Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam, ali citala sam da to nije dokazano zvanicno, nego sam na nekom institutu u Engleskoj. Radi se na tome.
Ali... zar stvarno verujete u to? Ja ne.

Znam da se od nikotina lakse odvikava i lakse mu se valjda vraca, ali porediti pusacku i heroinsku krizu.. -to mi je neuporedivo.
Ne znam, moguce da gresim, ali mislim da preteruju. Videcemo sta ce reci istrazivanja. :)

Poslednja izmena:
Pala...rsla...prsla...kao zvecka, pre nekoliko dana. :neutral:
Decko je zavrsio u hitnoj, bilo je frke sa njegovim zdravljem, nije vazno....ali, ODMAH sam kupila i zapalila... I posle kriticna 3 dana, nisam ni htela da batalim. Opet se sve vratilo, pa sam u tripu da uzivam i da mi to pomaze da se sukobim sa stresom.
Gospode pomiluj :eek:

Svima vama koji se drzite svaka cast!! Meni deluje sad, ali stvarno, pretesko...:udriglavu:
STETA!!!:cry:

Ljudi da se ’pohvalim’ da sam i ja jutros ispusila pola kutije, bila se zabrinula nesto oko faxa i mislila da cu da poludim, radila sve nesto tesko vec nocima i danima, bila iscrpljena, a i dodatno neki stresovi, i sve mi se sastalo... A i PMS je uticao.
Na kraju danas sve oko faxa ispade bajkovito, ali ja propusila.

Prestajala sam vec par puta, pa valjda cu opet. Evo sad dosla kuci i posle svih ovih napora uziva mi se uz cigarete i neki film, zapalila opet. Nikako da sastavim mesec dana. Pih.

Sad se posle uspesnog dana ’kao castim za sav rad’. Ako nekog vuce zelja da i on zapali, samo cu reci: nema na cemu da mi zavidi, ja zavidim samoj sebi onda kad sam bila nepusac. Odvratno je i glupo, i ne razumem zasto mi se pusi, verovatno zato sto je droga -droga.

Kad cemo zajedno da se odvikavamo? Javljajte

Ljudi da se ’pohvalim’ da sam i ja jutros ispusila pola kutije, bila se zabrinula nesto oko faxa i mislila da cu da poludim, radila sve nesto tesko vec nocima i danima, bila iscrpljena, a i dodatno neki stresovi, i sve mi se sastalo... A i PMS je uticao.
Na kraju danas sve oko faxa ispade bajkovito, ali ja propusila.

Prestajala sam vec par puta, pa valjda cu opet. Evo sad dosla kuci i posle svih ovih napora uziva mi se uz cigarete i neki film, zapalila opet. Nikako da sastavim mesec dana. Pih.

Sad se posle uspesnog dana ’kao castim za sav rad’. Ako nekog vuce zelja da i on zapali, samo cu reci: nema na cemu da mi zavidi, ja zavidim samoj sebi onda kad sam bila nepusac. Odvratno je i glupo, i ne razumem zasto mi se pusi, verovatno zato sto je droga -droga.

Kad cemo zajedno da se odvikavamo? Javljajte

Au ljudi, izgleda je nagli pad temperature kriv za sve. Ajde ispali tu kutiju i dođi
kući. :D

AUUUUUUUUnarode, pa ovo nece na dobro da izadje. Svakog dana se neko javi da se ponovo vratio starim navikama. Sta je sa vama, jer vam nedostaje optimizam?? Glavu gore, bacajte cigarete i nije ovo forum da pricamo ko je koliko ispusio cigareta i uzivao uz filmove, imao nervoze, probleme u braku... i sl. Procitajte ponovo one ranije stranice pa se podsetite kako smo se lepo druzili. Izgleda da cete da naterate i nas koji duze vreme ne "palimo" da osdustanemo od razgovora sa vama!:dash:

Pa Vendika onda ne vidim cemu forum sluzi. Ko nece da razgovara, ne mora.

Samo sam opisala kako se ja osecam i kako sada razmisljam da bih bolje samu sebe razumela, i jer mozda bi me neko bolje razumeo od mene same. Do sad nije bilo takvih ogranicenja ko ce sta pisati. Ja nisam nista zlonamerno rekla, tako da ako je nekom nesto uvredljivo onda to nije moj problem.

Grdnja ne pomazze. Nije strashno ako prestanete ponovo. Sad je vazzno analizirati situaciju i sopstvena osechanja u momentu kada se propushilo, kako bi nashli okidach za resetovanje.
Kao shto sam vam rekla (:per:) sa fizichkom zavisnoshchu se lakshe izbori. To ne znachi da ne mozzemo da reshimo i psihichku zavisnost....treba pronachi uzrok zbog kog smo propushili pa otkloniti. Chesto je tu vishe faktora u igri. Znachi kada prestane fizichka zavisnost, potrebno je popraviti sve slike u glavi u kojima mi drzzimo cigaretu u rukama. Vazzno je promeniti svoju sliku o sebi
Kod vechine ljudi su uzroci pushenja:
Strah od smrti
nesigurnost
stidljivost
zzelja da budemo kao neko
potreba da dokazzemo da smo odrasli
bunt
potreba da pripadamo nekoj grupaciji (pa makar pushachkoj)
strah od samoche

.............dopishite shta sam sve zaboravila ili nisam prepoznala

Jako se iznerviram kada vidim da su mnogi pali :dontunderstand: :azdaja: Znam samo da nema sanse da pokleknem, pogotovo sada kada osecam koliko TO smrdi!!! :bljak: Pomislim i ja na cigarete, ali kao na najodvratniju stvar na svetu i ne mogu da verujem da sam bila toliki idiot da sam svesno unistavala sebe!!! Za pet dana ce biti dva meseca kako ne pusim, smrsala sam 5 kilograma, liniju dovela do savrsenstva, :butkice: osecam se odlicno, a od parica koje bih bacala na cigarete uplacujem letovanje i jedva cekam da ponovo osetim davno zaboravljeni miris mora!!! :bye:

Pa Vendika onda ne vidim cemu forum sluzi. Ko nece da razgovara, ne mora.

Samo sam opisala kako se ja osecam i kako sada razmisljam da bih bolje samu sebe razumela, i jer mozda bi me neko bolje razumeo od mene same. Do sad nije bilo takvih ogranicenja ko ce sta pisati. Ja nisam nista zlonamerno rekla, tako da ako je nekom nesto uvredljivo onda to nije moj problem.

Zaista mi je zao sto si totalno pogresno protumacila moje reci. Ali nisam mislila a ni rekla nista lose. Mislim da je i tebi krivo sto si ponovo popustila pa si sada nervozna i zato si tako odreagovala. Moja recenica koja je glasila otprilike: da ne treba da pisemo na ovom forumu kako uz cigarete uzivamo gledajuci neki film mislim da nije uopste pogresna. Ovo i jeste forum da pricamo upravo suprotno. Nismo se ti i ja razumele. Naravno da ti niko nece i ne moze zabraniti da pises sta hoces. A drugo, nisam bez razloga rekla da citas forum. Ako ga citas ispocetka videces koliko je nas isto kao ti pokleklo, ali ja sam se za razliku od tebe tada osecala veoma lose. Ali svako to podnosi na svoj nacin. Najmanje sto mi pada na pamet je da se svadjam. Na ovom forumu sam samo iz razloga ako mogu da pomognem, ponekad treba i biti grub sa ljudima da shvate da grese, ali vecina to ne shvati na pravi nacin i odmah se ljuti kao sto je u tvom slucaju. Izvini ako si se nasla uvredjena, i zaista ko nece da razgovara ne mora, stvarno nije moj problem! :bye:

Niko od nas ne zna hoće li koliko sutra se ponovo naći u situaciji da zapali ,,samo
jednu,, pa se odvikavanje dok trepneš, otrgne kontroli. Sasvim je OK izjadati se
ovde, onako iskreno i valjda smo tu da podržimo jedni druge. Uživao u tom trenutku
ili mrzeo sebe, sve je to stvar lične percepcije, a najčešće je mešavina ta dva.
Samo nemojte sad da izbegavate ovu temu, ko kiša oko Kragujevca :), jer i kao
ponovni pušači, budete li i dalje bili ovde prisutni,pre ćete doneti odluku i ponovo preseći .Znamo koliko treba snage za to

Ja mislim da laci ne zzeli da propushi ponovo i da je zato doshao ovde. Odbroji dane i odluchi da nechesh da propushish. Sasvim je ispravno da se chovek predomisli iako je u pochetku, da bi sebi olakshao prestajanje dao sebi rok.
Nechesh nishta izgubiti ako ne pochnesh ponovo. Sve shto dobijash time je da stojish izpred zgrade na poslu ko siroche, da istrchavash prvi iz bioskopa, budesh tretiran kao zlochinac a i zzene sada znaju da je pushenje znak nesigurnosti...da ne pricham da vlada ozbiljna besparica u drzzavi koja se svima odrazzava na finansije.
Svestan si da ne valja chim si ikad reshio da prestanesh, pa nechemo o tome. Vrlo si jaka lichnost chim si izabrao ovaj najtezzi moguchi nachin ostavljanja: da si reshio samo fizichku zavisnost a gajio psihichku. Mada sada bi ti, posle ovoliko vremena bilo jednostavno da reshish i probleme koji stvaraju ovisnichki nachin razmishljanja.
Ne znachi da bi "pljunuo na svoju rech" ako sada odluchish da ne propushish. Mozzesh i da produzzish rok za recimo josh dve godine.
Ja sam toliko puta padala da zaista mogu da ti potvrdim da se chovek osecha krajnje bedno kada ponovo propushi.
Ako je naravno tvoj izbor da zzelish da pushish, smatrachu to kranje bizarnim, ali poshtujem tudje odluke...i navijam da pobedish svoju slabost.

Druže, :cmok:

Ne bih bio pošten ako bih rekao da neću nositi i krivicu. Ovo nepušenje ima svojih dobrih strana. Kao i sve ostalo - sve ima svoje dobro i zlo. Više para, ne-blamiranje ispred zgrade na poslu ili kod kuće, ne-bežanje od prijatelja koji ne dozvoljavaju pušenje u svojoj kući, buđenje bez kašlja, višak energije ...
Volim i prija mi zadovoljenje te pušačke potrebe. Da ne bih filozofirao kako je i život u mašti - život, kako je i virtualno stvarno ako je bolje od stvarno stvarnog, moje rešenje je da napravim kompromis. Čista matematika. Pošto pametni već rekoše "da je sve u meri", tako odlučih. Znači, odrediti šta je mera : 5 ili 10 cigareta dnevno ?! Mogu da probam s 5 ... Znam da u početku to neće biti problem, problem će možda nastati kasnije, ali, budem li vladao svojom voljom ... 5 cigareta nije veliki trošak, nije velika šteta za zdravlje a opet, daje ti izbor da 5 puta dnevno zaista uživaš ... Uz vruću kafu, iza sex-a ili već, kako ko voli.
Znam, krajnosti kao potpuni pušači ili zadrti nepušači će naći način da i ovo ospore. I to je u redu. Svako ima pravo na svoj izbor, prema svojoj pameti, prema svojoj filozofiji. Moja je greška samo što sam nepromišljeno ove stavove izneo ovde i zbog toga vam se izvinjavam. Eto, dešava mi se da uradim nepromišljenosti.

Ovde je mesto, skup, za ljude koji teže da uspostave kontrolu. I to je dobro. Nižu se razlozi. Mom rešenju nije mesto ovde jer je možda najteže, ili možda uopšte nije rešenje ... ;)

Dobro Kler Kler, šta je tu, tu je, nadam se da uskoro ponovo brojimo zajedno !

Mislim da nema prestanka ukoliko cigarete smatramo odricanjem od uzivanja.

Ukoliko konstantno žudimo za nečim što ne smemo da imamo ili konzumiramo, želja je konstantno prisutna, i psihičkoj apstinencijalnoj krizi nema kraja. Samo jača, sve je neprijatnija i sve više boli.

Ovde treba da se izborimo sa iluzijom da cigareta doprinosi kvalitetu našeg života !

U trenucima veselja, neće učiniti da smo veseliji, u trenucima tuge, neće otkloniti bol, u trenucima dosade neće oplemeniti naše vreme, u trenucima stresa neće rešiti situaciju. Besmisleno uvlačenje i izvlačenje dima koji šteti, prlja, truje.

Nije stvar blamiranja, kaslja, para, kako kaze Lakibg, stvar je robovanja ! Panike kada pusenje nije dozvoljeno, kada se ne sme, kada nam brane. Stvar je u tome da nam lepa zivotna situacija nije dovoljna da u njoj uzivamo sama po sebi, već nam za "savršenstvo" treba još samo ta cigara. Uzivanje u drustvu prijatelja, porodice ili ljubavi nije dovoljno, treba nam još samo ta cigareta. Nemoć da se izdrži film, predstava, sastanak, dug let.... Robovanje. Zbog čega? Šta dobijamo zauzvrat ? N -I-Š-T-A !
Odbijam da sam nečiji taoc, ne želim da moja sreća ili duhovno stanje, ma ni mrvicu zavise od nečeg tako bizrnog kao što su cigarete.

Zato Kler Kler, nije uzivanje pušiti uz film, uživanje je što si imala uspešan dan na faksu, i što sad rasterećena možeš da posvetiš vreme samo sebi .

Zato Lacibg nije stvar uspostaviti kontrolu u broju cigareta, vec kontrolu nad sopstvenim vremenom iduševnom miru. Nemoj biti potčinjen !

Mart 85 i Mirko 212 , SVAKA ČAST !

Veliki pozdrav za Pipi Langstrumpf i Vendiku !!! Bodrite nas i ne kudite mnogo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back