Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kad pushimo, nemamo za sve ostalo. Tako to ide. Ali, iako se ne postizze shtednja novca, kvalitet zzivota osetno raste. Ima se za lekara, za ovo, za ono...pa kud chesh bolje.

A kad je kriza sa parama, onda nema onog uzzasnog stresa oko novca, jer za cigarete se mora imati, a za hleb, iskreno - i ne mora. |Mozze chovek da jede i manje, al da pushi manje nema shanse.

Bravo! Em prestanesh da pushish em si dobio poslugu! :mrgreen: Bilo bi tako dobro da u novu godinu udjesh kao nov chovek, nepushach! Drzzim ti fige!
Inache za zzivce: (ponavljam se, ali evo opet) Persen tablete ili valerijana kapi. Sprechava razdrazzljivost, bes neizdrzz i paniku prvih dana. E da, sprechava i ubistva u afektu.
Neshto chitam vesti, pa vidim, mladja putnica gadjala vozacha autobusa a zatim shamarala policajce. Pomislim - mora da prestaje da pushi i ima PMS, treba joj Persen! :lol:

Psihichka kriza – trikovi

- Drinu sam lakshe ostavio nego Winston. Mozzda da predjem na Drinu
- Lajt cigarete su manje shtetne. Mozzda da zapalim samo jednu?
- Slim cigarete su mnogo manje, sigurno manje shkode. Da zapalim samo jednu?
- Duvan je manje shtetan. Mozzda da pochnem da motam cigarete?
- Tompus nije cigareta…nechu propushiti ako ga zapalim ponekad
- Ako propushim ponovo, smrshachu
- Samo da probam jednu od ove nove marke I nechu vishe…
- Samo da me prodje ova tuga, od sutra opet ne pushim
- Samo danas chu da pushim, na ovom slavlju, pa od sutra opet …

- ...nastavite niz, ja sam zaboravila vechinu

Cigare su cigare,ja sam pusio Pall Mall plavi koji nije toliko jak,probao sam i drinu,malboro,davidov,fast,clasic,monte carlo,bond....neke su jace neke slabije ali kad jednom uzmes tesko ih se resavas.Sto se tice tompusa,jednom sam zapalio cisto da probam,uvukao dim u sebe jer nisam znao kako se to koristi i zavrsio u bolnici na operaciji resice.Za duvan ne znam,moj otac ga stavlja u lulu...

Најгора варка је када кажу: Оставио сам цигарете приеј неколико година, запалим само када ме баш ухвати жеља, ал тада бирам најчешће цигарилосе:(

To je na neki nacin tacno,ako jednom ostavis i ponovo propusis znaces kako da ih ostavis.

Zapravo, nije tachno. :( Svaki put kada sam ostavljala, bilo je potpuno razlichito, i prethodni nachini nisu radili. Kao shtetochine koje mutiraju pa postanu imune. Svaki put sam dobila nov paket simptoma i problema da reshim, i svaki put je bilo tezze.

(al sam zato sada ekspert :mrgreen: i ne smem da se zeznem vishe da propushim!)

Svako ko je ikada ostavljao,smatram pod ostavljanjem najmanje sest meseci bez duvanskog dima,zna kakve su muke prvih dana pa sve do prvih dva meseca.
Ne cackaj mecku onda,znas kakve su muke,mogu samo da budu jos vece.Ko pregrmi prva dva meseca,taj bez cigareta moze.
Druga stvar je da li hoce, ili nece.:rtfm:

Sta znam ... :/ kad god sednem za kompom mene tera da zapalim,sreca pa nemam cigare i ne drzim novac kod sebe pa ne mogu.Danas me uhvatila kriza ja sam jednu uzo od babe zapalio i pocelo da mi se muti u glavi i ugasio sam je (fala Bogu) sto je na neki nacin i znak da mi se vec gade.Vec dva dana proslo,ne volim da brojim dane jer sporo prolaze ali ...

Sta znam ... :/ kad god sednem za kompom mene tera da zapalim,sreca pa nemam cigare i ne drzim novac kod sebe pa ne mogu.Danas me uhvatila kriza ja sam jednu uzo od babe zapalio i pocelo da mi se muti u glavi i ugasio sam je (fala Bogu) sto je na neki nacin i znak da mi se vec gade.Vec dva dana proslo,ne volim da brojim dane jer sporo prolaze ali ...

Prvi dani jako sporo prolaze,najgori period je prva nedelja,pa i druga,posle je malo lakse.To je bre droga,cista drogetina koja stvara vecu zavisnost od heroina.Treba da imas jaka mooda da se sa tim izboris,to je neprijatelj za postovanje.
Citaj ovu temu od pocetka,necu to vise da ponavljam,citj svaki post.Citaj!!
!

Prvi dani jako sporo prolaze,najgori period je prva nedelja,pa i druga,posle je malo lakse.To je bre droga,cista drogetina koja stvara vecu zavisnost od heroina.Treba da imas jaka mooda da se sa tim izboris,to je neprijatelj za postovanje.
Citaj ovu temu od pocetka,necu to vise da ponavljam,citj svaki post.Citaj!!
!
Citao sam malo pred pocetak i video sam da se one kokoske zaebavaju snjihovim dosadnim pricama i to me je smorilo ...

Cinjenica je da ima delova koji smaraju, ali dok procitas sve to prodje vreme a da ni ne pomislis da zapalis..
sto se tice ostavljanja meni je svaki put bilo sve teze i teze...
pisala sam vec prvi put ostavila na deset godina.... posle toga 3 godine sam malo pusila pa malo ne, znaci pusim 3-4 meseca pa 2-3 ne pusim pa ponovo sve iz pocetka i tako redom....uzas i katastrofa.... i onda nisam ni pomisljala o ostavljanju niti sam citala ovu temu...
kvrc neki u glavi pocetkom godine razmisljam o ostavljanju i reko mogla bih da ozivim svoje delo na ovoj temi... i da svaki put je sve teze i teze...zato kada jednom odlucis nema povratka.... ides tim putem.... ja sam jednom poklekla obrisala kolena i krenula dalje.... eto toliko od mene....

Nego, da podelim i ovo sa vama - pushachi gledaju na svet negativno, obeshrabreno, tako sam dugo i ja posmatrala svoje padove kao neuspeh i sebe kao neuspeshnu, jer konachni cilj - da sam nepushach - nikako nije bio postignut, a pogotovo ne "iz prve" I tako ja onda sve najgore o sebi, eto slabicu, bezkarakterna itd.
A onda mi je doshlo iz khmkhm u glavu: pa nije da sam potpuno bez rezultata, pa ja se borim godinama i ne odustajem, bravo za mene, pa sam sela i sabrala koliko vremena sam ja provela kao nepushach tako ostavljajuchi i padajuchi i nakupila se tu lepa cifra, tako da, shta hochu rechi a da ne tupim mnogo je da se ne treba bedachiti zbog padova ili neuspeha, sve dok se iskreno borimo i dajemo svoj maksimum, jer i borba sa zavisnoshchu je uspeh sama po sebi, volja da se uhvati u klinch sa problemom, i svaki i najmanji uspeh se rachuna i sabira na kraju u veliku sliku i cilj - nepushach sa boljim pogledom na sebe i svet.

Hvala :)

Počeo sam da uživam u ovom ostavljanju cigareta. Stvarno, savršen je osećaj biti nepušač.
Ako neko sumnja, nek isproba sam (neće se pokajati) :)

Pratimo i podržavamo te!

Evo još jednog motiva: mi svake godine posvetimo jedno putovanje cigaretama-onoliko koliko smo uštedeli na njima (jer ne pušimo) tokom godine, odemo na neko lepo putovanje-ove godine je bio PARIZ!!!
Uplatite nešto za N.G ili posle nje i to će vam biti motiv više...

Ako je u proseku pakla oko 150 din, a puše dvoje u kući to je 300 din dnevno, puta 30 dana je 9.000 din mesečno i puta 12 je 108.000 din-MALO LI JE? A toliko toga ima da se obiđe na svetu!

z;)

10379_365685853528371_1884758218_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back