je razlika da li che neko, jer je zaboga navikao i ne mozze da se odvikne, nama svakih 15 minuta sipa mishomor u piche? Koga bi tu proglasili za samozzivog?
Pushenje je toliko popularizovano i drushtveno-prihvacheno da mi zapravo ne sagledavamo i dalje njegovu surovu realnost bez minimiziranja ili negiranja FATALNIH posledica.

Ne, pushachki dim nije sitna neugodnost koju onaj drugi nije "samozzivo" voljan da istrpi. Pushenje je atak na sopstveni i zzivot najblizzih ljudi. I to bez preterivanja. Prljave charape samo smrde, duvanski dim oshtechuje i ubija.
Evo sada kada provedem noch u kafichu, tr dana me peku ochi i grebe grlo. Bezazleno? Ne bih rekla.
A da stavimo sve to na stranu...ako se jedno bori da ostavi neshto pogubno, onaj drugi ga voli samo kroz podrshku, bez obzira da li je sam spreman da ostavi ili ne.

Ajd Pipi nemoj sad ti da glumiš fašistu, koliko si ti ljudi trovala dok si pušila i koliko ti je decenija trebalo da prestaneš da ih truješ? Malo razumevanja nije naodmet

Poslednja izmena:
Kod nas u kuci se ne pusi. Imamo dva mala deteta i suprug je zabranio da se pusi u kuci, samo na terasi. Ja se toga pridrzavala i nikad se nisam ljutila. Cak sam prosle godine po najvecem mrazu izlazila na terasu da pusim. Moja majka se npr. ljuti i stalno prica ..bem ti kucu u kojoj ne smes cigaru da zapalis i nece da dodje.. E pa zao mi je, kad ne mogu ja, ne mozis ni ti.

Aktivan,strastven pusac 30g. 1,5kutija dnevno.Misao i "zelja"o prestanku mi je povremeno navirala.Nikada nisam ni pokusavala a onda (zbog sina adoloscenta koji je pored zavisnosti od igrica poceo i da pusi) pocnem intenzivno razmisljati o prestanku pusenja da njemu dokazem i pokazem. Citala sam forume o prestanku, posle 1,5 godine citanja dovrsila knjigu A.K. citala razne naucne tekstove, argumente.Kupila tabex i 19.1.2013.pocela.Pusila uz tablete 6 dana (cak i vise nego pre) i 7.dan(cetvrtak)ni jednu.Subota, ribanje stana, kriza u pauzama odmora - popusila dve (uzela od muza).

- - - - - - - - - -

Do naredne subote ni jedna, a onda opet kriza i popusila cak 4 pa opet nista.U trecoj nedelji "nepusenja" poceli su veliki problemi sa crevima, delimicna opstipacija i ogromno nadimanje.S obzirom da sam imala tesku operaciju zeludca ovo me je uplasilo i dosta cinilo nervoznom i u jednom takvom trenutku sam otisla i kupila cigarete.Sve vreme nepusenja vodila sam racuna sta jedem!To je bilo pre 9 dana i od tada ponovo pusim, ali niko ne zna, krijem se jer me je sramota, jer sam sama sebi odvratna...Ovaj forum odavno citam i cesto mi je pomagalo ono sto procitam.Pipi zasluzuje orden...Od jutros sam ponovo pocela da uzimam tabex (iako pise da ako se ne uspe pauzira bar 2 meseca) i ponovo pocinjem...

Aktivan,strastven pusac 30g. 1,5kutija dnevno.Misao i "zelja"o prestanku mi je povremeno navirala.Nikada nisam ni pokusavala a onda (zbog sina adoloscenta koji je pored zavisnosti od igrica poceo i da pusi) pocnem intenzivno razmisljati o prestanku pusenja da njemu dokazem i pokazem. Citala sam forume o prestanku, posle 1,5 godine citanja dovrsila knjigu A.K. citala razne naucne tekstove, argumente.Kupila tabex i 19.1.2013.pocela.Pusila uz tablete 6 dana (cak i vise nego pre) i 7.dan(cetvrtak)ni jednu.Subota, ribanje stana, kriza u pauzama odmora - popusila dve (uzela od muza).

- - - - - - - - - -

Do naredne subote ni jedna, a onda opet kriza i popusila cak 4 pa opet nista.U trecoj nedelji "nepusenja" poceli su veliki problemi sa crevima, delimicna opstipacija i ogromno nadimanje.S obzirom da sam imala tesku operaciju zeludca ovo me je uplasilo i dosta cinilo nervoznom i u jednom takvom trenutku sam otisla i kupila cigarete.Sve vreme nepusenja vodila sam racuna sta jedem!To je bilo pre 9 dana i od tada ponovo pusim, ali niko ne zna, krijem se jer me je sramota, jer sam sama sebi odvratna...Ovaj forum odavno citam i cesto mi je pomagalo ono sto procitam.Pipi zasluzuje orden...Od jutros sam ponovo pocela da uzimam tabex (iako pise da ako se ne uspe pauzira bar 2 meseca) i ponovo pocinjem...

@Lola, zao mi je zbog neuspjelih pokusaja. Ja guram nekih 15-tak dana, onako na suho , bez ikakvih pomagala. Krenula dan za danom, pa dokle stignem... i sto duze vrijeme prolazi ja sam sve vise ljuta zasto sam si dopustila da cigare upravljaju svakim mojim korakom. Iskreno, nije lako, narocito prvih par dana, pa i sada... Ali eto, prvi put da ih ostavljam nakon 14 god. pusenja, i za mene je ovo jedan ogroman uspjeh. Pogledaj i sama do cega su te cigare dovele, sakrivas se i sama si sebi odvratna ... koji je to otrov i na sta nas tjera... strasno. Uhvati se u kostac sa njim i bori se, ne dozvoli da te lomi !!!! I u krizama , nemoj pomisljati kako ce ti cigara pomoci, to si jednostavno izbij iz glave. Bez onog : " da mi je samo jednu, bar jedan dim " To sigurno ne pomaze. Samo trebas strpljenja i budi jaka. Bar smo mi zene naucile biti jake, priroda nas je natjerala na to.

- - - - - - - - - -

Smanjivanje (ili ona cuvena fora ''samo cu jednu da se malo sredim'') ne funkcionise, samo pogorsava situaciju i cini je nepodnosljivom, probao sam, ne samo ja nego i mnogi drugi i nisu uspeli. Malo ih je koji su na taj nacin ostavili pusenje. Do odredjene granice se moze smanjiti i kad nivo nikotina drasticno opadne onda nasrces na cigaru kao nenormalan da bi nadoknadio nikotin. Pusenje se mora prekinuti odjednom i mora se istrpeti 10-tak dana dok se organizam ne skine sa nikotina. Fizicke krize ce popustiti ali psihicka nece i sa njom se tek treba izboriti. Problemi sa crevima (zatvori, prolivi, nadimanja itd) su normalni ali ce proci pre ili kasnije. Ne daj se i povedi rat protiv cudovista, pobedices :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back