Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Novi sam ovde, muka me naterala da vas nađem :-) . Elem ne pušim 6 (šest) dana posle 25 godina aktivnog pušačkog staža. Malo mi je nelagodno bez duvana ali se borim nekako. Malo sam (malo više) nervozan pa me zanima da li je neko koristio neka sredstva na prirodnoj bazi da to suzbije? Da li je neko kupovao nikotinske žvakaće ili lepio možda one flastere? Hvala i pozdrav svima

Grickaj neko voce, izbegavaj slane i slatke grickalice, samo voce i sto vise vode pij. Meni je danas 10-ti dan bez cigara, prvih par dana mi je bilo najteze, sada vec imam osecaj kao da nikad nisam ni pusio, a pusio sam 18 godina. Jedino sto osecam dosta vrtoglavice ali to ce se vremenom stabilizovati. I ja dosta vremena provodim za kompom, moras prvo sam sebi da kazes da ne zelis da pusis, da je to sranje i da ti to ne treba u zivotu. Kad pomislis na cigaru i kako bi ti prijalo da zapalis, seti se da nekom tamo smradu punis dzepove parama, seti se da ces da smrdis kao piksla, da ce erekcija krace da ti traje :D

Novi sam ovde, muka me naterala da vas nađem :-) . Elem ne pušim 6 (šest) dana posle 25 godina aktivnog pušačkog staža. Malo mi je nelagodno bez duvana ali se borim nekako. Malo sam (malo više) nervozan pa me zanima da li je neko koristio neka sredstva na prirodnoj bazi da to suzbije? Da li je neko kupovao nikotinske žvakaće ili lepio možda one flastere? Hvala i pozdrav svima

I ja sam bio nervozan i to mnogo nervozan. Posto nisam u sportskom fazonu (trcanje, sklekovi itd) koristio sam Relax biljne tablete i pomogle su mi. Uzimao sam po uputstvu dve dnevno i bilo mi je mnogo lakse. Imao sam prilicno jake krize, misici su mi se grcili, nisam mogao normalno da spavam dve nedelje,budio sam se vise puta u toku noci, i ustajao oko 4 jer nisam vise mogao da zaspim. Preko dana sam bio napet, zeludac mi je od nervoze bio ''stisnut'' pa nisam mogao ni da jedem. Mucio sam se jedno vreme dok nisam kupio Relax. Vec posle prve tablete sam osetio da napetost popusta i osecao sam se mnogo bolje pa sam i krize lakse podnosio a to je bitno. Relax tablete sam koristio oko mesec dana i zadovoljan sam. Sve je prirodno, na bazi valerijane, maticnjaka i hmelja i moze duze da se koristi. Probaj Relax ima 30 tableta i trajace ti dve nedelje, kostaju oko 300 din. Zvake i flastere nisam koristio. Inace, pusio sam 30 godina, batalio sam pre 2 meseca.

Ja nemam iskustva sa bilo kakvim sredstvima, ali znam da nikako ne smeš da počneš sa nikotinskim žvakama, flasterima ili bilo čime što sadrži nikotin jer se tako nećeš odviknuti i velika verovatnoća je da ćeš ubrzo da propušiš opet i samo si se bezveze mučio onda.. Probaj te relax, pa vidi, kad već čovek tvrdi da su dobre.

Hvala na brzim odgovorima. Potražiću ove tablete, pa da probam. Nisu mi krize stalne, konstantne. Više dolaze u naletima, par puta na dan. Recimo kada se pije kafa ili posle jela... eh onda mi nadođe da je zapalim, ali se ne dam! Dobro je pročitati tuđa iskustva i podeliti svoja, lakše je kada se nešto nauči na tuđim greškama a ponešto na svojim...

Srbija ima 28 savetovališta za odvikavanje od pušenja i, prema izveštajima njihovih stručnjaka, raste interesovanje građana za odvikavanje od pušenja, rekla je dr Pešić.
Tokom 2009. u savetovalištima su stručnu pomoć tražila 1.373 pušača, dok je u 2012. godini broj pušača povećan na 2.219, što je porast od 61,6 odsto u odnosu na 2009. godinu.
Ističući da farmaceutska industrija ima sve veći izbor preparata za odvikavanje od pušenja, ona je rekla da elektronska cigareta ne može da služi za te namene, samim tim što je proizvod duvanske industrije, a glavni razlog je to što pored nikotina sadrži i niz kancerogenih materija.

Vesti

Samo se nadam da je malo veci broj ljudi ostavio pusenje, nego sto je navedeno u ovim vestima. Ja sam pokusao pre 5 godina sa savetovalistem ali nije islo. Sad sam i skontao zasto nije islo, nisam iskreno imao volju da se izborim sa tim. Sad kad imam volju savetovaliste mi ne treba, sem vas ovde da razmenimo neka iskustva i pruzimo podrsku jedni drugima.

BTW sinoc sam imao opasnu krizu, najgoru za ovih 10 dana ali izgurah nekako, prvi put otkad sam prestao mi je doslo da odem da kupim cigare. Danas je ok, standardno.

Samo se nadam da je malo veci broj ljudi ostavio pusenje, nego sto je navedeno u ovim vestima. Ja sam pokusao pre 5 godina sa savetovalistem ali nije islo. Sad sam i skontao zasto nije islo, nisam iskreno imao volju da se izborim sa tim. Sad kad imam volju savetovaliste mi ne treba, sem vas ovde da razmenimo neka iskustva i pruzimo podrsku jedni drugima.

BTW sinoc sam imao opasnu krizu, najgoru za ovih 10 dana ali izgurah nekako, prvi put otkad sam prestao mi je doslo da odem da kupim cigare. Danas je ok, standardno.[/QUOTE
Izgurao si 10 dana, to je dobro. Organizam se buni zato sto mu uskracujes nikotin, nivo opada i za nekoliko dana ces se skinuti sa nikotina ali to ne znaci da ti se vise nikad nece pusiti. Zato, oprezno. Ja ne pusim nesto vise od 2 meseca i jos uvek mi povremeno padne na pamet da smotam jednu i zapalim, onako sa uzitkom. Na srecu, vec posle nekoliko sekundi zaboravim na to.

Zdravo svima, nova sam ovde... :D nadam se da mozete da mi pomognete : intenzivno sam pusila godinu i po dana po paklu dnevno, pre toga sam ponekad pusila kad izadjem u grad, ali sam mogla bez njih... U zadnje vreme sam puno pocela da kasljem, izbacivala sam slajm( izvinite, ako ste gadljivi) da bih pre 3 dana iskasljala malo krvi, mnogo sam se uplasila, i sve sam cigare makazama isekla, od tada ih nisam uzimala... cim pomislim na cigare odmah krenem da kuvam caj :D vise me brine kasalj, da li je neko imao slicno iskustvo??? Unapred zahvalna :)))

Zdravo svima, nova sam ovde... :D nadam se da mozete da mi pomognete : intenzivno sam pusila godinu i po dana po paklu dnevno, pre toga sam ponekad pusila kad izadjem u grad, ali sam mogla bez njih... U zadnje vreme sam puno pocela da kasljem, izbacivala sam slajm( izvinite, ako ste gadljivi) da bih pre 3 dana iskasljala malo krvi, mnogo sam se uplasila, i sve sam cigare makazama isekla, od tada ih nisam uzimala... cim pomislim na cigare odmah krenem da kuvam caj :D vise me brine kasalj, da li je neko imao slicno iskustvo??? Unapred zahvalna :)))
Ja sam u poslednje 2-3 godine pusenja imao problem sa grlom, suvoca i grebanje kao da imam smirglu u grlu, peckanje, osecaj da imam ''knedlu'' koju ne mogu ni da progutam a ni da izbacim, otezano gutanje, stalno sam se nakasljavao i desilo mi se nekoliko puta da u slajmu imam malo krvi. Moguce je da prilikom kasljanja, od naprezanja pukne kapilar pa da zato u slajmu bude malo krvi. Ja sam se isto kao i ti uplasio i otisao kod lekara, sto i tebi preporucujem. Najbolje je takve stvari proveriti. Ja sam pusio 30 godina i prestao sam pre 2 meseca, grlo mi se jos uvek nije oporavilo.

Kupio sam sinoć RELAX tablete. Javljam za utiske.[/QUO

Pa izgleda da pomažu, rekao bih, nisam baš 100% siguran. Možda autosugestija :-) . Nego nešto mi stomak totalno blokirao, da nije od tableta? Nema onog papira sa nuspojavama uz tablete...

Moguće,a moguće da je i zato što si ostavio pljuge.. Mani se pomoćnih i zamenskih sredstava, baci to na suvo, MAN UP! :)

Kupio sam sinoć RELAX tablete. Javljam za utiske.[/QUO

Pa izgleda da pomažu, rekao bih, nisam baš 100% siguran. Možda autosugestija :-) . Nego nešto mi stomak totalno blokirao, da nije od tableta? Nema onog papira sa nuspojavama uz tablete...
Probaj jos par dana da ih uzimas pa ako i dalje budes imao problem sa stomakom, onda batali. Ja sam uzimao dve dnevno mesec dana i nisam imao nikakav problem. Smanjile su mi nervozu i pomogle da lakse podnesem krize ali nisam ocekivao neke senzacionalne rezultate jer je u pitanju biljni proizvod koji je neuporedivo blazi od hemije. Sto se tice nuspojava, cisto sumnjam da hmelj, valerijana i maticnjak, ako se uzimaju po uputstvu, uopste imaju nuspojave. Verovatno mogu da smetaju ako se uzimaju u ogromnim kolicinama kao i bilo sta drugo sto se uzima u ogromnim kolicinama. U uputstvu pise da ih treba uzimati jednu-dve dnevno a to ne bi trebalo da smeta, ali ako imas osetljiviji stomak mozda je i moguce. Pre bih rekao da imas nervozu stomaka zbog nedostatka nikotina. Probaj pa javi sta se desava.

Nedostaje nikotin, vrlo verovatno... a bas i nedostaje najvise duši rekao bih :-)

Ne daj se, izguraces, pocetak je najtezi. Na sve moguce nacine pokusaj sebi da olaksas krize bez obzira da li ces uzimati tablete za smirenje ili ces piti cajeve ili ces trcati ili ne znam ni ja sta. Bitno je da ne pokleknes i ne zapalis nijednu cigaretu dok malo ne ''ocvrsnes'' i ne naviknes organizam na novo stanje. Svakakva sranja trpaju danas u cigarete samo da se sto vise navuces a duvana ima najmanje... mozda ga uopste i nema.

Ma sve je to u glavi! I zatvor polazi iz glave, navikli smo da nam kafa i cigareta ujutru budu okidac, sada kada ne pusimo tog okidaca ''nema'' pa se javlja i zatvor. I ja sam imao prvih nekoliko dana pa je sada sve u redu, jednostavno se organizam navikao.

Meni je danas dve nedelje nepusenja. Sinoc sam smotao joint da se malo opustim, i evo sada ne osecam nikakvu potrebu za pljugom. Ne preporucujem joint da me ne shvatita pogresno, ali zaista mi je prijalo malo opustanja.

Ma sve je to u glavi! I zatvor polazi iz glave, navikli smo da nam kafa i cigareta ujutru budu okidac, sada kada ne pusimo tog okidaca ''nema'' pa se javlja i zatvor. I ja sam imao prvih nekoliko dana pa je sada sve u redu, jednostavno se organizam navikao.

Meni je danas dve nedelje nepusenja. Sinoc sam smotao joint da se malo opustim, i evo sada ne osecam nikakvu potrebu za pljugom. Ne preporucujem joint da me ne shvatita pogresno, ali zaista mi je prijalo malo opustanja.
Ako neko pri ostavljanju pusenja misli ili zna da ce mu neko sredstvo olaksati krize, smanjiti nervozu i pomoci da se opusti, onda to sredstvo i treba da koristi i ja to u potpunosti podrzavam. Nebitno je da li ces smotati joint ili ces pevati operske arije, ispijati pivo, trcati maraton, gutati tablete ili izgovarati molitve. Ostavljanje pusenja je najblaze receno, dovoljno neugodno za organizam i ne treba sebi jos vise otezavati celu akciju :cool:

Što si ostavio cigarete? Nisi napisao, a zanima me.. Postoji neki razlog ili i ne baš?

Razlog je što pušim 25-6 godina i stvarno ne znam kada ću ostaviti ako ne sad ( imam 43 ). Neću ni deca da me gledaju kako im tata puši a treba da im objašnjavam kako pušenje nije zdravo... Na kraju krajeva hoću i da upoznam svoje unučuće jednog dana, ako da Bog! Tu je i finansijska strana. Dobra su mi primanja, hvala bogu, ali mi se ne daju mesečno neke svote koje u godišnjoj sumi iznose celo ili deo letovanja, zimovanja... a još i ova poskupljenja- to je možda bila KAP koja je prelila sve i pomogla mi da donesem ovu odluku. Nego sve me strah hoće li karakter izdržati :-) . Nadam se da hoće, pre dve godine sam isto imao pauzu od 10-tak dana bez cigareta pa sam nastavio... sada imam to iskustvo više pa se nadam da neću ponoviti iste greške.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back