Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugi put je lakse samo iz jednog razloga, sto si jednom vec ostavio i znas da to mozes, da se bez cigareta moze ziveti i da je bez njih sve mnogo bolje.
Ali daleko od toga da je, kada se sve uzme u obzir, lakse. Jednom kad slazemo sebe i kada toj lazi podlegnemo, nije problem propusiti opet, jer sad znamo kako to ide, nizu se lazi jedna za drugom.
Ja danas pusim mnogo manje nego ranije, nisam jos uvek razvila naviku da u svim situacijama moram da imam cigaretu u ruci, lako mogu da izguram par dana bez cigareta.
Sve su to razlozi da mi ovog puta bude mnogo laske, ali nista to ne vredi kad je psihicka zavisnost jaka, mozda cak i jaca i za cas smislim novu laz.
Mogu da ostavim cigarete kad god zelim, a sad mogu jednu da upalim. z:mrgreen:

Drugi put je lakse samo iz jednog razloga, sto si jednom vec ostavio i znas da to mozes, da se bez cigareta moze ziveti i da je bez njih sve mnogo bolje.
Ali daleko od toga da je, kada se sve uzme u obzir, lakse. Jednom kad slazemo sebe i kada toj lazi podlegnemo, nije problem propusiti opet, jer sad znamo kako to ide, nizu se lazi jedna za drugom.
Ja danas pusim mnogo manje nego ranije, nisam jos uvek razvila naviku da u svim situacijama moram da imam cigaretu u ruci, lako mogu da izguram par dana bez cigareta.
Sve su to razlozi da mi ovog puta bude mnogo laske, ali nista to ne vredi kad je psihicka zavisnost jaka, mozda cak i jaca i za cas smislim novu laz.
Mogu da ostavim cigarete kad god zelim, a sad mogu jednu da upalim. z:mrgreen:
Tako je!!! (Ne mogu repke! :lol:)

Pozdrav svima, trazeci po netu savete za odvikavanje od pusenja naleteo sam na ovaj forum i odlucio da podelim svoje iskustvo sa vama. Poceo sam da pusim sa 16 godina, onako bezveze misleci da je to dobro zezanje i nastavio narednh 30 godina. Nisam imao nikakvih zdravstvenih problema do pre dve - tri godine kad su poceli problemi sa grlom, suvoca, kasalj, utisak da u grlu imam knedlu koju ne mogu nikako da izbacim,( ni progutati ni iskasljati) pa bolovi pri gutanju, pa peckanje, pa non stop nakasljavanje sve dok jednog jutra nisam primetio u ispljuvku i vrlo malo krvi. Usro sam se kao nikad u zivotu i odmah zazalio sto sam pusio tolike godine. Otisao sam kod lekara misleci na najgore ali srecom konstatovan je ''samo'' hronicni faringitis. Naravno da sam nastavio da pusim iako mi je lekar rekao da prestanem. Mislio sam proci ce, nije nista strasno, malo caja od zalfije i septolete ce sve to da srede. Ali nije me proslo, bilo je sve gore i gore a ja kreten i dalje sam pusio. Osecaj u grlu je postao nepodnosljiv i posle dve godine od prve posete lekaru odlucio sam da ponovo odem na pregled. Rekao mi je da sam totalno urnisao grlo duvanom i da je krajnje vreme da ostavim pusenje. Nikad nisam pusio vise od jedne kutije dnevno i nikad nisam sebe smatrao heavy smoker-om kao sto su neki moji poznanici koji prze i po 4-5 kutija dnevno sto smatram degutantnim. Odlucio sam da definitivno ostavim pusenje i to sam i ucinio prvog decembra ove godine. Danas mi je 24 dan da ne pusim i krize su sve redje. Najgore mi je kad pijem kafu a potpuno nepodnosljivo uvece kad pijem pivo. Kazu da se u pocetku treba uzdrzavati od kafe i alkohola ali ja to ne mogu i necu. Dosta mi je muke sto ne pusim, mislim da bi za moj napaceni nervni sistem bilo previse da se odjednom svega odreknem, nacisto bi poludeo, puko bi skroz :) Fizicka kriza me prosla sad se borim sa psihickom, ipak je 30 godina pusenja ucinilo svoje. Nadam se da cu izdrzati, moja zena je takodje ostavila cigarete pa mi pruza podrsku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back