Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je danas desetogodišnjica ostavljanja cigareta.

Pušio sam moravu bez filtera , onu zelenu.

Na današnji dan, to jest ujutro nakon osmomartovske žurke, otvorio sam petu kutiju. Kad sam skapirao šta radim, uzeo sam je i zgužvao ne zapalivši cigaretu.

Posle toga nisam palio desetak dana , a onda me stiglo da zapalim pa crko-puko.

Naravno uzmem cigaretu od kolege, zapalim povučem dim, dva i vratim mu.

On uzme da me zeza, al ja shvatim jednu važnu stvar koju bih da podelim sa posetiocima ove teme.

Ustvari su mi bila potrebna ta dva dima i sam ritual paljenja cigarete.

Posle toga sam u prvih pola godine davao oduška na taj način, ali eventualno jednom nedeljno,pa sve ređe .
Onda sam počeo da jedem pepermint i razne ljute bombone i navuko se gore nego na duvan.
Teže mi je posle bilo da to čudo izbacim.

U svakom slučaju 3650 dana x 3 kutije prosek = 11 000 kutija po evro = 11 000 evra koje bih spalio za tih deset godina.

Meni je danas bio lep i vazzan dan. Ne samo shto je bio 8 mart, vech i jedan privatni jubilej. I doshlo mi drushtvo i pili smo ajerkonjak...pa ne mogu da vam opsihem koliko puta mi je palo na pamet" i sad da zapalim jednu" :eek:
Nisam, naravno...ovog puta je moj mali strazzar u mozgu bio spreman das docheka malog djavolka koji voli da nagovara na gluposti...
Sad sam umorna, ali sutra chu sesti i doooobro razmisliti shta je bio okidach da pomislim uopshte da zapalim...chesto sam u okolnostima gde se slavi i ima drushtva i sve, nije to dakle...ISTREBICHU ja temeljno svaku pomisao da zapalim.
Nije to ni kriza, to je vishe kao neko - OPUSHTANJE - pa kad se opustim onda kao ajd da olabavim zabrane.
HM. Mrzim zabrane.

Sad sam se setila (citajuci post od liki, onaj o pusacima u filmovima), pre nego sto sam prestala da pusim pogledala sam ovaj film Thank You for Smoking....pogledajte ga:-)

Nego, bas pocinju da mi smetaju zadimljena mesta.
Veceras sam isla u restoran na veceru, i cim sam koraknula unutra zapljusnuo me je dim i smrad cigareta, a jos sam kao sedela u nepusackom delu, a ono dim na sve strane...
Da li ima u NSu (osim Meka i Merkatora) nekih kafica, restorana koji su bas nepusacki?
Gde god da odem sve mi se nadimi, i koza i kosa, i garderoba...bljak!

Primetila sam da sam se malo obezobrazila u poslednje vreme, pa onako na sitno provociram pusace objasnjavajuci im zasto to ne valja...a nemam pojma zasto to radim, do pre skoro 4 meseca sam tukla 2 pakle dnevno i bila zakleti pusac.

Ko je pominjao probleme sa varenjem? Kako se to odvijalo? I kako resiti to?
Salju me na kolonografiju, jer sam jedno jutro imala nenormalne bolove u stomaku i zavrsila na urgentnoj...a ja nekako mislim da je to zbog toga sto sam nabacila 10kg za kratko vreme i stomak mi je bas naduven (toliko da cesto misle da sam trudnica)...

Meni je danas desetogodišnjica ostavljanja cigareta.
Pušio sam moravu bez filtera , onu zelenu.
Na današnji dan, to jest ujutro nakon osmomartovske žurke, otvorio sam petu kutiju. Kad sam skapirao šta radim, uzeo sam je i zgužvao ne zapalivši cigaretu.
Posle toga nisam palio desetak dana , a onda me stiglo da zapalim pa crko-puko.
Naravno uzmem cigaretu od kolege, zapalim povučem dim, dva i vratim mu.
On uzme da me zeza, al ja shvatim jednu važnu stvar koju bih da podelim sa posetiocima ove teme.
Ustvari su mi bila potrebna ta dva dima i sam ritual paljenja cigarete.
Posle toga sam u prvih pola godine davao oduška na taj način, ali eventualno jednom nedeljno,pa sve ređe .
Onda sam počeo da jedem pepermint i razne ljute bombone i navuko se gore nego na duvan.
Teže mi je posle bilo da to čudo izbacim.
U svakom slučaju 3650 dana x 3 kutije prosek = 11 000 kutija po evro = 11 000 evra koje bih spalio za tih deset godina.
Svaka čast. Morava bez filtera!!! Pa još 3 pakle dnevno.A koliko godina si pušio?
Već sam objasnila da svima postavljam to pitanje da bih sebi dala snage da i ja konačno uradim isto.

Sad sam se setila (citajuci post od liki, onaj o pusacima u filmovima), pre nego sto sam prestala da pusim pogledala sam ovaj film Thank You for Smoking....pogledajte ga:-)

Veceras sam isla u restoran na veceru, i cim sam koraknula unutra zapljusnuo me je dim i smrad cigareta, a jos sam kao sedela u nepusackom delu, a ono dim na sve strane...
Da li ima u NSu (osim Meka i Merkatora) nekih kafica, restorana koji su bas nepusacki?

Primetila sam da sam se malo obezobrazila u poslednje vreme, pa onako na sitno provociram pusace objasnjavajuci im zasto to ne valja...a nemam pojma zasto to radim, do pre skoro 4 meseca sam tukla 2 pakle dnevno i bila zakleti pusac.

Salju me na kolonografiju, jer sam jedno jutro imala nenormalne bolove u stomaku i zavrsila na urgentnoj...a ja nekako mislim da je to zbog toga sto sam nabacila 10kg za kratko vreme i stomak mi je bas naduven (toliko da cesto misle da sam trudnica)...

14 meseci,pretezno ljudi imaju problema sa zatvorom ,kod mene je bilo obrnuto,voda.Prvih nekoliko meseci uzas,creva su fakticki vene ali sa misicima,pa titrajuci tretiraju hranu,veoma slozen,a naoko prost oragan u organizmu.Godinama se nikotin i smola,kroz krv,taloze u venama,kod mene preko 40 godina,i onda odjednom prekid,nema vise,i organizam se buni.Ali ja sam bio tvrdoglav i nisam popustio.Nisam povukao ni dim,evo vec skoro 15 meseci.Ovo je raj,mi nismo ni svesni koja je muka biti rob duvana.

Meni je danas bio lep i vazzan dan. Ne samo shto je bio 8 mart, vech i jedan privatni jubilej. I doshlo mi drushtvo i pili smo ajerkonjak...pa ne mogu da vam opsihem koliko puta mi je palo na pamet" i sad da zapalim jednu" :eek:
Nisam, naravno...ovog puta je moj mali strazzar u mozgu bio spreman das docheka malog djavolka koji voli da nagovara na gluposti...
Sad sam umorna, ali sutra chu sesti i doooobro razmisliti shta je bio okidach da pomislim uopshte da zapalim...chesto sam u okolnostima gde se slavi i ima drushtva i sve, nije to dakle...ISTREBICHU ja temeljno svaku pomisao da zapalim.
Nije to ni kriza, to je vishe kao neko - OPUSHTANJE - pa kad se opustim onda kao ajd da olabavim zabrane.
HM. Mrzim zabrane.

Znas sta je to; glupost
Mnogi se tako prevare,pa iz ciste gluposti propuse ponovo ,a onda se ne zaustavljas tako lako.Djavo ne ore i ne kopa vec stalno cacka.Ne pusi ti se,nemas krizu,jednostavno nemas nikakvu potrebu za cigaretom a zapalis?! Droga mamicu joj njenu.
A i dok smo bili pusaci,koliko smo cigareta zapalili zato sto nam se pusi? Retko,palis po nekakvom automatizmu,nisi ni svestan da vadis cigaretu iz kutije i palis je.Makar ja sam tako popusio 90% cigareta.Bez veze,cista budalastina.

Reshenje za varenje je u laganijim obrocima 5 puta na dan, kretanju i dovoljnim unosom technosti u organizam.
klistir je spas za sve simptome jer chisti ne samo creva vech kompletan organizam od toksina i pokreche metabolizam. Mozzda ne bi bilo loshe da odesh kod lekara i proverish zdravstveno stanje ako ti je to vech sugerisano. Imala sam isti problem, nadutost, zatvor i gojenje, reshila sam klistirom

A i dok smo bili pusaci,koliko smo cigareta zapalili zato sto nam se pusi? Retko,palis po nekakvom automatizmu,nisi ni svestan da vadis cigaretu iz kutije i palis je.Makar ja sam tako popusio 90% cigareta.Bez veze,cista budalastina.

Potpuno tačno. Ja sam sedela i razmišljala koliko cigareta popušim u toku dana, a da mi se puši. Odgovor: one 2-3 koje popušim kada sam pretrpana obavezama. Sve preko toga bilo je po automatizmu ili iz dosade. Shvatili su to i ovi iz Rovinja odavno, pa su pre 20 godina reklamirali ronhil uz poruku: ''s' cigaretom nisi sam.''

Svaka čast. Morava bez filtera!!! Pa još 3 pakle dnevno.A koliko godina si pušio?
Već sam objasnila da svima postavljam to pitanje da bih sebi dala snage da i ja konačno uradim isto.

Pušio sam dvadeset i pet godina otprilike.

To otprilike, zato što su početci bili kutija nedeljno.

Može čovek i bez cigara.

Moj komšija i komšinica su prošle godine imali poplavu i kuća nabijača kakve su u banatskim selima, im je klekla.

Kad su se preračunali, od kad su u braku mogli su da sazidaju spratnicu novcem koji su spalili.
Ne kažem da je svima to motiv , al meni je bio i ne krijem to.

3 eura na dan puta 365 = 1100 eura godišnje.

Da se javim i ja :) Od 3.3. ne palim, e-cigaretu sam sklonila, pobacala nikotinske zvake. Dakle, nikakav nikotin. Fizicka kriza je zaista bila vrlo blaga, psihicka se pojavljuje tek od 5. dana, najcesce u trenucima dosade, dokolice - sada smisljam nacine kako da izbegnem ili popunim ovakve trenutke. Ipak, daleko je od strasnog, sta vise, sve ovo mi je iznenadjujuce lako.
Liki, da ne cekam da pitas ( :D ), pusila 13 godina, dve do dve i po pakle Marlboro 100's Red.
Inace, psihijatar (nije mi prijateljica, vec lekar) mi je preporucila da odlozim ostavljanje, smatrala je da to nije prioritet. Postujem i verujem joj kao lekaru, a ipak sam resila da ostavim. Jednostavno, ko nije zaista odlucio/shvatio, nikada nece biti pravi trenutak za to, ko je u svojoj glavi raskrstio - svaki trenutak je pogodan.
Resila sam da mi ostavljanje cigareta ne bude problem i muka, vec zadovoljstvo.
Quit Counter u ovom trenutku pokazuje da nisam ispusila 296 cigareta i da sam ustedela 2520 dinara - sreca, sreca, radost! :)

Da se javim i ja :) Od 3.3. ne palim, e-cigaretu sam sklonila, pobacala nikotinske zvake. Dakle, nikakav nikotin. Fizicka kriza je zaista bila vrlo blaga, psihicka se pojavljuje tek od 5. dana, najcesce u trenucima dosade, dokolice - sada smisljam nacine kako da izbegnem ili popunim ovakve trenutke. Ipak, daleko je od strasnog, sta vise, sve ovo mi je iznenadjujuce lako.
Liki, da ne cekam da pitas ( :D ), pusila 13 godina, dve do dve i po pakle Marlboro 100's Red.
Inace, psihijatar (nije mi prijateljica, vec lekar) mi je preporucila da odlozim ostavljanje, smatrala je da to nije prioritet. Postujem i verujem joj kao lekaru, a ipak sam resila da ostavim. Jednostavno, ko nije zaista odlucio/shvatio, nikada nece biti pravi trenutak za to, ko je u svojoj glavi raskrstio - svaki trenutak je pogodan.
Quit Counter u ovom trenutku pokazuje da nisam ispusila 296 cigareta i da sam ustedela 2520 dinara - sreca, sreca, radost! :)

:ok::klap::ok:

Svaka čast, sapatnice.

To oko fizičke krize shvatam, ni meni nije mnogo teško palo. Ono što sam se jednom bila uspaničila bilo je čisto iz glave. Psihička kriza je daleko gora. Zato sam i išla da se vidim sa drugaricom koja je psihijatar (razočarenje samo tako, ona počela ponovo da puši). Borim se nekako. Vikendom mi je uvek lakše, svi smo uglavnom kod kuće. A radni dan, pa ja još sama, grozno mi je. Našla sam sebi odušak, pa se raspravljam i razmenjujem mišljenja na raznim temama.

Meni do sada odlicno ide, 13-ti mi je dan bez cigareta, i odlicno se osecam. Nisam do danas ni ukapirala koliko dugo nisam pusila, da me nije podsetila komsinica, (sa kojom inace pijem kafu i ona je pusac).Prosli put kada sam ih ostavila na godinu dana isto sam se ovako osecala, ali to je samo zato sto sam raskrstila sama sa sobom da ja to tako hocu i da me niko nije naterao na to. A kasnije posle godinu dana kada sam ostavlila 2-3 puta na po par dana samo, jer nisam uspela duze, nisam resila sa psihickom zavisnoscu i to je to. Znaci, prosto receno: kada vam se desi kvrc u glavi onda cete ostaviti i duvan. Svi mi mozemo to, samo svako na svoj nacin. Ne pomaze tu nikakav doktor, moja cerka je zavrsila za psiholga, i ako iko moze da mi pomogne verovatno je to ona, sa savetima za ostavljanje duvana, ali nisu ni oni svemocni, nece duvan da ode sam od sebe posle nekoliko razgovora sa njima, moramo to ipak mi sami. Samo totalna promena zivotnih navika, i sve ce biti u redu. Ja sam u proslom postu napisala da sam promenila i soljicu za kafu iz koje sam pila dok sam pusila, nekima je bilo to smesno, ali zaista sam osetila potrebu za cigaretom dokle god sam pila iz "stare" jer sam to pila i pusila onako sa zadovoljstvom, sto bi rekli nasi ljudi sa merakom. Ima tu raznih fora samo citajte ovde postove, i nema problema. Inace pusila sam punih 19 godina 1,5 do 2 kutije dnevno!

Ja nemam omiljenu ili svoju šolju. Imam nekoliko setova i stalno pijem iz neke druge. U principu, volim stalno sve da menjam. Svaki put uzmem drugačiju čašu ili tanjir. Šteta što ne mogu svake 2 godine da promenim nameštaj - mnogo je skupo.
Elem, držim se nekako, ali stalno preispitujem sebe. Ja, u stvari, patim za cigaretama, kao da sam ostala bez drage osobe. Uopšte ne mogu da ubedim sebe da sam se ratosiljala neke gadosti ili svog neprijatelja. I to je ono što je strašno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back