Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam treci dan na zybanu, osecaj je cudan.
Jutros sam osecala blagu mucninu posle popijene kafe i par popusenih
cigareta, medjutim mucnina se pojacala posle tablete i trajala jos nekih
sat vremena.
Enormni sam pusac sa stazom od 15 godina. Dnevno sam pusila 2,5 pa
cak i tri kutije. Nisam mogla da zamislim ni sekundu bez cigarete.
Prosle nedelje sam probala na suvo bar da smanjim, i izgledalo je
strasno.Vreme je prolazilo u blejanju u sat i brojanju minuta od poslednje
popusene cigarete.Bes je iz mene kuljao na sve strane, tako da sam odlucila
da probam sa Zybanom.

Bravo za sve drugari:) Bas mi je drago zbog vas:klap::klap::klap:

Tabex preporucujem svima. Nije skup i ja nisam imala nikakve probleme a koliko sam cula nisu ni drugi za razliku od Zybana koji je dosta jaci i dosta ljudi se zalilo na njega.

Ma zyban je prava stvar. Ne samo da prestanes da pusis nego prestanes i da jedes, a koristi se i protiv alkoholozim.a

Sastojak koji Zyban sadrzi koristi se i dan danas u psihijatriji za odvikavanje od alkohola, ali se koristi i za odvikavanje od hrane.

Znaci prestanes da pusis, usput i oslabis koje kilo:))

Jedan od chestih faktora zbog kog ljudi a posebno mladji propushe je usamljenost. Potreba da pripadamo nekom "choporu" je sushtinska i bitna za opstanak. U shkolama deca propushe uglavnom iz ovog, drushtvenog, razloga. Cigareta daje izvesnost da na velikom odmoru nechesh stajati sam u dvorishtu kao autsajder: bichesh u toaletu sa ostalim pushachima i deo te grupe. :)
Kako kljuch koji zakljuchava i otkljuchava, pripadnost grupi nepushacha daje istu sigurnost i time olakshava znatno proces ostavljanja cigareta. :cistinaocare:

pa, to jesu razlozi zbog kojih se počinje... verujem da smo svi više-manje počeli da pušimo zbog društva, bar mi koji smo počeli još u srednjoj
isto tako je tačno za ovo da je bolje kad si okružen nepušačima kad se odvikavaš
samo ne znam koliko bilo kakva priča o cigaretama doprinosi, ili otežava situaciju posle izvesnog vremena odvikavanja
što ono kažu, u kući obešenog ne spominji konopac

Jedan od chestih faktora zbog kog ljudi a posebno mladji propushe je usamljenost. Potreba da pripadamo nekom "choporu" je sushtinska i bitna za opstanak. U shkolama deca propushe uglavnom iz ovog, drushtvenog, razloga. Cigareta daje izvesnost da na velikom odmoru nechesh stajati sam u dvorishtu kao autsajder: bichesh u toaletu sa ostalim pushachima i deo te grupe. :)
Kako kljuch koji zakljuchava i otkljuchava, pripadnost grupi nepushacha daje istu sigurnost i time olakshava znatno proces ostavljanja cigareta. :cistinaocare:

Bravo za ovaj lepi,poucni tekst...a sad trk na neki tinejdzerski sajt,napisi sve ovo...dok jos nije kasno...

Ja sam treci dan na zybanu, osecaj je cudan.
Jutros sam osecala blagu mucninu posle popijene kafe i par popusenih
cigareta, medjutim mucnina se pojacala posle tablete i trajala jos nekih
sat vremena.
Enormni sam pusac sa stazom od 15 godina. Dnevno sam pusila 2,5 pa
cak i tri kutije. Nisam mogla da zamislim ni sekundu bez cigarete.
Prosle nedelje sam probala na suvo bar da smanjim, i izgledalo je
strasno.Vreme je prolazilo u blejanju u sat i brojanju minuta od poslednje
popusene cigarete.Bes je iz mene kuljao na sve strane, tako da sam odlucila
da probam sa Zybanom.

Zar Zyban nije povucen iz prodaje???

Hvala svima na lepim zeljama...sutra ujutro kad ustanem bice tacno NEDELJU DANA kako sam nepusac!!!!!!!!!!!
A priznajem da mi se konacno i apetit otvorio:dash:
I da sam nocas oko 03.50 seckala vocnu salatu na sitne komadice,a onda je jela do 04.45 i citala knjigu da ne bih razmisljala o hrani(koju sam u tom momentu i jela)....
I da veceras ne vadim glavu iz frizidera...:sad2:
E ajde sad da cujem sta da radim...pomagajte drugovi ...:worth:
Kako pobeci sto dalje od hrane?

Hvala svima na lepim zeljama...sutra ujutro kad ustanem bice tacno NEDELJU DANA kako sam nepusac!!!!!!!!!!!
I da sam nocas oko 03.50 seckala vocnu salatu na sitne komadice,a onda je jela do 04.45 i citala knjigu da ne bih razmisljala o hrani(koju sam u tom momentu i jela)....

nemoj u prve dve nedelje da se previše optećuješ time koliko pojedeš, što god pomaže da se prevaziđe fizička kriza je dobro
nemoj baš da se pretovariš slatkišima i nekom hranom s mnogo kalorija
mada, na ruku ti i ide ovo toplo vreme, koje ne traži tešku hranu, tako da - opušteno sad-zasad po pitanju hrane
pred kraj te dve sedmice, kad prođe fizička kiza, trebalo bi već da povedeš računa o ishrani, da ti prejedanje ne pređe u naviku
jedi više manjih obroka dnevno i više se kreći ili vežbaj, što ti pomaže i da ne misliš na cigare
ne brini previše ako vaga pokaže koju kilu više, jer bi se ugojila malo i sve da si isto jela kad si prestala, pošto i samo pušenje troši kalorija, a nikotin ubrzava metabolizam

ja sam preko te knjige samo preleteo na netu, i to mesec i kusur dana pošto sam prestao
ono što sam pročitao nije mi bilo neko posebno otkrovenje, tako da verujem da je mit o toj knjizi dobrim delom posledica marketinga, a da je dobar deo postova po forumima koji hvale tu knjigu obični marketing

Ne slazem se s tobom..kao prvo,da je marketing...otisla bih i kupila knjigu...tj.rekla bih tebi gde da odes i da je kupis...ovako,ja sam je skinula sa neta naravno :-).Tebi mozda,kao vec tad nepusacu nije znacila nesto...ali meni koja sam bila PUSAC dok sam je citala...znacila je puno...tacnije....znacila je BAS BAS BAS PUNO.
A sinoc,nisam citala TU knjigu,nego neku drugu,beletristika.

Ma Tabex, Zyban, knjiga, na suvo... svejedno je samo da se ostave cigare, pa kome sta prija:D

Sto si tice gojenja ja sam se ubucila 5 kg i bas me briga, a nisam nesto imala potrebu za hranom samo sam semenke grickala, ali mislim da i ako ne jedete mora da se promeni kilaza, drugacije funkcionise telo bez cigara.
Vama koji ste sada ostavili je super sto se tice klope. Imate gomilu voca i povrca za grickanje pa navalite. I naravno MIRKOVE JABUKE. Super su;)

Nadji Mirkove jabuke,ova tema ali pretrazuj,zanimaj se.:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back