Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tesko da bilo sta novo moze da ti se kaze na ovu temu, jer ti si to sve vec, oho-ho apsolvirala.
Zato su moji postovi kratki, i sluze samo da ti se javim, da ti kazem da te citam, i da jaaaaaaaaaaaako navijam za tebe.

Ja sam ovu temu taman htela da napustim jer sam sve sto sam umela (a i ono sto nisam :lol: ) vec vise puta rekla.
I taman, bukvalno te veceri kada sam htela da ukinem pracenje ove teme, ti se javljas sa vescu da si propusila.
E sada se ne micem odavde dok ti ponovo ne postanes bivsi pusac :zag:
Koliko god to trajalo :D

Hvala mnooooooogo Lamar! To dokazuje koliko si dobra osoba. Nama je sada potrebna podrska, i sta cemo ako ti napustis temu? Neeeee to ne sme da se dogodi! :zag: Ja sam danas za sada ok, pila sam jutarnju kafu, naravno bez cigarete, pakujem stvari polako, evo me sada na pauzi sa soljom caja, i naravno opet bez cigarete. Pokusavam da ne mislim na to malo djubre, nemoguce da mi nedostaje! ha ha ha. Plasim se samo da me ovih mesec i po koliko sam ponovo pusila nije toliko zarazilo pa da opet ne mogu bez njih! Veliki pozdrav i pisiiiiiii!!!

hihihi.......e evo me ne palim ja, i nechu, ovog puta sam jako oprezna...samo ne mogu da proniknem ZASHTO mi se javila ideja posle toliko vremena. Dakle, nema opushtanja...kada bih shvatila zashto u momentu kada dim pochinje da mi smeta, istovremeno opada odbojnost prema cigareti? Mozzda od one stare nekadashnje teorije da dim lakshe podnosish ako i sam pushish? A puno vremena provodim sa pushachima...

hihihi.......e evo me ne palim ja, i nechu, ovog puta sam jako oprezna...samo ne mogu da proniknem ZASHTO mi se javila ideja posle toliko vremena. Dakle, nema opushtanja...kada bih shvatila zashto u momentu kada dim pochinje da mi smeta, istovremeno opada odbojnost prema cigareti? Mozzda od one stare nekadashnje teorije da dim lakshe podnosish ako i sam pushish? A puno vremena provodim sa pushachima...
Konzumiraj više dunje i divlji šipak (nar)! :lol:

šta radite?

jeste li nervozni od kada ne pušite? Slušala sam nešto kako bivši narkomani prolaze kroz depresiju kada se skinu, jel kod vas bilo depresivnih raspoloženja?
jeste li se udebljali?

Ja sam bila jako nervozna prvih 10,15 dana...dodatno jer mi se prestanak pušenja poklopio sa PMS-om pa sam doslovno se svađala sa svima! Čak sam uspela da se posvađam sa ljudima koje mnogo volim i sa kojima se nikada do sada nisam svađala. To je stvarno bio užas. Nastanio se :evil:.Sad sam bolja, ali za nijansu :think:
Depresivna, da, itekako:( Kao i sa svađanjem, do sada nisam bila sklona depresiji i lenjosti ( bar ne u periodu od 3 nedelje). Do skoro mi je sve bilo teško, jedva odem do posla i vratim se. I na tom putu razmišljam o smislu svakodnevnice i šta bih mogla da promenim...čak se par dana nisam ni šminkala koliko sam bila mrzovoljna, iako sam bila svesna da je to van mog uticaja ( dopamin...) Onda sam prekinula tabex da pijem ustvari celu terapiju sam ga pila po prepolovljenoj dozi jer mi je nenormalno da pijem dnevno 5 tableta ( u početku, a kasnije 4 pa 3...). Tabex mi je samo pospešivao nervozu, anksioznost i potištenost. Kada sam uočila vezu, prekinula sam da ga pijem ( a i mučninu sam imala) i malo mi je bilo bolje. Sad nisam depresivna, već polako uočavam prednosti odvikavanja...i hvala bogu...biće sve lakše i lakše. Ugojila sam se nešto sitno, 1 kg...sve ću skinuti kasnije vežbanjem...:bye:

Ja sam bila jako nervozna prvih 10,15 dana...dodatno jer mi se prestanak pušenja poklopio sa PMS-om pa sam doslovno se svađala sa svima! Čak sam uspela da se posvađam sa ljudima koje mnogo volim i sa kojima se nikada do sada nisam svađala. To je stvarno bio užas. Nastanio se :evil:.Sad sam bolja, ali za nijansu :think:
Depresivna, da, itekako:( Kao i sa svađanjem, do sada nisam bila sklona depresiji i lenjosti ( bar ne u periodu od 3 nedelje). Do skoro mi je sve bilo teško, jedva odem do posla i vratim se. I na tom putu razmišljam o smislu svakodnevnice i šta bih mogla da promenim...čak se par dana nisam ni šminkala koliko sam bila mrzovoljna, iako sam bila svesna da je to van mog uticaja ( dopamin...) Onda sam prekinula tabex da pijem ustvari celu terapiju sam ga pila po prepolovljenoj dozi jer mi je nenormalno da pijem dnevno 5 tableta ( u početku, a kasnije 4 pa 3...). Tabex mi je samo pospešivao nervozu, anksioznost i potištenost. Kada sam uočila vezu, prekinula sam da ga pijem ( a i mučninu sam imala) i malo mi je bilo bolje. Sad nisam depresivna, već polako uočavam prednosti odvikavanja...i hvala bogu...biće sve lakše i lakše. Ugojila sam se nešto sitno, 1 kg...sve ću skinuti kasnije vežbanjem...:bye:

Drago mi je zbog tebe, samo tako nastavi.

Bozze, ovi klipovi koji prikazuju raspadnute ljude su takva raklama za pushenje, duvanska industrija je sve to dobro isplanirala....koliko pushacha, a znate ih puno, znate da su u takvim stadijumima raspadanja? Verovatno nijednog. Dakle, zdravorazumska podsvest nam kazze: ovo nije tachno, ne znam nikog da je takav, drugo, digne nivo stresa do granice da je neophodno zapaliti cigaretu za umirenje, da ne kazzem umiranje....
da, depresije da, nervoza da, gojenje da....ali vrlo kratak rok. sve to prodje vrlo brzo i onda ide prirodna radost i prirodna, besplatna smirenost.

Skidaj i hranom! Nekaloričnom. Voće, povrće, sokovi, čajevi... :lol:

Bozze, ovi klipovi koji prikazuju raspadnute ljude su takva raklama za pushenje, duvanska industrija je sve to dobro isplanirala....koliko pushacha, a znate ih puno, znate da su u takvim stadijumima raspadanja? Verovatno nijednog. Dakle, zdravorazumska podsvest nam kazze: ovo nije tachno, ne znam nikog da je takav, drugo, digne nivo stresa do granice da je neophodno zapaliti cigaretu za umirenje, da ne kazzem umiranje....
da, depresije da, nervoza da, gojenje da....ali vrlo kratak rok. sve to prodje vrlo brzo i onda ide prirodna radost i prirodna, besplatna smirenost.

pa ne znam. meni je pomoglo da prebrdim krizu, i sada mi pomaže-sjetim se onog osjećaja kao da sam polizala pepeljaru i mogu to da povežem sa truležom i raspadanjem, i srećna sam što imam svjež dah i tako preusmjerim misli. Osim toga, svjesna sam, vidim i osjećam koliko me cigare truju i meni ove priče o štetnosti 100% piju vodu. To otprilike funkcioniše tako što preusmjerim misli na zdravlje, na to kako lakše dišem, ljepše spavam, više neću imati problema da dođem do daha kada budem vježbala, imaću ljepši ten i stariću sporije i sve tako ... ;D

pa ne znam. meni je pomoglo da prebrdim krizu, i sada mi pomaže-sjetim se onog osjećaja kao da sam polizala pepeljaru i mogu to da povežem sa truležom i raspadanjem, i srećna sam što imam svjež dah i tako preusmjerim misli. Osim toga, svjesna sam, vidim i osjećam koliko me cigare truju i meni ove priče o štetnosti 100% piju vodu. To otprilike funkcioniše tako što preusmjerim misli na zdravlje, na to kako lakše dišem, ljepše spavam, više neću imati problema da dođem do daha kada budem vježbala, imaću ljepši ten i stariću sporije i sve tako ... ;D
:lol:
:super:

Sutra bi mi bilo mesec dana da ne pušim...znam da ste ovo čuli bezbroj puta ali eto da i ja ponovim..poklekla sam i zapalila pre par minuta uz kafu...i prijala mi je **** :dash:
Inače, u ovom preterano bolnom procesu odvikavanja od zla, uspela sam sa svima da se posvađam...veza mi je u ozbiljnoj pretnji da se rasturi odnosno zajednica a sve jer sam nenormalno nervozna i kao da je đavo ušao u mene poslednjih mesec dana!!! Na poslu sam takođe popila kritike, pritom radim odgovoran i stresan posao...izgleda mi je samokontrola na svim poljima zatajila!!!Čak sam dobila komentar " bolje zapali molim te jer si ovakva nemoguća"....Ne želim staru odvratnu naviku, definitivno...tešim se svo vreme da su ovakvi moji ispadi u ponašanju prolaznog karaktera, i da će PSIHIČKA kriza kad tad proći - samo da ne bude kasno ( u odnosu na sve ostalo). Još nisam počela ništa da treniram ( kako bih se rešila loše energije) jer sam depresivna, lenja, anksiozna. Nakon posla, sedim kod kuće i čitam, čitam,čitam, naravno sve samo u vezi pušenja. Kako ste svi vi prevazilazili nervozu i sve drugo, osim što ste koristili persen i valerijanu?:besna:

Pa šta ima veze što si zapalila jednu, nećeš valjda sav trud od mjesec dana da baciš samo zato što si u trenutku poklekla.
Nemoj koristiti ništa, idi u šetnje, prmjeni navike, radi nešto što nisi imala običaj dok si bila pušač. A za nervozu i to, mensečini da se previše koncentrišeš na to, na činjenicu da prestaješ da pušiš, pokušaj da ne misliš o tome, da se posvetiš drugim stvarima, dečku npr..iskoristi tu energiju pametnije :per:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back