Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gde si, Dudo? Kako ide, pušiš li i koliko, ako pušiš?
Ja ne zapalih od ponedeljka, pomože mi gripčina.
Nadam se da ću odoleti večeras.
Mnooogo, mnogo spavam otkad ne pusim. Legnem oko 11, ustanem oko 12 posle podne. Mislim, super se osecam, uskoro krecem i sa treninzima ponovo, ali...
Jak PMS i sve sa njim povezano, utiče na Psihičko stanje žene ( zaista ne znam kako Mirko nije u svom životu sreo-bio u prisustvu žene koja ima PMS) i tada hormoni nesvesno divljaju. Ja sam na primer jako agresivna tada, kao i dosta devojaka u mom okruženju. I u periodu odvikavanja sam zapalila cigaretu u PMS-u....razume onaj ko ga ima.
PMS nemaju devojčice pre menstrualnog ciklusa i žene u menopauzi....ti si srećan čovek jer kod tvoje žene očigledno nisu izraženi simptomi ( neka žena ima sitnu nervozu a neka ujeda)....pozz
Ne budem lenj,pa malo proguglam.
U Nemackoj,da uzmemo Evropu zato sto u USA PMS imaju 186% zena,njihovi doktori mnogo vole pare.Da se drzimo Evrope.DakleM, u Nemackoj se PMS javlja kod nekih 40% zena,razlicitog intenziteta,i odnosi se na zene koje su aktivne,imaju redovni menzis.A u Srbiji,100% zena ima PMS.E mi smo genijalci sa nasim zenama.![]()
![]()
![]()
http://www.21dan.com/sr/saznajVise/teme/story/3214/%C4%8Cinjenice+o+PMS.html
Činjenice o PMS
Medicinska istraživanja govore da čak 50 – 80% žena reproduktivnom dobu pati od PMS-a. Iako su mnogi, a naročito muškarci, skloni da tumače PMS kao običan izgovor za ružno ponašanje žena, postaje jasno da simptomi PMS–a imaju veliki uticaj na lični i profesionalni život žene.
Šta je tačno PMS?
PMS je povezan sa menstrualnim ciklusom, pojavljujući se nedelju ili dve pre početka menstruacije. Prestaje sa početkom menstruacije a može trajati i sve vreme menstruacije. Svaka žena koja menstruira može biti pogođena i svaka ga može proživljavati na različite načine. Vremenski period pre menstruacije zna da bude pravi emocionalni tobogan. Emocionalno, većina žena se oseća razdražljivo, osetljivo, iritirano i loše raspoloženo; mnoge čak doživljavaju sve od navedenih simptoma istovremeno. Fizički, mnogo žena ima osećaj nadutosti i nelagodnosti, neke imaju problem sa kožom, dok veliki broj ima pojačanu želju za unosom ugljenih hidrata ili slatkišima.
Simptomi mogu da variraju od žene do žene, ali ovo su najčešći fizički i emocionalni simptomi koji mogu da se pojave u toku PMS-a:
Fizički simptomi:
Emocionalni simptomi:
- Napetost ili osetljivost dojki
- Oticanje stomaka
- Grčevi
- Glavobolja
- Povećanje težine
- Bolovi u zglobovima i mišićima
- Promene na koži, pojava akni
- Osećaj umora
- Nesanica ili pojačana želja za snom
- Promene u apetitu i pojačana glad
- Bolovi u leđima
- Promene raspoloženja
- Ljutnja, ispadi besa
- Manjak energije
- Razdražljivost
- Napetost i anksioznost
- Osećaj gubitka kontrole
- Manjak koncentracije i zaboravnost
- Tuga i depresija
- Gubitak interesovanja za uobičajene aktivnosti
- Osećaj bespomoćnosti
- Osećaj beskorisnosti i krivice
Na temi si koja treba da pruzza podrshku buduchim nepushachima.
Za spamovanje i provociranje zzena postoji ceo jedan pdf : "Ljubav i Sex" pa izvoli
P.S.daj link za ovo istrazzivanje, jako je zanimljivo.
U stvari, nizak nivo serotonina - važne hemikalije koju proizvodi mozak - može biti čak glavni uzrok PMS-a. Serotonin pomaže da se reguliše ciklus spavanja, metabolizam ugljenih hidrata, i utiče na regulaciju estrogena i progesterona. Postoji teorija da je uobičajeni Predmenstrualni sindrom (PMS), koji se inače odlikuje povećanim apetitom za ugljenim hidratima, izazvan niskim nivoom serotonina. Nedostatak serotonina može uticati i na ostale simptome PMS-a, kao što su depresija, slabost, želja za hranom, i problemi sa spavanjem.
Ima li u Srbiji neka zena koja nema PMS,ja nisam jos cuo neku ovde da nema.
Izgleda da sam ja jedina srećnica ovde, koja nema apsolutno nikakve simptome PMS, i kroz menstrualni ciklus prolazim ne primećujući ga.
p.s. ženski deo teme , nemojte me sad linčovati![]()
IZDRŽALA SINOĆ DA NE ZAPALIM
BRAVO JA
Bravo tiiiiiiiii! Si car!![]()
Znala sam da chesh pregurati. Nije bilo teshko?