Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nemam omiljenu ili svoju šolju. Imam nekoliko setova i stalno pijem iz neke druge. U principu, volim stalno sve da menjam. Svaki put uzmem drugačiju čašu ili tanjir. Šteta što ne mogu svake 2 godine da promenim nameštaj - mnogo je skupo.
Elem, držim se nekako, ali stalno preispitujem sebe. Ja, u stvari, patim za cigaretama, kao da sam ostala bez drage osobe. Uopšte ne mogu da ubedim sebe da sam se ratosiljala neke gadosti ili svog neprijatelja. I to je ono što je strašno.

droga...

Znas li da je duvan stetan po tebe i okolinu? Znas!
Znas li da ti narusava zdravlje? Znas!
Znas li da ti odnosi solidnu sumu novca? Znas!
Sve to znas,ali opet patis za duvanom? To je cista droga,SZO je duvan uvrstila na listu bolesti zavisnosti jos polovinom proslog veka.Duvan je najblizi heroinu po intenzitetu zavisnosti.A borba protiv pusenja ti je kao borba protiv zaljubljenosti,i ljubav je neka vrsta bolesti zavisnosti,zavisis od neke osobe,zudis i patis za njom,kao Liki za duvanom :D
Vrlo teska droga,veoma nezgodan protivnik,i teska je borba da ga pobedis.Bas teska.

patish za cigaretama sve dok mislish da ti koriste, da su te chinile boljom? lepshom? sposobnijom? Neshto vech jeste. Morash da preispitash sebe - mislim, ne morash ali znash shta mislim - shta je to zbog chega si uopshte i pochela da pushish. Shta si mislila da postizzesh drzzanjem cigarete? pochnesh tako od pochetka, pa onda polako ispravljash sliku o sebi sebi u glavi. Da li zaista cigareta radi to shto ti se chini? Ja sam npr. strashno htela da budem odrasla. Posle sam shvatila da mi u tome ni cigarete ne pomazzu :mrgreen:

Ja, u stvari, patim za cigaretama, kao da sam ostala bez drage osobe. Uopšte ne mogu da ubedim sebe da sam se ratosiljala neke gadosti ili svog neprijatelja. I to je ono što je strašno.

Mozda bi mogla da zamislis tu dragu osobu kako se druzi i sa tvojim detetom, verujem da ce ti biti manje draga ;)

Nego, imam poprilicne vrtoglavice/nesvestice, kao da konstantno bolujem od potresa mozga. Ne mogu da se koncentrisem, sve mi igra pred ocima. Da li je neko imao slican problem? I posle koliko je proslo?

Mozda bi mogla da zamislis tu dragu osobu kako se druzi i sa tvojim detetom, verujem da ce ti biti manje draga ;)

Nego, imam poprilicne vrtoglavice/nesvestice, kao da konstantno bolujem od potresa mozga. Ne mogu da se koncentrisem, sve mi igra pred ocima. Da li je neko imao slican problem? I posle koliko je proslo?

Nista cudno,to je normalna pojava,ja sam se zanosio ponekad ko pijana sotka.:D Veliki priliv kiseonika u mozak,mi nismo ni bili svesni koliko smo trovali svoje telo.Prodje to za par nedelja,treba ipak vremena organizmu da navikne na novi i zdraviji zivot.Ja sam imao problema sa probavom,maltene celih 14 meseci.Uzas Bozji,ali posle toliko dugog pusenja mnogo vremena treba organizmu da se ocisti.

Sve "nevolje" koje nam sada smetaju od kada smo ostavili cigarete su nista u odnosu sta smo radili svom organizmu dok smo bili pusaci. I ja sam imala i imam jos uvek slabe nesvestice pogotovo kada dugo setam po svezem vazduhu. Ali, procice to, znam iz iskustva kada sam ostavila prosli put. Imamo problema i sa kilogramima pa cemo resiti. Najbitnije je sada da se usredsredimo da unistimo djavola i to u korenu. Liki kako je?

O tome da prestanem da pušim sam počela da razmišljam gledajući decu koja se vraćaju iz škole i krišom puše. Pomislila sam da će i moja možda jednog dana raditi isto i poželela da im dam primer majke nepušača, kada im je otac zakleti nepušač - cigaretomrzac (mada pušim na terasi i trudim se da me oni ne vide).

A što se tiče vrtoglavica, nisi jedina. Ja već danima idem ulicom kao omamljena. Pitam se samo kada će to proći. Sa probavom nemam baš nikakvih problema.

Poslednja izmena:
eo ja dva dana pokusavam da batalim i nisam uspeo, zapalio sam za 48 h 3 cigarete , jer sam primetio da trosim izuzetno mnogo psihicke energije na kolebanje ocu zapalim -necu zapalim i na kraju da se ratosiljam tog mentalnog mucenja pripalim, osecam se kao mazohist a neam vremena za takve igre momentalno i to ostavljanje mi remeti koncentraciju ... znaci sve najgore, jebemti cigarete i ***** ti zavisnost i sve ti *****

eo ja dva dana pokusavam da batalim i nisam uspeo, zapalio sam za 48 h 3 cigarete , jer sam primetio da trosim izuzetno mnogo psihicke energije na kolebanje ocu zapalim -necu zapalim i na kraju da se ratosiljam tog mentalnog mucenja pripalim, osecam se kao mazohist a neam vremena za takve igre momentalno i to ostavljanje mi remeti koncentraciju ... znaci sve najgore, jebemti cigarete i ***** ti zavisnost i sve ti *****

Prvi dani su teski.Bas teski,i za njih se treba pripremiti ili u startu rascistiti da neces da zapalis ni u ludilu.I da ne zapalis.Mora da se menja nacin zivota,mislim narocito na slobodno vreme.

posle 16 godina staza, odlucio sam da ne budem punoletan u pusackom, frka je velika posle 2 kutije dnevno (minimum) sad ne zapaliti cigaru, ali nadam se da ce mi zyban pomoci, koristim ga tek 2 dana i nemam nikakvih nus pojava (mucnine, nesanice, lupanja srca ...) ako je neko vec uspeo da batali cigare sa istim (zybanom) voleo bi da cujem njegove utiske.

Pozdrav svima od N

posle 16 godina staza, odlucio sam da ne budem punoletan u pusackom, frka je velika posle 2 kutije dnevno (minimum) sad ne zapaliti cigaru, ali nadam se da ce mi zyban pomoci, koristim ga tek 2 dana i nemam nikakvih nus pojava (mucnine, nesanice, lupanja srca ...) ako je neko vec uspeo da batali cigare sa istim (zybanom) voleo bi da cujem njegove utiske.

Pozdrav svima od N

18 godina staza i isto 2 kutije dnevno. Ja sam punoletna hahaahhah. Nije frka veruj ja sam ostavila bez ikakvih lekova i pomagala. Koristim samo valerijana kapi i to kada se iznerviram ovako bezveze. Ne misli samo na cigarete, nisi se sa njima rodio zar ne. Znam da zvuci kao da ti sada pametujem, ali hocu samo da ti kazem da mi ovo nijed prvi put da ostavljam, ali kad god sam imala taj crv u glavi kako cu bez njih i da li cu imati krize ja nisam izdrzala. Pre ovoga ostavila sam ih na godinu dana i posle godinu htela sama sebi da dokazem da mogu da zapalim i da nisam zavisna. VELIKA GRESKA. I evo sada opet "ostavljam" nemam za sada krize. Zelim i tebi da ostavis to djubre zauvek!

Pozdrav svima od N

16godina, 2 kutije dnevno, ostavila pre 4 meseca i konacno DISEM i stvarno osecam ukuse i mirise :-)
Nisam uspela da nadjem zyban, pa sam koristila tabex (koji je navodno slabiji) i citala sam knjigu Alana Kara- Lak nacin da ostavite pusenje i stvarno je pomoglo. Cak nisam ni resila da prestanem kada sam krenula sa svim tim, tj bila sam ubedjena da je za mene to nemoguce. Prva dva meseca sam krila skoro od svih da ne pusim, tako mi je bilo lakse, jer je onda to bila borba sa samom sobom.
Prva dva dana su najgora, a prvih nedelju dana i prvi mesec najtezi, posle je sve lakse i lakse.
Zyban ce ti pomoci da premestis fizicku krizu, ali moras da uradis nesto i povodom psihicke krize, ona je po meni opasnija jer duze traje i ume da se javi i kad pomislis da si zaboravio na cigarete.
Dakle, knjiga Alana Kara i forum.
Pomoci ce i ako imas u okolini nekog bivseg pusaca. Od nepusaca i pusaca ne ocekuj mnogo, ovi prvi ne znaju sta prolazis, a ovi drugi ne zele da znaju.
Ne znam koliko godina imas, tj da li ti je duzi pusanki ili nepusacki staz...u mom slucaju je bilo 14god nepusac, 16 pusac, fakticki sam propusila pre nego sto sam bila formirana licnost. Hocu da kazem da ocekujes da ce ti se mnooogo stvari promeniti nakon sto batalis to otrovno g....., mozda ce ti se u pocetku ciniti da je promena na gore- nervoza, depresija, ljudi koji ti govore da je bolje da upalis nego da si takav, strah, krize, ali posle nekog vremena ce to sve proci i videces da si napravio ogromnu promenu na bolje :-)
Imaj na umu da svaki put kad te uhvati kriza da ti se pusi, ta kriza traje oko 3min, samo preguraj to...
I javi kako ide :-)

hvala svima na odgovorima, evo jutros krecem na posao i trazim cigare jer mi fali treca stvar u dzepu pored novcanika i telefona, i onda shvatim a da tele nenormalno ti vise ne pusis :D inace kafu uspesno pijem bez pljuge, imam frke i napade daj da zapalim jednu ali trudim se da mislim o nekim drugim stvarima tipa kocka je krug krug je kocka dok me ne prodje :D da sam znao da su cigare ovoliko zlo, kao da se sa heroina skidam *** nikada ne bi ni pomislio da zapalim. ali sad sta je tu je kriza se mora proci (ko nekad Igman)

Veliki pozdrav svima od N.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back