Evo ovako. Novac nije dovoljna motivacija. Jer da je tako, ne bi nikad ni kupili prvu kutiju cigareta. Nije ni zdravlje. Svi smo znali da je otrov pre nego shto smo - ipak - propushili. Prava motivacija je pobediti sebe, svoju slabost. Jer slabost je ta koja nas tera da pushimo u svim tim situacijama koje si naveo. E sad, KOJA slabost je u pitanju? To chesh najlashe otkriti ako se vratish u proshlost i pokushash da se setish kad si, kako i zashto zapalio prve cigarete. Shta si mislio da dobijash time? E tu je kljuch. Ako je neko propushio zbog drushtva - neka razmisli na temu straha od usamljenosti. Ako je neko propushio da bi smrshao - nek razmisli na temu lenjosti. Ako je neko propushio u inat roditeljima, neka razmisli o zrelosti. i tako dalje. razloga ima hiljadu i svi su, u momentu kada chovek odluchi da prestane, odavno prevazidjeni. Ostaje samo zavisnost koja nam i taj problem zbog kog smo propushili i dalje drzzi u glavi, iako je reshen.
Zavisnost u kojoj nas drzzi konzumiranje otrova (raznih) iz cigarete na najstrashniji nachin unishtava nashe ljudsko dostojanstvo. Mislim da si to shvatio onog trenutka kada si zaplakao. Shta mozze chovek koji nije u stanju ni da vlada nad samim sobom? Ne mozze nishta, on je rob. Potpuno bespomochan i slab. Ali vidi, to mozze da se promeni, ali morash da se borish, i morash da trpish. Pravi rat, shta da ti kazzem. Cigareta je tvoj neprijatelj, zlokobni vladar, nemilosrdan i ubistven. Dakle, vreme je da se dignesh na ustanak i postanesh slobodan, i ti i oni koji te vole. To naravno neche ichi lako, ali pobeda je tvoja, jer cigareta te drzzi u shaci ( a ne ti nju) pomochu tvojih slabosti, a ti najbolje poznajesh svoje slabosti. Kada pobedish sebe, svoju bolechivost prema sebi, ne budesh popushtao sebi vech kao odrasla, odluchna, svesna i hrabra osoba dash sebi zadatak i zabranu, cilj i smisao, pa onda se uhvatish u koshtac sa neprijateljjem, onda je uspeh zagarantovan. Jer cigareta pobedjuje samo onda kada nas prevari da je jacha od nas. Nije, a mi na ovoj temi, shto smo prestali smo ti zzivi dokaz.
Shta se time dobija? NE toliko ushteda novca ili zdravlje, sve je to sjajno naravno, ali nisu glavna stvar. Najveche blago koje dobijash tom pobedom je jachanje sopstvenih snaga, ljudsko dostojanstvo, sloboda, samopouzdanje i smirenost. Kada nauchish da pobedish zavisnost od cigarete, onda si nauchio da pobedish sve svoje neprijatelje, jer princip je uvek isti. Bichesh, bolji, jachi i hrabriji chovek - heroj. Da, heroj.
I tu nema ne mogu, nisam ja od tog materijala - jer to nije istina. Svi smo mi rodjeni kao heroji. (Da smo rodjeni kao pushachi imali bi ugradjen dimnjak.)
E sad, da bi podedio (ne smesh izgubiti

) morash da promenish svoj zzivot i svoj stav prema zzivotu. Morash da pochnesh da razmishljash kao pobednik i da prihvatish i manje poraze bez padanja u ochaj i da prihvatish odredjenu kolichinu bola i nekomfora radi postizanja cilja, koji je veruj mi, APSOLUTNO VREDAN SVAKE ZZRTVE, jer je u pitanju zzivot. Ne samo puki zzivot vech i kvalitet zzivota.
Promeni navike prvih mesec dana. Ukini kafu, alkohol, izlaske promeni mesto kompjuteru, skloni sve pepeljare i upaljache iz kuche. I u tvom sluchaju, jednu neotvorenu kutiju stavi negde van kuche, da ne bi panichio i trchao do trafike i kupovao dve.
Prochitaj temu, naoruzzaj se znanjem i odluchnoshchu. Ako zaista zzelish, uspechesh. Ne bez truda i muke, ali vredi postati novi bolji chovek. Takorechi upgrade version.