Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej evo mene posle puuuno vremena.. Uskoro ce biti, ako sam dobro izracunala, pet godina kako sam prestala da pusim, i to zahvaljujuci ljudima na ovom forumu koji su bili tu i podrzavali me kada god sam zapadala u krize :)))
Neverovatno!!!
I dalje ne pusim!!
Pozdrav svima, i drzte se ljudi, nije lako ali nije ni nemoguce ;)

Vau 5 godina:worth: Meni je godinica:D

Ih, opet ćeš se predomisliti,a onda ćeš doći ovde da cooliraš sa nama.
I ja bih tako da se moglo. Probala mali milion puta da smanjim,ali jok.
Onda sam konačno shvatila da ne pripadam onoj maloj grupi srećnika
koja po par cigareta dnevno zdimi i tako godinama. A pošto nisam
jedna od tih onda bez ijedne i super mi je. Dakle, eto tebe brzo ovde.

Poslednja izmena:
Ih, opet ćeš se predomisliti,a onda ćeš doći ovde da cooliraš sa nama.
I ja bih tako da se moglo. Probala mali milion puta da smanjim,ali jok.
Onda sam konačno shvatila da ne pripadam onoj maloj grupi srećnika
koja po par cigareta dnevno zdimi i tako godinama. A pošto nisam
jedna od tih onda bez ijedne i super mi je. Dakle, eto tebe brzo ovde.

Verovatno. Ja sebi nisam poznat kao neko ko ume da bude umeren ... :hahaha:

Svasta:dontunderstand: koja glupost:eek: jednom pusac i tebi je organizam vec ostecen. jeste bolje kada ostavis ali posledice ostaju vecno. sto manje i sto krace se pusi su posledice manje naravno. zato ne razumem od cega si se to oporavio pa da "mozes" opet da propusis?

Da sam glup jesam. Ali postoje i zablude. Na organizam ostavljaju trajne posledice mnoge stvari. Gotovo sve. Čak i obično sunčanje na plaži ... Kad čovek shvati da je industrijski život mnogo otrovniji od samog duvana, zapitaš se što je dignuta tolika graja oko cigareta ?! O najnovijem Zakonu i pušenju u "zajedničkim" prostorijama mislim sve najgore. Sve neki lobisti, iskomleksirani i sujetni lekari ... Svi ga "šilje" na samotrovanju populacije a niko ne govori o tome što zbog loše ishrane imamo slabiji imunitet, podložniji smo svim boleštinama. A nema posla ni zarade ... Ni života pre smrti. Mislim, akcije i poenta su u neskladu. Generalno. Al, evo, odoh da ne opstruiram ...

Eh,da. To je više svakodnevna jadikovka ovog ludačkog vremena, nego problem štetnosti duvanskog dima po tebe kao jedinku, i u
zdr. i mat. smislu. Da nas deru i sistemski truju sa svih strana, to jeste. Pitanje je samo koliko i šta ćemo sami preduzeti da pomognemo
sebi.Meni lično ne smeta taj zakon, koliko mi smeta da čovek ne može da ode kod lekara ako mu poslodavac ne plaća redovno doprinose.
U tom smislu Zakon o pušenju nekako dođe kao licemerje u odnosu na krupne probleme. No, tako je kako je. Pomozite sebi i onima kojima
možete, i idemo dalje...

Eh,da. To je više svakodnevna jadikovka ovog ludačkog vremena, nego problem štetnosti duvanskog dima po tebe kao jedinku, i u
zdr. i mat. smislu. Da nas deru i sistemski truju sa svih strana, to jeste. Pitanje je samo koliko i šta ćemo sami preduzeti da pomognemo
sebi.Meni lično ne smeta taj zakon, koliko mi smeta da čovek ne može da ode kod lekara ako mu poslodavac ne plaća redovno doprinose.
U tom smislu Zakon o pušenju nekako dođe kao licemerje u odnosu na krupne probleme. No, tako je kako je. Pomozite sebi i onima kojima
možete, i idemo dalje...

Ne samo da je licemerje nego i apsurd. I toga ima koliko hoćeš.

Jao 2. dan bez tabexa, pojedoh sve zhivo i mrtvo....Al ne dam se!!!
Inache danas mi je tachno 20. dan kako nisam zapalila ni jednu! Jedva chekam da prestanem da brojim dane i da pochnem da obelezhavam samo godishnjice :D

@ jav mislim da si sada svesna da u nekom trenutku morash da ostavish i da ce ti to stalno biti u podsvesti, tako da je i ovaj neuspeh ustvari uspeh i korak u dobrom pravcu :D

@ Danusja svaka chast za skidanje na suvo, ja nisam imala dovoljno hrabrosti za to, jedva sam se i na ovo odluchila, a ljudi oko mene ne mogu da veruju da josh uvek istrajavam.Ali kako god, bitno je da se prestane, pa makar i uz pomoc oklagije u glavu :p

@ vendika, svaka chast, bravo, weeeeee :D

Preko cetiri decenije smo ,i suipruga i ja,bili pusaci.Rekli pre skoro cetiri meseca:Od sutra se u kuci ne pusi.I toga se drzimo.Da idem napolje da pusim nisam jos posasaveo,nisam od tada zapalio ni jednu,niti me je bas briga za tu smrdljivu travku vise.Nema tu suvo-mokro,ili ces da pusis ili neces.Nikotina nema u krvi u roku od 24h,sve ostalo je psiha,znaci problem je u glavi a ne tabletama i slicnim glupostima.
Dobra stvar je pranje zuba,ali ja sam se bacio na setnju,svakodnevno u nekoliko navrata,prosecno 10 - 20 km,kako kad.Kilaza se lepi ,to je tacno ali sam i nju stavio pod neku kontrolu,treba da skinem jos tri kilograma ali i ne zurim,pa taj "kapital" kosta,pare ulozene ,kako da to bacim.:)
Sve je u glavi i principu,neko ga zove baksuzluk,moze i tako ali neka pomogne u bacanju tog smeca.
Ja jos desetak dana pa ulecem u peti mesec,nakon devetog meseca sledi porodjaj,ima da imate ovde i musku mamu.:)

Da sam glup jesam. Ali postoje i zablude. Na organizam ostavljaju trajne posledice mnoge stvari. Gotovo sve. Čak i obično sunčanje na plaži ... Kad čovek shvati da je industrijski život mnogo otrovniji od samog duvana, zapitaš se što je dignuta tolika graja oko cigareta ?! O najnovijem Zakonu i pušenju u "zajedničkim" prostorijama mislim sve najgore. Sve neki lobisti, iskomleksirani i sujetni lekari ... Svi ga "šilje" na samotrovanju populacije a niko ne govori o tome što zbog loše ishrane imamo slabiji imunitet, podložniji smo svim boleštinama. A nema posla ni zarade ... Ni života pre smrti. Mislim, akcije i poenta su u neskladu. Generalno. Al, evo, odoh da ne opstruiram ...
I na sve to dodas jos i cigare :eek:
:think:

Mene nista nije unistavalo kao cigarete. Kad se samo setim onog vecitog zamora, nedostatka energije, mucnine u zeludcu, umornog lica.. -sve to ne moze da se poredi sa losom ishranom. Ma kako lose da se neko hrani - hrana je hrana, a otrov je otrov. Dok sam pusila imala sam neuporedivo smanjen apetit, tako da sam uvek samo izgladnjivala organizam, a hrana u frizideru je cesto samo propadala. Sad cak i da ne stignem da jedem, ne osecam se onako lose kao kad sam pusila. Stalno sam odmorna i sveza.

Mislim da se ovako pusaci samo tese, i nalaze opravdanje za pusenje. Shvatam jer sam i ja tako sebe nadstojala da uverim milion puta samo da bih opet pusila. Nije isto drzati stalno cigaretu u ustima i udisati otrovne cestice iz vazduha, jer njihova koncentracija ni po cemu ne moze da se poredi. Generalno nista u prirodi nije cisto, netaknute prirode vise ni nema, ali i covek evoluira i polako se navikava na sve te otrove. Kako porediti udisaj vazduha i udisaj dima cigarete. Nebo i zemlja, ne moze se porediti.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back