Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi, ja vecheras u kafichu, sedim pricham i vidim perifernim vidom momak podizze crvenu kutiju, pali i slazze upaljach na kutiju, i meni se u trenutku javi tako velika zzelja da i ja tako zapalim :eek: Znachi to pakovanje upaljacha na kutiji mi je najstrashnjiji izazivach. Naravno, sad znam za jadac, brzo sam se sabrala.

Ja nemam problem kada vidim nepoznate ljude, ne mami me njihova cigareta, pakla ili upaljač. Ali zato, kada vidim meni drage osobe kako puše, e tad me mami.
Kakva je to droga z:((

@ljubana
Ti si smanjivala nekoliko dana, a ja pojačavam. Koji mi je đavo? Ili me hvata panični strah pred trenutak ostavljanja?

Hvata te paničan strah.
Znam nekoliko strastvenih pušača koji su ostavili uz pomoć Zibana. Koliko razumem, Tabex je nešto slično.
Nemoj paničiti. Diši duboko i hrabri sebe, jer ti to možeš. Život bez cigare je zaista super. Tu i tamo neka krizica, čisto da ne bude dosadno z:lol:.

Da se razumemo, nije lako.
Ja sam mislila da će prva jutarnja biti najveći problem, ali nije.
Ima mnogo cigara koje popušimo u toku dana i sve imaju svoju ulogu u našim životima.
Morate da se trudite i da se ne predajete. Možda čete neki dan tri sata sedeti i gledati u jednu tačku, možda spavati, možda se svadjati sa nekim... Biti nervozni... Ali, to tako ide. To je to.

@ljubana
Ti si smanjivala nekoliko dana, a ja pojačavam. Koji mi je đavo? Ili me hvata panični strah pred trenutak ostavljanja?

Aha, ja sam jednom imala taj problem (koliko sam puta prestajala, sve sam simptome imala :lol:) To je psihichka zavisnost. Meni se to deshavalo zbog straha od KONACHNOSTI. Terimin nikad vishe nijednu me bacao u ochaj. To sam regulisala tako shto sam sakrila jednu kutiju na nepristupachnom mestu i dala sebi fore: ako bash bude da ne mogu da izdrzzim, smem da zapalim, imam ih, ali moram da poupushim cigaretu tu, na tom neudobnom mestu van kuche i uobichajenog rituala. E sad, to sam sebi napravila trik, chisto da me umiri. Pomoglo je, sama ideja da AKO BASH BUDEM MORALA mogu, smanjila je stres oko ostavljanja u samom pochetku i smirila napade panike. Kutija treba da je neotvorena, i treba gledati da se ne ide zapaliti iako je imash. Znachi kad udari kriza (ovo treba samo prvih dana, posle je lako) kazzesh sebi, ok, imam ih i mogu, ali prvo da uradim sve da kriza prodje. Tush, shetnja, shtrikanje, krechenje, pranje zavesa, Mirkove jabuke,spavanje, jedenje, shta god...radiche te stvari, prochi che kriza i nechemo zapaliti.

Mirkove jabuke

Kupiti jabuke srednje velicine,svaku posebno dobro oprati zato sto se ne ljuste.Oprane jabuke preseci na polovine i ocistiti kostice.Polovinu jabuke postaviti na dasku kao crni luk kad ga secete na rebarca,pa onda rezati snitice debljine par milimetara.ispadne kao chips.Tako i sa drugom polovinom,kao i sa ostalim jabukama koje pripremate tog puta.Ja sam obicno pripremao po cetiri komada odjednom.Tako narezane jabuke stavite u neku posudu,ja imam keramicke cancice u koji taman stane ta kolicina,i jesti komad po komad,jedan po jedan,nikako punu saku.:) Stvar je viseslojna,dok pripremate jabuke zaposlite ruke,ima dosta da se secka.Kad konzumirate jabuke komad po komad,a ima tih komada na stotine,zaposlite ruke i prodje jedan dobar period vremena.Morate necim da se zaposlite u prvo vreme zato sto taj smrdljivi otrov stvara nervozu.Kupanje,pa jabuke,kupanje opet,jabuke opet,setnja...setnja...setnja...,po mrazu,snegu,kisi,vetru,setnja...Kupanje,kupanje,jabuke...Nedelju dana,pa onda smanjivati.Teretana ili tegovi,svedsaka gimnastika ako vam se ne izlazi.Legnes na ledja,noge podvuces pod nesto pa trbusnjaci dok ne zakukas.Pa setnja,setnja,setnja...
Pa opet jabuke..
I prodje najgora kriza,A jabuke...kad pojedes 200 kila na pocetku si.:)
I zapisite broj ovog posta pa kad neko bude pitao dajte mu,da ne preturamo i pisemo stalno.
Srecno.

Fora je super. Ceo dan ljuštiš, seckaš i žvaćeš jabuke.
Nema potrebe da zapisujem broj posta, pamtim datum.

Nego, da li je neko pio tabex?
Meni je muka od njega, ne da mi se ne puši, nego mi se povraća kad mi neko pomene cigare. I sva sam nekako pospana, a tek jutros sam počela da ga pijem. Prosto ne mogu da verujem da tako brzo deluje. Ili je to moja autosugestija. Ili one 2 cigare koje sam popušila jutros oko 10h?

Poslednja izmena:

Meni je muka od njega, ne da mi se ne puši, nego mi se povraća kad mi neko pomene cigare. I sva sam nekako pospana, a tek jutros sam počela da ga pijem. Prosto ne mogu da verujem da tako brzo deluje. Ili je to moja autosugestija. Ili one 2 cigare koje sam popušila jutros oko 10h?

Samo bi da ga zaljusti.z:(( A jesam li rekao da se jabuke ne ljuste.z:((z:((z:(( Aaaa...z:((z:((z:((,zasto ne pazis na casu,za kaznu 100 trbusnjaka,kad uradis da prijavis ovde,jasno.z:((z:((z:((
Kora od jabuke cisti creva,a imaces problema sa probavom ionak.Ne ljustiti jabuke,samo dobro oprati,jednu po jednu,svaku posebno dobro oprati.Nemas vremena.aaaa....z:((z:((z:((

Veliki pozdrav bivšim pušačima i budućim nepušačima!
Imam 33 godine pušačkog staža. Supruga i ja smo do 1991. godine pušili i po 5 kutija dnevno. Ostavili smo oboje u isti dan, nakon dogovora. Kao "nagradu" za verno pušenje, dobio sam infarkt i pejsmejker! Kuća nam je promirisala!. Dim cigareta nam ne smeta, niti nas vabi! U toku proteklih 20 godina nepušenja, par puta sam sanjao da pušim i u snu se pitao: "kako sam mogao da pušim kad to tako smrdi?!" Još jednom pozdrav, 100039:deda:

Jao, sad sam video svoj potpis!!! Ne važi za ovaj tekst:zstidljivko:

Poslednja izmena:

Naravno da se salim,nemoj da se uvredis,malo moramo i da se zezzamo.:)
Zenam je lakse,mogu da postanu naprasno vredne pa da svakoga dana generalno sredjuju kucu,pomeraju namestaj,pakuju garderobu,ribaju kupatilo,mese kolace,pite,zezzalice...
A mi sa malo vecim nepusackim stazom od ovih brucosa treba da izvucemo neku pouku: Da li nam se isplati da makar iz sale zapalimoi pa da posle prolazimo kroz sve ove muke iz pocetka,Jovo nanovo?! z:hm:z:hm:z:hm: Ne isplati se naravno,ko se vatrom igra mora i da se opece.
Naravoucenije: Ako si jednom pojeo gomno,pa si ga bacio i izvukao pouku,sta trazis koji ****** ponovo,jesi li blesav?!z:((z:((z:((

Poslednja izmena:
Zabranila sam dragim osobama da pale cigarete kod mene u stanu. Nije lako ni meni ni njima, al tako mora. :amen:

Lepo ako hoche da ti pomognu na taj nachin. Zakljuchila sam da ostavljanje cigarete ima veze samo samnom, a ne i sa ljudima oko mene. Tako je meni bilo lakshe jer onda nisam bila izlozzena pritiscima pushacha, niti me je zanimalo shto neko pushi.Jedino odbijam da im usput kupujem cigarete. Zapravo, josh uvek izbegavam kupovinu u trafikama. :D

Naravno, o meni se radi prvenstveno, ali s obzirom da imam mali stan, a veliko društvo koje zasedne po 5-6 sati i za to vreme ****** svako po kutiju (minimalno), morala sam, jednostavno da reagujem... Više nije imalo smisla, ne zato što ja ne mogu da izdržim da ne zapalim dok ih gledam, već zato što sam se ionako u njihovom prisustvu gušila u dimu...

Naravno, o meni se radi prvenstveno, ali s obzirom da imam mali stan, a veliko društvo koje zasedne po 5-6 sati i za to vreme ****** svako po kutiju (minimalno), morala sam, jednostavno da reagujem... Više nije imalo smisla, ne zato što ja ne mogu da izdržim da ne zapalim dok ih gledam, već zato što sam se ionako u njihovom prisustvu gušila u dimu...

Eto tebi zanimacije,ti bukvalno treba da operes celi stan,da okrecis,i da se preporodis.Da miriseeeeeeeeeeeeee....:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back