Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako da se ne nerviram, imam osecaj kao da sam progutao smirglu i to onu najgrublju, otezano gutam, stalno se nakasljavam, iz nosa mi se nesto sliva u grlo, narocito nocu :sad2: a osim toga i sluznica nosa mi je suva pa mi tu i tamo pukne neki kapilar pa malo krvari ali to me ne nervira toliko. Dao mi doktor prosle nedelje neku mast za nos i sprej pa mi je sad malo bolje, nos ce se verovatno srediti. Sva ova sranja su mi nastala od duvanskog dima, 3 godine sam imao ove probleme i nisam prestajao da pusim. Nisam mogao da zamislim zivot bez cigare, ma kakav zivot, nij edno prepodne nisam mogao bez duvana. Veliko je sranje taj duvan :evil:

Droga burazere,drogetina.
Ja sam pojeo trista kila jabuka,imas na temi "Mirkove jabuke",mnogo dobra stvar,zaposlis ruke,grickas,unosis tecnost i vitamine u organizam...visestruko korisna stvar.I bezi na vazduh,setaj i kad ti se ne seta.Setao sam ponekad i po 10 sati dnevno,iz nekoliko puta naravno,otpadnu mi noge.Onda vreli tus pa kad legneeeeeeeeeeeemmmm:))))
Sve treba raditi samo da bi se oslobodili ZLA.

Ajde da pljujemo cigare malo :D Napisite koju marku ste pusili,ja sam Pall Mall plavi duvanio od kako sam krenuo sa tim,probao sam Dunhil,Classic,Fast,Malboro,L&M.... I mogu vam reci da su cigare 0 jeste da kad sam ih ostavio dolazilo mi ponekad tako da zapalim ali nisam se usudjivao jer sam nasao razlog! Pre svega mogu vam dati savet da MORATE imati razlog da bi ste ostavili cigarete i da se drzite toga,ja sam relativno mlad,tek mi je 19.god,poceo sam sa nepunih 18.g.drustvo me nateralo i to ... da ne nabrajam sad.Nasao sam razlog a razlog je taj da moram cuvati zdravlje i moram stedeti novac.Svakog dana da ostavim na stranu po 200.kinti. do jula meseca cu skupiti za neko putovanje ili odmor :)
YU filter, Ibar, Zeta, Opatija, HF, Lord, Jugoslavija, Milde Sorte, HB, Astor...davno je to bilo, ne mogu svega da se setim ali prva cigara mi je bila Ibar. Duvan jeste stetan ali je pre bio bolji od ovog sto se danas proizvodi. Imao je smek, ove danasnje cigare sve isto smrde, nema nikakve razlike. Ibar (jeftinjak) iz onog doba je bio bolji i cistiji duvan od danasnjeg na pr. Lakija u kojem ima svega a duvana najmanje.

Ranije su se cigare razlikovale po ukusu, mirisu, jacini, a sad su sve iste, sve se spricaju istim otrovima pa moraju isto i da smrde.

Ja sam poceo s Plavim bestom meko pakovanje, zatim Classic, pa Drina sarajevska, pa onda malo HB, pa u srednjoj Bond meko pakovanje, goreo je iz 5 dima, kad sam poceo da radim pusio sam jedno vreme Davidof i Rothmans, a zadnjih 5-6 godina Ronhill, prvo plavi pa onda light, da bi se sad pred kraj ponovo vratio na Classic. E sad vise nema, popusio sam svoju dozu za ovaj zivot, a i za sledeci cini mi se.

Dobro jutro. Imao sam opet nocne more- sanjao da pusim i to par komada. Osetio sam cak i u snu onaj odvratni "ukus" u ustima koji se javlja posle nekoliko popusenih cigareta, a koji pusaci obozavaju... zgadilo mi se! Jos odlucniji u nameri da batalim .ovna! A proslo je i 23 dana bez nikotina, osim ako ne racunam ono sto pokupim jao pasivni pusac tu i tamo.
Sto se tice marke, sve su to ista .ovna samo su upakovana u drugaciji omot. Nikotina ovoliko, katrana ovoliko - pih, nikad vise, nadam se necu misliti o tome. Vidis manje katrana, aha ove cu da pusim pa cu manje da se trujem, malo morgen!

Droga burazere,drogetina.
Ja sam pojeo trista kila jabuka,imas na temi "Mirkove jabuke",mnogo dobra stvar,zaposlis ruke,grickas,unosis tecnost i vitamine u organizam...visestruko korisna stvar.I bezi na vazduh,setaj i kad ti se ne seta.Setao sam ponekad i po 10 sati dnevno,iz nekoliko puta naravno,otpadnu mi noge.Onda vreli tus pa kad legneeeeeeeeeeeemmmm:))))
Sve treba raditi samo da bi se oslobodili ZLA.

Nije lose jesti jabuke i voce ali sam ja nekako zakljucio da mi se posle grickanja svega i svacega pa i voca jos vise pusi, a moze verovarno da utice i na kilazu. Zato sam smanjio dozivljaj sa ovim, vocku tu i tamo, poneku zvakacu i to je to. Za setnju se potpuno slazem, meni takodje neverovatno prija.

Evo da se javim...smanjenje ne funkcionishe,sve nadoknadila...sad chitam knjigu A.Kera i ishtampala je pa cu da podvuchem neke stvari i da chitam dok mi se mozak ne preobrati...za datum ne brinem,moze biti bilo koji,mada uskoro ce mi rodjos...to bi mogao biti pogodan trenutak da se osetim ponosno kao i svi vi koji ste uspeshno u tome...chestitam svima od srca,veliku ste stvar uradili:heart:

Vrlo tesko ide sa smanjenjem, najbolje odjednom da preseces. Ovako kad smanjujes cini se kao da se stvara jos veca zavisnost.

Ja sam smanjio zadnja 3 meseca i dosao bio do 4 cigara dnevno, ali sam celog dana bio nervozan, kao na iglama i jedva sam cekao kad ce taj trenutak da zapalim.

E onda sam se posle 3 meseca smanjivanja, vratio ponovo na paklu i pusio desetak dana, i onda rekao sebi da to ne vodi nicemu.Ili cu izdrzati skroz bez cigara tih 10-ak dana najgorih ili necu ni prekidati. I tako ih ja ostavi, najgore je bilo prvih 3-7 dana. Do 21.dana osecao sam fizicke tegobe, tipa grcevi u zelucu usred noci, vrtoglavica i povisen krvni pritisak, evo sada je proslo tacno 4 nedelje i vise ne osecam fizicke tegobe, a poboljsanja u pre svega disanju i kondiciji su itekako primetna. Ugojio sam se 4kg za prvih 10 dana a sada stagniram vec dve nedelje.
Buni me sto nista ne iskasljavam. Oce li to da krene samo spontano da se izbacuje ili treba necim da mu se pomogne?

Podnaslov me privukao ..."ostavite pušenje sa nama!" ... nemoj niko da se ljuti ali meni to zvuči samo kao jedna slatkasta fraza. Pušenje se ne ostavlja ni sa kim i zbog bilo koga. Sa pušenjem se prestaje isključivo zbog sebe i u svojoj glavi, i dok god budemo tražili pomoć i rešenje sa strane nećemo uspeti iz prostog razloga što pravu i iskrenu odluku nismo ni doneli ... baš tako prosto kao pasulj!

btw. Rekao bih vam kada sam ja prestao da pušim ali zaboravio sam, verovatno sam tu negde na cifri od 10 godina, a počeo sam sa nepušenjem tako što sam jedno jutro rekao od danas više ne kupujem cigarete!

...nismo svi isti u glavi...neki jaki kao ti,svaka chast,neki slabi kao ja:sad2:e zbog ovakvih meni slichnih je otvorena tema koju ja rado chitam jer josh nisam nachisto...a chitam je dosta dugo i nashla sam iskustva pushacha a to mi treba...pushacima je bitno da nisu sami a u ovakvom poduhvatu je potrebna podrshka...ako si sve uradio sam bez podrshke bilo koga i bilo chega,shta reci nego kapa dole

Podnaslov me privukao ..."ostavite pušenje sa nama!" ... nemoj niko da se ljuti ali meni to zvuči samo kao jedna slatkasta fraza. Pušenje se ne ostavlja ni sa kim i zbog bilo koga. Sa pušenjem se prestaje isključivo zbog sebe i u svojoj glavi, i dok god budemo tražili pomoć i rešenje sa strane nećemo uspeti iz prostog razloga što pravu i iskrenu odluku nismo ni doneli ... baš tako prosto kao pasulj!

btw. Rekao bih vam kada sam ja prestao da pušim ali zaboravio sam, verovatno sam tu negde na cifri od 10 godina, a počeo sam sa nepušenjem tako što sam jedno jutro rekao od danas više ne kupujem cigarete!
Ti si bas bukvalno shvatio naslov, i bas si se ubacio da bi nam objasnio da moramo SAMI da ga ostavimo, a mogao si da usmeris svoju energiju pozitivnije, pa da nam kao iskusan skrenes paznju na zamke ostavljanja i kako ih lakse prebroditi :think:

Ti si car, ajd sad odje_bi

Vrlo tesko ide sa smanjenjem, najbolje odjednom da preseces. Ovako kad smanjujes cini se kao da se stvara jos veca zavisnost.

Ja sam smanjio zadnja 3 meseca i dosao bio do 4 cigara dnevno, ali sam celog dana bio nervozan, kao na iglama i jedva sam cekao kad ce taj trenutak da zapalim.

E onda sam se posle 3 meseca smanjivanja, vratio ponovo na paklu i pusio desetak dana, i onda rekao sebi da to ne vodi nicemu.Ili cu izdrzati skroz bez cigara tih 10-ak dana najgorih ili necu ni prekidati. I tako ih ja ostavi, najgore je bilo prvih 3-7 dana. Do 21.dana osecao sam fizicke tegobe, tipa grcevi u zelucu usred noci, vrtoglavica i povisen krvni pritisak, evo sada je proslo tacno 4 nedelje i vise ne osecam fizicke tegobe, a poboljsanja u pre svega disanju i kondiciji su itekako primetna. Ugojio sam se 4kg za prvih 10 dana a sada stagniram vec dve nedelje.
Buni me sto nista ne iskasljavam. Oce li to da krene samo spontano da se izbacuje ili treba necim da mu se pomogne?

Ni ja ne isakašljavam još uvek, a ostavio pre mesec i po skoro.. Jbm li ga, možda je trebalo da pijemo nešto

Godinu ipo dana se nisam nakasljao,ali sam na nos izduvao cisternu.
Posle godinu ipo se ponekad nakasljem ali vrlo retko.Posle dve godine se nakasljem kao i neki nepusac,ponekad...

KO ima android telefon, ima super app. zove se "Time to quite smoking" , meri mnoge stvari: koliko dana i sati NISTE zapalili, koliko NISTE popušili cigareta, koliko ste vremena i novca uštedeli. Takođe meri zdravstveni progres- u procentima po raznim parametrima... Zanimljivo u svakom slučaju, može da bude (kao meni) dodatni motiv za nepušenje.

Iskreno, nema zelju pogledati ovaj , a niti bilo koji drugi video. Ok, nije zdravo, ali mislim da se u svemu tome pretjeruje. Kao i ona cifra ljudi koja umre od "pusenja" . Imam osjecaj da se danas sve pripisuje pusenju. Nedavno sjedim s prijateljicom koja ima zdravstvenih problema i pokusava otkriti zbog cega. Nikada nije pusila, ali svaki doktor ima prvo pitanje da li pusi. I da pusi,100% bi rekli kako je to uzrok, jer drugog ne mogu naci. Nekada cigare nasim doktorima dobro dodju jer ne znaju otkriti pravi problem.

Ma kako da ne, sad su nam doktori krivi sto se mi trujemo. E bas me nasmeja s ovakvim stavom.

Pa naravno da ce da krive pusenje! Jel si ti čistila nekad ćunkove? Da jesi ne bi tako pričala. Epa vidis, naš organizam nije stvoren da imitira ćunak, njemu to smeta, a kao i ćunak, posle odredjenog perioda se cevi zapuše, a kad se zapuše onda dodješ kod doktora i kukaš da te otpuši, ali doktori nisu ođaćari, niti su naša pluća ođak pa udri ćetkom :lol:

Odgledao sam snimke, i samo bih da dodam da je poznato da hirurzi najviše mrze da otvaraju pluća pušača, kažu da takav smrad teško može da se uporedi s biločim.

KO ima android telefon, ima super app. zove se "Time to quite smoking" , meri mnoge stvari: koliko dana i sati NISTE zapalili, koliko NISTE popušili cigareta, koliko ste vremena i novca uštedeli. Takođe meri zdravstveni progres- u procentima po raznim parametrima... Zanimljivo u svakom slučaju, može da bude (kao meni) dodatni motiv za nepušenje.

E ja ga koristim, zasad sam uštedeo 12000 a ne pušim oko mesec i po.. i nisam ispušio oko 1300 cigareta.. Strašno kad imaš ovako zbirne cifre, ja sam mesečno najopuštenije bacao sto evrića za pljuge i pušio negde oko 1000 pljuga, a to su sve ublažene, minimalne cifre, u praksi je bilo više..

Iskreno, nema zelju pogledati ovaj , a niti bilo koji drugi video. Ok, nije zdravo, ali mislim da se u svemu tome pretjeruje. Kao i ona cifra ljudi koja umre od "pusenja" . Imam osjecaj da se danas sve pripisuje pusenju. Nedavno sjedim s prijateljicom koja ima zdravstvenih problema i pokusava otkriti zbog cega. Nikada nije pusila, ali svaki doktor ima prvo pitanje da li pusi. I da pusi,100% bi rekli kako je to uzrok, jer drugog ne mogu naci. Nekada cigare nasim doktorima dobro dodju jer ne znaju otkriti pravi problem.

Pa ne bi rekli da je to uzrok, nego bi rekli da prestane.. Na stranu što i gomila lekara puši.. U svakom slučaju da su dobre, nisu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back