Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dajem novac gladnima:) Dajes li ti?
Povremeno, ali ne znaci da ne bih mogla vise.
Potpuno mi je razumljivo ako to neki ne mogu da shvate.
Mogu da shvatim, ali ti kazes da je novac koji je potrosen na sredstvo za odvikavanje mogao da bude dat gladnima, ali je i novac dat za cigarete (neuporedivo vise novca!) takodje mogao biti dat gladnima, a nije!
Nisi ga dala gladnima vec potrosila na svoju zavisnost (kao i svi mi) i onda mi je licemerno to sto pominjes gladne u kontekstu ove teme.
Sigurna sam da me razumes i necu vise komentarisati to sto si napisala jer je jasno. Ako pocnemo da nabrajamo sta smo sve potrosili na svoje sebicne prohteve, a ne u plemenite svrhe daleko cemo stici.
Jos kazes da ti je razumljivo sto neki ne mogu da shvate tvoju plemenitost :lol:

Postujem to sto ne zelis da platis za takav proizvod ili ne verujes da pomaze (ni ja nisam nista koristila), ali ne postujem sto pokusavas da se predstavis kao neko ko je moralno superioran jer to nisi. Neko ko jeste moralno superioran ne bi nikada stvar postavio kao sto si ti, niti bi se hvalio svojim dobrocinstvima. To je u najmanju ruku neukusno.

Trosila sam pare na cigarete jer sam tada u njima uzivala. Da nisam na cigarete dala bih tih 100 din dnevno sigurno na neke grickalice. I ne moze se porediti kad svaki dan dajes po 100 din, a onda odjednom treba da das 4000 za tablete. Fora je i u tome sto vecina moze da da tih 100 din dnevno, ali mnogi ne mogu 4000 odjednom.
U pravu si, ne moze da se poredi, jednom 4000 je mnogo manje potrosenih para nego svaki dan 100din mnoooogo dana...

Ne bi valjda porosila na grickalice, a toliki ljudi gladuju!!!:eek:

Iskreno da kazem, bez ikakve uvrede, na forum sam se ukljucila da bi mi bilo lakse ostavljanje cigareta i jer sam videla nesto dobro u tome. Medjutim, ja se ubih objasnjavajuci o onome sto mislim da bi bilo korisno drugima, a to stalno neko drugacije shvata.
Izgleda da je to suvise komplikovano za nas, pa ne mozemo da shvatimo :roll:
Primetila sam da postanem nervozna tek kad dodjem ovde na forum. Cini mi se da od pocetka osecam ovde neku negativnu enegiju kad dodjem, mnogo mi je bolje dok ne dodjem, bez uvrede neki od vas ovde su ’negativno naelektrisani’, a meni to oduzima energiju bez potrebe. Inace mi je pun ’Q’ takvih ljudi.
Ti si prva posle ovoliko hiljada poruka i nekoliko stotina ljudi koji su ovde bili ili su i dalje koji se tako oseca sa nama.
Tako da najverovatnije vise necu dolaziti, mozda samo ponekad, da se javim kako mi ide i da napisem neki savet koji bi nekom mogao da pomogne. Nova sam pa necete ni osetiti.

Svim pusacima zelim mnogo srece u odvikavanju! Pozdrav onima koji su pozitivni!
Sve najbolje i tebi.

Poslednja izmena:
Kada mi je drugarica rekla da ce sa deckom ici na grupnu seansu hipnoze u SC, koja obezbedjuje odvikavanje od cigareta, zajedno smo se smejale, izmisljale kako to moze izgledati, i uopste beskrajno se zezale na tu temu. Ja iskreno nisam verovala u to, ali sam je podrzavala jer ona ne spada u lakoverne osobe, i smatrala sam da zna u sta se upusta (inace je studirala i zavrsila sociologiju). Znala sam da joj nije veliki problem izdvojititi toliki novac (7000 din po osobi), i smatrala sam da je najvaznije da pokusa na onaj nacin za koji ona misli da je najbolji po nju. I evo vec skoro godinu dana ne puse ni ona ni njen decko! Skoro mi je rekla da se dosta ugojila (inace je sklona tome), i da je razmisljala, da li da zbog toga ponovo propusi. (Neeeee, samo to ne!). Medjutim kaze da joj je pomisao na to mrska, i da i pored ozbiljne namere da propusi nije mogla da se natera na to! Za mene je ovo zapanjujuce, zaista. To je neko posredno iskustvo o kome vam prvi put ovako detaljno pisem. Verovatno zbog predrasude o tom nacinu odvikavanja, iako imam dva ziva primera pred sobom.
E pa sad' sam ucmekala jednu svoju predrasudu :) .

Moj rodjak je jednog dana "samo" odlucio da ostavi cigarete, ostavio ih, i evo vec 7-8 godina ne pusi.

Moje neposredno iskustvo je, kao sto vec znate Ziban. Pre 3,5 godine dala sam 4 200 din, i posle toga ni jedan jedini dinar, ni na predjasnju zavisnost, niti na oslobadjanje od zavisnosti.

Nasuprot svih nas je moj otac, koji je zbog cigareta ostao bez jednog plucnog krila i sa teskim oblikom emfizema na ovom preostalom. Ne veruje da je zivot bez cigareta moguc pa i dalje pusi. Jedva, ali pusi.

Joj, ne znam kako che vam sad ovo zvuchtai, ali...negovala sam tetku od raka plucha i ona je prestala da pushi chim je saznala za bolest. To joj tada vishe nije pomoglo. Bolnica je bila puna onih koji sa neizlechivom bolesti na pluchima i dalje pushe...i ja im nisam zamerala. mislim, to je vech doshlo dotle da je svejedno, pa shto da se u tom momentu zamajavaju i odvikavanjem, kad je ishod izvestan.... Ko ostavi makar i tada, svaka mu chast i daje ogroman lichni doprinos lechenju, ali ne osudjujem ni ove koji smatraju da je prekasno za to....ne odobravam, ali mogu da razumem...

Meni zvuci potpuno razumno. Ne bih ni ja mom ocu zamerala da mu vise nema pomoci. Ali nije tako.
On je operaciju imao pre 10 godina. Sto se tice cancera stvar je (koliko je to sa tom bolescu moguce) prevazidjena.
Znaci on bi mogao mnogo lepse i duze da zivi kada bi ostavio cigarete zbog ove druge bolesti. Tog emfizema. Tu bolest on sa svakom popusenom cigaretom pogorsava i skracuje sebi zivot. Plus toga njemu jedno plucno krilo nedostaje.
Dok je bio u bolnici zbog te operacije, on je pusio, i niko nije od njega ocekivao da tada pored svega jos i cigarete ostavlja. Ali 10 godina trovanja posle toga... Pa nije razumno, jel da?

Harmony, mozda nisam moralano superiornija, ali nisi ni ti od mene. Nego vidim da te to zacudilo sto sam pomenula novac za gladne, pa rekoh da postavim i ja tebi isto pitanje, tj. ’dajes li ti’?
Kazem da mi je razumljivo shvatiti da postoje ljudi koji i tako razmisljaju, ja nigde ne govorim da sam plemenita, niti se hvalim.

Poenta je da nikad ne bih kupila taj lek IZ PRINCIPA. I ne podnosim to kad se neko bogati na taj nacin, kad proizvodnja leka ne kosta ni 5% stvarne cene. Stvar je u tome da su mogli da stave i 40 hiljada dinara, pa bi ljudi opet kupovali. ’sve za zdravlje’ uzasno smo naivni. Normalno da treba ulagati u svoje zdravlje, ali moze se vrsiti izbor lekova mnogo pametnije. Treba placati nesto sto zaista toliko i vredi.
Ali ako jedne tablete vrede 100 din i ja ih prodajem za 10000 onda to nije ni moralno ni ljudskini humano. A to se ovde oko lekova za odvikavanje i radi. Ja jednostavno necu da kupujem od takvih ljudi.

PipiLangstrumpf, ti si me izludela, oprosti ali ne bih te mogla vise citati ni za sta na svetu, u sustini zbog tebe necu ni dolaziti. Nisam lupila, cula sam ranije za ljude koji se odvikavaju na taj nacin, ali nisu se odvikli. Samo ovi ljudi koje licno znam i koji su uspeli nisu koristili nista. A na netu je po forumima mnogi ljudi koji tvrde da im nije pomoglo. I zato nemoj da mi drzis predavanje kako ja lupam i pricam gluposti. Nisam probala ja, ali probale su stotine drugih. Mislis ako je tebi uspelo da ce uspeti svakom. Sta lupila sam i ostala ziva??? Ubila si me u pojam, nemam reci.
Ovako: nisam htela da koristim tablete iz principa. Niti bih ikada. Dovoljni su mi mnogobrojni primeri ljudi s neta kojima nisu pomogle. Tako da sam pri tom i znala da ne rade.

Ocekivala sam druzenje, a ne zajedljivost, ali sta ces takvi smo mi ljudi Srbijanci valjda. Oni koji su samnom popricali kao ljudi (npr. cyanide, Cruella_DelVill) hvala im na tome.
Hajde srecno svima, i definitivno zbogom, ne mogu se vise raspravljati, necu vise dolaziti, cini mi se kad bih jos jednom usla ovde da bih dobila infarkt.

Thinkpozitive, vidim da sada znash i cenu proizvodnje tih lekova :lol:
Nemoj chitati mene, prochitaj shta struchnjaci kazzuhttp://www.stetoskop.info/Lekovi-za-lecenje-nikotinske-zavisnosti-2699-c73-content.htm, a onda nastavi da konstruishesh svoje nebulozne teze. Ako chesh zbog mene ichi, nechesh mi nedostajati, sem nezrelih, neproverenih dezinformacija nisi mnogo doprinela. Niti se potresam oko nezrelih emotivnih ucena.
Da ti ponovim: nisi u pravu, sve te demantuje, zapravo zvuchish kao reklamni agent za pushenje koji odvracha ljude od leka koji bi im mogao pomochi.
Svejedno ti zzelim uspeha pri odvikavanju od pushenja i slobodno dolazi, nechu da sebi uskrachujesh nashu podrshku.

Poslednja izmena:
Boze me sacuvaj ove thinkpozitive...sve je samo ne to,naprotiv jako negativna...
Pipice,ne obracaj paznju na njenu pricu,slazem se sa tobom,u potpunosti si u pravu.
Realno ja bez ovog foruma i flastera koje sam lepila,ne bih nikada uspela da ostavim ono zlo....
Mi ovde stalno prisutni znamo koliko si nam svima pomogla svojim savetima i podrskom.
Veliki pozdrav za tebe i sve nepusace:)))

I jedna prosta rachunica: U kutiji Zybana, koji koshta 4000 se nalaze 60 tableta. kada to podelimo, cena koshtanja jedne tablete je 66 dinara. Piju se dve tablete na dan, dakle dnevna doza Zybana koshta 132 dinara. Kutija Marlboroa koshta 150 dinara. Ako shodno analogiji pushimo dve kutije na dan ( kao shto troshimo dve tablete Zybana) cena pushachke navike je 300 dinara na dan.
Posle mesec do dva tretmana Zybanom, pod uslovom da smo odradili i sve ostalo shto je neophodno za odvikavanje kao i da smo ozbiljni u nameri ( neche tablete nishta same od sebe uraditi. Ako nastavimo da pushimo, dzaba pijemo. Dakle, mozze omanuti samo onaj koji SVESNO nastavi da pushi), potroshili smo u najgorem sluchaju za dva meseca 8000 dinara na lek.
Ako nastavimo da pushimo, za ta dva meseca smo potroshili 18.000 dinara na cigarete, koje smo mogli dati gladnima. Shto je najgore, nastavichemo da pushimo josh puno meseci, dok lek ne moramo da koristimo vishe kada se odviknemo jednom.

Hvala ti malenaa...thinkpozitive je isto sa nama, nash nepushach. Treba i mi nju da saslushamo i da joj pruzzimo podrshku. Problem je shto joj je ostala u glavi kampanja duvanske industrije protiv efikasnog leka protiv pushenja a teshko joj je da prizna da nije tako....no, svi mi imamo puno takvih logichkih nesuglasica u glavama i one zajedno chine psihichku zavisnost. Nije lako reprogramirati mozak, a ona je svezz nepushach....

Zdravo drugari!!! Evo mene ponovo! Pipi, Harmony,Lamar i mnogi drugi na ovoj temi su mnogo pomogli ljudima. Mislim da su veoma pozitivne osobe i da imaju duzi nepusacki staz od vecine ovde, tako da smatram da su veoma kompetentne za savete. Lek Ziban ni malo nije naivan i ovde ga niko nece prepisati dok pacijent ne uradi kompletni pregled, narocito rezultate krvi, kroz koje oni vide da li su coveku zdravi bubrezi,jetra, itd. Tako da se u potpunosti slazem sa Pipi da lek treba ozbiljno shvatiti.
Sto se mene tice, evo me opet na forumu, (naravno kao nepusac), i mislim da je ovaj put definitivno. Pozdravljam vas sve, i zelim da uspete!!!

Nisam bio bas dugo,pa prvo da pozdravim sve.

Vidim da ste poceli i da se svadjate. Samo zelim da kazem da Zyban deluje tako sto utice na nivo dopamina,nezeljena dejstva su brojna,pa i neuroloska. Ne bih se ja sa tim zezao. Ne razumem zasto Pipi tako zustro zastupa ovakav lek. Ja mislim da to treba da bude krajnja mera. Sve je u volji. Lekovi ovog tipa su za one koji vole linijom manjeg otpora. A ovo lupetanje o ceni leka i gladnima,smatram prilicno licemernim (ovde mislim na thinkpositive),
Jedino sto mogu da vam kazem je da u sebi nadjete motivaciju i volju da ostavite pusenje,nije tako tesko,samo se potrudite.

Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Prvo, ovde se niko ne svadja, samo se povremeno pojavi neko ko nema volje da se ukljuci u temu sa malo vise takta.
Drugo, ja se sa cigaretama ne bih bas zezala.
Trece, i ja zastupam ovaj lek jer sam ga konzumirala. Na sta mi je delovao nemam pojma, ali ono sto zasigurno znam je da mi je delovao na zelju za cigaretom. Ubio je tu zelju na mrtvo. Na sta je jos delovao (naravno da nije delovao da naglo procvetam) niti znam niti sam ista primetila. I posle 3,5 godine jos uvek sam ziva i zdrava. Moj otac koji nije prestao da pusi jedva je ziv, a zdrav odaaaavno nije. A njemu nije naskodio ovaj lek, vec nesto drugo.
Cetvrto, dakle niko nije lud da kaze da je bolje ostaviti cigarete sve konzumirajuci nekakve, kakve god lekove, nego bez njih. Potpuno podrzavam pre svega ostavljanje cigareta bez upotrebe pomagala koja na bilo koji nacin mogu stetno da uticu na coveka. Ali ako tako ne ide... Sta? Primeniti neku radikalnu metodu ili nastaviti sa cigaretama. (One valjda blagotvorno uticu na organizam, i to traje godinama i godinama, a lek se usima mesec do dva).
Peto, linijom manjeg otpora idu oni koji koriste ovaj lek, tako da ja onda ne znam kojom linijom idu oni koji jos uvek puse.
Mislim stvarno mi je vise glupo da tupim o ovome. Svako uostalom ima pravo da sam odluci sta ce sa tom svojom navikom. Odrasli smo ljudi. Ovde smo da prezentujemo svoja iskustva, pa ce neko od svega toga nesto usvojiti a neko ne. I tu smo da pruzimo podrsku jer svi mi znamo kakve su to muke. Svi smo bivsi pusaci ili pusaci u ostavci :mafijas: .

I drustvo samo jos nesto da napomenem.
Mislim da vam to do sada nisam ni jednom rekla.
Dakle ako niste znali :rtfm: ja vec 3,5 godine ne pusim.

(Vec vas vidim.
:dash: dokle vise te 3,5 godine)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back