Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan!
Prvi put sam ovde.Interesuje me da li je neko imao iskustva sa Tabexom?
Ja sam na ovim tabletama,evo,danas cetvti dan,drzim se dobro.Pusila sam do dve kutije dnevno.Prvi dan sa Tabexom smanjila na 13/14,drugi dan na 10,juce 8,od jutros samo jednu(videcu u toku dana koliko ce ih biti)...sutra je peti dan,dan kada treba ostaviti cigare.
Pusti ove sto sve znaju. Oba komentara su sasvim neumesna. :rtfm:
Svako ima svoj nacin odvikavanja. I ni najmanje nije bitan nacin, vec postizanje cilja.
Na ovoj temi, kao i u zivotu, postoje razliciti ljudi koji su na razlicite nacine ostavili cigarete.
Zato su me ova dva komentara, tebi kao nekome ko je resio i poceo da ses trudi, veoma iznervirala.

Sve u svemu vrati se malo na temu, ukucaj "tabex" u pretrazivac, pretrazi malo, iscitaj, i videces da ima puno njih koji su ostavili cigarete pomocu Tabexa. Naravno i na razne druge nacine, ali i na ovaj tvoj nacin. Neko nije koristio nista, neko je nesto koristio, ali sve je individualno.
Puno srece ti zelim :zag:

Dobar dan!
Ja sam na ovim tabletama,evo,danas cetvti dan,drzim se dobro.Pusila sam do dve kutije dnevno.Prvi dan sa Tabexom smanjila na 13/14,drugi dan na 10,juce 8,od jutros samo jednu(videcu u toku dana koliko ce ih biti)...sutra je peti dan,dan kada treba ostaviti cigare.

Bravo! Samo napred, dan po dan i gotovo! Nemam iskustva sa tabexom, ostavila sam pomochu Zybana, meni je mnogo znachila ta vrsta pomochi.

Dobar dan!

Ja sam pre vise od godine ostavila uz pomoc Tabexa i mislim da mi je stvarno pomogao. Neki mogu da osteve bez pomoci ali ja nisam jedna od tih. Nisam uopste osetila nikotinsku krizu i vise se i ne secam ali mislim da nisam ostavila bas peti dan ali nisam se mnogo opterecivala time koliko sam popusila samo sam se trudila da sto redje palim i mislim da sam neki sedmi dan samo batalila. I evo godina, tri meseca i jos koji dan:D I nisam imala neke gadne krize a bas sam svasta prezivela. Bilo je par puta onih trenutaka - e sada bi mogla da zapalim - ali prodje me za par sekundi. Kontam sto bi zapalila pa nista mi nece resiti cigara samo cu opet morati da baca, pare, da se trujem i odvikavam i eto... Svaka cast na odluci:klap:

Tabex sada kosta,barem kod mene u apoteci 834.00 dinara.

A sad da se pohvalim :-)
Procitala knjigu Alena Kara "Lako je prestati pusiti",zavrsetak knjige i ta poslednja cigara se "poklopila" sa petim danom Tabexa...tako da sam vec 39 sati NEPUSAC !!!!
I to bez ikakvih problema,zaista.
E. sad...dal je zbog knjige ili Tabexa...to ne znam...a nije ni vazno :-).
Koje olaksanje...posle 20 godina pusenja,konacno je osvanulo jutro kad sam se prvo umila...a ne zapalila cigaru,pa se tek onda umila...sramota :-).

Procitala knjigu Alena Kara "Lako je prestati pusiti",zavrsetak knjige i ta poslednja cigara se "poklopila" sa petim danom Tabexa...tako da sam vec 39 sati NEPUSAC !!!!
Koje olaksanje...posle 20 godina pusenja,konacno je osvanulo jutro kad sam se prvo umila...a ne zapalila cigaru,pa se tek onda umila...sramota :-).
Bravo!!!!!!!!
Svaka cast :):):)
Ma sve jedno je sta je najvise uticalo na prestanak, samo je vazno da si prestala.
I da tako i ostane.
A ostace, sto ne bi ostalo :D:D:D

Cao svima! BubaErdeljan kako ide? Ne razmisljaj o raznim "pomagalima" da bi prekinula sa tim djubretom. Ja sam probala u pocetku i sa flasterima, i nekim elektronskim cigaretama i trista-svasta. Nista mi nije pomoglo dok mi se kao sto rekoh ovde jednom prilikom nije desio "kvrc" u glavi i rekla sebi:"E sada je bilo dosta"! Ali dobro svi mi imamo drugacije reakcije kada ostavljamo duvan, ne mora da znaci da sam ja u pravu, ti uglavnom radi kako tebi odgovara. Eh, da, jos nesto ishrana ti je veoma vazna kod ostavljanja duvana. Potrazi imas na internetu. Jer ako i dalje jedes zacinjeno trazice ti se vise duvan. Zelim ti svu srecu da ostavis to djubre i naravno, javljaj nam se! :bye:

Cao svima! BubaErdeljan kako ide? Ne razmisljaj o raznim "pomagalima" da bi prekinula sa tim djubretom. Ja sam probala u pocetku i sa flasterima, i nekim elektronskim cigaretama i trista-svasta. Nista mi nije pomoglo dok mi se kao sto rekoh ovde jednom prilikom nije desio "kvrc" u glavi i rekla sebi:"E sada je bilo dosta"! Ali dobro svi mi imamo drugacije reakcije kada ostavljamo duvan, ne mora da znaci da sam ja u pravu, ti uglavnom radi kako tebi odgovara. Eh, da, jos nesto ishrana ti je veoma vazna kod ostavljanja duvana. Potrazi imas na internetu. Jer ako i dalje jedes zacinjeno trazice ti se vise duvan. Zelim ti svu srecu da ostavis to djubre i naravno, javljaj nam se! :bye:

Vendika, zashto da ne razmishlja o pomagalima? Svi smo razlichiti, ono shto je pomoglo meni ili tebi ne mora pomochi i nekom drugom...u ovoj borbi treba koristiti sva raspolozziva sredstva. Naravno, ako odluka nije chvrsta, nishta neche pomochi, tu si potpuno u pravu.

Ali ja izgubila apetit i na "normalnu",a ne jos zacinjenu hranu :-).Mozda je to posledica delovanja Tabexa,mozda on utice na apetit,smanjujuci nervozu zbog koje vecina nas jede prvih dana nakon prestanska s pusenjem.
TRECI DAN sam NEPUSAC!!!!!

:cao: Opet ja! Da nije smesno, bilo bi zalosno. Po stoti put...
Evo, "skidam se" opet, ne mogu da se pohvalim sa mnogo dana nepusenja, ali vi svi tu meni znacite kao veeelikaaaa podrska i zato se dovucem stalno ovde :) :heart:
Ne koristim nista, idem na suvo. Astma me bas ubija, pa mi pluca ionako rade sa 30 posto kapaciteta.
Pozdrav svima! :zag:
Tvoj nacin da nam se ponovo javis je zabavan :D i simatican :cool:
Ali je bez sumnje mnogo vazniji razlog :)
Uspeces ovog puta :zag:

Cao Pipi, ovog puta se tebi obracam! Nisam se dobro izrazila kada sam rekla da ne treba razmisljati o "pomagalima". Bilo je jako kasno kada sam pisala, treba mi oprostiti ha ha. Mislila sam u da devojka ne treba da razmislja o pomagalima ali u smislu da bude opterecena time, da ako ne pronadje na primer danas flaster ili elektronsku cigaretu, da zameni pravom propusice. Taj problem sam imala ja sama sa sobom. Uhvatila sam sebe na primer jednom da sam bila ubedjena da ako pronadjem elektronsku cigaretu, odmah, istog trenutka prestati da pusim i da ce sve biti u redu. Naravno prevarila sam se. Htela sam u celoj ovoj prici nekako da docaram kako sam se ja osecala tada: trazila sam spas u svemu i svacemu, sve sto sam cula da je dobro da bih se odvikla to sam radila, previse se opteretila time, a nisam u sustini u glavi resila sama sa sobom da je vise nikada necu biti pusac! ( opet ponavljam svako radi kako mu odgovara, i normalno je da trazi pomoc, ali ne treba po svaku cenu i posle se razocaramo kada vidimo da taj flaster na primer nije cudo od koga cu ja preko noci postati nepusac). Uffff ala sam vas danas udavila narode ali tako mi je doslo, zelim da pomognem, ali mnogo pricam! Pozdrav svima!! :bye:

Pozdrav,

ista stvar i kod mene. pijem tabex i petog dana ostavio, pre nego što sam ostavio pročitao gore pomenutu knjigu. 5 dana vec ne pusim. imao sam mozda po kojumanju krizu ali ništa strašno. Sad se vec osecam dosta bolje. Preporucujem da se knjiga procita.

pozz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back