Pozdrav svima,
Ja ne pušim od 14. januara ! 
Preneću vam svoja iskustva.
Sa ovim porokom sam počela da se borim kada se kod nas na velika vrata pojavio Zyban. Nažalost od njega sam jedino dobila totalnu insomniu ( i još neka druga neželjena dejstva), a što se pušenja tiče, meni nije pomogao, mada sam čula i za slučajeve kada je pomagao. To je antidepresiv pa samim tim nosi i sva neželjena dejstva koja oni imaju.
Posle toga sam pokušala sa Nikoretama, žvakama i flasterima, bez uspeha.
Imam veoma dug pušački staž, a i u zadnje vreme (pre nego što sam prestala) pušila sam i po 3 kutije dnevno ! Na sreću nemam nikakve zdravstvene probleme osim insomnie, a i na nju sam se navikla.
Elem u nekom društvu čujem za Tabex i kako je pomogao jednoj mladoj mami i njenoj svekrvi. Znate ono kada vam "se kaže" da je to, to. I odlučim da ga sutradan kupim i krenem. Jača polovina, inače nepušač, kaže : Gde ćeš počinjati u subotu, počni u ponedeljak. Ali ne, ja sam odlučila, sutra ! I tako krenem ja.
Prva 3 dana pijete 6 tableta na svakih 2h po jednu. Eh, sada tu je mali problem jer ne piše u koje vreme da počnete. Tih 6 tableta pokrivaju 12 sati...a ostatak? Pogotovu meni, kojoj dan traje 20 sati i više, ponekad. Krenem ja tačno u podne. Posle 3 popijene tablete, kako zapalim cigaretu, ukus mi je užasan u ustima i ja je ugasim. I tako se to ponavlja, a pepeljara puna celih cigareta iz kojih je samo jedan dim povučen! Ja sva srećna misleći, ovo baš ide lako ! Tako je bilo prva 2 dana. Druga 2 dana, taj odvratan ukus se izgubio pa sam ja i dalje pušila, ali sam se trudila da smanjim koliko god mogu.
Od 4-12 dana pijete 5 tableta, po jednu na svakih 2.5h.
I tu dolazimo do dana D, petog dana, kada treba da prekinete sa pušenjem totalno ili da prekinete terapiju. Tog dana se probudim ja u 2.30h po ponoći, posle 2 sata spavanja. Ono što mi je bio ritual, to je da kada se probudim, prvo što uradim, je da zapalim cigaretu! Eh, sada nastaju muke, hoću-neću, hoću-neću, i uspem ja da se oduprem iskušenjima. Terapija traje 25 dana po tabeli koja je data u uputstvu.
Razmišljajući o svemu tome, palo mi je na pamet da ne bi trebalo na isti način da se odvikava neko ko puši 5 godina i neko ko puši 25, jel tako?

Kupim ja još jednu kutiju i narednih desetak dana sam pila po 2-3. Ta kutija mi je još uvek nepotrošena, i sada uzmem po jednu svakih 3 dana.
Ono što je interesantno, to je da u toku celog dana apsolutno nemam želju da zapalim, ali uveče oko 8 ( ne svaki dan, samo ponekad), naidje ta želja : da zapalim. Onda odem napolje, nadjem nešto da preturam po ormanima i tako...ne bih li skrenula pažnju. I evo me, za sada istrajavam, nadam se da ću i uspeti.
Sada su problem prijatelji i komšije, pušači, jer sam im u početku dozvoljavala da puše, medjutim posle njihovog odlaska, kuća mi je toliko smrdela, da sam onda odlučila da stavim znak na vrata : ulazite u nepušačku zonu, hahaha.
Ja nisam imala nikakva neželjena dejstva. Inače nisam tip koji voli grickalice, tako da nisam ništa dobila na težini.
Idemo dalje u nove nepušačke pobede