Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ok, svi smo ostavlili cigaete iz nekih ličnih i intimnih razloga i verovatnii ni kod koga nisu potpuno isti
kad podvučem crtu posle 3 meseca, ne mogu da budem poptuno nezadovoljan, bez obzira na ovih nekoliko cigarilosa
moj glavni cilj je bio da se izvučem iz ropstva ovisnosti i svih loših stvari koje pušenje nosi sa sobom
ne mogu baš da tvrdim da sam poptpuno uspeo, ali na nekom sam putu
uživam u životu bez cigareta, ne fale mi uopšte, tj,. nije da mi ne fale, nego ne želim da ih palim, jer je osećanje da uvlačim dim u pluća i da ponovo ulazim u krug zavisnosti jače od nekakvog nedifinisanog osečaja da mi nešto fali
a što se tiče pušenja cigarilosa i cigara, ono se svodi na neke momente, uglavnom unapred isplanirane i stavljam ih u kontekst čulnog užitka, ko i bilog kog drugog čulnog užitka
ne znam, moguće je da se zavaravam, moguće je da je to samo izgovor za zavisnost koja i dalje postoji, ali zasad tako gledam na stvari

Vidi...ili pushish ili ne pushish, to ti je sva mudrost. Ako pushish, robujesh ovisnosti, ako ne pushish, slobodan si. E sad, da li motash duvan, punish lulu, cigarete, zzvachesh duvan ili nikotinske zzvake, isto ti je. Unosish nikotin, dakle, zavisan si od svoje doze narkotika.
Super je da si se reshio cigareta, e ako su ti cigarilosi u tome pomogli, ok, sad batali to i nepushach si i slobodan chovek.

Ovde samo izgleda ja smaram. Stalno, odnosno na nekoliko dana sam pocela da ponavljam istu recenicu: "Narode, ima li koga, kako ide?" i slicno. Ok, sada smo svi napusaci i ova tema nam ne treba vise, salim se hajde aktivirajte se malo, trebalo bi jos nekome da pomognemo. Veliki pozdrav svima! :bye:
:bye: Pozdrav Vendi.
Da, cini se da ovde svracamo samo mi, osvedoceni nepusaci - bivsi pusaci :D

Po drugi put se POSRAMLJENO vraćam na ovaj forum. Već su svi moji digli ruke od mene. Ne znam ni šta da napišem, sem da molim za savet: kako pregurati prvih 10 sati bez cigara, jutarnju kafu...... Znam da ste već svi pisali o tome, ja čitala, ali džaba. Posle samo dva sata bez cigara kao da počinjem samu sebe da ubeđujem da zapalim! NENORMALNO! Sad sam se bacila na generalno spremanje stana, (muči me pauza, odmaram tako što zapalim na terasi pa nastavim). Sad ste svi vi verovatno na plažama, ja ne smem, čim izađem iz vode peškir u ruke i zapalim..... Bože, što ovo sve konfuzno zvuči! Ako me neko razumeo... nek uputi neku reč utehe.... HVALA SVIMA!

Prespavaj. Tako je najlakse. Pa onda pod tush. Pa puno vode. Kupi u apoteci biljne cigarete za prva dva-tri dana, da se reshish nikotina a onda predji na reshavanje navike, tako shto chesh je zameniti nekom drugom navikom. Grickaj voche, to je dobra zamena.

Probaću, sad od spavanja nema ništa (ko ima šestogodišnjaka u kući rauzmeće). Nego ne jede mi se ništa, najmanje voće, nikada ga nisam volela, volela bih da cigare zamenim za hranu, bivši pušači kažu da bar tu ne bih trebala da imam problema. (prilično sam mršava). U svakom slučaju hvala Pipi!

Nema na chemu. Napravi motivacionu listu...razloge zashto je dbro da prestanesh. Tu slobodno dodaj stavke:
-imachu vishe vremena za dete
- imachu vishe novca, pa chu da ushtedim da mu kupim bickl
- dete mi neche biti pasivni pushach

Ni ja nisam volela voche dok sam bila pushach, nisam osechala ukus, samo teksturu. To se sad promenilo. zabavi se. Svaka pauza - jedna igrica npr. na kompu. ili sa detetom. ili tushiranje.

Cigarete stvaraju jednu od najajcih zavisnosti a oni koji su stekli poduzi pusacki staz verovatno nisu ni svesni koliko ce biti tesko ostaviti taj porok.Licno nisam nikad imao zelju da zapalim cigaretu i nije mi uopste jasno sta pusaci vide u tom poroku.Trovati sebe dimom pa jos za to i placati...? zaista mi nije jasno u cemu je poenta price.

Po drugi put se POSRAMLJENO vraćam na ovaj forum. Već su svi moji digli ruke od mene. Ne znam ni šta da napišem, sem da molim za savet: kako pregurati prvih 10 sati bez cigara, jutarnju kafu...... Znam da ste već svi pisali o tome, ja čitala, ali džaba. Posle samo dva sata bez cigara kao da počinjem samu sebe da ubeđujem da zapalim! NENORMALNO! Sad sam se bacila na generalno spremanje stana, (muči me pauza, odmaram tako što zapalim na terasi pa nastavim). Sad ste svi vi verovatno na plažama, ja ne smem, čim izađem iz vode peškir u ruke i zapalim..... Bože, što ovo sve konfuzno zvuči! Ako me neko razumeo... nek uputi neku reč utehe.... HVALA SVIMA!

E moja draga, ti drugi put, a ja nekoliko puta i evo me sada skoro ce 11. meseci kako sam se oslobodila tog djubreta. A ranije sam pomisljala da nikada to nece moci bas meni da se dogodi, cak i da sam ja neki "posebni" zavisnik, da ja ne mogu bez cigarete nesto mimo ostalih. Samo cvrsta volja, citaj ovde postove, (ima nas raznih), i ne odustaj, nikako ne odustaj. Koliko god puta da padnes, toliko ustani i nastavi dalje. Ali nema razloga za "padove" pa to malo djubre nije valjda jace od tebe. Dajes novac da bi se trovala, uvlacis i isto ako izduvas dim i to je to. Mislim da mozes bez tog glupog rituala. Svi smo tu i podrzavamo te, javljaj kako ide!

Kad bi samo znali koliko mi pomažete! Vendika, Pipi i ostali. Naravno popustila sam za vikend (došli mi gosti pušači, ostali ceo vikend i ajde ti sad bori se). Neko je rekao, da ako hoćeš nešto tražiš način, ako nećeš tražiš izgovore. Valjda ovo nije kod mene slučaj. Idem iz početka, ako treba zaključavam stan. I da Pipi, skroz si u pravu, kad malo razmislim zaista, poušim dečiji bicikl za mesec dana, samo što nisam želela da razmišljam. Objektivno nisu mi loše šanse da istrajem u odluci (muž mi je nepušač, imamo dete, ne pušim u stanu). Pa sad, čitam svaki dan šta pišete, naći ću neki recept (izgleda da ću se skinuti sa cigara, a navući na ovaj forum). Pozdrav svima, javljam vam kako mi ide.

Kad bi samo znali koliko mi pomažete! Vendika, Pipi i ostali. Naravno popustila sam za vikend (došli mi gosti pušači, ostali ceo vikend i ajde ti sad bori se). Neko je rekao, da ako hoćeš nešto tražiš način, ako nećeš tražiš izgovore. Valjda ovo nije kod mene slučaj. Idem iz početka, ako treba zaključavam stan. I da Pipi, skroz si u pravu, kad malo razmislim zaista, poušim dečiji bicikl za mesec dana, samo što nisam želela da razmišljam. Objektivno nisu mi loše šanse da istrajem u odluci (muž mi je nepušač, imamo dete, ne pušim u stanu). Pa sad, čitam svaki dan šta pišete, naći ću neki recept (izgleda da ću se skinuti sa cigara, a navući na ovaj forum). Pozdrav svima, javljam vam kako mi ide.

O Grdana,crna Grdana,pa stace ti taj smrdljak od djavolje travke.Neka dodje ko hoce,imas malo dete,u stanu se ne pusi.Nek izadju napolje ili na terasu pa neka puse dok ne prosiste ko lokomotiva,ali u stanu ne moze.Ne moze bre da se pusi vise ni u kafani,pa na sta lici tvoj stan,na bircuz?!
Taj dim je stetan po zdravlje i za nepusace,izvines se gostima i kazes da vise volis svoju porodicu i sebe od poroka gostiiju koji se zove droga.Neka se drogiraju koliko hoce,ali ne u tvojoj kuci.
Tacka.
Ko je iole pametan razumece te i dati ti podrsku pa da je pusac 100 godina.Ko te ne razume ne mora ni da dolazi,taj ti nije prijatelj.:whistling::whistling::whistling:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back