Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja jedvaaaa cekam da imam onaj ten od prosli put kad nisam pusila 2 meseca, veruj drzim ponekad tu sliku na desktopu, i ponekad mi dodje da zaplacem koliko mrzim sebe kad sam rob i moram da se unistavam. A o porastu energije da ne pricam, kakav je to tek osecaj :) Beli zubi, ujutro odmorna i raspolozena.

Meni je isto bio problem da ucim kad sam se odvikavala, i najbolji savet koji ti mogu dati je da ustajes rano i da sto vise ucis pre podne. Pripremis sebi lep dorucak (nek ukljucuje i voce), skuvas kafu najbolje bez secera u pocetku i krenes da radis, nikako ne cekaj vece kad si umorna, to mi je najvaznije pravilo do kog sam dosla i presudno za odvikavanje studentima.

E sad ja sam probala ove Nicorette, stvarno ne znam da li da ti savetujem, ali mislim da je u svakom slucaju puno bolje uzeti jednu nikoretu nego otici po kutiju. Mene bogami drzi, stvarno ne razmisljam da zapalim. Odlucila sam da se necu kljukati nego samo kad imam krizu. A mozes recimo i da uzmes pola nikorete kad spremas ispit i frka ti je, evo ja danas za celi dan samo jednu uzela i odlicno se osecam. Razmisli, pitaj druge, po meni je sve bolje nego otici po kutiju. Najbolje da svako u vezi sebe odluci.

Drzim ti fige, ako ti je za utehu, pusenje blokira dovod kiseonika do mozga, pa samim tim znatno otezava sve intelektualne procese u koje spada i ucenje, naci ces to u knjizi, moguce da ce ti mnogo bolje ici ucenje kad ne budes morala celi dan glavu da drzis gurnutu u dimnjak, i budes umesto ugljen monoksida i otrova omogucila dovod kiseonika do mozga ;)

Ljudi ja ne mogu sve da vas upamtim! Nikada ovo mesto nije bilo uspesnije.
Toliko svezih nepusaca u istom trenutku, ko zna da li je bilo od kako postoji ova tema. Vendika, Mart, Dozon kao stare kuke, Mirko takodje, Jav, Boske, xyz07, Ognjen, Blesaca i Samouka kao najsvezije, Step kao uspesan povratnik… Fairy ocekujemo 20.03.
Izvinjavam se ako sam nekoga preskocila, ali to ipak nije tako bitno.
Bitno je da smo sve brojniji, i da odnosimo pobedu nad prevarantskom i trovackom duvanskom industrijom+duvanskom mafijom.
:super::ok::super:

Toliko svezih nepusaca u istom trenutku, ko zna da li je bilo od kako postoji ova tema. Vendika, Mart, Dozon kao stare kuke, Mirko takodje, Jav, Boske, xyz07, Ognjen, Blesaca i Samouka kao najsvezije, Step kao uspesan povratnik… Fairy ocekujemo 20.03.
Bitno je da smo sve brojniji, i da odnosimo pobedu nad prevarantskom i trovackom duvanskom industrijom+duvanskom mafijom.

:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

a ja sam shvatila uzrok kriza,to su nikorete.nabrojacu sad njihove nezeljene efekte:nesanica,nadutost,gorusica,crvenilo lica,zujanje u usima,da naravno ostecenje plombi,ima toga jos ali samo navodim ono sto sam kod mene primjetila.savjet,ostavljajte to zlo na suvo,jer se navucete i na te glupe zvake.puno pozdrava i nadam se da ce nekome pomoci moje iskustv6

Blesaca, vidim da si ti pisala da koristis Nikorete, pa bih da te pitam koliko dnevno, i osecas li neka nezeljena dejstva. Meni se cini da me od sinoc malo boli glava i osecam se pomalo umorno, a mozda mi se samo tako cini. Medjutim, izguglala sam kasnije na nekim stranim sajtovima da se ljudi opasno zale na ove zvake, em su visoko adiktivne (ostanu na njima godinama), a uglavnom svi se zale na niz losih efekata: gubitak kose, slabljenje zuba, stomacne tegobe i sta sve ne... Evo jednog sajta:
http://www.askapatient.com/viewrating.asp?drug=18612&name=NICORETTE

Nisam osecala nikakva nezeljena dejstva, Nikorete sam zvakala kada sam imala bas jake krize znaci 2 do 3 zvake dnevno. Ne zvacem ih uopste vec nedelju dana. Ne znam za ostale , ali ja sam zadovoljna njihovim ucinkom, jedno vreme su mi bas pomogle. :bye:

Hvala za podrsku :kiss: :cvet:

Dobro veche dobri ljudi :)
Danas sam pochela terapiju tabexom i popushila 10 cigareta za ceo dan. I evo sedim ovde poslednjih 2 sata i chitam vashe postove i borim se sa zheljom da zapalim jednu.Prvih 5 dana bih trebalo da pijem tablete, a da redukujem pushenje, a shestog da prestanem potpuno....Vec me plashi taj dan, nadam se da cu nekako istrajati. Trebalo bi da mi tabex ogadi cigarete, koliko sam shvatila po iskustvima ostalih korisnika, ali josh uvek nishta :(
U svakom sluchaju pokushaceu da se izborim sa ovim najbolje shto mogu, ali mi je potrebna podrshka.Mislim da ce me najbolje shvatiti oni koji prolaze kroz isto shto i ja, dechko me naravno podrzhava, ali on je nepushach i ne mozhe da shvati shta znachi pushachka zavisnost.
Pozdravljam vas sve i javljam kako napredujem :)

Danas sam pochela terapiju tabexom i popushila 10 cigareta za ceo dan. I evo sedim ovde poslednjih 2 sata i chitam vashe postove i borim se sa zheljom da zapalim jednu.Prvih 5 dana bih trebalo da pijem tablete, a da redukujem pushenje, a shestog da prestanem potpuno....Vec me plashi taj dan, nadam se da cu nekako istrajati. Trebalo bi da mi tabex ogadi cigarete, koliko sam shvatila po iskustvima ostalih korisnika, ali josh uvek nishta :(
U svakom sluchaju pokushaceu da se izborim sa ovim najbolje shto mogu, ali mi je potrebna podrshka.Mislim da ce me najbolje shvatiti oni koji prolaze kroz isto shto i ja, dechko me naravno podrzhava, ali on je nepushach i ne mozhe da shvati shta znachi pushachka zavisnost.

:klap::klap::klap:

Hvala na podrsici :D
Evo samo da se javim da se dobro drzim :) i da vas citam sve,i stvarno ste fenomenalni..
Ispijam nes 3 in 1 , slusam laganu relax muziku..napolju rominja kisica :) fenomenalan osecaj bez cigarete !!!

Inace quit counter kaze ovako : Ognjen - Free and Healing for One Month, Eight Days, 15 Hours and 48 Minutes, while extending my life expectancy 2 Days and 6 Hours, by avoiding the use of 660 nicotine delivery devices that would have cost me $66.08 :D

:klap::klap::klap:

LuluNiniva
sto manje mislis o tome lakse ti je, pokusaj da ne pridajes svemu tome toliki znacaj i proci ces bolje nego svi mi. Pokusaj za zabavis svoj mozak nekim radom i stvarima koje volis, npr. neko gleda filmove, neko cita knjige, neko ode na bazen, u teretanu, na aerobik, u shoping... Neko ima previse obaveza pa ne stigne nista od toga, ali sigurna sam da je i to bolje jer je dosada najveci neprijatelj kod odvikavanja. Bar sam ja imala takvo iskustvo, nije da nisam imala posla nego jednostavno stalno sam nalazila vremena za besmisleno razmisljanje o glupim cigaretama. LuluNiniva Imas nasu podrsku :klap:

Evo sad mi se uopste ne da da razmisljam, jednostavno vise nemam snage da sebe mucim i maltretiram time. Uzimam po 2-3 nikorete dnevno, kapiram da mi to pomaze ali redukovacu ih za par dana na jednu, pa na nijednu. Bolje sve nego cigareta u ustima.

Blesaca, da li si ti imala neki problem kad si prestala da uzimas nikorete? Krizu, zelju, bilo sta, zivo me interesuje.

P.S. Pozdrav svima, kakav divan dan :)

Evo pola 8 je, a ja sam vec popushila 10 cigareta, shto me vraca na broj od juche :( Sad treba izdrzhati i ne popushiti ni jednu vishe....Ali chini mi se da tablete lagano pochinju da deluju, jer sam svaku od tih 10 popushenih gasila posle 3-4 dima i javljao mi se uzhasan osecaj muchnine...Bozhe pomozi.....Btw danas sam imala kolokvijum i bila sam malo nervoznija nego inache, mislim da je to razlog shto sam pokushavala da se smirim cigaretom, ali samo mi je bilo muka...Kupila sam Orbit bone, pa kad naidje kriza trpam ih u usta i zhvacem ko pomahnitala, a primetila sam da mi pomeranje vilice levo-desno pomazhe kad naidje kriza...Eto toliko od mene, nadam se da cu sutra imati bolji skor, pa da u nedelju ne zapalim nijednu :)

Tu smo za tebe u svako doba. Samo ne misli previse kako ces, sta ces i da li ces izdrzati. Pa samo procitaj koliko je nas ostavilo duvan pa mozes i ti. U svakom slucaju drzimti fige, i javljaj kako ide! Bravo za odluku.:klap::klap::klap:

Blesaca, da li si ti imala neki problem kad si prestala da uzimas nikorete? Krizu, zelju, bilo sta, zivo me interesuje.

P.S. Pozdrav svima, kakav divan dan :)

Kod mene nije bilo ono: " Od sutra cu pokusati da prestanem sa Nikoretama" Jedno vece kad su mi na pamet pale cigarete, setih se da taj ceo dan nisam uzela ni jednu Nikoretu :) Znaci moze se i bez njih :mrgreen: Zamenila sam ih Orbit zvakama, semenkama.... Krize su sve blaze oleeeeeee :worth: Ipak nosim ih u torbi i dalje, za svaki slucaj i obavezno kad izlazim ako znam da ce se piti alkohol :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back