Nepušački kutak : Ostavite pušenje sa nama!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da hoce.

Ne moze da bude gore, to ti samo psiha radi.

Cudoviste je gladno pa se buni. Samo nemoj da ga nahranis i bice sve ok.
Ja sam se svadjala sama sa sobom puna dva meseca, iako fizickih kriza nije bilo.

I na moru, posle 9 meseci samo mi je palo na pamet da bih zapalila........samo sto ja svaki put sama sebi kazem: "More, mars bre tamo, neces vala".....i prodje.

:zcepanje: I ja tako sama sa sobom pričam, npr "Beži bre tamo, ne dam vam moje zdravlje, pijavice jedne...i sl" To je ustvari borba sa samom sobom, kao što peva Nataša Bekvalac "U meni su dve" :D
Nadam se da ćemo se svi izboriti što pre sa tom ružnom navikom! :)

Ti si, čini mi se, nekako baš elegantno pregurala ovaj najgori period. Čestitamo!!!! :D

hvala.. :rumenko:
jesam..
bila sam svadjliva neko vreme
onako.. baš drndava...
al' i to je prošlo...
sad sam ok...
kad god se setim cigareta,
budem baš ponosna
(svaki put sve više, ko bi rekao da može još :D )

ova tema je značajno uticala
i na moju odluku
i na moje prestajanje
mada se nisam javljala sve dok nisam prestala :D

hvala vam drugari
i čestitam svima :heart:

Aha, možda to i nije loša ideja,ali kad bi moglo da ostane u sastavu ove teme :think:
Dogovorila sam se sa dragim da od ponedeljka probamo sa onom dijetom : 1,dan jedeš meso,2,dan voće,3,dan testenina,... Pa,mora se nešto preduzeti. Javljaću vam kako mi ide kombinacija: dijeta + odvikavanje od cigareta + početak nove školske godine + ...:confused: Za sada, idem da drmnem jednu čašu kupinovog vina...

khm, allow me:

Naime kao sto ni prestanak pusenja, ni sredjivanje telesne tezine se ne mora bazirati na odricanju. Sve je stvar volje i organizacije.

Potrebno je ne izgladnjivati se, vec izmenjati namirnice, tako da budu sto kvalitetnije i da se izmire dnevne energetske potrebe tako da obezbede i gubitak nezeljene telesne tezine.
U stvarnosti malo toga se treba odreci: pocnite sve da kuvate umesto da przite. Ne jedite torte, kolace i slicne grickalice, izbacite sokove iz upotrebe. Gledajte da jedete vise puta dnevno, jer ako jedete samo jednom, telo ce se navici i trudice se da stekuje hranu kao mast za kasnije.
Ako ste ne strpljivi, pocnite da vezbate. Ubrzacete proces sagorevanja masti, ubrzacete metabolizam, pojacacete kondiciju poboljsacete misicni tonus.

Iskreno ne verujem u dijete koje su slicne onome sto je step by step pomenula, a smatram ih i glupima (jos ces kaznjavati sebe sa forom, jao dva dana ne smem da jedem meso?! jedite meso, ali jedite npr pilece kuvano, riblje i slicno).

Primer: mi smo zadnja dva puta vrat pripremali u rerni umotano u celofan sa malo maslinovog ulja. Meni je meso ovako spremljeno mogo ukusnije i mnogo mi bolje pada nego da su przili u masti

pozdrav

Khm, ... :- ovo će mi biti prvi put u životu da probam neku dijetu ,pa ću utiske izneti
za 10-ak dana,
- ovako radikalna odluka nije posledica mojih 6-7 kila viška,već solidarisanja sa
mužem koji ima oko min 25 kg viška,
-tema postpušačke gojaznosti je jedna posebna priča, za koju bi trebalo izdvojiti
poseban prostor,ali ako bi bilo izvodljivo, u okviru ove,da se ne osipamo.

Stepy, tu sam dijetu probala, skinula sam 10 kg ali sam ih i brzo vratila. Ne preporuchujem.
|Odlazak kod nutricioniste je bio prava stvar...
NDre, sve si u pravu, ali onaj deo "izbacite kolace i sokove" za mene znachi odricanje :D Ali potpuno si u pravu za kuvano i vishe manjih obroka na dan.
Medjutim, ono s chim se ja borim je konstantan osechaj gladi, i nema veze sa unosom hrane...znachi rucham i sita sam realno, i posle 10 minuta imam osechaj gladi.
Moja trenutna pretpostavka je da se radi o nervozi koju sam nekada "reshavala" pushenjem. Vech dva dana pokushavam sa tabletama Persena, drazzeje, ne kapsule, i pijem jednu ujutru jednu predveche i rezultati su dobri za sad.
Mozzda bi nam trebao neki kurs za stres-menadzment?

Khm, ... :- ovo će mi biti prvi put u životu da probam neku dijetu ,pa ću utiske izneti
za 10-ak dana,
- ovako radikalna odluka nije posledica mojih 6-7 kila viška,već solidarisanja sa
mužem koji ima oko min 25 kg viška,
-tema postpušačke gojaznosti je jedna posebna priča, za koju bi trebalo izdvojiti
poseban prostor,ali ako bi bilo izvodljivo, u okviru ove,da se ne osipamo.

Na VMA chetvrtkom prima nutricionista dr Mraovich, odlichna je a sigurno su i drugi, plan zdrave ishrane koji sam dobila je bio prilagodjen meni i mojim navikama.
Ono shto me je jako iznenadilo bilo je da sam dobila dijetu sa vechim unosom hleba (koji sam ja bila izbacila jer kao goji) sa vrlo malim unosom vocha (shto sam jela na silu iako mi ne prija) i preporukom da uveche obavezno jedem neshto slatko.
Dakle, shta organizmu treba je individualno, pa je ovo najbolji nachin da utvrdimo shta treba MI da jedemo a shta ne. Nije loshe da odmah uradite krvnu sliku, pa sa tim odete na prvi pregled.
Sa tom dijetom sam skinula 7 kg, a onda prestala da se pridrzzavam iste iako mi je savrshena. Nisam bila gladna, nje bilo komplikovano nije bilo skupo ili neizvodljivo.
I kukam ovde za kg. Dakle, autodestrukcija ili koji je djavo? :dontunderstand:

Stepy, tu sam dijetu probala, skinula sam 10 kg ali sam ih i brzo vratila. Ne preporuchujem.
|Odlazak kod nutricioniste je bio prava stvar...
NDre, sve si u pravu, ali onaj deo "izbacite kolace i sokove" za mene znachi odricanje :D Ali potpuno si u pravu za kuvano i vishe manjih obroka na dan.
Medjutim, ono s chim se ja borim je konstantan osechaj gladi, i nema veze sa unosom hrane...znachi rucham i sita sam realno, i posle 10 minuta imam osechaj gladi.
Moja trenutna pretpostavka je da se radi o nervozi koju sam nekada "reshavala" pushenjem. Vech dva dana pokushavam sa tabletama Persena, drazzeje, ne kapsule, i pijem jednu ujutru jednu predveche i rezultati su dobri za sad.
Mozzda bi nam trebao neki kurs za stres-menadzment?

i ja imam isti problem. Stalno imam osecaj gladi.

A ugojila sam se 10 kila od kad sam prestala da pusim...za 10 meseci...kao beba.

A vodim racuna sta jedem.

Najvise volim kada mi neko dodje i kaze...ja izbacio veceru i plazmu i smrsao 7 kila...bas je lako...
Ja ne veceram godinama i ne jedem ni grickalice ni slatko.
Pa nista.

Moram da probam taj persen. Da li treba racept ili moze da se kupi i ovako?

pozdrav svima!
ne pusim vec 12 dana, :aha: citam forum s vremena na vreme, ali nigde ne mogu da nadjem ono sto me zanima...
kakvo je vase iskustvo? koje su dobre strane ostavljanja pusenja?
uglavnom se pominje to sto se izostri culo mirisa i, na zalost, ukusa.. :D sta je sa ostalim prednostima?

Pa pored najočiglednije prednosti a to je neubijanje sopstvenih organa može da bude i finansijska prednost. :) Šo bi se reklo, lakše se diše, lepše miriše, sve je ukusnije, ne smrdiš na cigarete....
U stvari... šta nije prednost nepušenja? :)

nisam bila jasna... ;) ne mislim na novac, on ode na drugu stranu. ili na to koliko se smanjuje rizik da se oboli od necega vec... to deluje daleko...:roll:
mislila sam u kojoj meri se menja kvalitet zivota, da li se i posle koliko osecate bolje, da li je ta prica o tome kako ste puni energije malo preuvelicana? sta je sa koncentracijom, posto sam ja bez cigara i kafe koje me malo razbude prilicno bespomocna, to zbog mog niskog pritiska...

Dragi moji, sada nam stvarno predstoji i borba sa kilogramima. I sami znate da se ja sada ne bih pravila pametna da je najbolje drzati dijetu koju prepise neki nutricionista. Ja sam ukoliko se neko seca prosli put kada sam ostavljala cigarete pocela da drzim dijetu u isto vreme, i kao sto neko rece izgubila bitku na oba fronta. Imam jelovnik sacinjen od nutricioniste za mesec dana ali nikako da pocnem da ga primenjujem. Pozdrav i samo napred!

Pa ne jedem uveče kasno :) Sve ostalo je isto :)

E to je prava stvar, a ja ne mogu da se uzdrzim zbog toga sto mi se uvece najvise traze cigarete! Inace sam nocna ptica, tako da nikada ne legnem pre 2-3 posle ponoci, i koce brate mili da ne jede do tog doba? :hahaha: Tako da se fino naruckam, legnem i ostalo verovatno predpostavljas, na vagi napredak kao kod novorodjenceta.

nisam bila jasna... ;) ne mislim na novac, on ode na drugu stranu. ili na to koliko se smanjuje rizik da se oboli od necega vec... to deluje daleko...:roll:
mislila sam u kojoj meri se menja kvalitet zivota, da li se i posle koliko osecate bolje, da li je ta prica o tome kako ste puni energije malo preuvelicana? sta je sa koncentracijom, posto sam ja bez cigara i kafe koje me malo razbude prilicno bespomocna, to zbog mog niskog pritiska...

Ja sam svojevremeno napravila spisak prednosti kako sam koju uochavala. spisak je imao preko 50 stavki. josh ti je rano da osetish bash sve prednosti .
imala sam na ovoj temi post koji je sadrzzao veliki broj tih stavki, sad ne mogu da ga nadjem.
Neke od prednosti su da ti ne treba kutija cigareta i lonac kafe da bi se probudila. Nema jutanje "nebistrosti". Nema otezzanog disanja kod uspinjanja, Nema glavobolje od "prepushavanja". Imash obe ruke na raspolaganju i vishe slobodnog vremena.
Nema pechenja u zzeludcu, slichno gastritisu. Zimi ti je mnogo manje hladfno, a leti se bolje podnosi vruchina. Ochi ne peku. kondicija se poboljshava, a samim tim i seks.
koncentracija je poboljshana kao i pamchenje.
Nizak pritisak sam bez problema reshila unosom vode.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back