Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Salivoje Nemoj da te expiksla plaši njegovim opisima kriza i faza krize i sl. to je sve individualno. Ja sam ostavio posle Božića i sve je kul, i kad mi padnu na pamet to je bzv i odmah prođe, nemoj sad da se tripuješ i sam sebi izazivaš krize.. Lepo sebi kažeš da je to opušteno i bude tako. Samo u pravu su za tu jednu cigaretu, to je više nego dovoljno da opet propušiš, ovo iz iskustva.. E da, ja sam pušio, s prekidima, 14 god, sad imam 30, i to između pakle i po i dve, uglavnom lucky i opet mi sad opušteno :) Depresija, malaksalost i pad koncentracije su zbog naglog lišavanja duvana, pa se organizam buni. Meni je sve to potpuno prestalo pre nekoliko dana, a nema još ni 20 od kad sam ostavio. Poz i drži se

Ja se nisam prijavio na ovaj forum zato da bi nekog plasio nego da iznesem svoja iskustva i pomognem ako mogu. Time sto cu ostavljanje pusenja ulepsavati i opisivati kao nesto jednostavno i leprsavo nikom nece biti od pomoci. Psihicka i fizicka zavisnost su dokazane cinjenice a ne moja izmisljotina kojom zelim drugima da otezavam odvikavanje. Ako neko misli da ce sa prestankom fizicke krize biti na ''sigurnom'' i da ne postoji opasnost da ponovo propusi zato jer se boze moj ''on sada vec odvikao'', taj se grdno vara. Slazem se da je ostavljanje pusenja individualna stvar, neki to podnose lakse, neki teze. Ako se ostavljanje pusenja predstavlja kao jednostavna stvar, onda oni koji se budu mucili mogu lako da se pokolebaju i mozda cak i odustanu. Zato mislim da je bolje da svi koji ostavljaju pusenje budu pripremljeni na to da ce morati da uloze odredjeni napor da bi se odvikli. Ako im to uspe bez napora, utoliko bolje i svaka im cast.

Ja se nisam prijavio na ovaj forum zato da bi nekog plasio nego da iznesem svoja iskustva i pomognem ako mogu. Time sto cu ostavljanje pusenja ulepsavati i opisivati kao nesto jednostavno i leprsavo nikom nece biti od pomoci. Psihicka i fizicka zavisnost su dokazane cinjenice a ne moja izmisljotina kojom zelim drugima da otezavam odvikavanje. Ako neko misli da ce sa prestankom fizicke krize biti na ''sigurnom'' i da ne postoji opasnost da ponovo propusi zato jer se boze moj ''on sada vec odvikao'', taj se grdno vara. Slazem se da je ostavljanje pusenja individualna stvar, neki to podnose lakse, neki teze. Ako se ostavljanje pusenja predstavlja kao jednostavna stvar, onda oni koji se budu mucili mogu lako da se pokolebaju i mozda cak i odustanu. Zato mislim da je bolje da svi koji ostavljaju pusenje budu pripremljeni na to da ce morati da uloze odredjeni napor da bi se odvikli. Ako im to uspe bez napora, utoliko bolje i svaka im cast.

apsolutno.

Ja evo imam primer moje sestre, koja je bila dugogodisnji pusac, i ostavila je cigare lako uz pomoc one knjige Alana Kara, doduse na nju je dosta uticao i zdravstveni faktor jer se lecila od steriliteta. I nije pusila vise od 2 godine, da bi letos usvojila dete i posle par meseci je propusila, u pocetku po jednu dve, grebala se od mene, ja joj nisam davao, isao sam kod nje bez cigara, ali dzaba sad ponovo pusi kao turcin. E to je ono sto kaze piksla, nema fizicke krize ali ta navika i lepota poroka ostaje dosta dugo u nama, a samim tim i mogucnost da joj se vratimo.

Jutros kad sam se probudio sve mi se vrtelo u glavi, kao da sam pijan, ali cim sam ustao iz kreveta odmah je bilo bolje. Imam problem sa zatvorom vec dva dana, ne znam sta da radim s tim...

@Salivoje Nemoj da te expiksla plaši njegovim opisima kriza i faza krize i sl. to je sve individualno. Ja sam ostavio posle Božića i sve je kul, i kad mi padnu na pamet to je bzv i odmah prođe, nemoj sad da se tripuješ i sam sebi izazivaš krize.. Lepo sebi kažeš da je to opušteno i bude tako. Samo u pravu su za tu jednu cigaretu, to je više nego dovoljno da opet propušiš, ovo iz iskustva.. E da, ja sam pušio, s prekidima, 14 god, sad imam 30, i to između pakle i po i dve, uglavnom lucky i opet mi sad opušteno :) Depresija, malaksalost i pad koncentracije su zbog naglog lišavanja duvana, pa se organizam buni. Meni je sve to potpuno prestalo pre nekoliko dana, a nema još ni 20 od kad sam ostavio. Poz i drži se

apsolutno.

Ja evo imam primer moje sestre, koja je bila dugogodisnji pusac, i ostavila je cigare lako uz pomoc one knjige Alana Kara, doduse na nju je dosta uticao i zdravstveni faktor jer se lecila od steriliteta. I nije pusila vise od 2 godine, da bi letos usvojila dete i posle par meseci je propusila, u pocetku po jednu dve, grebala se od mene, ja joj nisam davao, isao sam kod nje bez cigara, ali dzaba sad ponovo pusi kao turcin. E to je ono sto kaze piksla, nema fizicke krize ali ta navika i lepota poroka ostaje dosta dugo u nama, a samim tim i mogucnost da joj se vratimo.

Jutros kad sam se probudio sve mi se vrtelo u glavi, kao da sam pijan, ali cim sam ustao iz kreveta odmah je bilo bolje. Imam problem sa zatvorom vec dva dana, ne znam sta da radim s tim...

vrtoglavica je od zatvora. Kupi u apoteci "Panlax" laksativ bez sene, pa je zato bolji za organizam. Ja uvek preporuchujem i klistir, kupish u apoteci posudu za klistir i to je sve shto ti treba, em se reshish zatvora em ubrzava detoksikaciju organizma do turbo-pojmova em nema nikakvih nuspojava.

Salivoje, znam da te nisam uplasio sa pricom o psihickoj zavisnosti, ali ako jesam, izvini. Ipak, psihicka zavisnost ostaje kao druga faza borbe i treba se sa njom izboriti, priznavali mi njeno postojanje ili ne. Sto se tice zatvora i ja sam imao isti problem nekoliko dana jer nisam pusio uz jutarnju kafu. Resio sam zatvor tako sto sam pio mnogo vode preko dana a uvece 2 piva. Plus mi je pivo pomoglo da bolje zaspim posto sam imao problema i sa nesanicom. A mozes da probas i ono sto ti je Pipi preporucila. I meni se u pocetku vrtelo u glavi skoro ceo dan, bio sam potpuno osamucen, mislim da je to zbog toga sto je u mozak konacno poceo da pristize kiseonik na koji kao pusac nisam navikao :)

Ja kafu ne pijem zbog cira vec 5 godina, kad sam prestao s kafom imao sam problem nedelju dana sa zatvorom, posle toga sve normalno. Umesto kafe popijem caj ponekad. A da me puca kiseonik puca me, bio sam da se setam i jedva se dovukoh kuci, cini mi se da mi je teze sad kad ne pusim nego dok sam pusio.
E i resio sam zatvor bar za danas, odradio sam 50 trbusnjaka i creva se razradila :D

Kod mene je bio drugaciji problem,stolica = voda,danima...mesecima..
Do potpune stabilizacije je doslo posle 14 meseci.
Izdrzalo se ali tesko.Ali se izdrzalo.
Jedina mana je +15kg...bas me smeta i nervira i pokusavam da skidam.Uspecu i to,sad sam krenuo sa svojim sistemom.Videcu rezultat za dva meseca.

Ja sam se prošli put kad sam ostavio ugojio 30 kg, 10 u prvih mesec dana, bukvalno sam zamenio cigarete hranom.. Sad već znam za foru, pa vodim računa, ne pušim oko 20 dana i nisam se ugojio, možda i smršao malo, a tek treba i s plivanjem da krenem.. Mada još imam 10 viška od onih 30 :)

Ja sam se prošli put kad sam ostavio ugojio 30 kg, 10 u prvih mesec dana, bukvalno sam zamenio cigarete hranom.. Sad već znam za foru, pa vodim računa, ne pušim oko 20 dana i nisam se ugojio, možda i smršao malo, a tek treba i s plivanjem da krenem.. Mada još imam 10 viška od onih 30 :)

Izbacio sam vino i slatkise u potpunosti,a poojacao voce.Osecam se vec bolje,sad polako od sutra pocinjem da smanjujem porcije.
Kod mene nema neke specijalne dijete,samo ovo i za dva meseca,pa hajde neka je i tri,ode 10kg.Vise i ne treba.:)

Izbacio sam vino i slatkise u potpunosti,a poojacao voce.Osecam se vec bolje,sad polako od sutra pocinjem da smanjujem porcije.
Kod mene nema neke specijalne dijete,samo ovo i za dva meseca,pa hajde neka je i tri,ode 10kg.Vise i ne treba.:)

Ja imam sličnu taktiku, bez prerađenih šećera, uveče whey protein i plivanje.. Samo mi plivanje fali još :)

Pozdrav svima. Citam vec 2 meseca sta se pise. Usao sam u 3.mesec bez cigara nakon 15 godina i kutije dnevno. Jedan put sam vec pokusao ostavljanje ali to je trajalo samo mesec dana. Ovaj put mi se cini kao da imam mnogo vise iskustva i da cu se izboriti. Zao mi je sto taj prvi put nisam uspeo a to je najvise iz razloga sto oko nekih stvari nisam imao sa kime da se posavetujem vec sam u celu pricu usao solo misleci posle 10 dana da sam zavrsio pricu sa duvanom. Ovaj put sam se opasno naostrio a prve najgore dane sam provodio satima u sali vezbajuci...jednostavno za mene nije bilo drugog nacina. Iscrpljivao sam organizam do te mere da bih zaspao u momentu kada bih dosao kuci sa treninga. Bio sam jako lud prvih par dana i imao sam strasne vrtoglavice. Povod da prestanem da pusim bila je prijateljica koja je u to vreme ostala trudna. Nastavila je da pusi a to radi i sada 3 meseca kasnije kada je vec u podmakloj trudnoci. Do tada mi je sve nekako prolazilo kroz glavu i nalazio sam opravdanje za sve situacije kroz koje su pusaci prolazili i nastavljali sa cigarama ali ovo mi je bilo toliko odvratno da sam eto hteo svojim primerom nekako da joj dokazem da moze da ostavi i da ce imati neciju podrsku da to izgura do kraja.. Vidjao sam naravno i pre toga u zivotu trudne zene sa cigaretom u ustima ali me je bilo briga za njih jer ili sam ih slabo poznavao ili ih nisam poznavao uopste. Ovaj put sam malo dublje razmislio o svemu i skontao kolika je to ustvari nepravda da nekog trujes jos se ni rodio nije i kolika je to droga kad ti zbog rodjenog eeeej rodjenog deteta ne mozes da ostavis to djubre na par meseci nego se ponasas kao da se nista ne desava,fuj...
Toliko za sada od mene,javljam se povremeno. Pozdrav

Pozdrav i tebi bobby jean i ne daj se. Ustvari ti si najgore vec prosao. I ja primenjujem slicnu taktiku, sto vise vezbanja i fizickog izmaranja organizma. Evo prodje i 7. dan. Imam malo vrtoglavice i povecao mi se pritisak, ustvari verovatno su od pritiska vrtoglavice. Nego sve se nadam da ce to uskoro da prodje. Na cigaru pomislim povremeno, ali su sve duzi periodi izmedju.

Pozdrav i tebi bobby jean i ne daj se. Ustvari ti si najgore vec prosao. I ja primenjujem slicnu taktiku, sto vise vezbanja i fizickog izmaranja organizma. Evo prodje i 7. dan. Imam malo vrtoglavice i povecao mi se pritisak, ustvari verovatno su od pritiska vrtoglavice. Nego sve se nadam da ce to uskoro da prodje. Na cigaru pomislim povremeno, ali su sve duzi periodi izmedju.

Bravo,prva sedmica - koja je najgora,je prosla.
Ne daj se,uz tebe smo.

Svaka cast kad je tako. Meni je evo i tri meseca kasnije to tema broj 1 za razmisljanje. Prosli put sam bio jako opterecen time sto mi je stalno na pameti samo cigara i mislio sam da je to znak da necu uspeti,i nisam,medjutim kako sad na to gledam je da je to normalna pojava dokle god ne uzmem i ne zapalim ja sam taj koji vodi igru. Hvala Bogu,mnogo redje nego na pocetku mi se javlja potreba za cigaretom ali imam osecaj da su ti napadi iako su redji mnogo snazniji nego pre. Redovno sam opterecen onim danima kada preskacem fizicke aktivnosti i tim danima redovno se prejedem kao zivotinja pa sam i pored svih aktivnosti poslednja 3 meseca nabacio nekih 7-8 kila...Sve u svemu dosta stvari za razmisljanje,dosta prepreka ali takodje i odlicna stvar da covek malo bolje upozna samog sebe...

Meni u oktobru bilo tri godine ... :)

Neki dan mi koleginica pružila ručno napravljenu cigaretu. Ja probo, i imao sam osećaj i ukus isti onaj kao kad sam prvi put u životu zapalio cigaretu ... Setim se moje drugarice Mire kad me nagovorila da odemo do podruma da pušimo. A bili smo deca, ni ona ni ja nismo pošli u školu. :lol: Bilo lepo. Povukao sam dva dima i zakašljao se.

Bilo je lepo potsetiti se. I dalje sam nepušač.

Uhh, potpuno sam zaboravio da imam account na ovome forumu, ali kad sam video ovu temu expresno sam se podsetio :D
Elem..preksinoć ostavih pušenje nakon 10 godina intenzivnog trovanja. Motivisala me je čuvena knjiga, Alen Kar. I zaista, završio sam čitanje i ugasio poslednju cigaretu.
E sad, kakav je osećaj - ne znam. Nimalo nemam potrebu za cigaretom. Ali muče me nekakve misli, ne znam ni ja kako bih to opisao. Ne prestajem da mislim o cigaretama. Ubedjujem sebe da mi cigarete ne trebaju, i one mi zaista ne trebaju, al ipak nekako ne mogu da ubedim sebe :D Sve ovo zvuči mnogo čudno, čak i meni, ali tako je.. imam u glavi nekakve misli kao kada nisam siguran da li sam ugasio ringlu na štopretu. Juče me je ovo razmišljanje baš izmučilo, glava me zabolela, dok je danas dosta lakše. Nadam se da će uskoro skroz da prestane :)
Ali, poenta priče, čini mi se da bi ovo moglo funkcionisati :D Pročitajte knjigu, sigurno će vam na neki čudan način isprati mozak, kao što je meni isprala :D
'bem ti, 2 i po meseca...koji sam ja meni car :D

Ja sam prestao 14.dana i opet sam morao da zapalim :( Opet razmisljam o ostavljanju,veceras sam kupio cigare koje su BTW ponovo poskupele sto je jos jedan razlog da prestanem.Pocinjem ubedjivati sebe da moram stekati pare za leto,ide mi rodjendan,dolazi mi tetka iz inostranstva,praznici,vasar u mom kraju koji je svake godine sve bolji i bolji,izlasci,provod...i mnooostvo drugih stvari A PRE SVEGA ZDRAVLJE!!! Obicno preko dana izdrzim bez cigara ali uvece kada sednem uz komp ja kafu i cigare moram imati ne znam sto ali moram to mi je navika,ako neko zna kako da provedem vreme uz net bez cigareta molim vas neka kaze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back