Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lako se nama Mirko zaebavati kad smo batalili... oni koji su josh u kandzama duvanske industrije se koprcaju kao marionete i trebaju im TACHNE instrukcije :)

Bozze, kad se setim napada panike koje sam imala od same pomisli da od sutra ne pushim...pa jao kako chu...pa na rechi "nikad vishe" malo fali da zaplachem...hvala bogu te su gluposti prestale, sad sam svoj chovek, a ne zbunjeni ovisnik.

Zenama je teze da prekinu,ne znam zasto ali je statistika neumoljiva,deset puta manje uspeha imaju zene od muskaraca.Zene nemaju mooda,verovatno.:D
Stvar je u tome da ,narocito u pocetku,moras da bezis od iskusenja,ne mozes da se ponasas kao da nista nije bilo i nista se ne desava.Nema druzenja sa pusacima,nema kafenisanja sa drugaricama pusacima,komsijama pusacima,nema izlazaka napolje na poslu sa pusacima...pa bezi od iskusenja,nemoj da se jos namestas.Narocito u startu kad je najgore,kad sanjas taj otrov,imas temperaturu,proliv,grceve.bolove...ti prvi dani su uzas sami za sebe,pa pomogni onda malo sebi,makar izbegavaj pusace i mesta gde se pusi.
U zdravom telu,zdrav duh.Tacno.
Fizicki maltretirajte svoje telo do iznemoglosti,dok ne klonete.Setnja,vezbe,tegovi,ciscenje po kuci,peglanje,pranje prozora...sve sto moze da vas preznoji,moraju i gace da ti budu mokre od muke,onda neces misliti na otrov.Ako sutradan nemate upalu misica znaci da zabusavate,slabo ste se naprezali fizicki,onda duplirajte dozu.Pa opet,pa opet,pa opet...dok ne padnes u nesvest.Znate kako kaze mala Helena Jakovljevic : Zaljubljenost ti je kad padnes u nesvest od ljubavi.:)
E,ovde moras da padnes u nesvest od umora.Onda je dobro,to je uspeh,cestitamooo...:D :D :D
:zblesav::zblesav::zblesav:z:poz:z:poz:z:poz:

Zzenama jeste tezze jer mi imamo mesechno udare hormona, neke vishe neke manje, ali u svakom sluchaju i zzene koje nemaju PMS imaju izmenjeno stanje par dana, preosetljivost i sve, to nije lako i mi tada imamo slabiju kontrolu nad svojim emocijama i reakcijama pa je mnogo tezze ostati dosledan. Ja sam godinu dana se borila sa preklapanjem simptoma apstinencije i PMS-a i "padala" Onda sam zaobishla to tako shto sam prestala da pushim u sred PMS-a, tako da sam imala duzzi period da mi se organizam izbori sa apstinencialnom krizom pre nego shto hormoni udare ponovo.
I uspelo je.

Svaka cast Pipi, Mirko... dosta ste ovde aktivni, mnogo pomazete svojim savetima. I nije vam tesko da odgovarate na nasa pitanja. Samo da prijavim, da je kod mene i dalje sve u najboljem redu, nepusac sam, za svaki slucaj usput cituckam i knjigu, ovaj forum normalno svakog dana.
A sto se tice dijete, hocu Mirko napisacu, imam za mesec dana,za svaki dan jelovnik. Zdravo je, nije dijeta za padanje u nesvest. Jedino da neko ne zameri zbog toga sto je ovo nepusacki forum. Ali, meni je ta dijeta u stvari mnogo pomogla i kod ostavljanja cigareta, jer kao sto sami znate jaka i zacinjena hrana jos vise pojacava zelju za duvanom. Ali opet ponavljam ima mnogo da se pise pa da ne zauzmem toliko mesta na forumu. Ako se vecina slozi sto da ne. meni nije tesko.Veliki pozdrav!

Svaka cast Pipi, Mirko... dosta ste ovde aktivni, mnogo pomazete svojim savetima. I nije vam tesko da odgovarate na nasa pitanja. Samo da prijavim, da je kod mene i dalje sve u najboljem redu, nepusac sam, za svaki slucaj usput cituckam i knjigu, ovaj forum normalno svakog dana.
A sto se tice dijete, hocu Mirko napisacu, imam za mesec dana,za svaki dan jelovnik. Zdravo je, nije dijeta za padanje u nesvest. Jedino da neko ne zameri zbog toga sto je ovo nepusacki forum. Ali, meni je ta dijeta u stvari mnogo pomogla i kod ostavljanja cigareta, jer kao sto sami znate jaka i zacinjena hrana jos vise pojacava zelju za duvanom. Ali opet ponavljam ima mnogo da se pise pa da ne zauzmem toliko mesta na forumu. Ako se vecina slozi sto da ne. meni nije tesko.Veliki pozdrav!

Prestanak pusenja i kilaza su uzrocno -posledicna veza.Jedno bez drugog ne ide.Meni je,konkretno,najveci problem kilaza sada.Treba pisati i sagledavati temu sa svih strana,ovo je droga,i to jedna od najjacih droga, a do skora je bila socijalno prihvatljiva i najrasirenija u ljudskoj populaciji.Protiv tog cuda se treba boriti svim snagama i iz svih oruzja.:D

Kako ti gurash, Dudo?

jako lose,ne pusim pa pusim i tako u krug, kupila sam valerijanu tj one kapi pa cu ih za vikend testirati kad ne radim, tako da od petka pred spavanje stavljam definitivno tacku....Petak ce mi biti naporan, radicu od 3 do 3 i bicu umorna pa cu i ranije leci da spavamm jer necu imati snage i kad legnem onda planiram da stavim tu svoju tacku

jako lose,ne pusim pa pusim i tako u krug, kupila sam valerijanu tj one kapi pa cu ih za vikend testirati kad ne radim, tako da od petka pred spavanje stavljam definitivno tacku....Petak ce mi biti naporan, radicu od 3 do 3 i bicu umorna pa cu i ranije leci da spavamm jer necu imati snage i kad legnem onda planiram da stavim tu svoju tacku

Drzzim fige! Probaj kapi josh vecheras, shto da chekash, bichesh smirena i verovatno manje pushiti.

Evo dijete narode ko hoce da pocne od sutra. Pisacu vam za sve obroke za 3 petka u mesecu, sutra nastavljamo dalje.
DORUCAK:
pola solje pahuljica, sa jednom soljom nemasnog mleka
UZINA:
1 breskva
RUCAK:
pasta primavera, 1 parce hleba (za pastu na kraju pisem recept)
UZINA: 3/4 solje mandarina
VECERA:
jedna konzerva tune sa 2 parceta hleba
UZINA:
3 solje kokica

RECEPT ZA PASTU:
margarin, crni luk, brokoli (samo cvetovi), mala sargarepa, tanki slojevi, iseckan persun, limun juice, soli, biber, permezan sir, spagete, malo pilece supe.
1. Kuvaj spagete, posoli i iscedi.
2. Dok se kuva pasta, ugrej margarin u veliku serpu, dodaj i dinstaj luk.
3. Dodaj povrce i pilecu supicu i mesaj. Poklopi i dinstaj 6 minuta. Dodaj persun, limunjoice i so i biber. Promesaj i kuvaj jos minut.
4. Dodaj spagete tom povrcu i dobro izmesaj.
5. Pobacaj malo permezan sira kad serviras.
Prijatno, najedi se i nemoj slucajno da palis cigaretu. Eto jos jedan uspesan dan,

Sledeci petak:

DORUCAK:
1 solja special K i solja nemasnog mleka
UZINA:
1 solja baby sargarepe
RUCAK:
ziti sa plavim patlidzanom (napisacu recept)
UZINA:
1 kivi
VECERA:
2 parceta hleba, parce sira, 2 parceta mortadele
UZINA:
1 vocka

ZITI SA PLAVIM PATLIDZANOM:

maslinovo ulje, beli luk, nisko masna, sodijumska juneca supa, pasta od paradajza, mrvljena kozica crvene paprike, pakovan seckan svezi bosiljak, permezan sir, pasta, mali patlidzan

1. Kuvati pastu, izostaviti soli. Dok se pasta kuva, iseckati patlidzan na parcice velicine zalogaja.
2. Zagrejati ulje u lonac i dinstati patlidzan sa belim lukom na niskoj vatri dok ne porumeni. Dodaj supu, pastu od paradajza, kozicu paprike, krckaj, nepokriveno oko 5 minuta.
3. Iscedi pastu, sipaj smesu patlidzana preko paste, pospi bosliljkom i sirom.

Veliki pozdrav!

Evo dijete i za subotu:

DORUCAK:
1/2 solje pahuljica, 1 solja nemasnog mleka
UZINA:
1 lagani yogurt
RUCAK:
pileca prsa sa 1/2 solje salate, 1/2 solje paradajza, 1/2 solje krastavaca, 1 parce hleba
UZINA:
1 kruska
VECERA:
1 konzerva tune, 1 parce hleba
UZINA:
1 solja kokica

DRUGA NEDELJA:

DORUCAK:
1 solja special K, 1 solja nemasnog mleka,
UZINA:
1 solja seckanih paprika
RUCAK:
1 parce ribe, 2 solje kupusa, 2 parceta hleba
VECERA:
2 parceta hleba, 1 parce sira, 2 parceta mortadele
UZINA:
jedna vocka

TRECA NEDELJA:

DORUCAK:
1/2 pahuljica, solja nemasnog mlek
UZINA:
malo jagoda
RUCAK:
parce piletina, 2 parceta hleba, 1/2 solje zelene salate, 1/2 solje paradajza, 1/2 solje krastavaca
UZINA:
17 malih grozdova,
VECERA:
1 SOLJA ZELENE SALATE, PARADAJZA, KRASTAVACA
UZINA: 1 vocni yogurt

Nastavicu sa pisanjem, ako vam odgovara, ali niko nista ne komentarise, alo nepusaciiiiii!

Evo me, mrtva bolesa. U sredu i četvrtak sam preležala, uhvatio me neki virus, bože sačuvaj. Temperatura i nije visoka, a glava puca. Nisam bila u stanju ni da upalim računar, a kamo li da čitam forume. Prespavala sam 2 dana (bog da poživi defrinol).
E, svako zlo ima i svoje dobro. Toliko mi je loše da i ne razmišljam da pušim. Samo se plašim kako će biti kad ozdravim.

Evo me, mrtva bolesa. U sredu i četvrtak sam preležala, uhvatio me neki virus, bože sačuvaj. Temperatura i nije visoka, a glava puca. Nisam bila u stanju ni da upalim računar, a kamo li da čitam forume. Prespavala sam 2 dana (bog da poživi defrinol).
E, svako zlo ima i svoje dobro. Toliko mi je loše da i ne razmišljam da pušim. Samo se plašim kako će biti kad ozdravim.

To sve zavisi samo od tebe.Ako hoces da pusis,onda pusi.Ako neces,onda nemoj.Niti ima carobnog stapica,niti neko moze da ti pomaze.Ti i samo ti,tvoja volja.

Taktika ti i nije jača strana.
Sve ovo što si rekao znala sam i kad sam počela da pušim, a znam i sada.

Jedina taktika je istina.
Ti bi da ... a da ti ne ...E pa ne moze.
Jedino od tebe zavisi da li ces da pusis ili neces,od nikoga vise.Sto pre to shvatis,bolje za tebe.
Ako uspes,uspeh je tvoj.Ako ne uspes,neuspeh je tvoj.
Mozemo da pomognemo tako sto pricamo svoja iskustva.Moje iskustvo je inat,rekao sam necui,i nisam vise zapalio.kako mi je bilo prvih dana,pa sve do nekih dva meseca...lepo,hteo sam mooda svoja da pojedem,ali zapalio nisam.Nema lakog prestanka drogiranja,a ovo je narkotik ipo.

E pa dobro ti je doshla bolest. :D Pa ti si sad nepushach vech nekoliko dana, kad ozdravish bichesh chista i od nikotina. Ne bi trebalo da imash vishe fizichke krize, to bi trebalo da ti bude MNOGO lakshe. Dakle, nemash razloga da se plashish. Taj strah je posledica psihichke zavisnosti, pa poradi na tome. To mozzesh vech sad. Razmislish, shta mislish da che da ti se desi kada ozdravish povodom pushenja? Shta je to konkretno shto te plashi? Shta mislish da che mochi da te pokoleba?

Samo da ti kazzem, ljudi pushe i mrtvi bolesni. Tako da to shto ova dva dana nisi pushila nije delo bolesti, vech tvoje odluke. TI si zasluzzzna, to je TVOJ uspeh, a bolest je samo bila dosadna. :)

E pa dobro ti je doshla bolest. :D Pa ti si sad nepushach vech nekoliko dana, kad ozdravish bichesh chista i od nikotina. Ne bi trebalo da imash vishe fizichke krize, to bi trebalo da ti bude MNOGO lakshe. Dakle, nemash razloga da se plashish. Taj strah je posledica psihichke zavisnosti, pa poradi na tome. To mozzesh vech sad. Razmislish, shta mislish da che da ti se desi kada ozdravish povodom pushenja? Shta je to konkretno shto te plashi? Shta mislish da che mochi da te pokoleba?

Samo da ti kazzem, ljudi pushe i mrtvi bolesni. Tako da to shto ova dva dana nisi pushila nije delo bolesti, vech tvoje odluke. TI si zasluzzzna, to je TVOJ uspeh, a bolest je samo bila dosadna. :)

Mislim da je moj problem u suštini psihička zavisnost. Jesam ja imala onu jednu žestoku krizu (kukala sam vama ovde), ali ja se nisam preznojavala, samo sam bila ekstemno nervozna i besna. Neko ko ****** nekoliko cigareta dnevno i nije fizički zavisnik, već psihički. Stvarno se pitam šta će biti kad mi bude bolje.

Pozdrav svima,

Ja ne pušim od 14. januara ! :) Preneću vam svoja iskustva.

Sa ovim porokom sam počela da se borim kada se kod nas na velika vrata pojavio Zyban. Nažalost od njega sam jedino dobila totalnu insomniu ( i još neka druga neželjena dejstva), a što se pušenja tiče, meni nije pomogao, mada sam čula i za slučajeve kada je pomagao. To je antidepresiv pa samim tim nosi i sva neželjena dejstva koja oni imaju.

Posle toga sam pokušala sa Nikoretama, žvakama i flasterima, bez uspeha.

Imam veoma dug pušački staž, a i u zadnje vreme (pre nego što sam prestala) pušila sam i po 3 kutije dnevno ! Na sreću nemam nikakve zdravstvene probleme osim insomnie, a i na nju sam se navikla.

Elem u nekom društvu čujem za Tabex i kako je pomogao jednoj mladoj mami i njenoj svekrvi. Znate ono kada vam "se kaže" da je to, to. I odlučim da ga sutradan kupim i krenem. Jača polovina, inače nepušač, kaže : Gde ćeš počinjati u subotu, počni u ponedeljak. Ali ne, ja sam odlučila, sutra ! I tako krenem ja.
Prva 3 dana pijete 6 tableta na svakih 2h po jednu. Eh, sada tu je mali problem jer ne piše u koje vreme da počnete. Tih 6 tableta pokrivaju 12 sati...a ostatak? Pogotovu meni, kojoj dan traje 20 sati i više, ponekad. Krenem ja tačno u podne. Posle 3 popijene tablete, kako zapalim cigaretu, ukus mi je užasan u ustima i ja je ugasim. I tako se to ponavlja, a pepeljara puna celih cigareta iz kojih je samo jedan dim povučen! Ja sva srećna misleći, ovo baš ide lako ! Tako je bilo prva 2 dana. Druga 2 dana, taj odvratan ukus se izgubio pa sam ja i dalje pušila, ali sam se trudila da smanjim koliko god mogu.

Od 4-12 dana pijete 5 tableta, po jednu na svakih 2.5h. I tu dolazimo do dana D, petog dana, kada treba da prekinete sa pušenjem totalno ili da prekinete terapiju. Tog dana se probudim ja u 2.30h po ponoći, posle 2 sata spavanja. Ono što mi je bio ritual, to je da kada se probudim, prvo što uradim, je da zapalim cigaretu! Eh, sada nastaju muke, hoću-neću, hoću-neću, i uspem ja da se oduprem iskušenjima. Terapija traje 25 dana po tabeli koja je data u uputstvu.
Razmišljajući o svemu tome, palo mi je na pamet da ne bi trebalo na isti način da se odvikava neko ko puši 5 godina i neko ko puši 25, jel tako? :) Kupim ja još jednu kutiju i narednih desetak dana sam pila po 2-3. Ta kutija mi je još uvek nepotrošena, i sada uzmem po jednu svakih 3 dana.

Ono što je interesantno, to je da u toku celog dana apsolutno nemam želju da zapalim, ali uveče oko 8 ( ne svaki dan, samo ponekad), naidje ta želja : da zapalim. Onda odem napolje, nadjem nešto da preturam po ormanima i tako...ne bih li skrenula pažnju. I evo me, za sada istrajavam, nadam se da ću i uspeti.

Sada su problem prijatelji i komšije, pušači, jer sam im u početku dozvoljavala da puše, medjutim posle njihovog odlaska, kuća mi je toliko smrdela, da sam onda odlučila da stavim znak na vrata : ulazite u nepušačku zonu, hahaha.

Ja nisam imala nikakva neželjena dejstva. Inače nisam tip koji voli grickalice, tako da nisam ništa dobila na težini.

Idemo dalje u nove nepušačke pobede :klap::bye:

Pozdrav svima,

Sa ovim porokom sam počela da se borim kada se kod nas na velika vrata pojavio Zyban. Nažalost od njega sam jedino dobila totalnu insomniu ( i još neka druga neželjena dejstva), a što se pušenja tiče, meni nije pomogao, mada sam čula i za slučajeve kada je pomagao. To je antidepresiv pa samim tim nosi i sva neželjena dejstva koja oni imaju.

Imam veoma dug pušački staž, a i u zadnje vreme (pre nego što sam prestala) pušila sam i po 3 kutije dnevno ! Na sreću nemam nikakve zdravstvene probleme osim insomnie, a i na nju sam se navikla.

Elem u nekom društvu čujem za Tabex i kako je pomogao jednoj mladoj mami i njenoj svekrvi. Znate ono kada vam "se kaže" da je to, to. I odlučim da ga sutradan kupim i krenem. Jača polovina, inače nepušač, kaže : Gde ćeš počinjati u subotu, počni u ponedeljak. Ali ne, ja sam odlučila, sutra ! I tako krenem ja.
Prva 3 dana pijete 6 tableta na svakih 2h po jednu. Eh, sada tu je mali problem jer ne piše u koje vreme da počnete. Tih 6 tableta pokrivaju 12 sati...a ostatak? Pogotovu meni, kojoj dan traje 20 sati i više, ponekad. Krenem ja tačno u podne. Posle 3 popijene tablete, kako zapalim cigaretu, ukus mi je užasan u ustima i ja je ugasim. I tako se to ponavlja, a pepeljara puna celih cigareta iz kojih je samo jedan dim povučen! Ja sva srećna misleći, ovo baš ide lako ! Tako je bilo prva 2 dana. Druga 2 dana, taj odvratan ukus se izgubio pa sam ja i dalje pušila, ali sam se trudila da smanjim koliko god mogu.

Od 4-12 dana pijete 5 tableta, po jednu na svakih 2.5h. I tu dolazimo do dana D, petog dana, kada treba da prekinete sa pušenjem totalno ili da prekinete terapiju. Tog dana se probudim ja u 2.30h po ponoći, posle 2 sata spavanja. Ono što mi je bio ritual, to je da kada se probudim, prvo što uradim, je da zapalim cigaretu! Eh, sada nastaju muke, hoću-neću, hoću-neću, i uspem ja da se oduprem iskušenjima. Terapija traje 25 dana po tabeli koja je data u uputstvu.
Razmišljajući o svemu tome, palo mi je na pamet da ne bi trebalo na isti način da se odvikava neko ko puši 5 godina i neko ko puši 25, jel tako? :) Kupim ja još jednu kutiju i narednih desetak dana sam pila po 2-3. Ta kutija mi je još uvek nepotrošena, i sada uzmem po jednu svakih 3 dana.

Ono što je interesantno, to je da u toku celog dana apsolutno nemam želju da zapalim, ali uveče oko 8 ( ne svaki dan, samo ponekad), naidje ta želja : da zapalim. Onda odem napolje, nadjem nešto da preturam po ormanima i tako...ne bih li skrenula pažnju. I evo me, za sada istrajavam, nadam se da ću i uspeti.

Sada su problem prijatelji i komšije, pušači, jer sam im u početku dozvoljavala da puše, medjutim posle njihovog odlaska, kuća mi je toliko smrdela, da sam onda odlučila da stavim znak na vrata : ulazite u nepušačku zonu, hahaha.

Ja nisam imala nikakva neželjena dejstva. Inače nisam tip koji voli grickalice, tako da nisam ništa dobila na težini.

Čestitam.
Nemoj da nestaneš sa foruma, trebaće nam podrška.
Da te pitam, kad si već pomenula tabex. Ja sam ga pila pre mesec dana čitav jedan i po dan (popih 7 tableta) i prekidoh. Da li bi valjalo da krenem opet ili ne? U uputstvu piše da se terapija ponavlja nakon 3-4 meseca, ali ja pretpostavljam da je to zbog sazrevanja odluke. A i kutija je dovoljna za kuru od 25 dana. Ti ga piješ duže pa me zanima jesi li imala neke smetnje zbog veće doze.

Pozdrav svima,

Bravo,jedno iskustvo vise.

Čestitam.
Nemoj da nestaneš sa foruma, trebaće nam podrška.
Da te pitam, kad si već pomenula tabex. Ja sam ga pila pre mesec dana čitav jedan i po dan (popih 7 tableta) i prekidoh. Da li bi valjalo da krenem opet ili ne? U uputstvu piše da se terapija ponavlja nakon 3-4 meseca, ali ja pretpostavljam da je to zbog sazrevanja odluke. A i kutija je dovoljna za kuru od 25 dana. Ti ga piješ duže pa me zanima jesi li imala neke smetnje zbog veće doze.

Ne brini, tek sam došla...nigde ne idem...zasad :flert:
U uputstvu piše da se nova terapija može početi za 2-3 ( ne 3-4mes), a obzirom da si ga ti pila samo jedan dan, ja mislim da možeš da počneš opet.

Ja sam veće doze uzimala samo u početku, obzirom da, kao što sam rekla, ja ne spavam 8 sati ( kao sav normalan svet), nego 2-3h z:cry:, ali zaista, apsolutno nikakva neželjena dejstva nisam imala.
Postepeno, kako više i nisam imala želju da pušim ja sam se pridržavala propisane doze.

Još jedna napomena. Ko ima problema sa srcem ne sme da koristi Tabex, tako da ga ne biste kupovali bespotrebno.
Tabex je jeftiniji od jednog boksa najjeftinijih cigareta, pa sad vidite da li vam se isplati z:mrgreen:

@ Mirko_212, hvala !

Poslednja izmena:
Vidim da ide dobro svima, drag mi je mnogo zbog toga. Ja imam vece ili manje krize ali nije toliko strasno da ne mogu da izdrzim. Necu prerano da pricam, pa posle da nesto krene kako ne valja. Sto se tice dijete, meni je zaista pomogla, nisam se izgladnjivala, ali ta doktorka je to napravila tako, i ja ne znam kako to da izmenim. Ovde preko cele godine ima svakakvog voca i povrca, tako da to ovde nije problem. Zao mi je sto nisam uspela nekima da pomognem, imala sam stvarno dobru nameru. Ne vidim svrhu vise da pisem dijetu dalje kada nne moze da se sprovede. Ali nije ni vazno, vazno je da smo mi nepusaci i da cemo to i ostati, a kilogrami mogu polako da se koriguju. Ja kako sam ih skinula, sada vodim racuna. Ne dozvoljavam da ih vratim! Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back