Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja ne setam, ne trcim i ne bavim se aktivnoscu nikakvom. sve sto mogu radim kolima... tako da je to problem, e vec te navike ne bih da menjam... ja jedino zelim da budem nepusac.... i ne nikada necu menjati te druge navike, pri tome ne volim zacinjenu hranu vec samo brzu hranu....upravo sam se vratila od mojih i stala na vagu.... za sada je ista kilaza....

A sta je sa nama koji ne vezbamo i ne jedemo voce i povrce???? Tj u zivottu se nisam zdravo hranila a ne vezbam isto tako vec 15 god jer nemam vremena.... Nisam ovaj put zamenia cigarete hranom nego se metabolizam uspori.... to znam pouzdano.... pricam svoje iskustvo cigarete sam ostavljala jednom ono bas, bas ozbiljno i propusila iz gluposti nakon 10 godina... sada imam iza sebe nekoliko bezuspesnih pokusaja...
Ne znam da li sam ranije pricala o ovome ali cinjenica je da kada jednom prestanes da pusis ne smes pasti u zamku samo JEDNA cigareta.... meni se to desilo... a moram priznati da sam imala krize... prvu nakon mesec dana jacu pa nakon 2 god kada sam uzela cigaretu sutra dan dobila bronhitis i istripovala se da je od cigareta i nisam pusila... posle 6 meseci ponovo kriza prevazisla sam je za malo da pokekleknem... posle 10 god zestoka kriza... pala sam... od 2004 se borim sa ostavljanjem celu 2006 i 2007 sam bila u fazonu malo pusim malo ne pusim... i sada sam opet u toj fazi, ne pusim neko vreme pa ponovo... sada dok pisem kriziram i razmisljam da odem po cigarete....

i mene je sredila ta jedna... mater joj . Bilo je ono kao, pa hajde , sta ce mi biti od jedne ... onda popustis pred jednom, a posle izvesnog vremena ponovis to "bar jedna" dok je to u stvari druga, samo posle izvesnog perioda i onda se intervali izmedju tih "samo jednih cigareta " smanjivalli i otislo sve u p.m.

A sta je sa nama koji ne vezbamo i ne jedemo voce i povrce???? Tj u zivottu se nisam zdravo hranila a ne vezbam isto tako vec 15 god jer nemam vremena.... Nisam ovaj put zamenia cigarete hranom nego se metabolizam uspori.... to znam pouzdano.... pricam svoje iskustvo cigarete sam ostavljala jednom ono bas, bas ozbiljno i propusila iz gluposti nakon 10 godina... sada imam iza sebe nekoliko bezuspesnih pokusaja...
Ne znam da li sam ranije pricala o ovome ali cinjenica je da kada jednom prestanes da pusis ne smes pasti u zamku samo JEDNA cigareta.... meni se to desilo... a moram priznati da sam imala krize... prvu nakon mesec dana jacu pa nakon 2 god kada sam uzela cigaretu sutra dan dobila bronhitis i istripovala se da je od cigareta i nisam pusila... posle 6 meseci ponovo kriza prevazisla sam je za malo da pokekleknem... posle 10 god zestoka kriza... pala sam... od 2004 se borim sa ostavljanjem celu 2006 i 2007 sam bila u fazonu malo pusim malo ne pusim... i sada sam opet u toj fazi, ne pusim neko vreme pa ponovo... sada dok pisem kriziram i razmisljam da odem po cigarete....

Pipi ti je to jako lepo objasnila sta se desava sa vama. Jeste metabolizam u pitanju ali ako ti i ne pokusavas da izmenis navike, naravno da ne mozes da ocekujes da ces da oslabis od vazduha! Ne zalazim u to zbog cega ne jedes povrce, ali nije ono jedini izbor da redukujes ishranu!

ja ne setam, ne trcim i ne bavim se aktivnoscu nikakvom. sve sto mogu radim kolima... tako da je to problem, e vec te navike ne bih da menjam... ja jedino zelim da budem nepusac.... i ne nikada necu menjati te druge navike, pri tome ne volim zacinjenu hranu vec samo brzu hranu....upravo sam se vratila od mojih i stala na vagu.... za sada je ista kilaza....

Pa ti si stvarno legenda! Ne zelis da trcis, vezbas, setas, vozis se samo kolima, ne zelis da promenis ishranu, i jedes samo brzu hranu koja je ubitacna za visak kilograma. Lepi se pa zvoni! Pa ne znam onda kako da ih se oslobodis kada neces ni jednu svoju naviku da promeniis!

jao ja ne znam kako bih nazvala, ali i posle mesec dana ume tako da protrese ... secam se da sam bila u soku zbog toga... kao ok , proslo mesec nada , na neki nacin ta fizicka zavisnost prosla i samim tim ne bi trebalo vise biti ozbiljnih kriza i kada je dosla, tada sam shvatila da nikada necu biti nacisto... kao sto i nisam i posle sest meseci propusila opet

super Vendika! Cestitam!!!:ok:
Sve vas pozdravljam, ne pisem ovih dana, jer mi sve nesto guzva nikad posteno da sjednem ali citam onako "u letu"sve sto vi pisete. Inace, meni ide super vise ne brojim dane ali znam da sam u trecoj nedelji kako ne pusim i nemam neke krize, a prosla sam za ovo vrijeme i stres, zucne rasprave, proslave, alkohol, izlazak na veceru, opustanje, tako da sam sto se mene tice polozila! Jedino sto jos moram uraditi je ne povuci vise nikad ni jedan jedini dim a kamoli ispusiti cijelu cigaru, to je sve, nista drugo! Malo sam se i ja ugojila ali jedem sad bas umjereno, trcim, plesem, svasta radim, brzo cu se ja dotjerati. Kad mogu prestati pusiti, mogu sve!! Znam sigurno :)
Ne dajte se krizama, tu smo da se "dizemo"iz kriza kojekakvih, mozemo mi bez bljutavih, smrdljivih napasti i te kako.
Jeste li primijetili da ljepse mirisete, i prsti i kosa a tek dah?:bye:
pozz

Pa ti si stvarno legenda! Ne zelis da trcis, vezbas, setas, vozis se samo kolima, ne zelis da promenis ishranu, i jedes samo brzu hranu koja je ubitacna za visak kilograma. Lepi se pa zvoni! Pa ne znam onda kako da ih se oslobodis kada neces ni jednu svoju naviku da promeniis!

resila time sto ne jedem skoro uopsete... ili vrlo malo jedem i tako sam skinula kg... u stvari od kako sam pocela da zivim sama nije imao ko da mi kuva a kako ne umem da kuvam slabo sam jela.... sada kada zivim sa deckom on je krenuo da mi kuva... pa sam se ugojila...
evo vec neko vreme ne pusim ali i slabije jedem... izbegavam zamke nocnih obroka itd... isto je sa hranom kao i sa cigaretama ili jedes ili ne jedes tako i sa pusenjem ili pusis ili ne pusis odluka je na tebi... i sve je stvar mozga.... ja sam skapirala da je kod mene cigareta vise stvar psihe.... i tacno znam kada i dalje imam te krize... uz kafu ih vise recimo nemam....a mislila sam da to necu uspeti... ali zato uz alkohol to je vec druga prica...

Evo, skoro dve i po godine ne pushim. Nemam nijednu krizu niti zzelju da zapalim vishe. Ja sam donela josh jednu odluku, a ona glasi:

"Ja vishe nikada nechu biti pushach."
E pa to je to sasvim jednostavno - resila si i nema zezanja . Evo kao svez nepusac stvarno posle mesec dana ( i malo jace ne brojim vise iskreno receno dane ) , osecam se kao da nikad nisam pusila . Bitno da je odluka jaka , prve 2 nedelje je tesko , posle sve ide mnogo lakse . Kad sam ja izdrzala bez pljuga , a jela sam ih , moze svako. Navijam i dalje za nas nepusace , ne dajte se !!!

E pa to je to sasvim jednostavno - resila si i nema zezanja . Evo kao svez nepusac stvarno posle mesec dana ( i malo jace ne brojim vise iskreno receno dane ) , osecam se kao da nikad nisam pusila . Bitno da je odluka jaka , prve 2 nedelje je tesko , posle sve ide mnogo lakse . Kad sam ja izdrzala bez pljuga , a jela sam ih , moze svako. Navijam i dalje za nas nepusace , ne dajte se !!!

:ok:
Isti slučaj sam i ja! Identičan! ;)

Pozdrav :cao:

Ali ja mislim da to nije kriza, cak ni posle mesec dana vise nije kriza, nego jednostavno zelja, cista psiha. Jednostavno se izboris s tim. Kao dijabeticar koji ne sme da uzima slatko. Nije ovistan od slatkisa, ali ima jaku zelju da ih pojede. Tako ja to barem kontam. Jednostavno ne smes da pokleknes.

Glupo je sto citiram samog sebe, ali mislio sam da bi ovo bilo korisno svakom. Tacnije, da pogresno nazvanu krizu preimenuje u pravo ime, obicnu zelju, jednostavnu, za necim i samim tim objektivno da toj samoprozvanoj krizi smanji vrednost na onu na koju treba da se stavi, a to je da ne predstavlja opasnost i da je lako izbegljiva, ili barem lakse od prave nikotinske krize. :) :bye:

Citam svakodnevno sta sve pisete i uvek se radujem kada procitam jedan nov nepusac ili ja izdrzao toliko i toliko dana -meseca ali mi je jako zao kada cujem ponovo propusio.
Duvanski rak ,rak pluca je najteze umiranje koje ja poznajem i koje sam imao u familiji i verujte ko je to doziveo taj nebi u zivotu zapalio.Ja ne pusim preko 5 god.ali sliku moje snaje tih zadnjih dana ne mogu da zaboravim .
Zato budite jaki ,ne razmisljajte o tome a posle nekoliko godina bice vam smesno kada neko trosi pare za cigare.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back