Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mickovlaho, bravo za odluku, izdrazace karakter, mora, evo svi ovde smo prosli kroz istu pricu, svako ima svoje razloge ni stvarno je najtezi prvi mesec, a posle je lakse, javlja se zelja i treba biti oprezan, jer mislim da bivsi pusaci treba da znaju da nikada nisu na skroz sigurnom tlu, ne treba sebi dozvoliti onu ednu.
Mozda ja preterujem, ali sam sebe ubedila da ne sme biti samo jedna jer ce me ona vratiti u stado pusaca, a to je ono sto ne zelim, a nekada se stvarno borim sa tom zeljom za jednom, jos uvek ja pobedjujem :super:

Dobar dan svima!

Prestajem da pusim, odlucio sam, jos samo moj mozak to da odluci.

Preksinoc sam odlucio, oko pola 10 uvece i izdrzao do sledeceg dana u 12 popodne kad sam zapalio pola cigarete.

Onda sam taj dan ceo dan zevao, kad sam dosao s posla, spavao, ustao, malo jeo i opet zaspao oko 10 uvece,
probudio se oko 7 i uz kafu popusio jednu cigaretu celu.

Prvi put sam znaci izdrzao 14h bez cigarete, posle toga 17h. Sad gledam da to bude jos duze, ali od jutros mi se pusi bas.

Popio sam zeleni caj na poslu i mislim da mi se zbog toga pije, zbog kofeina.

Stvarno bih voleo da prestanem.

zdravo svima! evo i ja da se javim! Guram 20 i neki dan! Srećna sam jer sam čak i prestala tačno da brojim dane. Nakon što sam pre nekih 7 dana pregurala najtežu krizu, kada sam zamisljala i želela da uvučem dim i zamalo da nisam to uradila, verujte mi zamisljala sam cigaru na 1000 načina:) a i sanjala sam je.. E pa nakon toga, bilo mi je lakše. Stvarno lakše. Mogla bih reći i sasvim u redu. Počela sam da shvatam kako nije zabava pusiti cigaru, nego je potpuno isto i bez nje, takođe ja sam ja ista ona i bez cigare (iako sam prvo vreme bila u teskoj depresiji jer sam se identifikovala kao osoba sa cigarom, kako ludo:), dobila sam mnogo više vremena ( koliko čovek gubi vremena sa cigarom) Eto nekih prednosti. Da budem iskrena, jos je rano ali nikakva poboljsanja što se tiče kondicije, izgleda itd... Takođe, predamnom je još uvek borba, ali osećam da pobeđujem... Zato svi koji zelite da ostavite duvan, samo napred, tu smo mi bivši pušaci za vas

Gorillaz, samo napred mozes ti to!
Probaj sa nikoreta zvakama, meni su u početku pomagale, mada sam ih uzimala jako kratko. Takođe, meni je pomogla i knjiga Alana Kara, o njoj je pisano milion puta. Ja sam sebe smatrala strastvenim pušačem, ali guram i mislim da pobedjujem. Stvarno, kad preguraš prve dve tri nedelje, bude bolje! Povezi se sa ljudima koji ostavljaju duvan, probaj sa nikoretama, i naoružaj se čvrstom voljom. Srećno, mi smo tu, uz tebe!

Dobar dan svima!

Preksinoc sam odlucio, oko pola 10 uvece i izdrzao do sledeceg dana u 12 popodne kad sam zapalio pola cigarete.

Onda sam taj dan ceo dan zevao, kad sam dosao s posla, spavao, ustao, malo jeo i opet zaspao oko 10 uvece,

Prvi put sam znaci izdrzao 14h bez cigarete, posle toga 17h. Sad gledam da to bude jos duze, ali od jutros mi se pusi bas.

Ako si odlucio da prestanes to je dobro ali probaj da ne zapalis vise ni jednu jer ces u suprotnom samo produzavati agoniju a cilj je da se agonija sto pre zavrsi. Nemoj da odredjujes sebi kada ces i koliko pusiti jer ce ti vreme prolaziti u gledanju na sat i nemoj da racunas koliko je vremena proslo od poslednje cigarete. To se mora prekinuti odjednom, nece ti biti lako, ali ako nastavis da pusis po malo, ''samo cu jednu da se sredim'', mucices se bez potrebe i neces se srediti jer ces na taj nacin odrzavati nivo nikotina u organizmu a cilj je da se skines sa nikotina. Prvih 10-15 dana je najteze (dok se ne ocistis od nikotina) posle vec ide lakse. Ne daj se i javljaj sta se desava :)

De ste drugari nepušači, jel ste živi :p

Ja sinoć imao gadnu nervozu, i malo je falilo da odem da kupim cigare, ali uspeo sam nekako da nateram sebe da prebrodim sve to bez cigare i uspelo mi je :whistling: i sad sam baš srećan zbog toga, jer je sva bura prošla za 15 minuta, a da sam zapalio sada bi se kajao natenane.
Dobro je sto si odoleo, izdrzi jos malo i skinuces se.

Razlog je što pušim 25-6 godina i stvarno ne znam kada ću ostaviti ako ne sad ( imam 43 ). Neću ni deca da me gledaju kako im tata puši a treba da im objašnjavam kako pušenje nije zdravo... Na kraju krajeva hoću i da upoznam svoje unučuće jednog dana, ako da Bog! Tu je i finansijska strana. Dobra su mi primanja, hvala bogu, ali mi se ne daju mesečno neke svote koje u godišnjoj sumi iznose celo ili deo letovanja, zimovanja... a još i ova poskupljenja- to je možda bila KAP koja je prelila sve i pomogla mi da donesem ovu odluku. Nego sve me strah hoće li karakter izdržati :-) . Nadam se da hoće, pre dve godine sam isto imao pauzu od 10-tak dana bez cigareta pa sam nastavio... sada imam to iskustvo više pa se nadam da neću ponoviti iste greške.

Gde ćeš bolju motivaciju, kad ti se puši to pomisli šta bi radije od ta dva :) Kako ide?

Gorillaz, samo napred mozes ti to!
Probaj sa nikoreta zvakama, meni su u početku pomagale, mada sam ih uzimala jako kratko. Takođe, meni je pomogla i knjiga Alana Kara, o njoj je pisano milion puta. Ja sam sebe smatrala strastvenim pušačem, ali guram i mislim da pobedjujem. Stvarno, kad preguraš prve dve tri nedelje, bude bolje! Povezi se sa ljudima koji ostavljaju duvan, probaj sa nikoretama, i naoružaj se čvrstom voljom. Srećno, mi smo tu, uz tebe!

Pomogla ti knjiga, a preporučuješ nikorete.. Prva stvar u knjizi, koliko se sećam, je da ne uzimaš ništa što sadrži nikotin.

Dobar dan svima!

Ako s takvim stavom ostaviš, ja ću go da se kupam u terazijskoj česmi i da pevam narodnjake :)

Posto mi se i pored terapije, posle vise od dva meseca po prestanku pusenja stanje grla nije poboljsalo bio sam danas kod lekara na kontroli da vidim sta ce dalje biti. Potvrdjen mi je hronicni faringitis tj. urnisano grlo i grkljan. Sluznica je i dalje suva kao da imam smirglu u grlu, vremenom ce se verovatno malo zaleciti, (zimi ce se stanje pogorsavati) ali cu imati taj problem stalno. Usro sam motku i mogu da kazem da mi je zao sto sam bio kreten i sto sam pusio tolike godine - i jos placao taj otrov :dash: Ali dobro je da sam se dozvao svesti i prestao, bolje ikad nego nikad.

Posto mi se i pored terapije, posle vise od dva meseca po prestanku pusenja stanje grla nije poboljsalo bio sam danas kod lekara na kontroli da vidim sta ce dalje biti. Potvrdjen mi je hronicni faringitis tj. urnisano grlo i grkljan. Sluznica je i dalje suva kao da imam smirglu u grlu, vremenom ce se verovatno malo zaleciti, (zimi ce se stanje pogorsavati) ali cu imati taj problem stalno. Usro sam motku i mogu da kazem da mi je zao sto sam bio kreten i sto sam pusio tolike godine - i jos placao taj otrov :dash: Ali dobro je da sam se dozvao svesti i prestao, bolje ikad nego nikad.

E, jbg. Bar nije nešto gore, a i ako ništa nateralo te da prestaneš pre nego što bude.

Mickovlaho, bravo za odluku, izdrazace karakter, mora, evo svi ovde smo prosli kroz istu pricu, svako ima svoje razloge ni stvarno je najtezi prvi mesec, a posle je lakse, javlja se zelja i treba biti oprezan, jer mislim da bivsi pusaci treba da znaju da nikada nisu na skroz sigurnom tlu, ne treba sebi dozvoliti onu ednu.
Mozda ja preterujem, ali sam sebe ubedila da ne sme biti samo jedna jer ce me ona vratiti u stado pusaca, a to je ono sto ne zelim, a nekada se stvarno borim sa tom zeljom za jednom, jos uvek ja pobedjujem :super:

Slažem se sa tobom, ako tu jednu zapalim mislim da mi ništa ne vredi što nisam pušio xx dana pre toga...

Gde ćeš bolju motivaciju, kad ti se puši to pomisli šta bi radije od ta dva :) Kako ide?

Nikako da se javim. Dobro ide, hvala na pitanju - 15 dan čist, bez dima i smrada! Bilo je par puta laganih kriza, ništa ozbiljno. Čini mi se, kad god mi dođe nova kriza, da sam sve odlučniji da neću da zapalim, odnosno da se pojačava otpor ka pušenju svaki put kad se setim da bih mogao da zapalim... to me čini ponosnim :-) . Kad vidim ljude kako puše, nekako mi ih dođe žao... pomislim samo koliko su se sažaljevali nada mnom...

@Gorilaz Mislim da ti nije dobra taktika smanjivanja. Preseci i nemoj da zapališ ni jednu. Par dana će biti malo teže ali kasnije će biti sve lakše. Samo napred!

Pozdrav svima!!!
Nisam zapalila cigaru od 06.01.2013., znaci nekih tridesetak dana, ali sam sada u cetvrtak i petak imala velika iskusenja da zapalim cigaru. Doslo mi je da idem da kupim, odustala sam. Sedela sam preko puta drugarice koja mi je nudila da zapalim(bila sam veoma nervozna jer se resavalo pitanje zaposlenja), ali odolela sam iskusenju. Ko sto neko rece sve je u glavi. Ponosna sam na sebe sto nisam zapalila cigaru. Pusila sam 17 god. paklicu dnevno. Sada stedim i kupujem deci igracke.:D

Pozdrav svima!!!
Nisam zapalila cigaru od 06.01.2013., znaci nekih tridesetak dana, ali sam sada u cetvrtak i petak imala velika iskusenja da zapalim cigaru. Doslo mi je da idem da kupim, odustala sam. Sedela sam preko puta drugarice koja mi je nudila da zapalim(bila sam veoma nervozna jer se resavalo pitanje zaposlenja), ali odolela sam iskusenju. Ko sto neko rece sve je u glavi. Ponosna sam na sebe sto nisam zapalila cigaru. Pusila sam 17 god. paklicu dnevno. Sada stedim i kupujem deci igracke.:D

Pozdrav i tebi i dobrodosla u klub! I samo napred, kakvo kupovanje cigara, to je otrov bre! A i ta drugarica i nije ti bas neka drugarica kad te nudi cigarom, a zna da se odvikavas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back