Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citam svakodnevno sta sve pisete i uvek se radujem kada procitam jedan nov nepusac ili ja izdrzao toliko i toliko dana -meseca ali mi je jako zao kada cujem ponovo propusio.
Duvanski rak ,rak pluca je najteze umiranje koje ja poznajem i koje sam imao u familiji i verujte ko je to doziveo taj nebi u zivotu zapalio.Ja ne pusim preko 5 god.ali sliku moje snaje tih zadnjih dana ne mogu da zaboravim .
Zato budite jaki ,ne razmisljajte o tome a posle nekoliko godina bice vam smesno kada neko trosi pare za cigare.
Svaki rak je tezak, ja sam gledala moju majku koja umire a u zivotu nije zapalila cigaretu....

ja....evo od juce nisam zapalila...
za sada je 30 sati bez cigarete!

ne znam...jela sam celog dana, pila sam sok, jela sam slatkise...samo da mi se ne bi pusilo...
ne znam kako cu?
Dobrodošla.

Samo hrabro, fizička zavisnost traje 72 sata. Pij puno tečnosti i potrudi se da sebi skreneš pažnju nekim sitnim zanimacijama. Prbaj da zaposliš ruke tako što ćeš nešto da prepisuješ ili da vrtiš brojanicu (ako jedeš jer ne znaš šta ćeš sa njima). Grickaj sveže povrće (krastavci su veoma niskokalorični i dobri za čišćenje organizma) i pij što više tečnosti.

Najteža su prva 24 sata.

Popij šolju toplog mleka, pa probaj da spavaš što duže.

Dobrodošla.

Samo hrabro, fizička zavisnost traje 72 sata. Pij puno tečnosti i potrudi se da sebi skreneš pažnju nekim sitnim zanimacijama. Prbaj da zaposliš ruke tako što ćeš nešto da prepisuješ ili da vrtiš brojanicu (ako jedeš jer ne znaš šta ćeš sa njima). Grickaj sveže povrće (krastavci su veoma niskokalorični i dobri za čišćenje organizma) i pij što više tečnosti.

Najteža su prva 24 sata.

Odlicni saveti!!!!

zaposliti i okupirati se drugim stvarima...

Dobrodošla.

Najteža su prva 24 sata.

Hvala!

Sad milek sejk...hladan doduse....i na spavanjeeee!
laku noc!

LIKI BRAVOOOOO :klap: SVAKA CAST, SAMO TAKO

ZvezdanKa odlicno, samo nastavi, pocetak je tezak a poslije svaki dan bude sve ljepsi. Uzivaces!!

Ja danas s drugaricom koja se opet propusila i ni sekunde ne pomislih da bih i ja mogla povuci ma i jedan dim od te odvratne, smrdljive cigare, bljak. Ma ubijedicu ja i nju da prestane opet. Ali moram polako i postepeno. Sestri sam preporucila knjigu od Alena Kara i samo je vrisnula NECUUU! Tako da vidim nema svrhe dok covjek sam ne odluci... Sve je u glavi :)jedva cekam da moj prvi mjesec prodje pa da i meni cestitate haha, pozzz

katastrofa, dva dana ne znam za sebe...
teska mi ova sparina , kada padne kisa ja zivnem
presabiram se koji mi je dan , mislim da je 18
tesko mi je , pa sam nastavila sa zdranjem
E pa super ti si gotovo " ozdravila " !!! Imala sam i ja debeo problem sa zdranjem , sve to dodje vremenom na svoje . Ako vec imas potrebu da jedes , onda se baci na povrce i voce ( jabuke ) .

katastrofa, dva dana ne znam za sebe...
teska mi ova sparina , kada padne kisa ja zivnem
presabiram se koji mi je dan , mislim da je 18
tesko mi je , pa sam nastavila sa zdranjem

Nemoj da se predaješ, pregurala si skoro 3 nedelje!
Prekontroliši pritisak (cigarete podižu pritisak i puls).
Ako si mnogo nervozna uzmi persen ili valerijana kapi (one su drastično jeftinije, a isto deluju); ako ti se jede slatko grickaj voće ili uzmi malo crne čokolade.
Shvati, nisi gladna, već je to želja za cigaretama.
Probaj da se kontrolišeš kada je jelo u pitanju. Moja drugarica je prestala da puši pre 3 meseca i ugojila se 12 kg. Ja se šalim sa njom i kažem joj da napreduje kao beba i da će uskoro udvostručiti težinu (beba sa 5 meseci treba da udvostruči težinu sa rođenja).
Potrudi se da drastično smanjiš unos kafe. Ja sam shvatila da je to razlog zašto se nisam ugojila (pila sam 5-6 šolja jake kafe bez šećera dnevno, koja mi ostruže želudac, pa sam tegobe rešavala hranom; sada sam kafu svela na 1-2 šoljice dnevno, pa nemam potrebe da jedem pola sata nakon kafe). I pij što više vode, ispiraj organizam.

Tu smo ako zaškripi, piši.

Poslednja izmena:
Crkva SPC, protiv pusenja. Ko jos pusi, nadam se da ce mu i ovaj video-pomoci da napravi odluku da ostavi. Svestenik SPC kaze pusaca sahraniti van groblja i bez opela.

Ма гдје нађе оца јоила да наводиш као став цркве: )
Он је спрдња од црквењака, ал је врло занимљив.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back