Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nervoza je znak nezadovoljstva, najpre sa samim sobom. Pušenje je to potiskivalo u pozadinu. Kad se prestane pušiti onda taj bauk izbija na površinu. To su nerašćišćeni računi sa sobom. Ima literature koja uči čovjeka kako da postigne harmoniju sa samim sobom i svojom okolinom. Baviti se korisnim poslovima. Kad se ne puši ima se "viška" vremena (20 cigareta oduzme skoro tri sata dnevno!) pa valja naći načina da se to vrijeme najsvrsishodnije popuni. Fizički rad (pa makar i u terertani) može biti od velike koristi.

Sutra bi mi bilo mesec dana da ne pušim...znam da ste ovo čuli bezbroj puta ali eto da i ja ponovim..poklekla sam i zapalila pre par minuta uz kafu...i prijala mi je **** :dash:
Inače, u ovom preterano bolnom procesu odvikavanja od zla, uspela sam sa svima da se posvađam...veza mi je u ozbiljnoj pretnji da se rasturi odnosno zajednica a sve jer sam nenormalno nervozna i kao da je đavo ušao u mene poslednjih mesec dana!!! Na poslu sam takođe popila kritike, pritom radim odgovoran i stresan posao...izgleda mi je samokontrola na svim poljima zatajila!!!Čak sam dobila komentar " bolje zapali molim te jer si ovakva nemoguća"....Ne želim staru odvratnu naviku, definitivno...tešim se svo vreme da su ovakvi moji ispadi u ponašanju prolaznog karaktera, i da će PSIHIČKA kriza kad tad proći - samo da ne bude kasno ( u odnosu na sve ostalo). Još nisam počela ništa da treniram ( kako bih se rešila loše energije) jer sam depresivna, lenja, anksiozna. Nakon posla, sedim kod kuće i čitam, čitam,čitam, naravno sve samo u vezi pušenja. Kako ste svi vi prevazilazili nervozu i sve drugo, osim što ste koristili persen i valerijanu?:besna:

Nemoj da odustajes.

Sve to sto osecas je normalno i nervoza i depresija. Tako mora. Nikotin je jak stimulans.

I ja sam se posvadjala sa svima...na srecu na poslu su imali razumevanja...a za vezu ne znam sta da ti kazem...objasni u cemu je stvar pa ako i dalje nema razumevanja...:confused:
ja sam se izvinjavala unapred za sve sto mogu da uradim i kazem, posto vecinu vremena nisam ni bila svesna da sam TOLIKO nervozna.

Sta je pomagalo...hrana, kafa, setnja, fizicki rad....i.. ja sam imala potrebu da naglas pricam o tome svima koji su hteli da slusaju. I to je pomagalo. Svadjala sam se sa samom sobom i svoju krizu sam zamisljala kao malog djavolka koji mi cuci na ramenu i nalazi milion oprvdanih razloga zbog kojih bih trebala da zapalim, pa sam se u sebi svadjala i sa njim :lol:

Svako mora da nadje svoj sistem. Jedno je sigurno...proci ce. Uvek prodje.

Ristob, u savršenoj sam harmoniji sa okolinom pa i samom sobom bila pre nešto više od mesec dana...ne bih posmatrala nezadovoljstvo toliko široko već u najužem smislu: kroz nedostatak i žudnju za cigaretom! Hvala u svakom slučaju na savetu za fizički rad, u pravu si...potrudiću se što više da radim neku fizikaliju....time odagnem misli a i imam zadovoljstvo zbog nekog "učinka" :)... tako sam večeras bila vredna i sad sam malo sretna zbog rezultata! Manje su mi danas bile krize, ali neizostavno davim ljude po pitanju cigareta..čini mi se da bih mogla samo o tome pričati :think:

Cru hvala najlepše na podršci :heart::heart::heart:

Ako pomaže, ja sam kada sa prvi put prestala pušiti (ovo je drugi i drugačiji pokušaj) imala odvratna depresivna raspoloženja. I sada imam napade nervoze, ali nisam potpuno prestala samo smanjila na 3 dnevno, baš zbog straha da se to ne ponovi.

Razumem to, ali teško bih mogla biti mirna u iščekivanju prve, pa druge, pa treće c. koje me sleduju taj dan :( Tek tada bih samo mislila o tome.... Zato mi je lakše da uopšte ne pušim! Poslušala sam tvoj savet po pitanje koncentracije ( nepušačke i potenciranja) i delovalo je ! Hvala

Razumem to, ali teško bih mogla biti mirna u iščekivanju prve, pa druge, pa treće c. koje me sleduju taj dan :( Tek tada bih samo mislila o tome.... Zato mi je lakše da uopšte ne pušim! Poslušala sam tvoj savet po pitanje koncentracije ( nepušačke i potenciranja) i delovalo je ! Hvala

svako ima svoje načine, ne moraš da se zahvaljuješ, ovo je naša zajednička borba :D

Evo iskustva mog tate.U 60 godini ostavio pusenje.Pre toga 40 godine bio strastveni pusac.Po 2 ipo pakle savki dan.Uz ostavljanje,povremeno,pokusaji neuspeli.Onda postao asmaticar,pumpice i sve sto ide uz to.Al ni to ga nesto niej motivisalo mnogo.
E onda je jedan dan stavio na tv jednu ciniju plasticnu,i u njoj svaki dan stavljao po 200 din.I krizirao je,al gledao kako mu se puni cinija.I nije dao nikom da mu dira taj novac.Tek kad se nakupilo 100 000 dinara prestao da stavlja.I hvala bogu evo 6 godina kako je nepusac.
A da....za 100 00o dinara kupio njivu[penzioner na selu]Posle toga polako prodisao bolje.I podmladio se.A kad je on mogao,pa moze svako.On je bre,toliko bio zaljubljen u cugarete,d anije normalno.Jedino sto niakda u kuci nije zapalio cigaretu nego sve na terasi.Tu je bio disciplinovan.

hehe ja sam za mesec i nešto zapalio par puta. Jednom pre dva tri dana uz kafu i baš mi je prijala i još na dve žurke po 1-2... sve u svemu sam zadovoljan :)
Ni ne pomišljam na cigarete, nisam pio kafu dugo da se ne bih izazivao, sad i kafu pijem lagano. U suštini, mislim da ako čovek odluči ne treba se zmajavati lekovima.
Ja sam sebe najviše uvek nerviram jer nemam nikakve posebne krize a do sada sam uvek ponovo propušio a ostavljao sam više puta po par meseci.
Ali, ovaj put je nekako drugačije, laganije i bez opterećenja. :) poz i samo napred.

Done, je li to valjan izgovor da se truješ??? Lakše je kilažu skinut nego pusacku zavisnost.
Malo discilpine u jelu, jesti nekaloričnu hranu sa dosta voća i povrća i za 3 mjeseca ćeš skinuti to 20 kg.

Probacu opet da batalim . Mislim da cu moci bez problema .
Inace ja nisam smanjivao , ko sto neki rade , pa onda ostave .
Ujutro ispusio uz kafu 3-4 komada zguzvao kutiju i samo ih bacio .
Godinu ipo ni omirisao . I onda jedan dan dodje komsija , kupio
domaci duvan i onu masinu za pravljenje cigara . On i moj otac
zapalili , meni zamirisalo :rumenko: i uzeo jednu , pa drugi dan
opet i tako se opet navadim :rumenko::(

Mrgudice, sta se sada desava posle zapaljenih 4 cigareta? Nadam se da je to bio samo taj dan...Ja sam danas u "Grinetu" zapalila uz moku...ne kajem se ali me taj kafić neće uskoro ponovo gledati...tolika količina duvanskog smrada ( nezavisno od moje jedne karelia ultima cigarete) je nenormalna za onaj njihov sistem neventilacije, da sam sve bacila na pranje čim sam došla kući...ovo mi je drugi put da tamo zapalim jednu cigaretu uz kafu...kad sve saberem, ne idem tamo narednih mesec dva tri :eek:
Rešavam se okidača....proređujem maksimalno naredne susrete u kafićima ( jer mi se tamo gotovo uvek javi zla želja).
Da probaš i ti sa izbegavanjem okidača :zper: ? ( kao smislila sam nešto novo :roll:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back