Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hm...teshko je, da ne kazzem nemoguche naterati/nagovoriti nekog da prestane da pushi ako sam nema zzelju. Ono shto vechinu pushacha odbija da i pokushaju je duboko usadjeno verovanje da je nemoguche prestati i da je uzzasno teshko. Kupi tabex, knjigu i e-cigaretu, napravi paketich, pokloni joj i zaboravi. Pre ili kasnije che je zanimati da pregleda shta tu ima, ako nishta drugo....

Meni roditelji nisu jasni.
Pričaju o bezuslovnoj ljubai prema djeci, o pažnji koju im posvećuju, o tome kako bi život dali za njih... a puše i kod novorođenčeta.
To je sebično i bezobrazno.
I kada roditelj želi da ostavi cigarete, neka se slobodno mane toga koliko cigareta šteti njemu, nego neka pomisli na onoga kojeg je napravio i koji vuče potencijal ka kojekakvim rakčinama, samo zbog neodgovornog roditelja.
Licemjerno je i to što pušači brane djeci da puše, a ne kapiraju da je to primjer koji su sami prenijeli.

Georgejune, odmah da ti kazem da zaista nema svrhe ako ona sama nece. Imam takvu istu osobu kod kuce, koji kad god pomenem ostavljanje cigareta on kaze:"Ostavi me na miru, ti si prestala super a mene pusti!" Tako evo vec 9 meseci. Prestala sam da ga smaram, jer vidim da ne vredi!

Gospodin neka pusi koliko hoce,ali ne bi trebao da pusi u kuci,zasto da truje druge,neka izadje napolje pa neka pusi i na doope ako hoce.:)

Pola tri je, a ja jos blejim. Ubi me ova nesanica.
Jos uvek sam NEPUSAC!!!

:klap: :klap: :klap: :klap:

Bravo.
I ja evo.trinaesti dan NEPUSAC.Neverovatno kako je lako bilo...
A priznajem i da je pijaca puna breskvi,dinja,lubenica,sljiva...pa imam zanimaciju sta sa rukama i ustima :-)
Samo tako nastavite :klap:
I eto 2 nova nepusaca medju nama :cmok:
Odnosno pravilnije, 2 bivsa pusaca :cmok2:

:sad2: Osećam se bedno! Potpuno ste me izignorisali! A danas mi je nedelju dana od kada ne pušim...

Ja prestala da pušim 11.07.2011. u 11 h (pomislila sam da je možda trebalo da čekam novembar... :think: ) posle 25 godina. Ovoga puta uz knjigu Alena Kara, i počinje da me hvata frka što je ovoga puta bilo tako lako :eek: Sve me strah da me ne spopadne "nešto" iza nekog ćoška i natera me da ponovo propušim...

Imala sam jednu nesrećnu epizodu sa Zybanom, pre 5 godina, koja je bila prava noćna mora. Od glupog Zybana, i njegovih onoliko neželjenih efekata :histericna: :rida: :besan2: :udriglavu: :poludeo: :kletva:, prošla sam pravu apstinentsku krizu, sa trešenjem i glupostima, i sve vreme se borila sa suvim ustima i totalnom nesanicom, i tokom 9 meseci prividnog nepušenja i mučenja (sanjala sam cigarete, žudela sam i dalje da pušim), palila sam ponekad onu "u društvu", ako sam pila neki alkohol. I posle svog tog maltretiranja na kraju sam ispala prava :ovca: I još sam se ugojila, u godinama kada to nije više tako lako skinuti...

Sada imam problem sa zadržavanjem tečnosti - ova vrućina me tera da pijem više nego inače (a i inače pijem oko 2 l dnevno), a i nervoza koja me uhvati kad sam u situaciji u kojoj bih obično zapalila cigaru me tera da pijem... Ima li ko neki predlog?

:sad2: Osećam se bedno! Potpuno ste me izignorisali! A danas mi je nedelju dana od kada ne pušim...

Iskreno...nisam te ignorisala,vec...jos iskrenije,nisam ni stigla da procitam ceo tvoj post.Meni je koncentracija ovih dana na NULI.Ali zaista na NULI.Zablenem se u jednu tacku i pojma nemam gde se nalazim ili u ovom slucaju koji post citam i sta u njemu pise.Cujem da je to normalna pojava usled odvikavanje od nikotina
Izvini Japanski mrmote i svaka cast za nedelju dana.Meni cim zora zarudi dve nedelje nepusackog staza .

P.S.
A sto se tice zadrzavanja tecnosti...caj od peteljki tresanja,caj od kukuruzne svile...ili bilo koji drugi caj za mrsavljenje(ne,ne brini,neces oslabiti ni grama...hahaha),on ce izbaciti svu suvisnu tecnost iz tebe.Ili ako imas koji kilogram viska...probaj Atkinsovu dijetu barem dva-tri dana dok sva tecnost ne izadje.

Draga, izvini :zag::cmok2::cmok:
Ja licno nisam zapazila tvoj post, jer sam bila u nekoj frci pre nedelju dana (i jos uvek sam! :sad2: ).
Ali najvaznije je da ti istrajavas nedelju dana. I to BEZ NAS :D
Bezobraznika nedotupavnih :evil:
A ko uspe BEZ NAS, uspeo je :D

Salim se naravno, i pokusavam da ispravim gresku. Ne znam kako nam se dogodilo da ti bas niko od nas ne posveti malo paznje. Ali eto desava se.
Sve u svemu, ti si na dobrom, (cu dobrom :think: ), odlicnom putu. Putu bez povratka, sigurna sam :)

Ja sam licno ostavila cigarete pre 4-5 godina, davno bese, skoro sam sve zaboravila kako je bilo, ali eto ja sam bas sa Zibanom ostavila.
Tako da ti ja ne mogu biti od neke koristi u smislu saveta, ali evo me tu sam kao podrska :hvala:

PS. Pravo da ti kazem, imam utisak da nikad nisam ni pusila :think:

Kod novoregistrovanih korisnika se prve poruke ne vide, pojave se tek kasnije kada se postigne odredjeni broj odobreni poruka. Zato niko od nas nije tvoj post ni video, japanski mrmotu!
Chestitam na zapochetom nepushachkom stazzu! :klap:
Zzao mi je shto si imala losha iskustva sa zybanom - meni je bio savrshen...i eto josh jednom kako je zapravo sve krajnje individualno.

Sem jednog: svima nam je mnogo bolje otkako ne pushimo! :)

Dve nedelje nepusac...
Ali...
Malopre sam imala krizu,samo takvu(nicim izazvanu)i uzela sma cigaru i upaljac i pobegla napolje,bilo me sramota da me deca vide.Sela ispod drveta,naslonila se i uzmem onu cigaru,pomisljam kako ce biti uvuci prvi dim posle dve nedelje...i ono...gledam je,bas je gledam,bas bas je gledam i taman da je stavim u usta,kad neki glasic u mojoj glavi krene da mi govori sve i svasta...kako sam beskarakterna,kako sam ovo,kako sam ono...postidim se sama sebe,bacim onu nezapaljenu cigaru sto dalje od sebe....i eto...to je to.:whistling:
Hm...sta li je sledece?:sad2:

Dve nedelje nepusac...
Ali...
Malopre sam imala krizu,samo takvu(nicim izazvanu)i uzela sma cigaru i upaljac i pobegla napolje,bilo me sramota da me deca vide.Sela ispod drveta,naslonila se i uzmem onu cigaru,pomisljam kako ce biti uvuci prvi dim posle dve nedelje...i ono...gledam je,bas je gledam,bas bas je gledam i taman da je stavim u usta,kad neki glasic u mojoj glavi krene da mi govori sve i svasta...kako sam beskarakterna,kako sam ovo,kako sam ono...postidim se sama sebe,bacim onu nezapaljenu cigaru sto dalje od sebe....i eto...to je to.:whistling:
Hm...sta li je sledece?:sad2:

super što si se suzdržala da ne zapališ. ja sam kroz to što ti sad prolaziš prošao relativno nedavno (sad mi je oko dva meseca) i takođe sam prilazio kroz više krize koje su bile toliko jake da sam bio nadomak toga da zapalim...
već sam pisao, maltene sam krenuo u u prodavnicu da kupim cigare, ili sam bi na korak od toga da od nekog uzmem cigaru.
međutim, dobra je ta stvar što se u tom situacijama javi i taj osećaj koji si sama spomenula - ta neka postiđenosti, griža savesti, šta li... pogotovo, što više vremena pilazi, taj osećaj je jači...
kad te ponovo obuzme ponovo takva kriza, samo se fukusiraj na to ne zapališ, odnosno da izdržiš i preguraš nekako taj dan...
takođe, ako imaš vremena i volje (mada vreme baš ne ide na ruku) bavi se nekom rekreacijom... u tim trenucima najviše osetiš koliko je lepše bez cigara, a taj te osećaj drži i kad ti dođe kriza.
a kiza će biti sigurno. i meni su se javljale tako iz čista mira, ali i podstaknute nekim dešavanjaima u životu. nekako sam ih pregurao i eto - ulazim u treći mesec.
rano je još za bilo kakva kurčenja, ali i sad sam ponosan postignutim: bio sam 22 godine baš težak pušač (oko 1,5 kutija, a neretko i 2+), pušio isključivo jake cigarete, dan mi je počinjao i završavao njima, itd. (svima već poznata priča)
ostavio sam ih bez ikakvih pomagala, a lični motiv i izazov, osim zdavlja i kavalitetnijeg života, video sam u lišavanju bilo kakve zavisnoti, odnosno poraznog osećaja da mi je svest bukvalno porobljena i da nisam u stanju da je kontrolišem...
rečju, hteo sam otvoreno da se suprostavim tom demonu i da iskušam samog sebe.
i tako, da ne folozifiram više, uglavnom, ne daj se bubo!

Pozdrav svima
Ja sam jednom uspela da ostavim cigarete na skoro dve godine. U pitanju je bila opklada, ko prvi zapali cigaretu izgubio je. I u meni je proradio inat, bacila sam pola kutije, upaljač, tabakeru... Treći dan je bio najgori, kad se samo setim... Ali onda sam sela na biciklu i vozila se do iznemoglosti, tj. do vikendice gde sam provela narednih par dana, do sledeće krize, a onda opet bicikla da iznemoglosti, tj. do kuće :) i više nije bilo takvih problema. Međutim, čim sam dobila opkladu pala sam :( i sada sam social smoker :(

Pozdrav svima
Ja sam jednom uspela da ostavim cigarete na skoro dve godine. U pitanju je bila opklada, ko prvi zapali cigaretu izgubio je. I u meni je proradio inat, bacila sam pola kutije, upaljač, tabakeru... Treći dan je bio najgori, kad se samo setim... Ali onda sam sela na biciklu i vozila se do iznemoglosti, tj. do vikendice gde sam provela narednih par dana, do sledeće krize, a onda opet bicikla da iznemoglosti, tj. do kuće :) i više nije bilo takvih problema. Međutim, čim sam dobila opkladu pala sam :( i sada sam social smoker :(

Sanja, prica ti je super, ali samo prvi deo. Zasto ne pokusas ponovo ovog puta bez opklae? Videla si da nije bilo toliko tesko. Predpostavljam da cim se neko opkladio sa tobom da ostavis cigarete da si veoma strastven pusac. Ne budi takva, probaj, nije tesko. Verovatno si se osecala za te dve godine mnogo zdravije i mirisljavije! Veliki pozdrav i javljaj se, mozda uspemo i da te ubedimo!:bye:

Dragi moji nepusaci...lepo je pobediti uspehe sa vama,ali i poraze.
Poraz...:rtfm:
Nema opravdanja to znam(samohrana majka troje dece,zivim u kuci sa mamom i tatom...stres,stres,pa malo nervoza,pa depresija,pa opet stres :dash:...ali znam...to nije opravdanje ),to sto sam uradila,uradila sam svesno.
Veceras...21.30...cigara i ja...druzile smo se citavih pet uvlacenja,nakon toga sma je ugasila jer mi je bila odvratna.Kao da mi je neko napunio nos i usta ugasenim opuscima.Nije bas da se osecam jadno i bedno(ipak sma je ugasila na pola :manikir:),ali svejedno...nisam bas ni ponosna na svoj postupak.
Posle 16 dana...pola cigare..:think:.Znaci li to da prelazim u pusace ili sam jos uvek u "igri sa nepusacima":worth:

Dragi moji nepusaci...lepo je pobediti uspehe sa vama,ali i poraze.
Poraz...:rtfm:
Nema opravdanja to znam(samohrana majka troje dece,zivim u kuci sa mamom i tatom...stres,stres,pa malo nervoza,pa depresija,pa opet stres :dash:...ali znam...to nije opravdanje ),to sto sam uradila,uradila sam svesno.
Veceras...21.30...cigara i ja...druzile smo se citavih pet uvlacenja,nakon toga sma je ugasila jer mi je bila odvratna.Kao da mi je neko napunio nos i usta ugasenim opuscima.Nije bas da se osecam jadno i bedno(ipak sma je ugasila na pola :manikir:),ali svejedno...nisam bas ni ponosna na svoj postupak.
Posle 16 dana...pola cigare..:think:.Znaci li to da prelazim u pusace ili sam jos uvek u "igri sa nepusacima":worth:

Nista to nije,videla si da ne znaci nista,sledeci put neces zato sto znas da si sada nepusac.Nista se ne leci nikotinom,samo se trujes i pravis gore.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back