boske666
Zainteresovan član
- Poruka
- 125
Danas slavim 10 meseci nepusackog staza!
"Starijima" hvala na podrsci a "mladjima" podrska za odluku da prestanu!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vendi, kako tebi ide?![]()
Meni ide super Lamar! Kao da nisam ni pokusala da zapalim. Da li je to zbog toga sto godinu dana nisam pusila, pa sam se posle dve nedelje "trovala" nikotinom, ali je to bio kratak period. Ne znam ali opet sam sama sebi dala zadatak da to djubre nece vise u moja usta, i toga se i pridrzavam. Imala sam i sinoc proslavu u kuci, veceras isto, puna kuca pusaca, a ja nisam poklekla niti sam pomislila! Tako da dragi moji forumasi,samo cvrsta volja i definitivno je sve u glavi. Ako se dvoumite, hocu, necu prestati od tog posla nema nista! (kao da rekoh sada nesto sto i vi sami do sada niste znali?) ha ha. Veliki pozdrav imam jos dosta posla, a pauzu naravno pravim uz kafu bez cigarete!![]()
Pipi ti je dala odgovor, a ja samo mogu da ti kazem da moras (a sigurna sam i da mozesZdravo svima.
Pokušavam da prestanem da pušim ali ne ide.Depresija, nesanica,nervoza...Zna li neko koliko košta taj Zyban???
Danas slavim 10 meseci nepusackog staza!
![]()
Apsolutni prvak u tome ovdje je Pipi. Preslišaj je! Primićeš se!A ja opet prestajem, već dve nedelje ne palim a malo sam sujeveran, kadgod sam ovde postovao i prestajao počinjao sam ponovo
A sad... ne znam, ali pokušaću opet. Ne znam ni šo sam počeo ponovo, za 15 dana bez pljuga nisam osetio nikkve krize i baš mi je super...
Poz nepušači
Ljika (voajer) bi rekla: Ljubi te majka! A ko bolje zna da uputi na pravi put od majke???Da sam bila malo istrajnija danas bi trebao da mi bude cetvrti cisti dan, ali nije. Malopre sam ispusila jednu. Citam ovu temu i polako mi navire inat i bes kojim uvek postizem najbolje rezultate.
Moj problem je bas taj sto kako vreme odmice, na cigaretu ne gledam kao na neprijatelja nego uvek vezem one najlepse momente i uspomene kao one gde smo duvanili i uzivali. Kao najsavrseniji sklad koji postoji.
Smesna sam samoj sebi. Pre oko nedelju hrlim na stanicu i jedva cekam da stanem i uzivam posmatrajuci grad i zvuk saobracaja uz dim, a kad sam zapalila toliko sam se izridala da osim sopstvenog kaslja i dima nista nisam nit cula nit videla.
Juce sam bila kod doktora zbog iskasljavanja krvi i striktno mi je zabranila cigarete. I znam da mogu ostaviti i ostavicu bez obzira sto sam sad poklekla, jer mi se ova ideja mota po glavi vec dugo i prosto imam milion razloga ZA, a nijedan PROTIV, ali prokleto mrzim tu psihicku zavisnost zbog koje mislim da cu nakon bog zna koliko vremena apstinencije i dalje svaki dan i svaki sat zeleti da se privijem uz cigaretu. Kajem se sto sam ikad i pocinjala, zvucim samoj sebi ludo.
Nalivam se na svakih 15min s pola litre vode, stoje mi mentol bombone i nadam se da cu se kad se vratim plesu i sportu (koji sam razbijala pa ostavila zbog duvana) osecati bolje.
Ti si naša!evo i ja da se prijavimpušački staž - 13 godina, 2 do 2,5 pakle dnevno... 10 godina opstruktivnih bronhitisa, 3 godine dijagnoze bronhijalna astma... i dalje pušač. jednom sam ostavila (2006.), uz pomoć zybana, nisam pušila 9 meseci - bio je to jedan od najgorih perioda u mom životu, sve se svelo na psihičku krizu, depresiju, slatkiše, potpunu isključenost iz života (6 meseci sam sedela u sobi, gomilala kilograme i svađala se sa sobom "ne smem! ali hoću! ali ne smem!". kad već nisam sebe mogla da ubedim u "ne želim", mislim da je tada i bilo najpametnije što sam propušila... jedino što sam tada rekla sebi "nikad više nećeš ni pokušati!"
to je bilo pre nego što su konačno dijagnostikovali astmu... mada me ni to nije nateralo da konačno odlučim... (trenutno je motiv No.1 - novac, 2 - uglavnom mi uopšte ne prija, šta više smeta, ali od smanjivanja nema vajde, 3 - zdravlje)
sada sam na korak od toga...
bilo bi danas 3 dana nepaljenja, nažalost, sad ispuših jednu. dobra strana je da mi nije prijala (mada sam ispušila do filtera) i da sam odletela odmah da operem zube, jer nisam mogla da podnesem smrad u ustima...
nadam se da će računica biti - volja+podrška dobronamernih ljudi+nicorette =uspeh... videćemo!
pozdrav!