Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja se i dalje grizem zbog pada.pogovo kad danas vidjeh cifre na quit counteru nepopuseno 1100 cigara,spaseno 3 dana zivota,strasno...uzeh nikoretu danas pa me prosla fizicka kriza,sa psihom se jos borim.mirko,ne pametuj,molim te,sad je lako biti general...meni ovaj forum puno znaci,i sa svojim saborcima sam prosla najteze trenutke.hvala lamar,pipi i ostali.dali ste mi snage da ne propusim ponovo

ja se i dalje grizem zbog pada.pogovo kad danas vidjeh cifre na quit counteru nepopuseno 1100 cigara,spaseno 3 dana zivota,strasno...uzeh nikoretu danas pa me prosla fizicka kriza,sa psihom se jos borim.mirko,ne pametuj,molim te,sad je lako biti general...meni ovaj forum puno znaci,i sa svojim saborcima sam prosla najteze trenutke.hvala lamar,pipi i ostali.dali ste mi snage da ne propusim ponovo
I neces :zag:
Znam :)
Zasto bi :think:

Veliki pozdrav za tebe jav, i nemoj molim te da se sekiras zbog pada. Pa znas li da sam ja padala nekoliko puta? Samo razmisljaj pozitivno, pa nije to malo djubre jace od tebe. Imas toliko dobrih razloga da se suprodstavis tom zlu. Seti se samo operacije, hvala Bogu dobro je proslo. Zasto sada da ponovo pocnes posle toliko muke. Pozdravljam te i slobodno pisi kada ti je tesko. Ja sam bila poznata po tome koliko sam kukala, i nije me sramota, evo sada jos nekoliko dana pa punih 6 meseci!:klap::bye:

Oranz
dobrodosla :bye:

Najbolje je na suvo.

A za one koji bas ne mogu da izdrze, mozda ipak bolje s ponekom nikoretom. Ja sam u pocetku uzimala po 3 dnevno, onda po jednu ili po pola, evo sad nijednu, jer me jednostavno mrzelo da idem kupiti drugu kutiju, razmisljam sta ce mi, i ne mislim da one stvaraju zavisnost ako iskoristimo kutiju ili dve max za vreme odvikavanja. Meni je bila dosta jedna kutija. Citala sam po netu kako ljudi zvacu po 12 nikoreta dnevno i to po 4mg pa ne mogu da verujem. Verovatno usled tolike kolicine one stvore zavisnost, a da ne pominjem to sto ostaju na njima godinama. U uputstvu pise da se nikorete ne koriste duze od 3 meseca.
Ja sam se celo vreme plasila: sta cu kad budem morala i nikorete da odbacim. Kad ono nista. Za sada? :roll: Videcemo, ali za sad mi je dobro ovako.

Shvatila sam da se najbolje osecam kad ne koristim nikakve hemikalije, pa cak i da mi se ponekad javi zelja za cigaretom. Cini mi se da sam od nikoreta par puta osecala premor, blagi bol u glavi, a ako imate plombe pazljivo, mene su dve na levoj strani zabolele, a procitala sam na netu da se svi zale kako su im nikorete unistile plombe. One su gusce od obicne zvake. I ne zvacu se kao obicne zvake, nego ih drzite u ustima kao bombonu, a s vremena na vreme par puta zagrizete da bi se oslobodio nikotin. Mozete ih drzati izmedju desni i zubi.

Poslednja izmena:
E sad jedno pitanje za sve. Stvarno razmisljam da obrisem quitcounter, jer me jedino on podseca na pusenje svaki put kad ukljucim kompjuter, vise se ne osecam kao da mi je drago koliko nisam popusila, nego se pitam uopste ako sam odlucila da vise ne pusim sto bih onda brojala dane. Uglavnom osecam se super dok mi on sam ne izbaci brojke i sugerise mi da se oko neceg celo vreme zrtvujem, a uopste se ne osecam tako. Ne znam, mozda je prolazna ova moja odbojnost prema quitcounteru, ali stvarno mi se cini da me nepotrebno podseca na to da sam svez nepusac kad sam ja vec pocela da se osecam kao nepusac. Razumem da uvek treba da smo na oprezu, kapiram da vec sutra moze da me pogodi uzasna kriza, ali ne znam da li mi i ovo treba. Sad verovatno reci cete: to je individualno, nekom pomaze nekom ne. Ali zar i na vas ponekad ne utice tako? Mozda ga jednostavno treba posle nekog vremena iskljuciti? :think:

Oranz
dobrodosla :bye:

Najbolje je na suvo.

A za one koji bas ne mogu da izdrze, mozda ipak bolje s ponekom nikoretom. Ja sam u pocetku uzimala po 3 dnevno, onda po jednu ili po pola, evo sad nijednu, jer me jednostavno mrzelo da idem kupiti drugu kutiju, razmisljam sta ce mi, i ne mislim da one stvaraju zavisnost ako iskoristimo kutiju ili dve max za vreme odvikavanja. Meni je bila dosta jedna kutija. Citala sam po netu kako ljudi zvacu po 12 nikoreta dnevno i to po 4mg pa ne mogu da verujem. Verovatno usled tolike kolicine one stvore zavisnost, a da ne pominjem to sto ostaju na njima godinama. U uputstvu pise da se nikorete ne koriste duze od 3 meseca.
Ja sam se celo vreme plasila: sta cu kad budem morala i nikorete da odbacim. Kad ono nista. Za sada? :roll: Videcemo, ali za sad mi je dobro ovako.

Shvatila sam da se najbolje osecam kad ne koristim nikakve hemikalije, pa cak i da mi se ponekad javi zelja za cigaretom. Cini mi se da sam od nikoreta par puta osecala premor, blagi bol u glavi, a ako imate plombe pazljivo, mene su dve na levoj strani zabolele, a procitala sam na netu da se svi zale kako su im nikorete unistile plombe. One su gusce od obicne zvake. I ne zvacu se kao obicne zvake, nego ih drzite u ustima kao bombonu, a s vremena na vreme par puta zagrizete da bi se oslobodio nikotin. Mozete ih drzati izmedju desni i zubi.
Hvala na iscrpnom objasnjenju...al ja sam ti onaj dugogodisnji ovisnik tako da verujem da bi mi zvake u pocetku pomogle bas...pa i sada volim da zvacem zvaku,mislim umesto cigarete barem malo odlozim citavu pricu i uvek kazem sebi ok.barem jedna manje...ovog puta:roll:mada istovremeno ZNAM da treba da budem ODLUCNA al sada jos nisam spremna...sto je opet izgovor...kako god jos malo pripreme nece skoditi...pa i to je nesto:lol:

Joj kad kazes na suvo,a meni se u glavi stvori slika kako se nrkici skidaju na suvo...brrrrrrrrrrrrr,jeza me podilazi samo od razmisljanja...meni ce trebati 1001 pomagalo,pocev od cackalice u ustima...a negde sam procitala da se lik odvikao od duvana tako sto je pusio cigarete od zalfije...eh te biljne bi mi dobro dosle kad bi samo znala da i kod nas mogu da se kupe...:lol:

Joj kad kazes na suvo,a meni se u glavi stvori slika kako se nrkici skidaju na suvo...brrrrrrrrrrrrr,jeza me podilazi samo od razmisljanja...meni ce trebati 1001 pomagalo,pocev od cackalice u ustima...a negde sam procitala da se lik odvikao od duvana tako sto je pusio cigarete od zalfije...eh te biljne bi mi dobro dosle kad bi samo znala da i kod nas mogu da se kupe...:lol:
Ja sam pusio 25 godina.Prosek mi je bio dve kutije dnevno.Probam nekoliko puta sa Biomedom 500 i smanjim pusenje na dve-tri cigarete dnevno.To potraje par dana i vratim se na dve kutije!Kupim Nikorette i svaki put posle zvake zapalim cigaretu!Onda 11.janura krenem na suvo:Frka prva cetiri dana(narocito od pet popodne),to prodje i evo "VEC" dva meseca i 16 dana bez cigareta!:rtfm::bye:
P.S.Mozes i ti!Ako ne na suvo,mozes pomocu "pomagala"!

Ja sam pusio 25 godina.Prosek mi je bio dve kutije dnevno.Probam nekoliko puta sa Biomedom 500 i smanjim pusenje na dve-tri cigarete dnevno.To potraje par dana i vratim se na dve kutije!Kupim Nikorette i svaki put posle zvake zapalim cigaretu!Onda 11.janura krenem na suvo:Frka prva cetiri dana(narocito od pet popodne),to prodje i evo "VEC" dva meseca i 16 dana bez cigareta!:rtfm::bye:
E sad se bas nerviram,taman sam napisala odgovor a on ode ko zna gde...ne radi mi napredna opcija...ja je volim zbog smajlija...

Prolazi i osmi dan bez cigarete :) I dalje imam male krize, ali zahvaljujuci tabexu, skoro da ih ne osecam.Vec sam pochela da se osecam kao nepushach, smrdi mi sve na cigare i smrde mi ljudi (kad pomislim da sam i ja nekome tako smrdela,fuuuuj)....
@Oranz, ako ne mozesh da ostavish na suvo, preporuchujem ti tabex tablete. Naravno, nisu svemoguce, pomazhu kod fizichkih simptoma krize, a sa psihichkim morash da se izborish sama.Meni su jako pomogle, skoro da nisam imala ni jednu fizichku krizu...
Shto se nikoreta tiche, moj brat je prestao da pushi pre 15 dana i bio do pre tri dana na nikoretama, ova tri dana kako ne uzima nikorete kao da je tek pocheo da se odvikava, ima uzhasne krize i ne zna shta ce dalje....
Dobro razmisli shta cesh....
Pozdrav :)

ispricaj mi molim te,kakvo dejstvo ima Biomed,da li ima sporedne nezeljene efekte i tome slicno pošto ja vec koristim par lekova za pritisak,pa ko velim dal se slazu sa Biomedom?!

Prolazi i osmi dan bez cigarete :) I dalje imam male krize, ali zahvaljujuci tabexu, skoro da ih ne osecam.Vec sam pochela da se osecam kao nepushach, smrdi mi sve na cigare i smrde mi ljudi (kad pomislim da sam i ja nekome tako smrdela,fuuuuj)....
@Oranz, ako ne mozesh da ostavish na suvo, preporuchujem ti tabex tablete. Naravno, nisu svemoguce, pomazhu kod fizichkih simptoma krize, a sa psihichkim morash da se izborish sama.Meni su jako pomogle, skoro da nisam imala ni jednu fizichku krizu...
Shto se nikoreta tiche, moj brat je prestao da pushi pre 15 dana i bio do pre tri dana na nikoretama, ova tri dana kako ne uzima nikorete kao da je tek pocheo da se odvikava, ima uzhasne krize i ne zna shta ce dalje....
Dobro razmisli shta cesh....
Pozdrav :)
Izvini,ali ne znam da li bi mi tabex odgovarao,cula sam da podize pritisak a to mi ne treba...a za nikorete...pa neko napisa da sadrze nikotin...

sramota me,ali pogiboh u ovoj bitci,prvoj u zivotu koju sam otpocela sa smradom.dobro kaze alen kar,bilo je isuvise lako....dobro kaze alen kar,nema samo jedna cigareta....jedna je povukla drugu,druga trecu,treca kutiju.....gotova sam,opet se vratih u smrldjivce,nisam vise mirisljavica,smrdi mi iz usta,smrde mi prsti,osjecam se kao poslednji kreten,a mislila sam da cu uspjeti jer sam pregurala mjesec i po...bila se skinula sa nikoreta,i onda stres i samo jedna cigara,i ponovo sam uspostavila dotok nikotina,mrzim seeeeee,sta da radim ljudi,hocu da ostavim cigare,i taman sam pocela da se navikavam na nepusacki zivot,i padoh

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back