Jeli? ..vidis ja nisam bila lenja pa sam pitala.
I moje obe babe i majka i tetka su sve imale te simptome pre nego sto su trebale da dobiju...samo nisu znale da se to tako zove.
Moja majka je naucila naziv za simtome u skorije vreme.
To sto nesto nije imalo ime, ne znaci da nije ni postojalo.
A pre 50 godina malo je zena pusilo pa da bi im to smetalo za prestanak...kao sto je pre 50 godina bilo mnogo lakse da se batali duvan jer nije imao toliko aditiva kao sada.
I ovo je bezpredmetna prica...obozavam muskarce koji objasnjavaju zenama sta treba da osecaju i da li to postoji ili ne. A jos vise obozavam ljude koji za sve u zivotu polaze od izjave : Pa kako ja....
Svaki covek zapravo odraste kad prestane da meri svet prema sebi.
Ma sad se secam...
Pricamo tako moja pokojna baba Zagorka i ja,odavno je to bilo,pa je priupitah:Bogati baba,muci li tebe taj PMS.kako da ne odgovori ona,to je mnogo teska bolest,ali ja se odmah poprisetim onog cvornovatog drenovog stapa deda Nikodija,i odmah me sve prodje,nema vise nista.Rece baba mrtva hladna,i ode da sprema rucak,deda nije voleo da ceka ni minut.Kad dodje s`posla supa mora da bude na stolu,i da se pusi.

To je bilo pre 40 i kusur godina,sad se mozda nesto promenilo,ne znam,il je stap i dalje najbolji lek za tu tako tesku i opasnu boljku.

Poslednja izmena: