Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Pipi
Ako vec citiras onda i procitaj da nije poznat tacan mehanizam delovanja Bupropiona. I prekini da citiras razlicite izvore,nego se raspitaj malo i razmisli. Ako hoces proverenije informacije raspitaj se kod vise farmaceuta i lekara u koje imas poverenja i nadji neke studije na netu.

@lamar
Kada sam ja to rekao da je bolje pusiti i da je to za zezanje!?
To sto ti zastupas LEK kao potpuno NESTRUCNO lice na osnovu sopstvenog iskustva (citaj: provereno u praksi na testnom uzorku velicine jedan tj. tebe) zaista govori puno o tebi. Ja na osnovu toga ne bih mogao nekome aspirin da preporucim.

Ja ne kazem da ce vam lek sigurno naskoditi ili pomoci,ali ako mozete svakako ga zaobidjite.
A dobronamerni savet,ne slusajte previse ljude koji zastupaju ovakve medikamente ne osnovu povrsnih i uglavnom pogresno shvacenih informacija.

I za kraj,Pipi fizicka zavisnost kada su cigarete u pitanju gotovo da ne postoji i svakako nije nesto protiv se treba boriti,jer prolazi za par dana od prestanka i uglavnom je blaga. Zavisnost je PSIHICKA. To si do sad trebala da znas,ali ti verovatno ni nakon ovoga to neces prihvatiti.

Poslednja izmena:
Cekajte bre ljudi :zcepanje:....nasmejaste me posteno.

Raspravljaju se ljudi koji su davno prestali da puse koji je ispravan nacin da se prestane :lol: .....Kao domacice kad spremaju zimnicu. Svakoj je njen ajvar najbolji :p

Pa zar je bitno? Po meni svaki nacin je dobar ako se pokaze uspeh. Sta tu nije jasno :dontunderstand:

Zavisnost postoji..... i jedna..... i druga. NIje jedna slabija a druga jaca, samo je lakse otarasiti se fizicke nego psihicke zavisnosti.
Telo se brzo oslobodi nikotina, ali mozak belezi sve.
Fizicka zavisnost od nikotina najbrze nastaje, i najbrze prestaje od svih vrsta zavisnosti. Ali dok traje, slaba nije.
Ja nisam koristila nista, sto ne znaci da ne bih, samo uspelo je i ovako.

Za one koji tek hoce da prestanu:

Cuvajte se druge opasne propagande, a ne tabexa ili Zybana.

Cuvajte se nikotinskih zvaka, flastera, koje se cak reklamiraju na TVu, sa sve objasnjenjem da sadrze "terapeutski" nikotin.
I to kao pomaze pri odvikavanju....
Bas oni tvrde da fizicka zavisnost ne postoji, nego se treba resiti "navike" :besan2: Malo sutra :besan2:

Pa se pusac odvikne od cigareta, a postane zavistan od zvaka :roll:

I nije zaradila duvanska, nego farmaceutska industrija

Poslednja izmena:
A i dalje provodis svaki dan na ovom forumu misleci i pricajuci o cigaretama.:roll: Bas uspesno :klap::bye:

Ja ne pusim godinu i 8,9 meseci ako je to bitno.

Naravno da je bitno. Svaka cast! Uspeh je ogroman, tu nema dileme.
(Mada bih onda i ja mogla da se zapitam otkud ti na temi, ali ja verujem da si ti ovde da bi nekome pomogao).

Znaci dobro si uocio. Ne na cigarete, vec o cigaretama.

I to bi bilo to.

e, Cru avatar ti je prvi : D

inace, kad vidim racun manji za 210 din
u prodavnici...sve mi nesto toplo oko srca...
ja sam stvarno...jednostavno celjade.... : )

Finansijski momenat je vrlo bitan :D

Ali tek ces da vidis koliko prednosti ima, ja se i dalje iznenadjujem i radujem.

I svaki put pomislim : Hvala bogu sto to vise ne moram da radim :D

A avatar je trebao da bude aminiran....al dobar je i ovako

6 dana je fantastichno! :klap:
Hvala za lepe rechi Vendika, i da kazzem da koliko smo mi tu za vas, toliko ste i vi tu za nas. Svima preporuchujem da i kada uchvrste nepushachki stazz ostanu na temi svakodnevno i pomognu nekome ko se tek bori....to nas chuva od zaborava a time od pada borbene gotovosti....protiv psihichke zavisnosti i protiv "padova" je najbolja ova tema! :ok: Pitala sam se kako ostati nepushach i jedan od odgovora je upravo ovaj. (Glavni odgovor je: tako shto nikad vishe ne povuchesh ni dim:) )

Bravo za 3,5 god. bravo za 2 meseca, i bravo za sve one koji su dugo, dugo nepusaci kao npr Lamar i Pipi a i dalje gube zivce sa nama koji smo u fazi ostavljanja ili sa onima koji tek hoce da ostave. Pozdrav svima i zajedno smo jaci!!! Inace danas 6-ti dan,(i nije neki nepusacki staz). Ali drustvo, dan po dan...

Sesti dan je... vauuuuu.
Narocito jer sada imas jedan nov (cvrsci) stav.
I ovog puta to ce biti uspeh.
Ubedjena sam.

PS. Hvala ti sto mislis na moje zivce, prilicno su tanani :) .

6 dana je fantastichno! :klap:
Hvala za lepe rechi Vendika, i da kazzem da koliko smo mi tu za vas, toliko ste i vi tu za nas. Svima preporuchujem da i kada uchvrste nepushachki stazz ostanu na temi svakodnevno i pomognu nekome ko se tek bori....to nas chuva od zaborava a time od pada borbene gotovosti....protiv psihichke zavisnosti i protiv "padova" je najbolja ova tema! :ok: Pitala sam se kako ostati nepushach i jedan od odgovora je upravo ovaj. (Glavni odgovor je: tako shto nikad vishe ne povuchesh ni dim:) )

Upravo sam o tome htela da pisem. Mislim da je veoma plemenito i dobro to sto ti radis. Dobro i za nas i za tebe. Zadnja recenica ti je naj naj!!! Pozdrav!

Sesti dan je... vauuuuu.
Narocito jer sada imas jedan nov (cvrsci) stav.
I ovog puta to ce biti uspeh.
Ubedjena sam.

PS. Hvala ti sto mislis na moje zivce, prilicno su tanani :) .

Da, ovoga puta je zaista pobeda. Pa dosta sam se blamirala po ovoj temi nekoliko puta. Ali bitno je da sam ponovo ustajala kada sam padala. To preporuceujem svima. Nikada ne treba odustati i reci sebi: "ja to ne mogu". Sve se moze, nije taj mali otrov jaci od nas. A sto se tice zivaca, nemoj ih tanjiti jos vise, mogli bismo mi ovde da organizujemo nesto na ovom forumu u vidu zabave i viceva da nam prolazi vreme kada neke od nas hvataju krize. I kada sam vec pomenula krize, mogu vam reci da ovoga puta i ne pomisljam na cigarete. Strah je cudo!!!

Zanima me neshto...da li vlasnici duvanskih fabrika pushe ili su nepushachi? :think:

Zanimljivo pitanje. :think: Razmisljala sam o tome i pomisljam da se oni mozda ponasaju kao mesari. Mesar ni za zivu glavu nece pojesti kobasicu vec samo cisto meso, pa tako i oni verovatno ako puse, puse iskljucivo duvan, ali ne i cigarete.

Mart85, bravo! Ti si pravi primer. Dodji povremeno na temu, sigurno da tvoja podrska puno znaci.

Vendika ovog puta istrajava, u to sam sasvim sigurna.

Mooqui ako mozemo da pomognemo, tu smo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back