Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
90% tih aparata je iz Kine (i skupljih i jeftinijih, sa sertifikatom i bez), a realno se zna kakav kvalitet dolazi odande po ekstremno niskim cenama. Ono što sam čuo je da tim jeftinim varijantama brzo crkavaju baterije. Sačekaj još nekog da se javi ko je imao iskustva sa ovim ili onim modelom, pa saberi utiske.
Pozdrav!

Hvala druze... sacekacu... nego sta :)

Danas sam uspeo po prvi put ceo dan da ne zapalim (iako oko mene duvane). I mogu da kazem da, iako je apstinencionalna kriza jaka, osecaj da pobedjujem to go|vno je jos lepsi. ;)

Sjajno! Ponosna sam na tebe! Josh dva dana i nema vishe krize, a svakim minutom koji prolazi je sve slabija i slabija. Ako ti sutra mozak bude pravio trikove da te ubedi da ne mozzesh bez, da ti cigareta treba, zapamti da je to samo trik nikotina. Kako da kazzem...kao exorcizam...zver che se buniti, ali ti si jachi u svakom pogledu. Nemash nijedan razlog da pushish, a imash sve da to ne chinish. :)

Evo javljam se u vezi elektronskih cigareta i da vam prenesem svoja iskustva vezana za njih. Pokusavala sam da ostavim cigarete i pomocu njih, flastera, knjiga... i da ne nabrajam. Elektronske cigarete koje sam ja koristila punim tako sto ukljucim u kompjuter, zamenim cartige koji dobijem uz njih i to je to. U njima nema nikotina, samo neka vrsta vodene pare koja zaista podseca na duvan. Taj cartige traje oko mesec dana a dobijem u pakovanju 4. Ali da ne bih ja sada toliko o tim cigaretama jer to nije poenta moje price, odmah da kazem da meni licno nisu pomogle. Imala sam isti osecaj kao i sa pravim cigaretama. Evo zasto: jednostavno sam bila zavisnik i od njih kao i od pravih cigareta. zbog cega sam onda pokusavala pitala sam sebe da zamenim jednu losu naviku drugom. Uglavnom, nista mi nije pomoglo od svih tih "pomagala" osim moja cvrsta volja. Promenila sam totalno nacin zivota, ishrana, vezbanje i jos mnoge stvari. Na vama je da odlucite.Ovo je samo moje iskustvo posle 18 godina pusackog staza sa po 1,5 paklicom dnevno. Sada sam nepusac 11 meseci!:bye:

Bravo za Pipi, sjajna si! A i Vendika je na kraju ukapirala caku. Samo se kaže neću i to je to.

Ja sam bezuspješno godinama pokusavao da ubijedim rođaka da ostavi pusenje. Bas sam ga smarao. Kad ono prije neki dan me obradovao! Kako mu je to uspjelo, pitam ga. A on kaže - Allen Carr. Eh, ja mu kažem da sam ga stalno upućivao na ovu temu na Krstarici, ali on nije htio ni da čuje. Ni sad ga ne mogu ubijediti da je ova tema bolja i od samog Carr-a.

Pozdrav za sve nove i podrška za sve istrajne! :D

Bravo, ti si primer ostalima da se sve moze jakom voljom. Kao sto smo odvde vec mnogo puta pisali, nema nista bez cvrste odluke! :klap:
Па пази тачно је да је потребна јака воља и чврста одлука, али поштено је рећи да те 1996. када сам оставио дуван код нас (живео у Бечеју, радио у НС) није постојало ништа од тих помоћних сретстава нити психолошка подршка.
Једино је тада један другар, стоматолог, оставио дуван уз помоћ акупунктуре, али је он имао и јак мотив-бронхијалну астму, за разлику од мене који нисам имао тегоба, сем што сам био свестан да то неће бити вечито тако..
А и то са акупунктуром је ишло преко неке везе јер му је жена лекар.
И да, променио сам исхрану избацивши сваки вид индустријске хране, слаткише и иначе никада нисам јео(моји родитељи одрасли на салашима, а тамо се, само о верским празницима, јела по која штрудла и чесница кад треба:hahaha:).
Дакле, скоро само биљна клопа, много пресног воћа, мед, млеко сир, језграсто воће као ораси, лешници бадеми, и домаће сушено месо.
И почео сам да трчим, прво спорије и на краћим дистанцама, а после брже и дуже.

Danas sam uspeo po prvi put ceo dan da ne zapalim (iako oko mene duvane). I mogu da kazem da, iako je apstinencionalna kriza jaka, osecaj da pobedjujem to go|vno je jos lepsi. ;)
Издржи. Ја не пушим већ годину и девет месеци. Дишем боље, немам очни притисак, осетим укус хране, не смрди ми одећа, више лове остане у џепу. Ма шта да ти кажем, кајем се што сам икада то гомно стављао у уста. Само СИЛНА снага воље, лупите шаком о сто и реците ДОСТА!

Pozdrav za sve!!!! Vašu temu čitam evo već sat vremena i mislim da mi mnogo pomaže u nastojanju da konačno donesem odluku o prestanku pušenja. Ta misao me drži već nekoliko dana i za to vreme sam sa popušenih 20 cigareta na dan došla na 3-4 dnevno,ali čitajući iskustva drugih shvatam da moram totalno preseći sa cigaretama ako želim uspeh. Podrška mi je definitivno potrebna! :gace:

Nema preparata koji nisam probao, zvake, tablete razne, pusio seno umesto cigara, znate ono po apotekama sto prodaju, sta jos ne.
Ne ide, pusio sam po 3-4 kutije dnevno.
Probao sam i foru smanjivanja, ma sve sam probao...

Pre tri dana sam odlucio da cu da ostavim cigarete, ovaj put konacno i NA SUVO.
Jeste gledali onaj film (Trainspotting) kad onog tipa (narko zavisnika) zakucaju u sobu, supa, corba od paradajisa i kanta za povracanje.
Tako se osecam.

Nema ostavljanja cigareta dok ne prelomis u glavi, da li si dalje pusac ili nepusac.
Cuveno: Mašane prelomi uglavu
Vec treci dan prelamam, ide tesko, ali ovaj put gazim ka uspehu!!! UHHHH

Ajd javicu se....

Poslednja izmena:
Mislim da je i ovo brojanje sata i dana pogubno, treba se samo staviti u stanje, JA SAM NEPUSAC,
kao da nikad covek nije zapalio, necu vise da brojim dane i sate, stalno mi se to mota po glavi,
ne pusim od ponedeljka i sl. Stavljam sebe u stanje kao da nikad nisam pusio, ajd da probam
"DA ZABORAVIM" da sam ikad pusac bio....

Poslednja izmena:
Drzzim fige! Uspevash sigurno ovog puta. Probaj sve ove pomochne metode sa teme : jabuke, persen, kantarion, voda, spavanje, sport....neche ti shkoditi sigurno.

Kao sto napisah sve probao, volja mi bila slaba, uvek poklekao, ovaj put, ma videcu, neki inat, nesto, ili kao sto sam napisao, moram da zaboravim da sam pusac bio.
Ma zainaticu se kao magarac tvrdoglavo, pa sta bude...

Vise puta sam ja ostavljao i po 30 dana, jednom cak i 5 meseci i 20 dana, visestruki povratnik.

Sramota me od samog sebe, e ovaj put ne brojim, ovaj put... ma davno je to bilo kad sam bio pusac...:( :rida: :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back